Kladbloggen

Voorbeelden ASMR-video’s


Getagd: , , , .

headphones-1599626_1280

Gisteren schreef ik, als onderdeel van een ander artikel, een stukje over ASMR. Omdat de wereld van ASMR echt gigantisch groot is en je vaak door de bomen het bos niet meer ziet, deel ik vandaag een aantal video’s met jullie. Hopelijk zit er wat voor je bij.

Even nog in het kort: Wat is ASMR? ASMR staat voor Autonomous Sensory Meridian Respons; een gevoel dat gekenmerkt wordt door een tintelend gevoel in de hersenen, hoofd en hoofdhuid. Dit gevoel wordt getriggerd door bepaalde geluiden zoals fluisteren, knisperen of tikken op diverse materialen. ASMR wordt ook vaak braingasm genoemd, een samenvoeging van de woorden ‘brain’ en ‘orgasme’.

Er zijn op YouTube duizenden ASMR-artiesten te vinden. Zelf ben ik er bij toeval weer terecht gekomen doordat een dochtertje van een kennis van mij een filmpje had gemaakt. Jazeker, ook jonge kinderen en pubers maken al ASMR filmpjes. Het is dus voor een heel breed publiek. Je zult je eigen triggers moeten vinden. Wel praten, niet praten. Mannenstem. Vrouwenstem. Welk materiaal? Welke soort geluiden? Daarnaast moet je even doorzetten, want zoals ik gisteren al zei, je zult in het begin waarschijnlijk denken: wtf? Waarom fluister je? Waarom zit je op een kartonnen doos te tikken? Waarom doe je dat potje zes keer open en dicht en waarom in vredesnaam loop je zo in die microfoon te smakken? Natuurlijk zijn er ook een heleboel mensen die het uiteindelijk niets vinden. Daar kom je vanzelf achter.

Onderstaande video is van ASMR Magic. Zij doet een soort van unboxing met Lush producten, afgewisseld met tapping geluiden en fluisteren. Dit zijn filmpjes die ik meestal de eerste keer kijk met koptelefoon op en als de geluiden me bevallen, dan sla ik het filmpje op en dan luister ik hem later nog eens terug.

Van dezelfde maakster een filmpje zonder praten. Enkel geluiden. Ze produceert de geluiden door met make up kwasten over de microfoons te wrijven. Zoals zo vaak ziet het er wat vreemd uit, maar het zijn meestal ook geen filmpjes om te kijken. Je moet ze echt luisteren mét koptelefoon.

Een zeer geliefde en snel groeiende ASMR-artiest is Zeitgeist. Een man, Duitser en hij zal niet alleen geliefd zijn om zijn fantastische tappingkunsten. Daar later misschien meer over. Eerst luisteren.

Als laatste een video van mijn persoonlijke favoriet: Emma van WhispersRed ASMR. Ik vind haar stem echt heel erg fijn om naar te luisteren. Ze praat heel langzaam en vaak val ik na 10 minuten al in slaap als ik haar hoor. Ze heeft veel video’s gericht op persoonlijke verzorging en aandacht, maar ook veel video’s zoals deze, met diverse geluiden en veel verschillende soorten triggers.

Ik zal vanmiddag of morgen een paar van mijn persoonlijk favoriete video’s delen. Vergeet in ieder geval je koptelefoon niet! Enjoy! ♥

20 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s