Kladbloggen

Geen literaire pretenties, wel ASMR


Getagd: .

kaka

Onlangs zag ik een leuke header boven een blog. Hij was gemaakt in de vorm van de ja/nee sticker die we op onze brievenbus kunnen plakken. Er stond op: NEE geen literaire pretenties JA wel slap lullen en dom bloggen.  Ik werd daar blij van. Heel erg blij.

Zomaar
Mijn boterham op het aanrecht leggen. In mijn pyjamabroek naar de supermarkt gaan. Mijn mening geven, ook als ik weet dat de meerderheid het daar niet mee eens is. Zonder make up de deur uit gaan. Zomaar een paar dingen die ik vroeger nooit deed en tegenwoordig bijna dagelijks.

Dramaqueen Jip
Die cavia’s, hè? Ze beginnen me ronduit te irriteren. Dat gepiep en gezanik. Iedere dag weer hetzelfde verhaal. “Ik wil over het hek, Marion! Laat me er nou overheen! Pleeeeeeaaaaase, help me nou! Ik kan het niet alleen! Help me! Mijn wereld vergaat. Zie je niet hoe ik hier kapot lig te gaan van verdriet?” Aldus Jip.

Kale mannen met bril
Het is vandaag maandag. Dat betekent dat vanavond de tv weer loeihard gaat. Peter is namelijk een beetje doof. Aan één kant is hij al helemaal doof en ik vrees dat de andere kant er ook niet veel beter op wordt. Vanavond is Voetbal Inside op tv. Die hebben geen ondertiteling, zoals de meeste programma’s die hij kijkt. Altijd lachen. Ik kan boven op bed horen wie de grap maakt; Johan of René. Ik vond Johan vroeger nog wel grappig, maar hij is een beetje doorgeslagen in zijn kritiek hebben op alles en iedereen. Hij verbloemt het onder de deken humor, maar ik vind de humor ver te zoeken. René daarentegen vind ik erg leuk. Grappig én leuk. Ik val wel op mannen met een kaal hoofd en een bril. Nee, Peter is allesbehalve kaal en heeft een vlijmscherp zicht. De uitzondering bevestigt ook deze keer weer de regel.

ASMR
Zo’n dingetje waar ik mijn zus vroeger met opgetrokken wenkbrauwen om aankeek. ASMR? Word je rustig van iemand die met zijn nagels op een tube tandpasta loopt te tikken of met zijn of over een bepaalde stof wrijft? What the fuck is wrong with you, woman? Ondertussen ben ik er al een paar jaar bekend mee en sinds een week ben ik weer helemaal verslaafd. ASMR staat voor Autonomous Sensory Meridian Respons; een gevoel dat gekenmerkt wordt door een tintelend gevoel in de hersenen, hoofd en hoofdhuid. Dit gevoel wordt getriggerd door bepaalde geluiden zoals fluisteren, knisperen of tikken op diverse materialen. ASMR wordt ook vaak braingasm genoemd, een samenvoeging van de woorden ‘brain’ en ‘orgasme’. Sinds ik weer naar ASMR luister, slaap ik beduidend beter en langer. Ik word bijna niet meer wakker in de nacht en in plaats van om 4:00 uur al naar de klok te liggen staren, slaap ik de laatste dagen gemakkelijk door tot 8:00 uur. Laatst werd ik zelfs pas om 9:30 uur wakker.

Nu zijn jullie natuurlijk razend benieuwd naar dat braingasm, maar ik moet je helaas teleurstellen. Het is best even zoeken naar wat jouw triggers zijn. Zo ben ik heel erg van de tappinggeluiden, maar kan ik weer helemaal niet tegen mondgeluiden. Wat ik wel fijn vind zijn fluisterende stemmen, maar dan ligt het weer heel erg aan wat voor stem iemand heeft. Kortom, het is zoeken, zoeken, zoeken naar de juiste geluiden, de juiste triggers en de juiste stem. Even een korte uitleg.

De eerste keer dat ik dit zag dacht ik echt:

EN NOU EVEN HEEL ERG SNEL NORMAAL DOEN, JONGE DAME!

Tegenwoordig kijk ik er naar uit om even een half uurtje te luisteren voor het slapen gaan. Als ik dat half uur al red. Vaak ben ik na een kwartier al vertrokken. Je moet trouwens wel een koptelefoon op doen, anders hoor je de geluiden niet goed en zul je ook geen tintelingen ervaren.

Ik ga nog even naar de supermarkt en een rondje lopen en dan is het tijd voor mijn massage. 14:30 uur lig ik plat. 60 minuten pure ontspanning. Zalig! Ik wens jullie allemaal een fijne maandag. ♥

35 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s