Kladbloggen

Mannen, griep en traag leren


Getagd: , .

ziek

Normaal gesproken duurt het wel even tot al die bacillen mijn hoofd bereiken, maar deze keer ging het rap. Gisteravond begon het hoesten al. Vannacht naarstig op zoek naar neusspray. Nu met een doos tissues naast me achter mijn laptop. De eerste echte verkoudheid van het jaar is een feit.

Verkoudheid is shit. De griep is dramatisch. Ik kan alleen maar hopen dat dat me bespaard blijft. En nog belangrijker, dat het Peter bespaard blijft. Je moet er toch niet aan denken dat hij ook ziek wordt. Ik probeer zo lang mogelijk te ontkennen dat ik ziek ben. Op medeleven hoef ik hier niet te rekenen. Nee, meneer is alleen maar bang dat hij ziek wordt, want de griep is bij hem zoooooooooveel erger dan bij mij. Ik mag me gelukkig prijzen met zo’n eenvoudig griepje. Dat ik nog boodschappen kan doen, nog kan eten, nog kan drinken, nog kan praten, nog kan lopen. Ja, dat kan hij namelijk allemaal niet meer als hij de griep krijgt. Er schijnen wel allerlei onderzoeken te zijn die aantonen dat mannen meer pijn zouden ervaren bij de griep en dat moet ook haast wel zo zijn. Peter is nou niet bepaald een type wat het leuk vindt om moeilijk te doen en te klagen, maar als hij de griep heeft… Ik weet het niet. Iets in hem verandert. Hij lijkt er niets aan te kunnen doen. Het moet natuurlijk ook wel heftig zijn, zo’n bijna-doodervaring.

Even iets anders. Wel over mannen. Niet over de griep. Het viel me op dat alle haatreacties die binnenkwamen op het Sylvana Simons artikel allemaal, met geen enkele uitzondering, van mannen afkomstig waren. Dit vind ik echt heel opvallend. Ik ben er nog niet uit waarom dat zo is, maar het is het benoemen waard. Alle kutwijf en kankerhoer reacties, allemaal afkomstig van mannen. Ook de iets fatsoenlijker berichten, buiten die van mijn vaste lezers om, allemaal afkomstig van mannen. Waar zou dat mee te maken hebben? Omdat Sylvana een vrouw is? Omdat zwarte piet een man is? Nee, serieus, ik vraag het me echt af. Ik weet het namelijk niet, maar vind het heel opvallend.

Vandaag begint het normale leven weer. De kerstboom blijft nog even staan om ons door die eerste zware dagen van het nieuwe jaar heen te helpen. Mijn eerste voornemen, wegblijven van Twitter, is alweer mislukt. Ja mensen, het begint trieste vormen aan te nemen, maar ik blijf gewoon zoeken naar een manier om ermee om te gaan. Facebook heb ik ook al acht keer verwijderd en weer opgestart. Uiteindelijk heb ik daar nu ook mijn weg in gevonden. Ik leer misschien niet zo snel, maar ik leer en daar gaat het om.

Zo dadelijk eerst maar eens vers hooi halen voor mijn beestjes. De rest van de dag zal niet zoveel soeps opleveren. Iets met een dekentje, een bank en een bed. Ik wens jullie allemaal een hele mooi maandag. ♥

34 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s