Wachtlijst GGZ en Schnitzelgate

20170104_140621.png

Ik lig altijd op de bank met mijn rug naar het raam toe. Dat is vet irritant, want daardoor schijnt de zon altijd in mijn beeldscherm. En zelfs als de zon niet schijnt, weerkaatst er voldoende licht op mijn scherm om mij het lezen praktisch onmogelijk te maken. Het kwam nooit in me op om me om te draaien. Tot vanochtend.

Nou, en daar lig ik dan. Op de bank. Geen enkele last van reflectie in mijn beeldscherm én ik heb mooi zicht op de tuin. Ik zie vogels en vogels en nog meer vogels. Af en toe een kat. Een zeemeeuw of een duif. Ah ja, dat zijn natuurlijk ook gewoon vogels. Stom van me. Verder zie ik mensen voorbij fietsen en auto’s voorbij rijden. Dat komt omdat die verrekte heg weggehaald is. Voorheen zag je niets. Lekker rustig. Ik kan overigens niet zeggen dat het me stoort, dat verkeer wat voorbij komt. Soms is het zelfs wel boeiend. Dan hoor je al een zwaar geronk aankomen en dan is het iedere keer weer afwachten wat er voorbij komt. Negen van de tien keer is het iemand van het kamp, maar er komt ook regelmatig een heuse tractor voorbij. En een vrouw op een soort bakfiets, maar dan eentje waar je op kan staan met een motortje erin. Bizar gezicht. Alsof je heel even in een flits 100 jaar vooruit gaat of zo. Want dat zie ik nog wel gebeuren. Dat we dan allemaal op een soort vliegende tapijten rondzweven. Nee hoor, gelul. Mijn fantasie slaat op hol.

Kijk, een hardloper met een oranje Unoxmuts op. Als ik andersom gezeten had, had ik dat mooi gemist.

Oooooh schnitzelgate!!! Hebben jullie hem meegekregen? Een poosje terug zei ene Bradwurst uit Duitsland dat hij het maar niks vond dat er namen als ’vegetarische schnitzel’ of ’vega-curryworst’ bestaan. Hij wil ze dan ook z.s.m. verbieden. De VVD kamerleden Erik Ziengs en Helma Lodders kunnen zich daar wel in vinden. Luister en huiver. “De keuze voor producten is natuurlijk gewoon aan jezelf, maar het is wel belangrijk dat je dan ook daadwerkelijk weet wat je eet”, stellen Lodders en Ziengs. Uh, ik ben niet achterlijk of zo hoor. Wanneer ik een vegetarische knakworst koop verwacht ik juist dat daar geen worst in zit. Maar goed, je kon er natuurlijk op wachten dat ze op Twitter flink door de mangel gehaald zouden worden. Dat gebeurde dan ook. Ik selecteer een paar van mijn favorieten.

In gespannen afwachting van aanvalsplan VVD tegen dropveter, slavink, kokosmelk, vleestomaat, pindakaas en alcoholvrij bier.

Schandalig! De kappertjes op mijn pizza weigeren mijn haar te knippen. 

Let op: Las Vegas is niet alleen voor veganisten.

Ik zit al een uur te broeden op een briljante tweet over schnitzelgate maar ik vlees dat het niet gaat lukken.

schnitzelgate3

Het is toch allemaal gelul in het luchtledige. Dat de politiek zich hier druk om maakt, zeg. Vreselijk.

Ondertussen lig ik hier maar een beetje weg te kwijnen op de bank. Ik kan niet praten. Nou, kan wel, maar zodra ik wat zeg komt er een hoestbui opzetten. Soms zo erg dat ik uiteindelijk ga kokhalzen. Het is dus beter om even niets te zeggen. Af en toe wijs ik naar mijn flesje water en dan vult Peter die voor me. Het is niet dat ik dat niet zelf kan hoor, maar ik heb vanochtend boodschappen gedaan (voor diegene die de vraag in hun hoofd hebben: Waarom doet Peter dat niet als jij ziek bent? Peter is op sociaal vlak nog gestoorder dan ik. Stuur hem een winkel in en de kans dat hij er levend uitkomt is ongeveer 4,3%) en nu moeten we de verhoudingen weer een beetje rechttrekken. Hij gaat vanavond ook voor me koken. Speltpannenkoekjes met banaan. Wat een vent, hè? Daar doe je toch met liefde even boodschappen voor of niet dan?

Oh bijna vergeten! Ik heb vanochtend gebeld met de GGZ waar ik op de wachtlijst sta. Ik sta zevende. Dat zegt niks. Wat wel iets zegt is dat er waarschijnlijk in maart iemand uitstroomt en dat ik dan een plekje opschuif. Over twee maanden sta ik dan zesde. Als dat het gemiddelde is, één persoon uitstroom per twee maanden, dan leert een snel rekensommetje ons dat ik nog een jaar moet wachten. Dat kan, maar hoeft echter niet zo te zijn. Het kan altijd zo zijn dat er mensen boven mij op de wachtlijst afzien van de behandeling of dat mensen eerder stoppen met de behandeling. Dan kan het sneller gaan. Wat ze op dit moment aan het proberen zijn is om een derde behandelgroep van de grond te krijgen. Ik sta al zeven maanden op de wachtlijst en het zou natuurlijk idioot zijn als daar nog een jaar bij zou komen. Dat kan eigenlijk echt niet. Anderhalf jaar wachten op een juiste behandeling? Nee, dat zou niet mogen.

Toen ik vorige maand ging overstappen van zorgverzekering, heb ik eerst nog even goed gekeken of er in mijn omgeving nog andere mogelijkheden waren wat betreft schematherapie. In eerste instantie leek dat zo te zijn. Er werd volop schematherapie aangeboden en er werden hele korte wachtlijsten gemeld. Als je dan echter verder gaat kijken, dan zie je toch wel veel verschillen. Geen intensieve schematherapie. Geen combinatie van individuele en groepsbehandeling. Vaak een beperkt aantal sessies. Ik wacht dus maar gewoon tot ik hier terecht kan. Dan weet ik zeker dat ik de juiste behandeling krijg.

Ik ga weer even verder met snot verzamelen. Ik wens jullie een fijne woensdag. ♥

29 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Anneke Bakker schreef:

  Ha, schnitzelgate laat wel zien hoeveel, of liever hoe weinig, benamingen iets zeggen over de inhoud van een product. Oh, en dat bakfietsgeval met motor waar je op staat in plaats van zit? Dat ding wordt veel gebruikt in de kinderopvang. Kunnen ze makkelijker veel kinderen mee nemen. Schijnt alleen nog niet zo makkelijk te zijn.

  1. Marion schreef:

   Precies, het zijn tenslotte namen, geen ingrediëntopsommingen 😊

 2. Karen schreef:

  Je schrijft geweldig! As usual overigens. Wat een gedoe van de VVD hè.. dat ze zich een druk gaan maken over ÉCHTE zaken. Kop op..
  Ach, dat is ook eigen normaal. Lekker vuurtje stoken en no olie erop.. negatieve aandacht is ook aandacht hè. 😉
  Wat ontzettend rot trouwens, de GGZ wachtlijst. Hopelijk kom je toch sneller op plek 1 dan dit. Het is echt niet grappig zo!
  Succes lieve Marion. Geniet van het uitzicht. (Je stukje daarover doet mij denken aan het verhaal van Jip en Janneke.. ‘twee dames op een fiets, anders niets anders niets…’

  1. Marion schreef:

   Allemaal afleidingsmanoeuvre van het echte werk. Die wachtlijst is bizar. Onacceptabel eigenlijk, maar ja, wat moet je doen? Thanks meis. X

 3. chucky1012 schreef:

  Fijn dat je boodschappen had gedaan!
  Die pannekoekjes klinken super heerlijk.
  Jeetje…. zo vervelend van de hoestbuien.
  De technologie super snel.
  Inderdaad zal zo een soort gadget snel de auto vervangen.
  Ik zie het al voor me zonder auto maar op zo soort elecktrisch ding naar het werk……
  Alleen zullen er veel oplaadpunten moeten komen.

  Beterschap Xoxo

  1. Marion schreef:

   Ik heb al trek ondertussen! Dank je wel! X

 4. IngridMoorenBlogs schreef:

  Dan zou ik voor één keer toch maar noscapect proberen Marion….dat helpt echt heel goed.Plas je ook niet zo vaak in je broek of heb jij daar nog geen last van? Ik ga ook aan de trachitol (voor de keel)want heb al weer een pot honingbijtjes op maar de keelpijn blijft…

  1. Marion schreef:

   Noscapect. Ik ga googelen. Broedplaatsen heb ik nog geen last van, maar hey, wat niet is kan rap komen.

 5. Koen | 10100.nl schreef:

  Zo’n bakfiets waar je op kan staan heet een Stint is elektrisch aangedreven en wordt in de kinderopvang gebruikt. Ze zijn er ook met een huif er op en zo blijven de kindjes droog als het regent. Toch mooi dat je ineens er achter komt dat je anders kan zitten/liggen zodat er geen reflectie op je beeldscherm optreedt en als bonus zicht op de tuin. Ik hoop dat de therapie toch wel wat sneller kan starten. Kunnen ze van de mensen op de wachtlijst geen nieuwe groep maken?

  1. Marion schreef:

   Dat zijn ze aan het proberen erdoor te drukken, maar dat wil nog niet lukken. Ik mag volgende maand weer bellen als ik wil, maar ja, als dat doorgaat, dan zit er sowieso bij, dus dan krijg ik wel bericht. Een Stint dus. Nooit geweten!

 6. levelieze schreef:

  Schnitzelgate, gelukkig hier in België nog niet aan de orde, maar wel grappig wat mensen er van maken.

  1. Marion schreef:

   Ik heb me met momenten ziek gelachen. Heerlijk!

 7. els schreef:

  Wat vervelend dat je nog zolang moet wachten! Hopelijk gaat het sneller dan gedacht!

 8. Rob Alberts schreef:

  Eetsmakelijk!

  Ik ben benieuwd wat jij vanavond op je bordje eet …

  Vrolijke groet,

  1. Marion schreef:

   Dat waren heerlijke bananen-speltpannenkoekjes. Zonder pannen en koekjes, met spelt en banaan 😊

 9. PeacefulFuture schreef:

  Wat stom dat je nog zo lang moet wachten! Lijkt mij echt niet leuk!

  1. Marion schreef:

   Bizar, hè? Ik hoop dat de overheid de wachtlijsten snel gaat aanpakken dit jaar.

   1. PeacefulFuture schreef:

    Ik hoop het ook voor jou. Toen ik wachtte op mijn opname, heb ik +/- 3 maand moeten wachten en DAT vond ik al veel te lang.. Hoop dat de wachtlijst toch echt wat sneller kan gaan…

 10. Myriam schreef:

  Idd ongelofelijk waar politici zich mee bezig houden

  1. Marion schreef:

   Ja, misschien kunnen ze zich concentreren op het verkorten van de wachtlijsten in de GGZ. Dombo’s.

 11. joorloveswriting schreef:

  Wat lief dat Peter kookte voor je!!! 🙂 alleen wel erg vervelend dat je lang moet wachten op zo’n wachtlijst! 😦 hopelijk gebeurt er wat zodat je sneller aan de beurt bent !

  1. Marion schreef:

   Dit is wel een beetje erg, die wachtlijsten. Ik red me wel, maar ik denk vooral aan die mensen die een stuk minder zelfredzaam zijn. Hoe kan het dat zij zolang moet wachten? Word er soms verdrietig van. Ben blij dat ik Peter en mijn familie heb. XXX

 12. Jenn schreef:

  Ik had schnitzelgate helemaal gemist, tot ik er gisterochtend toevallig iets over hoorde op de radio. De rest van de dag heb ik me vermaakt met tweets lezen :’)

  Beterschap!

  1. Marion schreef:

   Ja, sommigen waren echt lachen. Dank je wel!

 13. marielle schreef:

  pffff die wachtlijst…wat naar!

  Ik moest zo lachen om “de kappertjes op mijn pizza, weigeren mijn haar te knippen”..hihi

  Beterschap!!

  x

 14. Saar schreef:

  Schnitzelgate is hier in België volledig aan ons voorbij gegaan. Maar ik heb niet het idee dat we iets gemist hebben!
  Hopelijk gaat het wat sneller met die wachtlijst dan nog een jaar wachten… Wat een eind is dat!

 15. Roos schreef:

  Hahaha, wat is de wereld anders hè, als je je even omdraait. 😛 Schnitzelgate, wat een onzin. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik me weleens afvroeg waarom iets ‘vegetarische kip’ heet met ‘echte kipsmaak’ als het vega’s erom gaat juist geen kip te eten. Anyways, om elk woord voor een product te ontleden, dat gaat wel heel ver. Zorgwekkend eigenlijk dat dit is waar de regering zich druk om maakt. Je zou zeggen dat er veel belangrijkere zaken zijn die aandacht behoeven, maar dat zal wel aan mij liggen. (Sarcasme mode off).

  1. Marion schreef:

   Ik heb vlees altijd superlekker gevonden! Hoe meer iets naar echt vlees smaakt, hoe beter voor mij! Ik eet het niet omdat ik het dierenleed wat erachter zit niet kan verdragen. In principe zouden ze overal het woord vervanger achter kunnen plakken. Is het probleem opgelost 😊

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.