We did it!

hs960

Mijn blog is gisteren ontploft. Het bericht Het moet stoppen! Nu! werd 4.256 keer gelezen en vandaag mag ik daar alweer 1.882 bij optellen. Goeie zaak. Ik streef niet naar hoge bezoekersaantallen, maar in dit geval ben ik er ontzettend blij mee. Hoe meer mensen dit weten, hoe beter.

Na twee dagen reageren op de meest vreselijk haatberichten en doodsbedreigingen, zie ik net dat het nepnieuwsbericht wat De Efteling Is Niet Racistisch over Sylvana Simons plaatste is verwijderd. Met een aantal mensen hebben we overal op gereageerd. Aanspreken op gedrag, informeren over de hoax en rapporteren. Er zijn printscreens gemaakt en er is aangifte gedaan. Je hoeft het in deze wereld echt niet altijd met elkaar eens te zijn. Er is, godzijdank, vrijheid van meningsuiting in ons land, maar verschuil je nooit achter die vrijheid om mensen te beledigen, te discrimineren of zelfs met de dood te bedreigen.

Ik stem niet op Sylvana Simons, ik stem komend jaar op Jesse Klaver van Groen Links, maar dat wil niet zeggen dat ik het accepteer dat zij door anderen op deze manier behandeld wordt. Daarom kom ik voor haar op en steun ik haar. Ik zou dat ook voor jou en jou en jou doen. Ik blijf dat doen. Ik blijf opstaan. Ik blijf haar, en anderen die geschoffeerd worden, steunen. We zijn een SAMENleving en we moeten het samen doen, ook als we het niet met elkaar eens zijn.

Ik wens iedereen alvast een heel erg mooi, gezond en liefdevol 2017 toe. ♥

19 gedachten over “We did it!

   1. Supergoed dat je dit aankaart. Ik ben in mijn omgeving ook al n tijdje bezig om iedereen aan te spreken hierop. Laten wede beschaving bewaken!!!

 1. Vind het helemaal top VOOR je en VAN je.
  Hoop je volgend jaar weer elke dag te volgen.
  Bedankt voor het afgelopen jaar dat je met ons hebt willen delen.
  Ik wens jou , Peter en de cavia`s alle goeds voor het nieuwe jaar.

  XX

 2. Wat goed dat de blogpost zo vaak gelezen is! Weet je ook waarom (wil ik zelf altijd direct weten bij mijn blog)? Is het vaak gedeeld op social media of iets dergelijks?

  Goed ook dat je op komt voor een van de belangrijkste zaken in onze samenleving. En bedankt dat je dat ook voor mij zou doen (en ook voor de rest van de wereld).

  Ik wens jullie een heel fijne jaarwisseling en een gezond en positief 2017 toe.

  1. Ik denk dat iemand het op facebook heeft gedeeld, want er zijn vandaag al 2.000 bezoekers via fb op mijn blog gekomen. Gisteren was het vooral via zoektermen op google. En graag gedaan! ♥

 3. Ben zelf geen fan van Sylvana Simons, haar mening staat me tegen en past niet bij die van mij.
  Die mensen die zo lelijk doen zijn het ook niet met haar eens, maar inderdaad het gaat veel te ver!

  Goed dat je er over schreef en dat je er met een groep aan iets heb kunnen doen!

 4. Ontzettend fijn dat het zoveel effect heeft gehad 😀
  En pluim voor jou: iedereen die gepest wordt (want dit is toch zeker wel een vorm van pesten) heeft iemand nodig die niet meeloopt en die voor iemand opkomt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.