Share Some Happiness

Share Some Happiness & Patreon


Getagd: , .

20170106114934

Iedere maand krijg ik van mijn zus zomaar € 50,-. Over het hoe en waarom lees je hier. De ene helft van het bedrag besteed ik aan mezelf, de andere helft besteed ik aan anderen. Dit was het originele begin van mijn Share Some Happiness artikelen. Vanaf dit jaar ga ik het anders doen.

Gisteren schreef ik een blogje over onze financiële situatie. Ik had berekend dat we per week € 75,- te besteden hadden. Dit bleek niet helemaal correct. Ik was een bedrag vergeten. Een vrij groot bedrag ook nog eens. Bummer. We houden nu € 60,- per week over. Alsnog meer dan afgelopen jaar, dus mij hoor je niet klagen. Toch is het nog steeds geen vetpot en met mijn drie cavia’s erbij zal ik toch op het één en ander moeten bezuinigen. De meest eenvoudige oplossing is het Share Some Happiness geld volledig voor mezelf houden. Dat ga ik dan ook (grotendeels) doen. Ik zal het geld in eerste instantie besteden aan de verzorging van de cavia’s. Ze eten met z’n drietjes een krop andijvie per dag. Op dit moment ben je voor een flinke krop tussen de € 1,- en € 1,50 kwijt. Reken maar uit wat dat op maandbasis kost. Dan nog het zaagsel, hooi en hardvoer en de € 50,- is op.

Ik maak echter voor één iemand een uitzondering en dat is voor Sophie van de blog Naoki. Velen van jullie zullen haar kennen van de bekende Naoki-lijst oftewel de lijst waarop alle dierproefvrije merken staan. Ze heeft diverse pagina’s op haar blog met informatie over dierproefvrije merken en producten. Ze houdt bij welke merken in China verkopen (en dus niet dierproefvrij zijn), ze maakt reviews, geeft tips en adviezen en schrijft bedrijven aan waarvan niet duidelijk is of ze nu wel of niet dierproefvrij zijn. Daarnaast houdt ze ook nog bij welke producten vegetarisch of veganistisch zijn. Enorm veel werk en dit doet ze allemaal uit liefde voor de dieren en vanuit een goed hart. Ze krijgt hier niet voor betaald. Al lange tijd wil ik haar steunen, maar ik kon geen goede manier bedenken hoe. Gelukkig is daar nu een oplossing voor. Ik hoopte al een poosje dat ze het zou gaan doen en nu heeft ze het ook gedaan: Sophie heeft een Patreon pagina aangemaakt.

Patreon is een platform waar je creatieve mensen, zoals bloggers, YouTubers, kunstenaars, noem maar op, financieel kunt steunen. Voor ons creatievelingen is het vaak moeilijk om een vast en stabiel inkomen te halen uit wat we doen. Nu vind ik dat ook logisch. Het zijn veelal uit de hand gelopen hobby’s, kijk maar naar mijn blog, en dat je daar dan zoveel tijd insteekt, dat is je eigen keuze. Maar bij sommige mensen vind ik het net even iets anders. Zoals bij Sophie. Ze doet alles vrijwillig en vanuit een goed hart. Ze wijst samenwerkingen die veel geld op kunnen leveren af, omdat het gaat om niet dierproefvrije merken. Haar blog is zeer professioneel en ze zou er veel meer inkomsten uit kunnen halen, zou ze hier lak aan hebben. Ze blijft echter trouw aan haar eigen normen en waarden. Daarnaast zijn er veel mensen die haar dierproefvrije lijst gebruiken. Ik heb zo ontzettend vaak mensen horen zeggen/zien schrijven: “Oh dan moet je de Naoki-lijst gebruiken!” De meesten weten dan meteen waar je het over hebt. Dan heb je echt wat bereikt en daar mag best wat tegenover staan.

Sophie heeft dus nu een Patreon account en eindelijk kan ik haar steunen op een manier die voor mij ook haalbaar is. Vanuit de Share Some Happiness pot gaat er maandelijks $ 5,- naar Sophie. Nee, dat is geen typefout. Patreon hanteert dollars. Je kan iemand steunen vanaf $ 1,- per maand. Ik ben ontzettend blij dat ze deze stap heeft genomen, want het is geen makkelijke. Het is niet niks om financiële ondersteuning te vragen aan je lezers en ik weet dan ook dat ze heel lang heeft getwijfeld. Echter, ze geeft ons nu wel de mogelijkheid om haar extra te bedanken voor wat ze doet, want ik meen het echt als ik zeg dat zij de blogger is voor wie ik het meeste respect heb. Zoveel tijd in iets steken, er zelfs je baan voor opgeven, puur en alleen om de wereld een stukje beter, gezonder en mooier te maken. Ja, dat vind ik machtig mooi.

Ben je benieuwd naar de motivatie van Sophie om een Patreon account te starten? Klik dan hier. Om rechtstreeks naar haar Patreon pagina te gaan klik je hier. Hele fijne dag allemaal. ♥

20 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s