Persoonlijk

52 Blije Maandagen #2


Getagd: .

blijemaandagen

Daar is dan al de tweede blije maandag van het jaar. Het thema van deze keer is doelen stellen. Mel had gelijk toen ze in haar mail schreef: “En nu hoor ik je denken: o joy Mel, moet dat nu echt?” Dat was inderdaad precies wat ik dacht! Maar we gaan ervoor. We gaan niet al opgeven bij de tweede blije maandag!

Opdracht #2 – Doelen stellen met WOOP!

WOOP staat voor Wish, Outcome, Obstacle en Plan.

Wens: Wat je graag zou willen bereiken?
Mijn grootste wens is mijn gezondheid stabiel krijgen. Mijn lichamelijke conditie verbeteren en mijn angsten verminderen.

Outcome: Wat gebeurt er als je dat doel bereikt hebt?
Dan kan ik meer doen en heb ik meer energie en minder angst tijdens hetgeen ik doe. Ik kan beter plannen en hoef minder vaak afspraken af te zeggen.

Obstacle: Wat zorgt ervoor dat het niet lukt?
Het belangrijkste wat ervoor zorgt dat dat tot nu toe nog niet gelukt is, is gebrek aan kennis en ervaring. Ik ben nog bezig met het uitbalanceren van mijn medicatie. Dat is een kwestie van tijd en geduld. Hetzelfde geldt voor mijn eetpatroon. Waar reageert mijn lichaam goed op en wat kan ik beter vermijden? Daarnaast natuurlijk de angststoornis en OPS. Die zorgen ervoor dat ik weinig buiten kom.

Plan: Wat kun je doen om het obstakel te overwinnen?
Een planning maken die haalbaar is voor mij. Die voor mij te overzien is. Die niet te hoog gegrepen is. Daarnaast een Leef-, Eet- en Beweegdagboek bijhouden. Ik begin iedere keer weer en hou het niet bij, zodat ik volledig de draad kwijtraak over wat voor mij werkt en wat niet werkt.

Afgelopen week kocht ik een groot schrijfblok. Hier ga ik mijn Leef-, Eet- en Beweegdagboek van maken. Daarnaast moet ik een motivatie hebben om dit goed bij en vol te houden. Ik zal een aparte categorie aanmaken op mijn blog en zal hier wekelijks iets over schrijven. Net als bij het overwinnen van mijn eetstoornis zal mijn blog me ook hierbij gaan helpen. ♥

20 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s