Kladbloggen

Zus is jarig, nog een ASMR-video en wat gebrabbel in het luchtledige


Getagd: , , , .

winter-583890_1280

Het is vandaag vrijdag de 13e, er ligt een laagje sneeuw op de grond en mijn zus is jarig. Tweeënveertig wordt ze alweer. Ze is twee en een half jaar ouder dan ik ben. Dat is een fijn leeftijdsverschil. Ik kan haar belachelijk maken om wat ze doet en twee jaar later doe ik precies hetzelfde. Kan zij zeggen: Told ya so.

Vanmiddag gaan we lunchen. Als de wegen het toelaten. Maar ach, mijn auto kan wel tegen een stootje en ik zal voorzichtig rijden. Al is Oosterbeek, de plek waar we gaan lunchen, een uitermate bijzonder glij-dorp. Myriam weet daar alles van. Ik heb geluk vandaag. De buik voelt goed. Geen ontstekingen. De enige pech die ik heb is dat ik ongesteld ben en vanochtend wakker werd met de gebruikelijke en bijbehorende zware hoofdpijn. Ik kan alleen maar hopen dat die wat wegzakt voordat ik de weg opga. Maar ik ga. Ze krijgen de pleuris maar, mijn medische wondergoden.

Het is ook de dag dat de koffie weer goed smaakt. Ik ben een poos flink verkouden geweest en hoewel er veel dingen gewoon hetzelfde blijven smaken, geldt dat niet voor koffie. Die smaakt om de één of andere reden immens smerig als mijn neus half of helemaal dichtzit. Maar vandaag is dus de dag dat mijn smaakpapillen er weer zin in hebben en dat is altijd een heerlijk moment. De koffie smaakt weer naar koffie. Daar kan een mens nou echt gelukkig van worden.

Als eerste ga ik zo de sneeuw in. Ja, als je het hele jaar loopt te zeiken dat je sneeuw wilt, moet je ook naar buiten met je luie donder als die sneeuw er dan eindelijk ligt. Daarnaast moet ik even naar de Jumbo om caviavoer te halen. Gisteren had ik bij de AH voer meegenomen en dat blieven de heren niet. Zijn ze verwend? Oh, als satijnen keuteltjes, absoluut, maar ik kan niet anders. Hoe vaak ik al niet in mijn pyjama naar de groenteboer ben gelopen in de vroege ochtend, omdat de winterpeen die in de koelkast lag niet helemaal vers meer was. Het is niet meer op twee handen te tellen.

Voor de liefhebbers heb ik nog een nieuwe ASMR video. Het is er wéér één van mijn favoriete ASMR-artiest Zeitgeist. Zelf heb ik de video niet gekeken, enkel geluisterd. Ik zag later pas op welke manier de geluiden geproduceerd werden. De video duurt 28 minuten. Ik zelf heb het einde niet gehaald. Ik ben heerlijk in slaap gevallen tijdens het luisteren.

Ondertussen begint het hier te … ja, wat is het eigenlijk. Het is geen regen. Het is geen sneeuw. Laatst las ik ergens de term onderkoelde regen. Wtf? Onderkoelde regen? Wat is dat? Hebben we het dan over ijzel, hagel, sneeuw of wat? Ik kan het natuurlijk gaan googelen, maar daar heb ik nu even geen zin in. Ik ga even buiten staan. Momentje. Oké. Het is hagel. Hele loserige hagel. Zo van, ik wil wel hagel zijn, maar ik heb gewoon niet echt mijn best gedaan en nu ben ik…. ja, wat ben ik nu? Wellicht is dit wel onderkoelde regen!

Mensen, ik laat jullie weer met rust voor de komende 24 uur. Ik ga even wandelen, dan naar de winkel en me dan voorbereiden op de lunch met zuslief. Oh, ik heb gisteren trouwens twee jurkjes gescoord. Compleet out of my comfortzone. Ze hebben namelijk een breed elastiek in de taille. Dit droeg ik voorheen nooit, want ”dat kan ik natuurlijk niet hebben met mijn buikje en brede heupen”. Die gedachten zullen wij vandaag eens even vakkundig om zeep helpen.

Ik wens jullie allemaal een hele fijn dag. Loop, rij en fiets voorzichtig als je de weg opgaat. ♥

28 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s