Terugblik 2016: November

20161231_090004

November begon met een plogweek. Het was ook de maand waarin ik voor het eerst in mijn blogcarrière flink wat dagen geen artikel schreef. Het was de maand van Emma Wil Leven en de maand waarin het project van Karim Kerst Is Voor Iedereen van de grond kwam. Een terugblik aan de hand van foto’s. 

20161231_090033

Zodra je bij mij afbeeldingen van een begraafplaats en vele quotes voorbij ziet komen, dan weet je hoe laat het is. Het ging niet goed. Geestelijk niet, maar ook de HS en PDS speelde continue op.

20161231_085932

Ik probeerde afleiding te zoeken in fotografie.

20161231_085900

Het lukte me om af en toe de natuur in te trekken. Ik verwende mezelf met een paar warme winterlaarzen.

20161231_085832

Nog meer wandelen. Nog meer natuur. Nog meer alleen zijn en proberen vol te houden.

20161231_085810

Hoe meer quotes, hoe zwaarder ik het heb.

20161231_085743

Ik had veel steun aan mijn lieve caviaatjes en ik bleef volhouden om naar buiten te gaan.

20161231_085716

Het wordt eentonig. Mattie valt erbij in slaap.

20161231_085645

De foto linksonder is van december 2015. Ik zet de kerstboom nooit in november al neer. Wel haalde ik de kerstlichtjes alvast uit de kast. Ik kocht voor de zoveelste keer een leuk mandje voor de jongens. Denk niet dat Jip hier vrijwillig in is gaan liggen, hoor. Ze vinden het maar niks die grijze iglo.

20161231_085620

Ik verwende mezelf met een hoofdmassage en wie kwam ik daar tegen? Jawel, bandjeskat. Bandjeskat bleek een dame en ze heet Pam. Ik kocht ook een paar heerlijke sloffen voor mezelf. Het is een manier om mezelf door de meest moeilijke dagen heen te helpen: lief zijn voor mezelf.

20161231_085549

Lief zijn voor de diertjes, dat helpt bij mij ook altijd. Ik kocht een soort vogelvoerkapstok. Was een groot succes. Ook dook ik weer eens het zwembad in.

20161231_085519

Het was ook de maand van de lunch met lieve Marvel, de darmspoeling en de maand waarop ik me aanmeldde om vrijwilligerswerk te gaan doen in een dierenasiel. Dat laatste ging helaas niet door, omdat ik me op de eerste dag al ziek moest melden. Voorlopig schuif ik alles waar verplichtingen of verwachtingen aan vast zitten weer even op de lange baan. Als je je zo voelt, vaak depressief en ziek, dan zijn dit soort teleurstellingen te moeilijk om te verwerken.

Het is vandaag 31 december 2016. De laatste dag van het jaar is aangebroken. Ik heb geen idee of de terugblik op december vandaag of morgen online zal komen. Mocht het morgen worden, dan wens ik jullie een hele fijne laatste dag van het jaar en een hele mooie en gezellige jaarwisseling toe. ♥

15 gedachten over “Terugblik 2016: November

 1. Die foto’s in de natuur zijn prachtig. Een goed initiatief om vol te houden om naar buiten te gaan – de gratis vitamine D doet wonderen!
  Ook voor jou een prettige uitgang. Morgen zal zijn zoals vandaag – niets aantrekken van die heisa!

 2. Een fijne jaarwisseling Marion. Aan je foto’s zie ik dat je ondanks de depressie de mooie dingen van het leven nog steeds zie…dat is fijn!

 3. Jouw sterkte ligt in het feit dat je hebt leren omgaan met je ziektes, hoe k** ze ook zijn. Het is straf dat je naar buiten blijft gaan, de mooie dingen blijft zien en vooral lief blijft voor jezelf.
  Lieve Marion, ik zou je een betere gezondheid willen wensen voor komend jaar, maar ik wens je vooral meer begrip, meer vriendelijkheid en veel kracht om de uitdagingen te blijven aankunnen!
  Een fijne jaarwisseling. Geniet ervan op jouw eigen unieke manier! Je bent een prachtig mens!

 4. Heb je ook een foto van je vogelvoerboom? Ik heb er ook een, een perenboompje gekregen en daar de beste takken aan laten zitten. Vriend maakte met andere takken mooie uitsteeksels en nu hangt er van alles aan. De gedroogde zonnebloem is groot succes en ook de pindakaas aan de hoofdboom wordt druk bezocht.
  Leuk gezicht is dat de vogeltjes na het pindakaas eten hun snaveltjes afvegen.

 5. De allerbeste wensen voor jou en ik hoop zo dat het je dit jaar beter zal gaan fysiek en psychisch!

  Je maakt mooie foto’s!!!

  Fijne dag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.