Voorbeelden ASMR-video’s

headphones-1599626_1280

Gisteren schreef ik, als onderdeel van een ander artikel, een stukje over ASMR. Omdat de wereld van ASMR echt gigantisch groot is en je vaak door de bomen het bos niet meer ziet, deel ik vandaag een aantal video’s met jullie. Hopelijk zit er wat voor je bij.

Even nog in het kort: Wat is ASMR? ASMR staat voor Autonomous Sensory Meridian Respons; een gevoel dat gekenmerkt wordt door een tintelend gevoel in de hersenen, hoofd en hoofdhuid. Dit gevoel wordt getriggerd door bepaalde geluiden zoals fluisteren, knisperen of tikken op diverse materialen. ASMR wordt ook vaak braingasm genoemd, een samenvoeging van de woorden ‘brain’ en ‘orgasme’.

Er zijn op YouTube duizenden ASMR-artiesten te vinden. Zelf ben ik er bij toeval weer terecht gekomen doordat een dochtertje van een kennis van mij een filmpje had gemaakt. Jazeker, ook jonge kinderen en pubers maken al ASMR filmpjes. Het is dus voor een heel breed publiek. Je zult je eigen triggers moeten vinden. Wel praten, niet praten. Mannenstem. Vrouwenstem. Welk materiaal? Welke soort geluiden? Daarnaast moet je even doorzetten, want zoals ik gisteren al zei, je zult in het begin waarschijnlijk denken: wtf? Waarom fluister je? Waarom zit je op een kartonnen doos te tikken? Waarom doe je dat potje zes keer open en dicht en waarom in vredesnaam loop je zo in die microfoon te smakken? Natuurlijk zijn er ook een heleboel mensen die het uiteindelijk niets vinden. Daar kom je vanzelf achter.

Onderstaande video is van ASMR Magic. Zij doet een soort van unboxing met Lush producten, afgewisseld met tapping geluiden en fluisteren. Dit zijn filmpjes die ik meestal de eerste keer kijk met koptelefoon op en als de geluiden me bevallen, dan sla ik het filmpje op en dan luister ik hem later nog eens terug.

Van dezelfde maakster een filmpje zonder praten. Enkel geluiden. Ze produceert de geluiden door met make up kwasten over de microfoons te wrijven. Zoals zo vaak ziet het er wat vreemd uit, maar het zijn meestal ook geen filmpjes om te kijken. Je moet ze echt luisteren mét koptelefoon.

Een zeer geliefde en snel groeiende ASMR-artiest is Zeitgeist. Een man, Duitser en hij zal niet alleen geliefd zijn om zijn fantastische tappingkunsten. Daar later misschien meer over. Eerst luisteren.

Als laatste een video van mijn persoonlijke favoriet: Emma van WhispersRed ASMR. Ik vind haar stem echt heel erg fijn om naar te luisteren. Ze praat heel langzaam en vaak val ik na 10 minuten al in slaap als ik haar hoor. Ze heeft veel video’s gericht op persoonlijke verzorging en aandacht, maar ook veel video’s zoals deze, met diverse geluiden en veel verschillende soorten triggers.

Ik zal vanmiddag of morgen een paar van mijn persoonlijk favoriete video’s delen. Vergeet in ieder geval je koptelefoon niet! Enjoy! ♥

20 reacties Voeg uw reactie toe

 1. joorloveswriting schreef:

  Ik heb de filmpjes opgeslagen en ga ze vanavond kijken / luisteren ! 🙂 Ben ook benieuwd naar jou favoriete video’s!

  1. Marion schreef:

   Ja, ik dacht ik doe eerst even een paar verschillende 🙂 Ben benieuwd of er wat voor je tussenzit en anders gewoon even verder rondkijken op hun kanalen. Ze hebben zo ontzettend veel. X

 2. Emily schreef:

  Die tweede video met dat borsteltje is voor mij heel vreemd met headphones, aangezien ik aan één oor erg slechthorend ben. Ik hoor bijna niks aan die kant als ik het filmpje bekijk, haha.
  Ik hou van ASMR, dat wel. 😀

  1. Marion schreef:

   Hahaha, ja, dan is het inderdaad niet zo zinvol dat van links naar rechts gaan. Die onderste heeft dat volgens mij niet. Ja, ik vind ASMR echt heel erg fijn. Leuk om er nu achter te komen welke mensen er ook van houden. X

 3. Nans schreef:

  Nooit van gehoord. Is dit ook ‘nuttig'(nuttig, nuttig, wat is nuttig…) als je heel snel overprikkeld raakt via je gehoor?

  1. Marion schreef:

   Geen idee eigenlijk. Nee, durf ik niet te zeggen.

 4. Myriam schreef:

  Ik probeer het zo, ben benieuwd😊

 5. Myriam schreef:

  Het hielp geen zak😩😥😥😥

  1. Marion schreef:

   Waaaahahahahah! Misschien voor jou toch maar een zenmuziekje opzetten dan.

 6. Kim schreef:

  Zelf word ik er helemaal kriegelig van, haha. Maar wel super fijn dat het jou zo helpt! 🙂

 7. Sabine schreef:

  Ik word er onrustig en kriegelig van haha. Maar misschien moet ik er meer de tijd voor nemen om de geluiden goed in me op te nemen.

  1. Marion schreef:

   Het is vooral het soort geluid wat je prettig vindt. Dat is even zoeken, maar ik denk dat dit ook niet voor iedereen weggelegd is. Ik hoor meer mensen zeggen dat ze er geïrriteerd door raken. Dat is juist niet de bedoeling natuurlijk hahaha.

 8. Jacqueline schreef:

  Vind het wel een interessant iets, had er nog niet eerder van gehoord. Ik ga het eens proberen!

  1. Marion schreef:

   Ben benieuwd of je iets kunt vinden wat je prettig vindt. Succes!

 9. els schreef:

  ASMR vind ik heerlijk! Vind het vinden van een fijne video soms wel moeilijk. Ik ga deze van jou bewaren :-).

  1. Marion schreef:

   Oh wat leuk! Nog een liefhebber!

 10. mariellemarielle schreef:

  Wat leuk dat je dit deelt, zo krijg ik een beter beeld erbij, ik had er tot je vorige blog nog nooit van gehoord. Fijn dat je hier wat aan hebt!

 11. Koen | 10100.nl schreef:

  Heb van alle video’s delen afgespeeld, maar het grijpt me nog niet… ik luister later nog eens. Misschien heb ik dan meer geluk. Nu weer even meditatie muziek op Youtube voor positieve energie.

 12. Nelly schreef:

  Ha fijn….1 er bij die ik niet kende. Het fijnste vind ik om naar haar gerelateerde video’s te luisteren, vooral knip geluiden. Heerlijk.

  Nelly

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.