Leerpuntje, Share Some Happiness en Snot (en wat als je een klodder kwijt bent)

on

20161228_071419

En terwijl ik ongegeneerd een boertje laat, daar doe je niks aan als je verkouden bent, iets met een verstopte neus, beginnen we heerlijk aan de deze koude donderdag. De cavia’s hebben eten, het snot loopt onverminderd door en de koffie smaakt nog steeds helemaal nergens naar. 

Leerpuntje
Het bevalt me wel, dit zinloos bloggen. Wrong! Niet zinloos bloggen. Bloggen over … over … over niets. Over wat er in me opkomt. De behoefte om over therapie te schrijven is even helemaal verdwenen. De behoefte om te schrijven over mijn angsten, ook verdwenen. Als sneeuw voor de zon. Het is allemaal wel even best zo. Er zit nog steeds langzaam vooruitgang in. Voor mij dan wel te verstaan. Ik deel mijn leven in zoals ik het wil, zoals ik het aankan en dat maakt dat het leven, ondanks al mijn lichamelijke klachten, met regelmaat toch behoorlijk aangenaam kan zijn. Voorlopig wil ik dat graag zo houden. Oké, en ik ben een beetje adviesmoe. Ja, laat ik daar dan ook maar heel eerlijk in zijn. Ik weet dat alle adviezen bij iedereen uit de grond van hun hart komen. Je geeft advies in de hoop dat je het leven van de ander aangenamer, fijner of makkelijker kunt maken. Doe ik ook altijd. Deed ik gisteren nog bij iemand. Ik wilde haar zo graag verder helpen, maar hoe meer advies ik gaf, hoe groter de weerstand leek te worden. Ik besefte ineens waar ik mee bezig was. Hoe goed bedoeld het ook was van mijn kant, soms is het beter om gewoon even te luisteren. Dat is overigens niet altijd makkelijk. Leerpuntje voor het komende jaar.

Share Some Happiness
Share Some Happiness stopt even. Althans, ik ga het niet meer op de manier doen waarop ik het deed. Mijn inkomsten zijn flink gedaald het afgelopen jaar. We gingen van € 2.100,- naar € 1.500,- netto per maand. Daarnaast kwamen er drie nieuwe bewoners bij en die kosten geld. De € 25,- die ik de afgelopen anderhalf jaar maandelijks aan een goed doel doneerde, gaat nu in eerste instantie naar de zorg van de cavia’s. De groenten zijn duur op het moment en ze eten met z’n drietjes flink wat weg. Daarnaast vind ik het leuk om ze af en toe te verwennen met iets nieuws. Een nieuw hokje, een nieuw mandje, een nieuw dekentje, noem maar op. Dat wil niet zeggen dat er niks meer naar goede doelen gaat, maar het zal niet meer de standaard € 25,- zijn die ik voorheen weggaf. Het moet wel leuk blijven. Deze maand ga wil ik wel weer een bloemetje weggeven. De kerst is voorbij. Veel mensen zijn er blij om, maar evenveel mensen vinden januari maar een saaie, koude en kille maand. Een bloemetje zal hen hopelijk goed doen. En natuurlijk koop ik ook een bosje voor mezelf. Er is op zaterdag altijd wel ergens een 1+1 actie te vinden.

Snot
Ik vraag me af of mijn snotproductie ooit eerder in mijn leven zo hoog is geweest. Ik kan wel blijven snuiten. Zit de ene zakdoek vol, is de volgende alweer aan de beurt. Soms ben ik net te laat met de zakdoek. Ja, sorry, het gebeurt. Laten we het leven niet mooier maken dan het is. Dan denk ik: “Hé, mijn cursor zakt naar beneden. Oh nee, het is een klodder snot op mijn beeldscherm.” Op straat is het nog erger. Dat je net te laat bent met het grijpen naar de zakdoek in je jaszak en dan flats! En dan ben je ‘m kwijt, hè? Je kijkt op je jas. Op je broek. Op je tas. Op je sjaal. Nergens te bekennen. Dan kan je alleen maar hopen dat je er niet overheen kijkt. Dat je niet bij de kassa je arm uitsteekt om het geld aan de kassière te geven en dat je ‘m dan ineens op de mouw van je jas ziet zitten. En dat de kassière ‘m ook ziet. Het zal je maar gebeuren. Ik hou voorlopig mijn zakdoek maar even in de hand als ik naar buiten ga.

Fijne dag allemaal. ♥

18 reacties Voeg uw reactie toe

 1. IngridMoorenBlogs schreef:

  Hahahha….vies wijf!

 2. chucky1012 schreef:

  Ik lig krom van het lachen……
  Wat al je het snot uitniest terwijl je bij de kassa staat en je boodschappen net betaald hihihi……
  Had je al kippenbouillon gedronken?
  De hoeveelste week is het dat je snottert?
  Hoop dat je geen keelpijn hebt.
  Wordt maar snel beter……
  Het is leuk om de huisdieren weleens iets nieuws te geven waar ze mee kunnen spelen of een nieuw hok.
  Voor kost ook geld.
  Fijn dat je iemand een bosje bloemen gaat geven.
  Je bent een prachtmens.

  Xoxo

 3. Sammie schreef:

  Oh ik blijf ook maar snot houden, om gek van te worden! Zou leuk zijn als het eens een keer verdween.

 4. Rob Alberts schreef:

  Met jouw snotneus hoop ik wel dat je je nu ook iets jonger gaat voelen …..

  Vrolijke groet,

 5. iertjeblog schreef:

  geweldig om te lezen dat je lekker blogt wat je wil bloggen alleen wat jij wilt en niemand anders. ga zo door.
  en over verkouden zijn en niesen dat ken ik heel goed nu niet maar wel eens gehad geniet van je dag

  1. Marion schreef:

   Het is een verademing. Klop dat laatste maar snel af! Fijn je weer te lezen trouwens 😘

   1. iertjeblog schreef:

    Ik heb het afgeklopt op hout ja

   2. iertjeblog schreef:

    Er ging iets fout was nog niet klaar ik ben ook blij weer terug te zijn x

 6. Beter luisteren, dat ga ik meenemen voor mezelf!
  Sterkte met je snot!

 7. Haha, viespeukerij! Ik loop al 3 maanden rond met koortsuitslag op mn mond. Schuift steeds een beetje op. Vandaag was ik er voor het eerst blij mee. Niemand wou me een gelukkig nieuwjaar zoenen op mn werk. Hiieehaaaaa!

  1. Marion schreef:

   Ideaal! Onthouden voor volgend jaar!!!

   1. haha ja! een paar keer per jaar kun je bij mij terecht voor een besmetting!

 8. Heerlijk hoe je over die snot schrijft :).
  Ik voel me ineens niet meer de enige ‘vuilaard’ op het Internet…

 9. Joycerdt schreef:

  Hahaha geweldig ‘dan ben je em kwijt heh’, ik moest hardop lachen. Liefs.x

 10. Els schreef:

  Beterschap met je snot :-). En geniet lekker van je cavias :-)!

 11. marielle schreef:

  proest…doet me denken aan iets, haha ik hou het maar voor me.

  Goed plan om het geld nu voor jezelf, nou ja, eigenlijk nog niet direct voro jezelf te besteden. Het is zo duur allemaal tegenwoordig!

  Beterschap hoor!

 12. Saar schreef:

  Succes daar met je snot! Je schreef iets mooi over luisteren. Veel mensen geven dat aan de laatste tijd. Dat ze advies krijgen terwijl ze behoefte hebben aan een luisterend oor. Blijkbaar is gewoon luisteren steeds meer een opgave…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.