Zus is jarig, nog een ASMR-video en wat gebrabbel in het luchtledige

on

winter-583890_1280

Het is vandaag vrijdag de 13e, er ligt een laagje sneeuw op de grond en mijn zus is jarig. Tweeënveertig wordt ze alweer. Ze is twee en een half jaar ouder dan ik ben. Dat is een fijn leeftijdsverschil. Ik kan haar belachelijk maken om wat ze doet en twee jaar later doe ik precies hetzelfde. Kan zij zeggen: Told ya so.

Vanmiddag gaan we lunchen. Als de wegen het toelaten. Maar ach, mijn auto kan wel tegen een stootje en ik zal voorzichtig rijden. Al is Oosterbeek, de plek waar we gaan lunchen, een uitermate bijzonder glij-dorp. Myriam weet daar alles van. Ik heb geluk vandaag. De buik voelt goed. Geen ontstekingen. De enige pech die ik heb is dat ik ongesteld ben en vanochtend wakker werd met de gebruikelijke en bijbehorende zware hoofdpijn. Ik kan alleen maar hopen dat die wat wegzakt voordat ik de weg opga. Maar ik ga. Ze krijgen de pleuris maar, mijn medische wondergoden.

Het is ook de dag dat de koffie weer goed smaakt. Ik ben een poos flink verkouden geweest en hoewel er veel dingen gewoon hetzelfde blijven smaken, geldt dat niet voor koffie. Die smaakt om de één of andere reden immens smerig als mijn neus half of helemaal dichtzit. Maar vandaag is dus de dag dat mijn smaakpapillen er weer zin in hebben en dat is altijd een heerlijk moment. De koffie smaakt weer naar koffie. Daar kan een mens nou echt gelukkig van worden.

Als eerste ga ik zo de sneeuw in. Ja, als je het hele jaar loopt te zeiken dat je sneeuw wilt, moet je ook naar buiten met je luie donder als die sneeuw er dan eindelijk ligt. Daarnaast moet ik even naar de Jumbo om caviavoer te halen. Gisteren had ik bij de AH voer meegenomen en dat blieven de heren niet. Zijn ze verwend? Oh, als satijnen keuteltjes, absoluut, maar ik kan niet anders. Hoe vaak ik al niet in mijn pyjama naar de groenteboer ben gelopen in de vroege ochtend, omdat de winterpeen die in de koelkast lag niet helemaal vers meer was. Het is niet meer op twee handen te tellen.

Voor de liefhebbers heb ik nog een nieuwe ASMR video. Het is er wéér één van mijn favoriete ASMR-artiest Zeitgeist. Zelf heb ik de video niet gekeken, enkel geluisterd. Ik zag later pas op welke manier de geluiden geproduceerd werden. De video duurt 28 minuten. Ik zelf heb het einde niet gehaald. Ik ben heerlijk in slaap gevallen tijdens het luisteren.

Ondertussen begint het hier te … ja, wat is het eigenlijk. Het is geen regen. Het is geen sneeuw. Laatst las ik ergens de term onderkoelde regen. Wtf? Onderkoelde regen? Wat is dat? Hebben we het dan over ijzel, hagel, sneeuw of wat? Ik kan het natuurlijk gaan googelen, maar daar heb ik nu even geen zin in. Ik ga even buiten staan. Momentje. Oké. Het is hagel. Hele loserige hagel. Zo van, ik wil wel hagel zijn, maar ik heb gewoon niet echt mijn best gedaan en nu ben ik…. ja, wat ben ik nu? Wellicht is dit wel onderkoelde regen!

Mensen, ik laat jullie weer met rust voor de komende 24 uur. Ik ga even wandelen, dan naar de winkel en me dan voorbereiden op de lunch met zuslief. Oh, ik heb gisteren trouwens twee jurkjes gescoord. Compleet out of my comfortzone. Ze hebben namelijk een breed elastiek in de taille. Dit droeg ik voorheen nooit, want ”dat kan ik natuurlijk niet hebben met mijn buikje en brede heupen”. Die gedachten zullen wij vandaag eens even vakkundig om zeep helpen.

Ik wens jullie allemaal een hele fijn dag. Loop, rij en fiets voorzichtig als je de weg opgaat. ♥

28 reacties Voeg uw reactie toe

 1. chucky1012 schreef:

  Van harte gefeliciteerd met je zus en geniet van de lunch.
  Inderdaad is het overal oppassen geblazen als je de weg op moet.
  Doe eens ff normaal die jurken zullen je hartstikke leuk staan.
  Waar had je ze geshopt en waarom zet er geen foto van op insta?
  Al is het maar van de jurken alleen……
  Fijn dat jou smaakpapillen weer goed werken en je de koffie weer lekker vindt 😉

  Fijne en leuke dag Xoxo

  1. Marion schreef:

   Die foto komt nog wel hoor. Ze zijn zo leuk! Dank je wel. Ik ga zo rustig aan vertrekken. X

 2. Ciska schreef:

  Fijne dag vandaag, geniet ervan XX

 3. Jenn schreef:

  Gefeliciteerd met je zus! Wat jij met koffie hebt heb ik met kaas. Ik ben er gek op, maar als ik verkouden ben heeft het zo’n vieze bijsmaak, heel frustrerend.

  1. Marion schreef:

   Oh echt? 😆 Zwaar irritant. Weet niet wat ik erger zou vinden, koffie of kaas! Dank je wel!

 4. levelieze schreef:

  Geniet van vandaag. Hier is het leuke sneeuw, als in: hij blijft liggen op de grasvelden en zo maar de wegen zijn wel vrij en niet te glad.

  1. Marion schreef:

   Hier was het ook prima te doen op de wegen. Perfect!

 5. Lot schreef:

  Fijne dag gewenst met zus.
  Klinkt leuk de jurkjes, dat is dan weer een groot voordeel van groot zijn dat kan je dan goed hebben. Bij kleine vrouwen wordt het zo propperig vaak.

  1. Marion schreef:

   Dank je wel. En meteen gedragen het jurkje 🙂

 6. IngridMoorenBlogs schreef:

  Gefeliciteerd met je zus,maak er een gezellige lunch van!

 7. Hier wel sneeuw, maar ze blijf niet liggen. Hoeft ook niet, want ik heb het niet zo voor gladde wegen en zo.
  Geniet ervan vandaag!

  1. Marion schreef:

   Hier bleef het gelukkig alleen op de weilanden en zo liggen. De wegen waren prima. Dat is het betere werk.

 8. Christine schreef:

  Veel plezier al is de lunch misschien al voorbij ? Hoop dat het heeft gesmaakt , proficiat en rijd voorzichtig ! Liefs

  1. Marion schreef:

   De lunch was heerlijk. En gezellig! Dank je wel.

 9. Myriam schreef:

  Oosterbeek😁😁😁

  1. Marion schreef:

   En ook deze keer was het glibberen en glijden. Puinzooi!

 10. Katrien schreef:

  Ik hoop dat je een heel fijne middag had met je zus. Die onderkoelde regen, merkwaardig fenomeen 😉 maar je hebt het zo leuk beschreven dat het overduidelijk is waar je het over hebt.
  Veel plezier ook met het dragen van je nieuwe jurkjes. En fijn weekend alvast!

  1. Marion schreef:

   Het was heel erg gezellig. Meteen één van de jurkjes gedragen. Voel me er erg prettig in. Had ik eerder moeten doen. Jij ook een fijn weekend. X

 11. Sabine schreef:

  Haha ik heb wat foto’s gezien van de sneeuw in Nederland: ziet er mooi uit! Mijn moeder houdt helemaal niet van sneeuw en kou en zou wensen dat ze nog in Colombia was haha 😛

  1. Marion schreef:

   Het is prachtig die witte sneeuw. Op de weg wordt het al snel blubber en ik hoor dat het ondertussen weer regent. Het gaat alle kanten op hier. Je moeder moet nog even afzien vrees ik.

 12. Nathalie schreef:

  Gefeliciteerd met je zus! Hopelijk heb je genoten van de lunch en is alles goed gegaan!

  Positief dat de koffie weer ergens naar smaakt, hopelijk blijft het zo 🙂
  Uit je comfortzone, dat is een dingetje! Jurken zijn leuk… maar inderdaad het is gewoon anders!

  1. Marion schreef:

   We hebben gegeten bij Brasserie La Maison in Oosterbeek. Geen idee of je daar wel eens komt, maar het is daar erg leuk zitten. Aanrader! Oooh ja, de koffie is weer lekker. Wat heb ik dat gemist:-D

   1. Nathalie schreef:

    Nog nooit geweest! Alleen langs gereden!

    Ik zou ook niet zonder een lekkere kop koffie kunnen, te lekker!

 13. marielle schreef:

  Van harte gefeliciteerd met je zus en voor je zus!
  2,5 jaar is fijn! Dat hebben mijn zusje en ik ook.

  Wat heerlijk dat je er even uit geweest bent, zowel in de sneeuw als het etentje! Fijn voor je!!!

  Fijne avond nog

  x

 14. Saar schreef:

  Nog van harte gefeliciteerd met je zus. Ik hoop dat het een gezellige lunch was!

 15. Roos schreef:

  Whahahaha, hagel die zijn best niet doen. Hoe bedenk je het. 😛 Van harte gefeliciteerd met je zus ook, veel plezier vandaag! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.