Find Your Tribe

headerlove

Een quote van Maya Angelou: If you don’t like something, change it. If you can’t change it, change your attitude. Makkelijker gezegd dan gedaan, maar ik wil het toch proberen. Ik blijf in dezelfde valkuilen trappen. Ik blijf me boos maken om dezelfde dingen. Het schiet niet op. Ik moet veranderen.

Het is de reden waarom ik telkens weer van Twitter en Facebook verdwijn. Ik laat me meeslepen in discussies waar ik helemaal geen onderdeel van wil zijn. Ik heb al het één en ander verandert. Zo volg ik op Twitter Jesse Klaver en Groen Links, lees ik hun tweets, maar lees niet de reacties die eronder verschijnen. Daar word ik namelijk zo verdrietig van. Dat geldt niet alleen voor Jesse Klaver, dat geldt voor alle politici. Het is de reden waarom Femke Halsema uiteindelijk besloten heeft haar account te verwijderen. Het is niet meer inhoudelijk. Het is schreeuwen en beledigen om niks. Inhoudsloos. Ik heb me er al veel te vaak in mee laten slepen en ik wil dit niet meer. Ik kan me boos blijven maken, maar woede is alleen zinvol als die nodig is om je grenzen aan te geven in je persoonlijke situatie.

Gisteren las ik op Instagram een bericht van iemand uit mijn ”tribe”.

We can do this. We all just have to participate and be responsible for our own rescue. And it’s not easy! Daily I walk. It’s my way to hit the reset button. To breathe in the peace and serenity of the morning and try to carry those feelings through my day, whatever happens.

Voor degene die nu denken: Tribe? What? Ik heb er nog geen Nederlands woord voor gevonden, vandaar dat ik het Engelse woord gebruik. Een tribe is een groep mensen die compleet met elkaar op dezelfde lijn zitten. Dat weet je en dat voel je. Ik heb deze band met een aantal mensen die ik op Instagram heb ontmoet en het brengt mij ontzettend veel rust en vrede. Daarom gebruik ik ook af en toe de hashtags #findyourtribe of #findmytribe. Ik kan het iedereen aanraden. Een groep mensen om je heen hebben waarbij je alleen maar liefde en compassie voelt. Een groep mensen waar geen enkele vorm van weerstand naar elkaar is. Het is supermooi. Find your tribe. Echt. Dat is zoveel waard.

Ik wens jullie allemaal een hele fijne dag. ♥

10 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Myriam schreef:

  Ja, da’s mooi😊 Ik lees nóóit reacties op die discussies. Ik reageer soms zelf op politieke discussies maar dan verdwijn ik weer zonder te wachten op reacties. Sommige zijn zo erg dat je er gewoon ziek van wordt.

 2. IngridMoorenBlogs schreef:

  Ja,dat zou het mooist zijn,maar we leren dan niks denk ik….

  1. Marion schreef:

   Jawel, je leert juist veel meer van mensen die op dezelfde lijn zitten. Tenminste, zo ervaar ik het. Die andere dingen hoef of wil ik helemaal niet weten. Ik doe er toch niets mee, dus wat heb ik eraan. Af en toe de krant lezen, meer doe ik niet meer.

   1. IngridMoorenBlogs schreef:

    Ook,maar van foute mensen leer je ook…hoe het niet moet.

 3. Sabine schreef:

  Wat mooi! Ik bemoei me zo min mogelijk met discussies en al helemaal niet met politiek. Al die reacties zouden me helemaal leegzuigen.

  1. Marion schreef:

   Ja, het is onvoorstelbaar. En ik laat me nog opnaaien door die gasten ook. Klaar ermee!

 4. marielle schreef:

  Bijzonder! Wat fijn dat je een “tribe” gevonden hebt!

 5. chucky1012 schreef:

  Oh ik zal er eens een kijkje nemen…..
  Ik kende dat niet.

  Xoxo

 6. Nans schreef:

  Mooie tip / oproep Marion!
  ‘Stam’ is misschien een goede vertaling.

  Je tip van de hashtags is leuk. Mijn stam kan ook altijd nog wel wat ‘familie’ gebruiken. 🙂
  En er zijn zoveel leuke mensen. Het heeft geen nut om je juist met nare mensen bezig te houden. Dat levert je niets op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.