Geen literaire pretenties, wel ASMR

kaka

Onlangs zag ik een leuke header boven een blog. Hij was gemaakt in de vorm van de ja/nee sticker die we op onze brievenbus kunnen plakken. Er stond op: NEE geen literaire pretenties JA wel slap lullen en dom bloggen.  Ik werd daar blij van. Heel erg blij.

Zomaar
Mijn boterham op het aanrecht leggen. In mijn pyjamabroek naar de supermarkt gaan. Mijn mening geven, ook als ik weet dat de meerderheid het daar niet mee eens is. Zonder make up de deur uit gaan. Zomaar een paar dingen die ik vroeger nooit deed en tegenwoordig bijna dagelijks.

Dramaqueen Jip
Die cavia’s, hè? Ze beginnen me ronduit te irriteren. Dat gepiep en gezanik. Iedere dag weer hetzelfde verhaal. “Ik wil over het hek, Marion! Laat me er nou overheen! Pleeeeeeaaaaase, help me nou! Ik kan het niet alleen! Help me! Mijn wereld vergaat. Zie je niet hoe ik hier kapot lig te gaan van verdriet?” Aldus Jip.

Kale mannen met bril
Het is vandaag maandag. Dat betekent dat vanavond de tv weer loeihard gaat. Peter is namelijk een beetje doof. Aan één kant is hij al helemaal doof en ik vrees dat de andere kant er ook niet veel beter op wordt. Vanavond is Voetbal Inside op tv. Die hebben geen ondertiteling, zoals de meeste programma’s die hij kijkt. Altijd lachen. Ik kan boven op bed horen wie de grap maakt; Johan of René. Ik vond Johan vroeger nog wel grappig, maar hij is een beetje doorgeslagen in zijn kritiek hebben op alles en iedereen. Hij verbloemt het onder de deken humor, maar ik vind de humor ver te zoeken. René daarentegen vind ik erg leuk. Grappig én leuk. Ik val wel op mannen met een kaal hoofd en een bril. Nee, Peter is allesbehalve kaal en heeft een vlijmscherp zicht. De uitzondering bevestigt ook deze keer weer de regel.

ASMR
Zo’n dingetje waar ik mijn zus vroeger met opgetrokken wenkbrauwen om aankeek. ASMR? Word je rustig van iemand die met zijn nagels op een tube tandpasta loopt te tikken of met zijn of over een bepaalde stof wrijft? What the fuck is wrong with you, woman? Ondertussen ben ik er al een paar jaar bekend mee en sinds een week ben ik weer helemaal verslaafd. ASMR staat voor Autonomous Sensory Meridian Respons; een gevoel dat gekenmerkt wordt door een tintelend gevoel in de hersenen, hoofd en hoofdhuid. Dit gevoel wordt getriggerd door bepaalde geluiden zoals fluisteren, knisperen of tikken op diverse materialen. ASMR wordt ook vaak braingasm genoemd, een samenvoeging van de woorden ‘brain’ en ‘orgasme’. Sinds ik weer naar ASMR luister, slaap ik beduidend beter en langer. Ik word bijna niet meer wakker in de nacht en in plaats van om 4:00 uur al naar de klok te liggen staren, slaap ik de laatste dagen gemakkelijk door tot 8:00 uur. Laatst werd ik zelfs pas om 9:30 uur wakker.

Nu zijn jullie natuurlijk razend benieuwd naar dat braingasm, maar ik moet je helaas teleurstellen. Het is best even zoeken naar wat jouw triggers zijn. Zo ben ik heel erg van de tappinggeluiden, maar kan ik weer helemaal niet tegen mondgeluiden. Wat ik wel fijn vind zijn fluisterende stemmen, maar dan ligt het weer heel erg aan wat voor stem iemand heeft. Kortom, het is zoeken, zoeken, zoeken naar de juiste geluiden, de juiste triggers en de juiste stem. Even een korte uitleg.

De eerste keer dat ik dit zag dacht ik echt:

EN NOU EVEN HEEL ERG SNEL NORMAAL DOEN, JONGE DAME!

Tegenwoordig kijk ik er naar uit om even een half uurtje te luisteren voor het slapen gaan. Als ik dat half uur al red. Vaak ben ik na een kwartier al vertrokken. Je moet trouwens wel een koptelefoon op doen, anders hoor je de geluiden niet goed en zul je ook geen tintelingen ervaren.

Ik ga nog even naar de supermarkt en een rondje lopen en dan is het tijd voor mijn massage. 14:30 uur lig ik plat. 60 minuten pure ontspanning. Zalig! Ik wens jullie allemaal een fijne maandag. ♥

35 gedachten over “Geen literaire pretenties, wel ASMR

  1. Vergeet ik nog te zeggen hoe irritant ik die René van der Gijp vind.Hij komt uit Dordrecht…ik ook.Rare mensen uit Dordrecht….

  2. Niet in mijn Minionspyjamabroek hoor. Wel een effen donkere kleur. Zoals vanochtend, in mijn donkerblauwe. Maar het is wel duidelijk een pyjamabroek want hij heeft kanten randjes. Haaahahaha, misschien moet je een mannelijke stem opzoeken. Alhoewel, dat kan weer andere tintelingen veroorzaken.

 1. Oeh, een massage!! Daar heb ik ook wel weer eens zin in. Veel plezier! Hier slapen we regelmatig met oerwoud geluiden via een suroundspeaker in de slaapkamer. Het liefst heb ik dat met onweersgeluiden en bij mijn man werkt het geluid van regen rustgevend. Goede combo. 😉

  1. Je moet echt even goed zoeken, maar het kan zijn hoor dat je het echt niks vind. Bij mij is het ondertussen zo erg dat ik al ontspannen raak van mijn eigen getyp. Dat is wellicht weer het andere uiterste…

 2. Ik had er al wel eens van gehoord, dat ASMR, klinkt wel fijn, maar ik heb me er verder nooit in verdiept.
  Voor die ondertiteling, kun je die ook niet via teletekst krijgen? De meeste programma’s hebben dat wel.

 3. Hoe was de massage?

  ASMR nooit van gehoord, ik verlang wel naar wat diepe ontspanning/rust, alleen dit filmpje geeft me de kriebels..hihi.

  Oh…kale mannen met bril, ik hou mijn vader ver bij je uit de buurt 😉

  Fijne avond!

  1. Dit filmpje vind ik persoonlijk vrij irritant, maar ik kon geen andere met een korte uitleg vinden. Je kan het beste gewoon even zoeken op YouTube onder asmr. Dan nog zal het in het begin heel raar klinken, maar als je even doorzet en het juiste vindt, dan kan je er echt wat aan hebben. Ik zal binnenkort een paar filmpjes delen die ik zelf regelmatig kijk/luister. X

 4. Ik heb daar een app voor: Relax and Sleep well van Glenn Harrold. Maar dat werkt net even iets anders.. En nu heb ik dus ook zin in een massage! Die ga ik binnenkort maar eens boeken!

 5. Wauw echt geweldig dat je gewoon in je pyjama broek naar de supermarkt gaat!! 🙂 Goed zo gewoon doen! Enne ik ga dat filmpje vanavond even kijken / luisteren. Misschien werkt het wel bij me ! Is dat Braingasm een soort van meditatie of is het iets heel anders?

 6. Ik zag de laatste dagen regelmatig wat over ASMR op je Twitter voorbij komen en was toch eens benieuwd wat je daarmee bedoelde. Grappig genoeg dacht ik, tot een paar minuten geleden, dat er iets ‘mis’ was als ik die tintelingen voelde, haha. Interessant om me daar toch eens in te verdiepen. Zonder die miep uit je YouTubefilmpje dan, want van haar word ik dan weer lichtelijk agressief… 😉

  1. Waaaahahahah, je moet even de volgende blog over ASMR kijken. Misschien zit daar wat voor je bij. Ik ben persoonlijk erg grote fan van Zeitgeist. Zijn stem is heel erg fijn en hij heeft goed opgezette filmpjes. Zalig om naar te luisteren en je wordt er niet agressief van. Tenminste, dat hoop ik…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.