My friends are into hip hop…

wwl3

… en kennelijk ben ik into dooie accu’s. Man, man, man, wat een gezeik weer. Met mijn vorige auto, die Opel, waar de ramen iedere keer spontaan naar beneden schoven, had ik ook al zo’n gedonder met mijn accu. Die is uiteindelijk door een buurjongen vervangen. Nu was het gisteren dus weer feest.

Een poos terug stond mijn zus hier met de startkabels om mij weer op gang te helpen. Het lampje in de auto was blijven branden en mijn accu was daardoor leeg. Dat zou me niet nog een keer gebeuren, dus ik zette het lampje uit. Kennelijk helpt dat niet, want als je de deur een klein stukje openlaat (Waarom zou je dat doen? Weet ik veel…) dan is je accu de volgende dag toch gewoon weer leeg. Zonder dat het lampje brandt. Of zou het lampje stiekem toch…? Hoe dan ook, zuslief kwam weer deze kant op. Startkabels werden weer tevoorschijn gehaald en niet veel later kon ik weer cruisen. Check.

Cool hè, hoe de muziek precies stopt als ik thuis ben. Puur toeval, maar wel tof.

Vandaag naar het ziekenhuis. Het gaat goed. Met mijn darmen. Het in de avond innemen van een deel van mijn medicatie lijkt te werken. Verder moet ik voorzichtig zijn met lactose, zoveel is ook wel duidelijk. Of de speltproducten ook een onderdeel zijn van de vooruitgang betwijfel ik nog, maar dat zal ik moeten uittesten. Ik ga straks overleggen of ik het FODMAP-dieet zal gaan proberen. Ik twijfel zelf toch nog wel heel erg. Ik heb eigenlijk echt geen zin om weer zo extreem met eten in de weer te gaan. Hoe dichterbij de startdatum komt, hoe slechter mijn gevoel hierover wordt.

Ik had vandaag ook mijn huisarts willen bellen, maar zij is er niet vanwege spoeddienst. Die bel ik later dan nog wel. Ik wil overleggen wat mogelijk is met het doorslikken van de pil. Ik slik de beruchte Diane 35 pil, dus geen idee of dat nog enig verschil maakt. Ik merk in ieder geval dat de HS heel erg opleeft in de stopweek en daarnaast neemt ook de somberheid toe in die paar dagen dat ik de pil niet slik. Zet vervolgens de HS door, dan heeft dat weer invloed op mijn somberheid en wordt het van kwaad tot erger. Een beetje somber zijn is niet erg, maar in mijn geval komen er toch direct weer de suïcidale gedachten om de hoek kijken. Het lijkt net dat zetje te zijn wat mij over het randje duwt. Ik kan, mét de pil, precies in balans en dus overeind blijven. Het zou mooi zijn als ik niet meer eens per vier weken hoef te stoppen met die medicatie. Als ik die gewoon 6 maanden door kan slikken of zo.

Voor degene die niet weten wat de Diana 35 pil is: dit een anticonceptiepil die echter niet als anticonceptie wordt voorgeschreven. Hij wordt o.a. voorgeschreven bij ernstige vormen van acne. Werd, moet ik eigenlijk zeggen. De Diane pil wordt tegenwoordig niet meer voorgeschreven aan nieuwe patiënten. Dit omdat de pil een hoger risico geeft op trombose dan andere anticonceptiepillen. In 2013 werd bekend dat er mogelijk 27 vrouwen overleden zijn aan de gevolgen van het gebruik van deze pil. Vandaar dat ik eerst wil overleggen met mijn huisarts voordat ik ga lopen rommelen met deze pil.

Op dit moment zit ik in mijn stopweek en dat heeft direct effect. Ik voel me erg somber. Gisteren, toen mijn zus er was en ze met Peter zat te praten, was het alsof ik 10 meter verderop zat. Ik lijk er op die dagen niet helemaal bij te zijn en denk dat dat een soort overlevingsstrategie is. Ik moet me niet teveel bewust zijn van de depressieve gevoelens en gedachten. Een beetje luchtig door het leven banjeren en vooral niet te serieus zijn, dan red ik het wel. Op dit soort dagen dringt het wel weer even flink tot me door hoe ziek ik ben. Dat is niet erg. Even weer met beide beentjes op de grond. Het doet me ook beseffen wat voor vreselijke bikkel ik ben. Dat ik hier nog ben en nog overeind sta ook.

Dit werd ineens een compleet ander artikel dan ik voor ogen had, maar dat is nu eenmaal regelmatig het geval met de manier waarop ik blog. Ik begin en zie wel waar ik uitkom. Take it or leave it. Ik wens jullie allemaal een hele relaxte woensdag. Bis morgen! ♥

17 reacties Voeg uw reactie toe

 1. IngridMoorenBlogs schreef:

  Een gevaarlijke pil dus,misschien maar niet meer slikken? Succes in het ziekenhuis…

  1. Marion schreef:

   De kans om te overlijden aan de gevolgen van mijn depressie is vele malen groter dan de kans om te overlijden aan de gevolgen van deze pil. Ik heb het overwogen, met mijn arts besproken en met Peter natuurlijk, maar het risico is te groot. Vandaar dat ik hem nog blijf slikken.

 2. Ja, 1 lampje laten branden is voldoende om een platte batterij te krijgen. Of een kaars een goed alternatief is valt te betwijfelen

  1. Marion schreef:

   Haaaaaahahahahahaha!

 3. Ach lieverd het leed wat lege accu heet is gelukkig alweer verholpen door de startkabels van je zus.Gaaf filmpje trouwens , enne waarom zou je niet even wachten voor je met het FOD map dieet begint.Als je zo al minder last heb van je darmen door je medicatie later in te nemen.En misschien moesten je darmen ook wel wennen aan al het eten wat je nu gebruikt.Zo vreemd vindt ik dat niet .Hoe dan ook succes met alles !💋

  1. Marion schreef:

   Je had MDL-arts moeten worden. Dat zei hij dus ook. No way. Nergens voor nodig. Ben erg opgelucht. ❤

 4. Inmiddels op twitter gelezen dat jet het dieet toch niet gaat doen. Alleen maar fijn dat het niet nodig is!

  1. Marion schreef:

   Klopt! Ben erg blij. Het is een zwaar en ingrijpend dieet. Zit ik niet op te wachten. De arts benadrukte ook dat ik niet op zoek moet naar volledig herstel. Ik moet ermee leren leven dat het altijd terug zal komen in een bepaalde mate. Dat zette ook wel weer even een knop om.

 5. mariellemarielle schreef:

  hoi hoi
  Wat balen van de accu, dat filmpje vind ik geweldig. Ik zag het al op Instagram. Net een computerspel en …net alsof je elk moment kunt botsen, hihi.

  Naar Marion, dat je stemming weer zo somber is, ik vind dit zo erg voor je en ik vind het zo bewonderenswaardig hoe jij doorgaat! Take care!

  Fijn dat het dieet niet nodig lijkt te zijn! Het is erg ingrijpend.

  Sterkte Marion!

  1. Marion schreef:

   Ja, ik ben ook echt opgelucht. Als het nodig mocht zijn kan het altijd nog in de toekomst, maar dan moet ik het ook echt onder begeleiding doen. Ik zou daar nu, ondanks dat ik hersteld ben, gewoon echt nog niet aan toe zijn. Ben erg blij. Ik hoop dat die somberheid wat opgelost kan worden door de pil door te gaan slikken. Zou fijn zijn. We komen er wel. X

   1. mariellemarielle schreef:

    Dat laatste gun ik je van harte! x

 6. Nathalie schreef:

  De Diana35… ik heb hem ook altijd geslikt, zelfs nog tussen de zwangerschappen door.
  Zelf heb ik juist last van deze, maar ook andere pillen van ‘negatieve gedachten’. Sinds ik helemaal gestopt ben gaat het beter als voorheen. Mijn ‘stemmingen’ zijn ook gewoon wat stabieler sindsdien.

  Irritant je accu.. die dingen zitten je niet mee!
  Geen dieet lees ik, dat scheelt wel!

  1. Marion schreef:

   Moet je nagaan hoe dat per persoon kan verschillen. Ik hoor veel mensen die zich juist beter voelen na het stoppen met de pil.

   1. Nathalie schreef:

    Nou inderdaad! Wonderlijk en logisch tegelijk, iedereen is per slot van rekening anders.

 7. Roos schreef:

  Fijn hè, dooie accu’s. Maareh, waarom laat je je deur dan open? haha. Mijn zusje snapt de werking van accu’s ook nog niet helemaal. Die van onze auto is ook niet zo best meer, dus eerst alles uit zetten en dan pas de auto uit. Zusje zet de motor af en sluit dan alle elektrische shit af: “Ja maar de sleutel zit er toch nog in, dus de auto staat nog aan.” Op de accu ja, die accu die we proberen te sparen. De snuggere, hehe. 😛

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.