Kladbloggen, Share Some Happiness

Leerpuntje, Share Some Happiness en Snot (en wat als je een klodder kwijt bent)


Getagd: , , .

20161228_071419

En terwijl ik ongegeneerd een boertje laat, daar doe je niks aan als je verkouden bent, iets met een verstopte neus, beginnen we heerlijk aan de deze koude donderdag. De cavia’s hebben eten, het snot loopt onverminderd door en de koffie smaakt nog steeds helemaal nergens naar. 

Leerpuntje
Het bevalt me wel, dit zinloos bloggen. Wrong! Niet zinloos bloggen. Bloggen over … over … over niets. Over wat er in me opkomt. De behoefte om over therapie te schrijven is even helemaal verdwenen. De behoefte om te schrijven over mijn angsten, ook verdwenen. Als sneeuw voor de zon. Het is allemaal wel even best zo. Er zit nog steeds langzaam vooruitgang in. Voor mij dan wel te verstaan. Ik deel mijn leven in zoals ik het wil, zoals ik het aankan en dat maakt dat het leven, ondanks al mijn lichamelijke klachten, met regelmaat toch behoorlijk aangenaam kan zijn. Voorlopig wil ik dat graag zo houden. Oké, en ik ben een beetje adviesmoe. Ja, laat ik daar dan ook maar heel eerlijk in zijn. Ik weet dat alle adviezen bij iedereen uit de grond van hun hart komen. Je geeft advies in de hoop dat je het leven van de ander aangenamer, fijner of makkelijker kunt maken. Doe ik ook altijd. Deed ik gisteren nog bij iemand. Ik wilde haar zo graag verder helpen, maar hoe meer advies ik gaf, hoe groter de weerstand leek te worden. Ik besefte ineens waar ik mee bezig was. Hoe goed bedoeld het ook was van mijn kant, soms is het beter om gewoon even te luisteren. Dat is overigens niet altijd makkelijk. Leerpuntje voor het komende jaar.

Share Some Happiness
Share Some Happiness stopt even. Althans, ik ga het niet meer op de manier doen waarop ik het deed. Mijn inkomsten zijn flink gedaald het afgelopen jaar. We gingen van € 2.100,- naar € 1.500,- netto per maand. Daarnaast kwamen er drie nieuwe bewoners bij en die kosten geld. De € 25,- die ik de afgelopen anderhalf jaar maandelijks aan een goed doel doneerde, gaat nu in eerste instantie naar de zorg van de cavia’s. De groenten zijn duur op het moment en ze eten met z’n drietjes flink wat weg. Daarnaast vind ik het leuk om ze af en toe te verwennen met iets nieuws. Een nieuw hokje, een nieuw mandje, een nieuw dekentje, noem maar op. Dat wil niet zeggen dat er niks meer naar goede doelen gaat, maar het zal niet meer de standaard € 25,- zijn die ik voorheen weggaf. Het moet wel leuk blijven. Deze maand ga wil ik wel weer een bloemetje weggeven. De kerst is voorbij. Veel mensen zijn er blij om, maar evenveel mensen vinden januari maar een saaie, koude en kille maand. Een bloemetje zal hen hopelijk goed doen. En natuurlijk koop ik ook een bosje voor mezelf. Er is op zaterdag altijd wel ergens een 1+1 actie te vinden.

Snot
Ik vraag me af of mijn snotproductie ooit eerder in mijn leven zo hoog is geweest. Ik kan wel blijven snuiten. Zit de ene zakdoek vol, is de volgende alweer aan de beurt. Soms ben ik net te laat met de zakdoek. Ja, sorry, het gebeurt. Laten we het leven niet mooier maken dan het is. Dan denk ik: “Hé, mijn cursor zakt naar beneden. Oh nee, het is een klodder snot op mijn beeldscherm.” Op straat is het nog erger. Dat je net te laat bent met het grijpen naar de zakdoek in je jaszak en dan flats! En dan ben je ‘m kwijt, hè? Je kijkt op je jas. Op je broek. Op je tas. Op je sjaal. Nergens te bekennen. Dan kan je alleen maar hopen dat je er niet overheen kijkt. Dat je niet bij de kassa je arm uitsteekt om het geld aan de kassière te geven en dat je ‘m dan ineens op de mouw van je jas ziet zitten. En dat de kassière ‘m ook ziet. Het zal je maar gebeuren. Ik hou voorlopig mijn zakdoek maar even in de hand als ik naar buiten ga.

Fijne dag allemaal. ♥

18 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s