Terugblik 2016: September

20161228_131340

De maand september begon heftig. Ik omschreef de eerste week als ”de slechtste week in tijden”. Ik voelde me niet oké, zocht de natuur én het kerkhof op en dan weten we ondertussen allemaal wel hoe laat het is. Daar kwam vervolgens wéér een paar ontstekingen bij. Het leek wel een fucking déjà vu van een déjà vu.

20161228_131247

Gelukkig had ik Jip. Gekke Jip, die hierboven een dansje doet. En wie zien we daar rechts? Mattie! Oh mijn god, kijk nou! Wat is hij daar nog klein! Wat een moppie. Maar het ging erg slecht met me. Ik werd somberder en somberder en als klap op de vuurpijl, naast de HS, ook nog een tweede vinger die ontstoken raakte. Nee, het ging absoluut niet goed.

20161228_131225

Therapie was ook zwaar. Heel erg zwaar zelfs. Ik schreef er een kort artikel over, maar verder hield ik het weer voor mezelf. Ik lag erg veel op bed en Jip en Mattie hielden me de rest van de tijd op de been. En Peter natuurlijk. Als ik hem toch niet had…

20161228_131143

En echt, als je denkt dat je alle shit gehad hebt, krijg je een extreme PDS-aanval. Ja joh, gooi dat er ook nog maar overheen. Je zou toch bijna denken dat ik hier boven op de foto een kleine 6 maanden zwanger ben of niet dan? Man man man, wat een stomme stomme stomme shitziekte.

20161228_131053

Het was warm en ik lag veel in de tuin. Peter nam een kaascroissant voor me mee. De schat.

20161228_131030

Waar ze vandaan kwamen weet ik niet, maar ineens hadden we iedere dag twee zwarte katten op bezoek in de tuin. Eén van hen is een echte knuffelkat en sprong iedere keer gezellig bij me op schoot. Jip kreeg voor het eerst een badje en nee, he was not amused.

20161228_131205

Heeeeeeel langzaam aan ging het weer ietsje beter met me. Ik kon weer wat makkelijker ontspannen en ging zelfs een stukje fietsen. Jip en Mattie begonnen langzaam aan elkaar te wennen.

20161228_131119

Mijn tante was jarig. Ze woont hier een kwartiertje rijden vandaan. In dezelfde plaats als waar ik therapie heb. Ik ben er onderhand denk ik al minimaal tien keer geweest. Voor mij maakt dat echter helemaal niets uit. Ik verdwaalde gewoon rustig weer. Echt, ik ben het grootste drama wat je ooit op de weg tegen zult komen. Ik kan prima autorijden, maar ik heb het richtingsgevoel van een blinde lama. De at taart én ik ging lekker met mijn ouders en zus lunchen.

20161228_131315

Daar is ‘ie weer; het softijsje! Die machine bij de supermarkt was erg verleidelijk. Ook ging ik gewoon nóg een keer lunchen, deze keer met mijn zus, zwager en nichtje. Heerlijk.

September was een hele, hele slechte maand wat betreft mijn stemming. De dysthymie knalde er echt keihard in. Gelukkig weet ik tegenwoordig dat het tijdelijk is. Ik weet nog dat ik voor het eerst depressief raakte en niet zeker wist of het ooit weer over zou gaan. Ik heb zelden zoiets beangstigend gevoeld als dat. Nu weet ik dat ik er, met de steun van Peter en mijn familie, weer doorheen kom en dat is essentieel voor iedere keer dat ik weer uit dat verrekte dal omhoog moet klimmen. Zonder hen zou dat nooit lukken.

Tot zover september. Morgen is oktober al aan de beurt. We zijn er bijna. Fijne avond allemaal! ♥

18 gedachten over “Terugblik 2016: September

 1. Het waren de dalletjes wel inderdaad, rond die periode.
  Ik heb je in die periode een heel kort aantal dagen ‘ontvolgd’ uit vrees om reacties te geven die ongepast waren. Ik ben zo’n dwaze kip die vindt dat hij bij elk bezoekje van een logje een reactie moet achterlaten, ook al doet die helemaal niets ter zake. Stom van me!
  Peter en je familie zijn inderdaad goud waar, zoals jij dit bent voor hen. Heel zeker, hou je daar maar goed aan vast.

   1. Het leven heeft altijd minder fijne momenten in petto, maar in jouw geval kan je bijna ‘voorspellen’ wat er komt. Ik zou je sterkte wensen ,maar ik wens je vooral

   1. Je bent (bijna) door het hele JAAR gekomen! Je bent een mooi, lief, inspirerend mens! Blij dat ik jou heb leren ‘kennen’… altijd een beetje raar om dat op een blog te zeggen, maar je snapt me wel… X!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.