Terugblik 2016: Oktober

 

September was een dramatische maand, zowel lichamelijk als geestelijk. Gelukkig had ik Jip en Mattie, maar daar was dan ook alles mee gezegd. Zou de maand oktober weer wat beter zijn? Let’s see.

20161230_185801

Oktober, de maand die velen van jullie direct zullen koppelen aan Boektober. Zo ook ik. Ik ging weer een poging doen, maar ik pakte het wel ietsje anders aan. Ik zocht alle boeken op waar ik ooit in was begonnen en nam me voor (met de nadruk op nam) om al deze boeken eind 2017 uit te hebben. Hoezo dan met de nadruk op nam, Marion? Het is nog maar december 2016! Ja, en toch weet ik nu al dat dat plan niet gaat lukken. Het lezen lukt me gewoon niet meer. Ik probeer het al een heel jaar lang en het is alleen maar erger geworden. Naast dat ik op dit moment geen boeken lees, lees ik ook bijna geen blogs meer. Ik kan het niet meer. Het lukt me niet meer. Het is niet anders. Wat de toekomst brenge moge…

20161230_185738

De foto links onder. Op de terugweg van therapie naar huis. Ik was gebroken. Mijn god, wat was het zwaar. Gelukkig was het ook Dierendag deze maand. Voor het eerst in zo’n 20 jaar tijd kon ik weer eens echt Dierendag vieren en dat deed ik dan ook. Ik ging helemaal los.

20161230_185527

De herfstkleuren waren volop aanwezig, maar het werd allemaal overschaduwd door het overlijden van medeblogster Jaixy. Ze overleed aan de gevolgen van kanker. Wat vocht ze hard. Wat zat ze vol strijdlust. Wat wilde ze nog veel uit het leven halen en wat ging het verdomme hard op het laatst. Rust zacht, Jaixy.

20161230_185448

Ik moest voor controle naar het ziekenhuis. Alles was oké. Ik meldde me aan voor NaNoWriMo; National Novel Writing Month. Ik ging een boek schrijven. Jawel! Nee dus.

20161230_185617

Na 114 keer een Loving Lazy Sundays te hebben geschreven vond ik het mooi geweest. Ik stopte ermee. Er zou iets anders voor in de plaats komen. Dat kwam er niet. Een maand later ging ik gewoon weer verder met nummertje 115. Ik ging ook nog een keer naar de markt en kocht daar koeksnippers. Smikkeldesmik!

20161230_185650

Sommige dagen was het puur overleven. Kaarsjes branden, naar buiten kijken en bij de cavia’s zitten.

20161230_185406

Soms, als ik de moed kon vinden, ging ik naar buiten. Dan zocht ik de paarden op. Dat doet me altijd goed. Net als zelf pizza maken. The bomb!

20161230_185259

Oh ja, die verrekte HS. Niet meer aan denken….

Al met al zou je kunnen stellen dat oktober niet echt een topmaand was. Veel ups and downs, maar niet echt heel extreem of zo. Ik zit al dagenlang te wachten wanneer die topmaand nou gaat komen, maar ik begin me zo onderhand af te vragen óf die wel gaat komen. Ik denk het niet. Ik denk dat ik vooral topweken en -dagen heb. Dat ik de slechte dagen vrij gemakkelijk kan vergeten en dat het vooral de goede dagen zijn die me bijblijven. Ik leef vooral in het moment. Geniet intens als het goed gaat en verzet me er niet meer tegen als ik me slecht voel. Het lijkt een hele effectieve manier te zijn om te dealen met mijn chronische depressie.

Morgen is het dan de laatste dag van 2016. Jullie hebben november en december nog van me tegoed. Die komen morgen online. Voor nu wens ik jullie een hele fijne avond. ♥

5 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Sabine schreef:

  Het overlijden van lieve Jaixy was zeker een grote schaduw. Voor jou sowieso niet de beste maand, op naar november dus! xx

 2. mariellemarielle schreef:

  Ik heb zoveel respect en bewondering voor je

  xxx

 3. Saar schreef:

  Ik denk dat het leven dag per dag nemen gewoon de beste optie is voor jou. Ik denk trouwens dat niemand een topmaand heeft. Ik denk dat zij gewoon zo heel af en toe een gebeurtenis hebben die er zo uitspringt dat die een hele maand ‘goed’ maakt.
  Ik kan me alvast moeilijk een topmaand inbeelden. Alleen juli zal me bijblijven en dan vooral die ene dag waarop ik ontdekte dat ik zwanger ben 😉

 4. IngridMoorenBlogs schreef:

  Jaixy….ik kom nog steeds op haar blog,alsof ik nog een afscheidsbrief verwacht.

  1. Marion schreef:

   Dat heb ik met instagram…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.