Kladbloggen

Find Your Tribe


Getagd: , , , .

headerlove

Een quote van Maya Angelou: If you don’t like something, change it. If you can’t change it, change your attitude. Makkelijker gezegd dan gedaan, maar ik wil het toch proberen. Ik blijf in dezelfde valkuilen trappen. Ik blijf me boos maken om dezelfde dingen. Het schiet niet op. Ik moet veranderen.

Het is de reden waarom ik telkens weer van Twitter en Facebook verdwijn. Ik laat me meeslepen in discussies waar ik helemaal geen onderdeel van wil zijn. Ik heb al het één en ander verandert. Zo volg ik op Twitter Jesse Klaver en Groen Links, lees ik hun tweets, maar lees niet de reacties die eronder verschijnen. Daar word ik namelijk zo verdrietig van. Dat geldt niet alleen voor Jesse Klaver, dat geldt voor alle politici. Het is de reden waarom Femke Halsema uiteindelijk besloten heeft haar account te verwijderen. Het is niet meer inhoudelijk. Het is schreeuwen en beledigen om niks. Inhoudsloos. Ik heb me er al veel te vaak in mee laten slepen en ik wil dit niet meer. Ik kan me boos blijven maken, maar woede is alleen zinvol als die nodig is om je grenzen aan te geven in je persoonlijke situatie.

Gisteren las ik op Instagram een bericht van iemand uit mijn ”tribe”.

We can do this. We all just have to participate and be responsible for our own rescue. And it’s not easy! Daily I walk. It’s my way to hit the reset button. To breathe in the peace and serenity of the morning and try to carry those feelings through my day, whatever happens.

Voor degene die nu denken: Tribe? What? Ik heb er nog geen Nederlands woord voor gevonden, vandaar dat ik het Engelse woord gebruik. Een tribe is een groep mensen die compleet met elkaar op dezelfde lijn zitten. Dat weet je en dat voel je. Ik heb deze band met een aantal mensen die ik op Instagram heb ontmoet en het brengt mij ontzettend veel rust en vrede. Daarom gebruik ik ook af en toe de hashtags #findyourtribe of #findmytribe. Ik kan het iedereen aanraden. Een groep mensen om je heen hebben waarbij je alleen maar liefde en compassie voelt. Een groep mensen waar geen enkele vorm van weerstand naar elkaar is. Het is supermooi. Find your tribe. Echt. Dat is zoveel waard.

Ik wens jullie allemaal een hele fijne dag. ♥

10 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s