Mattie Goes Bananas

20170106114911

Eergisteren plukte Peter me mijn bed uit. Jip ging zo tekeer. Of ik even wilde kijken. Al snel werd duidelijk wat er aan de hand was. Mattie was ontsnapt en was lekker bij Alvin gaan zitten. Met wat kunst- en vliegwerk Mattie weer teruggezet en maatregelen genomen. Niet genoeg, zo bleek vanochtend.

Het was één grote bende toen ik vanochtend beneden kwam. Mattie was via het dak van één van de huisjes over de omheining gesprongen. Hij had een schilderij en een olifant omgegooid. Geen echte olifant natuurlijk. Ik weet niet hoe hij het allemaal voor elkaar heeft gekregen, maar dit gaat zo niet langer. Hij zet alles op alles om bij Alvin te komen. Alvin is echter doodsbang voor andere cavia’s en laat dat ook horen. Een heel angstig gepiep. Daarnaast wordt Jip compleet hysterisch als hij Mattie niet kan vinden. Ook niet echt ideaal. Omdat dit al de derde ontsnappingspoging was van Mattie, heb ik besloten Alvin weer terug te zetten in zijn oude kooi. Ik had het ook liever anders gezien, maar zolang Alvin los loopt in die kamer, blijft Mattie pogingen doen om over het hek te komen. Ik wil niet dat daar echt een keer ongelukken van komen. Daarnaast is het ook niet zo’n enorme ramp, want Alvin maakte niet echt gebruik van zijn vrijheid. Ik had zelfs geen hek om zijn plekje heen staan. Hij liep gewoon niet van het zaagsel af.

20170106114857

Voor de zoveelste keer richtte ik vanochtend de kamer opnieuw in. Hierboven zie je het resultaat. Omdat Alvin weer terug in zijn kooi zit, hebben Jip en Mattie nu allebei een eigen huisje. Ze hebben het voor elkaar hoor, de heren. Dat hadden ze natuurlijk al, maar het paradijsje lijkt steeds luxer te worden. Nog een bank, een tv en een koelkast met bier en de yuppenclub is compleet.

20170106114931

Alvin lijkt het heerlijk te vinden in zijn kooi. Hij piept wanneer hij eten wil en duikt zijn hok in als hij rust wil. Ik heb besloten hem wel op de kamer te laten staan bij Jip en Mattie. Zo heeft hij toch het idee dat hij niet helemaal alleen is. Iedere dag haal ik hem een poosje uit de kooi. Dan kan hij even op schoot of ik zet hem op de vloer in de kamer zodat hij even lekker kan rennen. Ook heb ik hem liever niet hier in de woonkamer staan, omdat Peter binnen rookt. Dat vind ik niet fijn voor de beestjes. Nou, ondertussen komt er alweer een hels lawaai uit de kamer achter me. Misschien moet ik ze ook een belletje geven. Dat ze kunnen rinkelen als ze bediening nodig hebben.

Fijne vrijdag, lieve mensen! ♥

 

36 gedachten over “Mattie Goes Bananas

 1. Een vriendin heeft een plaatje in huis waarop staat: it’s the cat’s house, I just pay the morgage. Volgens mij mogen we ‘kat’ bij jou vervangen door ‘cavia’ 🙂
  Wat een luizenleven hebben die drie!

 2. haha, je bent er maar druk mee. Kinderen zijn er makkelijk bij ;-).

  Wat hebben ze het goed!

  Dat filmpje! haha

  Hoe gaat het met jou vandaag?

  x

 3. Jeetje wat een luxe leven hebben ze bij jullie 😉
  Het is maar goed dat jullie zoveel ruimte voor ze hebben.
  Volgens mij zijn er geen andere cavia’s in het land die leven alsof ze koninklijk zijn hihihihi….
  Ze houden je goed bezig.

  Xoxo

 4. Man, man, man, wat worden die in de watten gelegd, zeg! 😀
  Jij mag gerust als voorbeeld dienen hoe om te gaan met diertjes. Geweldig vind ik het!

 5. “Dan kunnen ze rinkelen als ze bediening nodig hebben,” whahaha! De heren hebben het maar luxe bij jou. 🙂 Wel briljant hoe Mattie zijn weg naar Alvin wist te vinden. Innovatief beestje. 😛

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.