52 Blije Maandagen #1

blijemaandagen

Wat is dit nou? Blije Maandag? What happened to Loving Lazy Sundays? I know. Ik leg het uit. Anderhalve week geleden las ik op de blog van Evelyne over 52 Blije Maandagen. Het project is bedacht door Melle en is begin januari al begonnen. Ik heb dus een paar maandagen in te halen en daar begin ik vandaag mee. 

Wat houdt het project precies in? Dat weet ik zelf ook nog niet. Het enige wat ik weet is dat ik iedere maandag een mailtje krijg van Melle met daarin een opdracht, peptalk of denkvoer voor 52 blije maandagen. Dat leek me wel leuk, dus ik ga gewoon meedoen. Het project is overigens niet specifiek voor bloggers. Iedereen kan meedoen. Heb je interesse, klik dan in de eerste alinea op de naam Melle en meld je aan via het aanmeldformulier. Deze vind je rechts in de sidebar op haar blog.

Goed, opdracht 1 heb ik gemist, maar ik heb even bij Evelyne gespiekt. Daarnaast las ik in de tweede mail:

In de eerste blije maandag van dit jaar hebben we het gehad over het nieuwe jaar bewust beginnen en was de opdracht om alles waar je naar uit kijkt – van speciale dagen tot doelen – op te schrijven.

Opdracht #1 – Hoe begin jij het nieuwe jaar?

Deze opdracht ligt een klein beetje in de lijn van goede voornemens. Het jaar bewust beginnen. Ik begon het jaar in ieder geval goed. Ik had afgesproken bij mijn oom en tante en toen ik daar vandaan kwam, besloot ik spontaan nog even door te rijden naar een andere oom en tante. Dat zal voor de meeste mensen heel normaal zijn, voor mij was het een enorme stap. Zomaar ergens onaangekondigd op de stoep staan. Doodeng. Maar ik deed het en het ging goed. Ik maakte deze keuze bewust die dag. Ik hoef geen grote uitdagingen meer aan te gaan van mezelf, maar ik moet er wel voor waken dat ik niet weer helemaal terug kruip in mijn isolement. Bij mijn familie voel ik me veilig en ik moet niet wegblijven bij hen, omdat ik ze niet bij mij thuis kan uitnodigen. Dat is iets wat mij vaak tegenhoud: ik sta wel bij hen op de stoep, maar ze kunnen niet bij mij langskomen. Ik moet onthouden dat mijn familie dat begrijpt. Wellicht niet inhoudelijk, maar ze weten hoe het zit en accepteren dat. En zelfs nu ik dat zo opschrijf geloof ik het niet. Misschien moet ik dat maar eens bespreekbaar maken. Dat zou het voor mezelf een stuk makkelijker maken.

Waar kijk ik naar uit dit jaar? 

 • Janekijn (oud-collega) die vlakbij komt wonen
 • Vroeg opstaan in de zomer en buiten koffie drinken
 • Meer stabiliteit in mijn gezondheid krijgen
 • Bloggen
 • Voor de cavia’s zorgen

Dat is het wel zo’n beetje. Ik dacht eerst, beetje kort lijstje. Heb ik zo weinig om naar uit te kijken? Maar dat is eigenlijk heel positief. Ik ben heel tevreden met mijn leven op dit moment. Ik heb eindelijk weer rust sinds vorig jaar. Weg bij mijn werk. Mijn dagen indelen op mijn manier, zodat ik niet (te) ziek word. Zodat ik weer een beetje een sociaal leven heb en weer wat dingen voor mezelf kan doen. Het leven is er sinds 2015, toch wel het jaar waarin ik mijn dieptepunt heb meegemaakt, behoorlijk op vooruit gegaan. Het is logisch dat ik op dit moment zo’n tevreden mens ben. Ik heb vreselijk zware jaren achter de rug.

Zo, dit was mijn eerste blije maandag. Op zondag. Ik ga meteen aan nummer twee beginnen. Dan lig ik morgen weer op schema. Ik wens jullie allemaal een hele fijne zondag.

P.s. Er mag nu worden ingezet op hoeveel maandagen ik dit vol ga houden.

12 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Denk dat jij alle maandagen wel vol gaat houden !!💋

  1. Marion schreef:

   Wat een vertrouwen! Thanks!!!

 2. Leuke uitdaging. Eeb beetje confronterend voor jezelf, maar daar draai je je neus niet voor om. Je houdt dit het hele jaar vol!

  1. Marion schreef:

   Absoluut, absoluut. Maar inderdaad, ik ga het niet uit de weg. Thanks voor je vertrouwen!

 3. Geri schreef:

  Leuk. Ik heb me ook aangemeld. bij mij werkt zoiets als extra motivatie. Ik vind ik het leuk om onverwachte opdrachten te krijgen. Vond ik ook leuk aan jouw Instagram foto challenge. Fijne zondag.

  1. Marion schreef:

   Ah, superleuk dat je ook meedoet! Deel 1 en 2 pluk je gewoon hier vandaan. Succes!

 4. Evelyne Vergote schreef:

  Haha, het komt door mij dat je bezig bent met die 52 blije maandagen 😀 Blij dat ‘k een inspiratiebron voor je was 😉 Ik kijk nu alvast steeds uit naar jouw versie 🙂

 5. chucky1012 schreef:

  Zo leuk 😉
  Veel succes…

  Xoxo

 6. Sabine schreef:

  Leuk ik had me ook al ingeschreven bij Melle! Heel inspirerend 😊

 7. IngridMoorenBlogs schreef:

  Ik denk dat je dit wel vol gaat houden. En anders maar 4 keer…..

 8. marielle schreef:

  Proest…die laatste zin..hihi

  Hoe vaak je het ook gaat doen, ik lees met je mee!

  Mooie dingen om naar uit te kijken en ik wens je veel mooie en blije (maan)dagen toe!!!

  X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.