Snot Is Rot

screenshot_20161226-171527

Verkouden zijn en lekker slapen gaan niet goed samen. Neusspray zorgt vaak nog wel even voor wat verlichting, maar daar blijft het dan ook wel bij. Wat een klotenacht. Gatverdamme. Als ik wakker werd liep het snot echt letterlijk al uit mijn neus. Bah. Bah bah bah!

Mijn keel is pijnlijk met slikken. Hij kriebelt. Zodra ik wat zeg begin ik te hoesten als een bejaarde zeehond. Ik zeg dus maar zo min mogelijk en sabbel de hele dag een beetje op Stophoest. Morgen therapie. Heeft dat zin? Nee, natuurlijk niet. Ik ben vreselijk moe, kan me niet concentreren en praten eindigt in een hoestbui. Ik ga dus afbellen. Voelt vervelend, maar het is niet anders. Iemand van de weg afrijden omdat ik me niet lekker voel en me niet kan concentreren, dát is pas vervelend. Daarnaast wil ik mijn therapeute niet aansteken, want dan is niet alleen zij, maar ook een heleboel andere cliënten de lul.

De koffie smaakt nergens naar. Dat is het enige fijne aan verkoudheid. Dat als het straks weer over is je weer een paar dagen intens van je koffie kan genieten.

Ik schreef het gisteren al op Twitter: ik ga de komende tijd eens gewoon zeggen wat ik denk, vind en voel. Doe je dat niet al? Nee, ik hou echt altijd rekening met anderen. Daar is niets mis mee, maar soms mag het ook wel een beetje minder. Ik ga echt niet met opzet mensen lopen kwetsen, maar iets rechter voor zijn raap zijn mag wel. Ik moet dat ook leren. Ik hoef niet altijd eerst aan een ander te denken en dan pas aan mezelf. Hier thuis en bij mijn familie lukt dat al heel goed. Het is nu tijd voor de volgende stap.

Mijn kerstboom staat nog. Ik wilde hem de zesde weghalen, maar ik denk dat ik het vandaag ga doen. Ik heb zin om mijn edelstenen weer tevoorschijn te halen.

FUCK! Waarom rijdt de ACV voorbij??? KLIKO!

Maar wat ik al zei, ik heb zin om mijn edelstenen weer tevoorschijn te halen. Misschien een paar bloemetjes kopen voor op tafel. Ik ben die drie sneeuwpoppen met die walgelijke grijns op hun bek onderhand ook wel zat. Weg ermee. Volgend jaar zijn ze weer meer dan welkom.

Nog even over die verkoudheid. Verkoudheid is best heel vervelend. Tranende ogen, oorpijn, hoofdpijn, veel te veel snot, rauwe keel, hoesten. Bah, echt heel naar. Behalve als we moeten werken. Dan is het ineens ”maar een verkoudheidje”. Grappig vind ik dat. Nu, hè? Nu ik niet meer werk. Lekker makkelijk lullen.

Vandaag niks doen. Enkel even naar buiten om wat frisse lucht in te ademen. Meer niet. Veel te vermoeiend. Gisteren verdorie ook al de finale van het WK Darten gemist. Ik kon mijn ogen gewoon niet openhouden. Nou goed, er zijn belangrijkere dingen in de wereld.

Lezen lukt nog steeds niet en dat blijft wel een beetje in mijn hoofd rondspoken. Ik heb nog artikelen van voor de kerst in mijn Bloglovin’lijst staan. Dat is niet best. Boeken wil ik het helemaal niet over hebben. Er is maar één boek wat ik dit jaar hoe dan ook ga lezen en die ligt gelukkig nog niet in de winkel. Dat is het boek Amanda van mijn jeugdvriend Jelmer Jepsen. Ik ben er ontzettend benieuwd naar. Het is en blijft bijzonder om boeken te lezen van iemand die je relatief goed kent. Supertof. Vanaf 15 maart a.s. is het boek verkrijgbaar. Ik heb dus nog ruim twee maanden de tijd om me mentaal voor te bereiden.

Drie dozen tissues gehaald gisteren. Ben benieuwd of ze het weekend gaan halen. Denk het niet.

Oh ja, ik heb weer drie maanden Spotify. Cadeautje aan mezelf gegeven. Ik vind € 10,-per maand echt teveel, maar ik kon nu drie maanden luisteren voor datzelfde bedrag. Dat is het betere werk. Kan ik mezelf weer een beetje verdiepen in de hits van tegenwoordig.

Fijne dinsdag! ♥

41 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Rob Alberts schreef:

  Geniet van de muziek.
  En wel snotterend mee neurien.

  Bemoedigende groet,

  1. Marion schreef:

   Ik heb zelfs een poging tot zingen gedaan, maar uh… dat blijft binnen deze vier muren. Thanks.

 2. Jose schreef:

  Beterschap Marion!

 3. josien79 schreef:

  Favoriete nummer van mijn dochter van zes. Hier zelfde verkoudheidsproblemen helaas.

  1. Marion schreef:

   Ook beterschap voor jou!

 4. Lot schreef:

  Als je je middelvingers aan beide kanten van je neus zet en dan je hoofd flink schudt komt er vaak heel wat snot los. Even zelf proberen welk plekje het beste werkt.

  1. Marion schreef:

   Ik zal het onthouden voor als het eens flink vast zit.

 5. “Snot is rot.” Ik zou hem als reclame slogan verkopen aan Otrivin. 😉
  Verkoudheid is inderdaad niet fijn. Hopelijk knap je snel weer op. X

  1. Marion schreef:

   Hahahaha! Dank je wel!

 6. IngridMoorenBlogs schreef:

  Beterschap Marion…..helaas kan het wel 4 weken bij mij volgens mij al,duren.Trachitol is trouwens goed bij keelpijn.Handig als ik het zelf dan ook eens koop,maar al die troep kost ook zo duur…

  1. Marion schreef:

   Thanks, jij ook. Ja, die shit is duur.

 7. Vlijtig Liesje schreef:

  Verkouden zijn is zwaar waardeloos. Hopelijk voel je je snel weer beter Marion!

 8. Sammie schreef:

  Snot is inderdaad rot! Ik heb ook weer een snotneus, nog niet zo erg gelukkig en ik hoop dat het ook niet erger word 🙂
  Ik kan echt niet zonder spotify, heb hem altijd aan in de auto en aangezien ik best veel in de auto zit, heerlijk!
  Mijn kerstboom staat trouwens ook nog, ik kon er nog geen afscheid van nemen en was te lui ook gisteren haha. Ik heb Tommy overtuigd dat hij prima kan blijven staan tot 6 jan 😀

  1. Marion schreef:

   Kan makkelijk tot de zesde! En wel zo gezellig op deze saaie dagen. Spotify is echt zalig inderdaad. Even 3 maanden volop genieten.

 9. Saar schreef:

  Ik ben gelukkig gezegend met een goede nachtrust, al zit mijn neus potdicht. Dus een verkoudheid valt bij meestal wel mee als hij eenmaal is doorgezet. Maar je hebt wel gelijk dat we bij een zware verkoudheid vaak nog te ver gaan om te kunnen blijven werken. Je ziek melden voor een ‘dodelijke ziekte’, ben je gek (bij bepaalde groepen is een verkoudheid dodelijk… bij de meeste gezonde, westerse mensen gelukkig niet).

  Enfin, veel beterschap! Hopelijk heb je snel weer een goede nachtrust!

  1. Marion schreef:

   Oh heerlijk, dat je gewoon door kan slapen. Ook goed voor de energie die je nodig hebt om te herstellen! Dank je, ik hoop het ook.

 10. Al zakt het snot zo diep, je schrijfkunst blijft lachen. Sterk, en beterschap!

  1. Marion schreef:

   Hier doe ik het voor *big smile* Dank je wel!

 11. Jelmer schreef:

  Haha, cool! 🙂

 12. Sofie schreef:

  Balen, veel beterschap! En geniet van die koffie straks, met een leuk spotify-muziekje erbij 😉

  1. Marion schreef:

   Ja, kijk er nu al naar uit. Zal nog wel een paar dagen duren. Op dit moment smaakt alles smerig! Dank je wel. X

 13. Sabine schreef:

  Bah, verkouden zijn is zo vervelend! Heel veel beterschap meid! X

  1. Marion schreef:

   Dank je wel, meis!

 14. iertjeblog schreef:

  Beterschap je hoort helaas bij de andere helft van NL
  goed uit zieken
  en snap dat je baalt van afbellen maar wat niet gaat gaat niet jij had liever ook anders willen zien.
  ben aan het mee swingen met het nummer bedankt voor het heerlijke nummer

  1. Marion schreef:

   Dank je wel! Ja, lekker nummer he?

 15. Beterschap! Gelukkig ben ik net een beetje van mijn buikgriep af -.-”
  Haha je slogan is wel leuk!

 16. mariellemarielle schreef:

  Wees maar heel lief voor jezelf!

  Beterschap!

  1. Marion schreef:

   Doe ik. Dank je wel. X

 17. levelieze schreef:

  Ik heb mijn kerstboom gisteren afgebroken. De rest van de versiering heb ik wel nog even laten staan want zo wat kaarsjes en lichtjes vind ik nog wel leuk.

 18. Joycerdt schreef:

  Ah hoe rot, heel veel beterschap!
  Zelf heb ik een abo op Deezer, betaal er €5 voor per maand, maar ik zou echt niet meer zonder kunnen haha. Liefs.x

 19. Flavie schreef:

  Veel beterschap!
  Zelf heb ik ook weken gesukkeld met een verkoudheid, niet leuk!
  Alsook mijn beste wensen voor het nieuwe jaar 🙂

 20. chucky1012 schreef:

  Heel erg veel beterschap Xoxo

  1. Marion schreef:

   Dank je wel, meis. X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.