Persoonlijk

De waarheid achter woede


Getagd: , .

img_7070960-2

Gisteren kreeg ik een reactie in mijn spambox. Geen leuke reactie. Over mijn ziekte. Dat het veelal tussen de oren zit en dat ik met een aangepaste levensstijl, meer bewegen en gezonder eten, waarschijnlijk zo van alle klachten af zou zijn. Ik dacht dat ik gek werd. 

In plaats van een compleet opgefokte mail terug te sturen, reageerde ik niet. Ik dacht na over waarom het mij zo raakte en het antwoord was simpel. Ik ben chronisch ziek en zou er alles voor over hebben om dat niet te zijn. Het feit dat iemand de zogenaamde oplossing voor mij heeft, frustreert mij. Ik heb dat namelijk allemaal al geprobeerd en ik ben helaas nog steeds ziek. Het is de vreselijke wanhoop die mij boos maakt. Het gevecht met de acceptatie van het ziek zijn. Het feit dat ik beter wil worden, maar dat niet kan.

De oorzaak van boosheid ligt bij onszelf.

Truth does not hurt 
Recognizing what you are hiding from yourself does

En vaak willen we dat niet weten en worden we maar boos of gaan we schelden en schreeuwen. Komen we in opstand, want we willen het niet zien. Zo blijf ik nog maar al te vaak ontkennen dat ik er moeite mee heb dat ik chronisch ziek ben. Prijs ik mezelf de hemel in omdat ik zo positief ben ondanks alles. Maar af en toe eens flink hard huilen om alles wat ik niet meer kan, dat lukt me niet. Zo roepen alle Faya volgers om het hardst dat er niets ongezonds is aan dat killerbodydieet, terwijl we allemaal weten dat het niet oké is om zoveel te bewegen en maar 1350 calorieën op een dag te eten. Ik ken meiden die dat eten en in levensgevaar verkeren. De boze witte mannen, die op Wilders gaan stemmen. Wat hou jij voor jezelf verborgen? Wat zit er achter die woede? Graaf eens diep. Hou jezelf niet voor de gek óf neem de verantwoordelijkheid voor wat je denkt en doet. Zo zijn er nog honderden voorbeelden te noemen. Als je geraakt wordt, denk dan eens goed na waarom. Wat probeer je voor jezelf te verbergen?

Truth does not hurt 
Recognizing what you are hiding from yourself does ♥

37 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s