Mannen, griep en traag leren

ziek

Normaal gesproken duurt het wel even tot al die bacillen mijn hoofd bereiken, maar deze keer ging het rap. Gisteravond begon het hoesten al. Vannacht naarstig op zoek naar neusspray. Nu met een doos tissues naast me achter mijn laptop. De eerste echte verkoudheid van het jaar is een feit.

Verkoudheid is shit. De griep is dramatisch. Ik kan alleen maar hopen dat dat me bespaard blijft. En nog belangrijker, dat het Peter bespaard blijft. Je moet er toch niet aan denken dat hij ook ziek wordt. Ik probeer zo lang mogelijk te ontkennen dat ik ziek ben. Op medeleven hoef ik hier niet te rekenen. Nee, meneer is alleen maar bang dat hij ziek wordt, want de griep is bij hem zoooooooooveel erger dan bij mij. Ik mag me gelukkig prijzen met zo’n eenvoudig griepje. Dat ik nog boodschappen kan doen, nog kan eten, nog kan drinken, nog kan praten, nog kan lopen. Ja, dat kan hij namelijk allemaal niet meer als hij de griep krijgt. Er schijnen wel allerlei onderzoeken te zijn die aantonen dat mannen meer pijn zouden ervaren bij de griep en dat moet ook haast wel zo zijn. Peter is nou niet bepaald een type wat het leuk vindt om moeilijk te doen en te klagen, maar als hij de griep heeft… Ik weet het niet. Iets in hem verandert. Hij lijkt er niets aan te kunnen doen. Het moet natuurlijk ook wel heftig zijn, zo’n bijna-doodervaring.

Even iets anders. Wel over mannen. Niet over de griep. Het viel me op dat alle haatreacties die binnenkwamen op het Sylvana Simons artikel allemaal, met geen enkele uitzondering, van mannen afkomstig waren. Dit vind ik echt heel opvallend. Ik ben er nog niet uit waarom dat zo is, maar het is het benoemen waard. Alle kutwijf en kankerhoer reacties, allemaal afkomstig van mannen. Ook de iets fatsoenlijker berichten, buiten die van mijn vaste lezers om, allemaal afkomstig van mannen. Waar zou dat mee te maken hebben? Omdat Sylvana een vrouw is? Omdat zwarte piet een man is? Nee, serieus, ik vraag het me echt af. Ik weet het namelijk niet, maar vind het heel opvallend.

Vandaag begint het normale leven weer. De kerstboom blijft nog even staan om ons door die eerste zware dagen van het nieuwe jaar heen te helpen. Mijn eerste voornemen, wegblijven van Twitter, is alweer mislukt. Ja mensen, het begint trieste vormen aan te nemen, maar ik blijf gewoon zoeken naar een manier om ermee om te gaan. Facebook heb ik ook al acht keer verwijderd en weer opgestart. Uiteindelijk heb ik daar nu ook mijn weg in gevonden. Ik leer misschien niet zo snel, maar ik leer en daar gaat het om.

Zo dadelijk eerst maar eens vers hooi halen voor mijn beestjes. De rest van de dag zal niet zoveel soeps opleveren. Iets met een dekentje, een bank en een bed. Ik wens jullie allemaal een hele mooi maandag. β™₯

34 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Geloof me zie het dagelijks mannen kunnen peeuwen.Waar vrouwen bij een klein prikje er niets van maken gaan die kerels volgens hun kapot van de pijn,Zijn schatten hoor zo lang ze maar niets mankeren. !!πŸ˜‚Beterschap met de verkoudheid !πŸ’‹

  1. Marion schreef:

   Ja, het is wat met die kerels. Dank je. Komt goed.

 2. Rob Alberts schreef:

  Beterschap !!!

  Warme groet,

  1. Marion schreef:

   Dank je wel, Rob!

 3. levelieze schreef:

  Beterschap! Aangezien je een vrouw bent zal je het allemaal wel overleven πŸ˜‰

 4. Die mannen hebben waarschijnlijk zelf een kuthoer op de bank zitten waarbij hij geen zak te vertellen heeft.
  Wat is dan gemakkelijker dan alle frustraties op internet bot te vieren die voor zijn vrouw bestemd zijn maar eigenlijk meer frustratie is voor zijn eigen kleinzielige leventje. Je zou er maar zo een in huis hebben met de griep.
  Ziek lekker uit en laat je maar lekker verwennen, gewoon ook lekker even zo’n wijf zijn die haar vent laat lopen.
  En hopen dat je mannetje niet uit frustratie zijn weerstand naar beneden ziet vliegen en naast je komt te liggen.
  Op tijd luchten, letterlijk door de ramen op tijd open te zetten, jaagt die kleine beestjes weg.
  En wat facebook en twitter betreft, stoppen met roken lukt ook niet in een keer, houd moed!

  1. Marion schreef:

   Hahaha, dat zou maar zo kunnen. Het klinkt in ieder geval heel aannemelijk!

 5. Christine schreef:

  Beterschap lieve Marion!

 6. tsjeardaidoo schreef:

  Die mannen merken dat Sylvana lustgevoelens bij ze opwekt en de agressie richting haar helpt ze die gevoelens te bevredigen.

  1. Marion schreef:

   Hahaha, zou dat het zijn? Het is wel een hele mooie beredenering.

 7. IngridMoorenBlogs schreef:

  Ik zit hier ook al weken te klooien met een verkoudheid/griep.Gelijk 4 keer per dag paracetamol nemen,dat houd je wel op de been. Ja,ik las het ook van mannen en griep…..raar verhaal ook,dat wij het makkelijker doorgeven ofzo en zij in gevecht moeten of zoiets. Het blijven rare wezens….

  1. Marion schreef:

   Ja, en twee per keer. En een zak hoestmelange natuurlijk.

   1. IngridMoorenBlogs schreef:

    Ja,ik had wintermix van Venco.Neem het maar niet meer want eet gelijk de hele zak op….niet zo goed voor de bloeddruk.

 8. chucky1012 schreef:

  Balen dat je ziek bent!

  Beterschap Xoxo

 9. Sabine schreef:

  Beterschap Marion! Xx

 10. Lot schreef:

  Nog steeds die verwarring over de naamgeving van een stevige verkoudheid en griep..
  Bij griep heb je flink koorts en spierpijn en ben je echt goed ziek en kan wel 1-2 weken duren met lange naaslep
  Verkouden is er in veel meer gradaties en kan je vrijwel alles wel doen in lagere versnelling en is het in 1 week wel weer over.

  1. Marion schreef:

   Dat zeg ik. Ik hoop dat de griep me bespaard blijft… Dan zeg ik toch helemaal niets verkeerd?

 11. Spontanity schreef:

  Dan ben je er vroeg bij dit jaar met je 1e verkoudheid!

 12. marielle schreef:

  Je maakte me weer nieuwsgierig met je titel. hihi
  Beterschap!

 13. Elke mens heeft een verschillende pijngrens. Voor wie bijna nooit ziek is lijkt een kuchje alsof de wereld vergaat.
  Beterschap voor Peter en verzorg ook jezelf !

 14. Oh men oh men. Als mijn vriend zijn voet stoot dan roept hij geregeld dat het gebroken is. Mannen en pijn. Tja, ik weet het niet hoor..
  En wat typisch dat alleen mannen op zo’n hatelijke manier hebben gereageerd. Zou een mooi startpunt zijn voor een onderzoek naar dit soort gedragingen..

  1. Marion schreef:

   Apart hè? Ik vond het echt opmerkelijk.

 15. Saar schreef:

  Veel beterschap, lieve Marion! En hopen maa dat het geen griep is!

 16. Myriam schreef:

  Veel beterschap, Marion!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.