Loving Lazy Sundays #117

on

LLSsneeuw

Vandaag weer eens een Loving Lazy Sundays. Een echte, want ik ga helemaal niets doen vandaag. Gisteren was een drukke dag. Er kwam dan ook geen artikel online. Vandaag gaan we even bijkomen. Lekker bloggen, lekker in de badjas hangen en lekker helemaal niets doen. Zalig!

Afgelopen Week
De nieuwe manier van medicijnen innemen lijkt zijn vruchten af te werpen. Leek, moet ik eigenlijk zeggen, want sinds twee dagen is het weer huilen met de pet op. Er is echt geen peil op te trekken. Daarom heb ik besloten om toch het FODMAP-dieet uit te gaan proberen. Het is nog niet helemaal zeker. Ik wil het eerst met mijn MDL-arts overleggen. Aanstaande woensdag heb ik een afspraak met hem. Verder heb ik de afgelopen week heel erg veel op bed gelegen. Snotverkouden. Ontstekingen. Buikpijn. Moe. Noem maar op. Wel ben ik bijna iedere dag even naar buiten geweest. Even heen en weer lopen voor een boodschap is ideaal om direct een frisse neus te halen.

Happy Stuff
Peter die eten voor me kookt ♥ Rustig op bed liggen (zonder schuldgevoelens) ♥ Sex and The City ♥ ASMR ♥ Jip, Mattie en Alvin ♥ Muziek ♥ Goed nieuws voor ex-blogger Ingrid ♥

Massage
Morgen ga ik weer een keer naar mijn overbuurvrouw voor een massage. Een ontspanningsmassage deze keer. Peter en ik hebben met kerst wat geld gekregen van onze ouders en dat geef ik met liefde uit aan dit soort dingen. Zalig. Normaal gesproken ga ik naar Patricia voor een massage, maar het is fijn dat er hier iemand zo dichtbij zit. Zeker zoals nu, als ik niet zo lekker in mijn vel zit. Ik ben met drie keer rollen thuis en dat is wel fijn als mijn darmklachten zo erg zijn als nu. Het is voor het eerst dat ik een ontspanningsmassage krijg bij haar, dus ik ben heel erg benieuwd. Het hoge woord, het feit dat ik mijn benen niet kan scheren in verband met de HS, is er al uit. Dat weet ze en daar had ze geen enkel probleem mee. Ik ben blij dat ik dat de vorige keer meteen met haar besproken heb. Het is toch altijd weer een dingetje.

The Great Escape
Mattie hield me flink bezig deze week. Hij zet alles op alles om bij Alvin te komen. Tot nu toe brak hij drie keer ’s nachts uit en vond ik hem ieder keer ’s ochtend bij Alvin in de kooi. Alvin vind dit niet fijn en Jip al helemaal niet. Die wordt me een partij hysterisch als zijn maatje weg is! Gisteren was het zo’n chaos dat ze uiteindelijk weer even met z’n drietjes zaten. Jip ging direct weer de boel saboteren. Hij dreef Alvin in zijn hok en ging er voor liggen. Alvin kon geen kant meer op. Ik dacht Jip nog te lokken met zijn favoriete basilicumblaadjes, maar zelfs die liet hij links liggen. Nu zitten ze weer apart met een andere indeling. Er staat een grote witte plaat tussen hen in, zodat ze elkaar niet kunnen zien. Dat scheelt in ieder geval iets. Dan nog is het niet ideaal, want ze blijven elkaar natuurlijk horen en ruiken. De indeling lijkt in ieder geval goed; Mattie is vannacht niet ontsnapt. Hiep hiep hoera!

Komende Week
Druk weekje voor de boeg. Morgenmiddag een massage, woensdag een afspraak in het ziekenhuis en vrijdag is mijn zus jarig. Ik hoop dat ik dan goed genoeg ben om die kant op te gaan. Fingers crossed. Afhankelijk van wat mijn MDL-arts zegt ga ik dan zaterdag starten met het FODMAP-dieet. Daar volgt nog een uitgebreid artikel over. Het is een pittig dieet. De laatste keer dat ik een dieet ging volgen viel ik terug in mijn eetstoornis. Ik verwacht niet dat dat nu weer gaat gebeuren, maar het is als een alcohol- of drugsverslaafde die toch weer een keer een drankje of iets anders neemt. Ik ben dus heel erg op mijn hoede en heb steun gevraagd aan mijn collega-ervaringsdeskundigen van het eetstoornisforum. Een soort terugvalpreventieteam zeg maar. Ik hoop dat het niet nodig is, maar het is fijn dat ze er voor me zijn.

My Spotify
Sinds kort heb ik weer Spotify en ik ben me een beetje gaan verdiepen in de hits van tegenwoordig. Wat me meteen opviel zijn de iiiieeeh iiieeeh iiieeeeeh computerstemmetjes en -geluidjes. Ik vind ze zelf erg leuk, maar het deed met terugdenken aan Ellie Goulding. Zij gebruikt deze stemvervormingen en computergeluiden al heel erg lang. Ik had geen idee dat het op dit moment zo ‘hot’ was. Mooie gelegenheid om weer even naar mijn geliefde Ellie te luisteren. Anything Could Happen! 

Fijne zondag allemaal. ♥

28 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Jaaa, Ellie Goulding is ook mijn favoriet. Vorig jaar naar een concert van haar geweest.

 2. chucky1012 schreef:

  Prachtige stem heeft de zangeres.
  Fijne dag en goede week!

  Xoxo

 3. Anita | Mindjoy schreef:

  Wat heerlijk een massage naast de deur en de mannen houden je maar bezig! Hoop dat het witte schot zijn werk doet! Fijne zondag en heel benieuwd wat de MDL arts zegt over het dieet. Goed dat je alvast hulp hebt gevraagd op het forum!

  1. Marion schreef:

   Ja, echt ontzettend fijn. Bij mijn vriendin is natuurlijk het beste, maar daar is het nakletsen vaak nog langer dan de hele massage bij elkaar. Vaak ben ik wel 3 uur van huis 😆. Ik ben ook benieuwd woensdag. Jullie horen het. X

 4. Saar schreef:

  Hier wordt het ook een rustige dag. Soms is dat gewoon keihard nodig en gewoon heerlijk! Succes deze week met alles wat op het programma staat. Geniet van je lazy sunday en fijne week!

  1. Marion schreef:

   Ja, heerlijk zo’n dag. Geniet ervan, lieve Saar.

 5. Ik hoop echt voor je dat eindelijk eens de juiste cocktail aan medicijnen wordt gevonden die echt helpen tegen al die lichamelijke ongemakken.

  1. Marion schreef:

   Ik hoop het ook. De HS is al een stuk minder dan vroeger, nu dit nog. Dat zou het leven echt een stukje makkelijker maken.

 6. mariellemarielle schreef:

  Leuk een ouderwetse LLS!

  Wat fijn dat je jezelf die massage gunt! ERgens lijkt me dat best lekker!

  Ook mooi te lezen dat je kon liggen zonder schuldgevoelens!

  Oh…die cavia’s..hihi.

  Over het dieet. Ik heb zoveel gelezen over allerlei diëten ivm mijn problemen. Fodmap schijnt inderdaad wel te kunnen helpen maar er wordt wel gewaarschuwd voor tekorten van de goede darmflora als je het te lang doet en…dat je het beter onder begeleiding kunt doen, is dat mogelijk, zou je dat willen? Vanuit de basisverzekering oid?
  Oh…dit komt misschien belerend over, niet zo bedoeld hoor! probeer mee te denken en het onderwerp spreekt me aan.

  Sterkte en een fijne zondag!

  1. Marion schreef:

   Ik ga het woensdag overleggen met mijn arts. Ik doe het liever niet met begeleiding, omdat ik dan druk ervaar en ik denk dat dat iets is wat ik juist nu moet voorkomen met het oog op een terugval. Wat betreft die massage: wat houdt je tegen? Je zegt namelijk heel vaak dat het je fijn lijkt. Wellicht kun je beginnen met een korte massage en dan bijvoorbeeld alleen rug, nek en schouders. Het is zo ontzettend fijn.

   1. mariellemarielle schreef:

    oh dat van die druk kan ik me voorstellen.
    Wat me tegenhoud? meerdere dingen eigenlijk, maar dank je!

 7. Sabine schreef:

  Heerlijk lijkt me dat, een massage! Ik heb van Jimmy voor kerst een verwenmiddag bij de Spa gekregen, met massage en baden ed, om samen te doen. Kijk er erg naar uit!

  1. Marion schreef:

   Oh dat is ook zo lekker! Kan me voorstellen dat je daar naar uitkijkt!

 8. Evelyne schreef:

  Ellie Goulding. I love her music! Zeker deze song vind ik goed. Ik ging deze voormiddag naar een stadstraktaat voor nieuwjaar op de Markt. Gratis drank, altijd goed :p De muziek ‘k dit jaar ook goed. Goeie band! Daarna nog een hapje gaan eten en dan huiswaarts. Mijn vader zit nu voor tv gekluisterd waar het WK veldrijden is. Is niet mijn ding, maar dan hou ik mij wel met anders bezig, haha. Fijne zondag nog!

  1. Marion schreef:

   Daar keken wij net ook even naar, het wk veldrijden. Peter is nu alweer aan het zappen Hahaha.

   1. Evelyne Vergote schreef:

    Oeps, ’t is het BK ipv WK, haha 😀 Zie als je er niets van kent, hé :p

    1. Marion schreef:

     Hahahaha, hier ook. Zie alleen mannetjes fietsen, wat het is geen idee.

 9. Koen | 10100.nl schreef:

  Ik hoop dat je door de massage lekker zult ontspannen. De cavia’s blijven je maar bezig houden. Grappig om te lezen wat ze allemaal uit halen.

  1. Marion schreef:

   Ja, ze houden me van de straat 😀

 10. iertjeblog schreef:

  Hi lekker een massage geniet ervan. Succes woensdag bij de mdl artsbalen dat je weer zo last heb van je darmen. Alvast gefeliciteerd met je zus. Ik heb ook een rustdag gehad ben ziek alleen 2x keer naar buiten naar pippin weer een heerlijk nummer

  1. Marion schreef:

   Beterschap. Doe kalm aan. X

 11. Paul schreef:

  Ik vind het knap hoe je altijd positief blijft, zelfs wanneer het tegenzit qua gezondheid. Je weet altijd geluksmomentjes te vinden! Ik hoop dat het dieet zijn vruchten afwerpt.

  1. Marion schreef:

   Ja, ik ben ook erg blij dat me dat tegenwoordig lukt. Het maakt het leven een stuk aangenamer. Dank je wel 😊

 12. Just me schreef:

  Wat een leuke blog…heb met veel plezier eens wat gelezen hier. Je hebt een fijne schrijfwijze, ik kom graag nog eens terug. Succes met alles…lijkt me heftig en toch ben je positief. Positief denken is een krachtig middel…;-) Groetjes

  1. Marion schreef:

   Dank je wel voor je lieve reactie. Dat is erg fijn om te horen. Ik heb alweer een glimlach op mijn gezicht 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.