Loving Lazy Sundays #118

LLSPasen

Ik keek zonet op de thermometer en het zou buiten -9 graden zijn. Zou het? Ik kan natuurlijk mijn hoofd even uit het raam steken. Ja leuk, laat ik dat eens doen. Eén moment. Nou verrek, dat zou zo maar kunnen. Het is werkelijk waar retekoud buiten. Ik blijf lekker binnen vandaag. Loving Lazy Sundays.

Sunday Sports
Vanochtend werd ik wakker en het eerste waar ik aan dacht was Vitesse. Geen idee waarom. Het herinnerde me aan vroeger, toen ik nog een fanatieke supporter was. Ik had in die tijd een seizoenskaart en als Vitesse verloor dan was mijn halve weekend naar de klote. Dan was ik op zaterdagavond met mijn vader naar het voetbal geweest, hadden we verloren en dan werd ik de volgende dag echt met een kater wakker. Niet van de alcohol dus. Daartegenover stond dat als we gewonnen hadden, we zingend en dansend van Zuid afkwamen, toeterend en met de sjaals uit de auto naar huis reden. Geen idee of dat nu nog zo is na een gewonnen wedstrijd, maar de sfeer was goed destijds. Hoe lang zou dat geleden zijn? Het was in de tijd van Pierre van Hooijdonk. Van Hintum. Van der Schaaf. Theo Janssen. Nicky Hofs. Jhonny Gooi De Beuk Er In. Amoah. Mbamba. Diarra. De Belgen Bob Peeters en Gert Claessens. Zalig! De goeie ouwe tijd. Nu moet ik nog kijken wat ze gisteren gedaan hebben tegen Groningen. Ah, 1-1. Nou, vooruit dan maar.

Happy Stuff
Geweldige nachtrusten ♥ ASMR ♥ Jip, Mattie & Alvin ♥ Instagram ♥ Wandelen in de sneeuw ♥ Een nieuwe pyjamabroek ♥ Lunchen voor de verjaardag van mijn zus ♥ Meer mediteren ♥ Een nieuw oraclecard deck bestellen ♥ Quotes ♥ Bloggen ♥ Een financieel overzicht maken ♥ De grasdoos ontdekken ♥

Quote
I don’t exist to impress the world. I exist to live my life in a way that makes me happy.

Afgelopen Week
Het was een fijne week, maar wel een week waarin ik weer veel pijn had. Ik lag drie middagen op bed en dat is niet tof. Een wandeling van een uur maakte dat er direct ontstekingen de kop opstaken. Na de paar dagen rust leken ze niet erger te worden en ik dacht dat ik dan wel weer een wandelingetje kon maken. Niet dus. Ze werden meteen weer erger. En dat na hooguit 20 minuten lopen! Daar word ik dus echt gestoord van. Dat was voorheen ook altijd het probleem met werken. Ging ik werken voordat de ontstekingen helemaal weg waren (dat duurt tussen de 4 en 6 weken), dan was alles voor niks geweest. Drie weken rust kon in een paar uur ongedaan gemaakt worden. Het is bijna niet voor te stellen, maar zo werkt HS en daar kan je je leefstijl gewoon niet op aanpassen. Het is een gebed zonder eind en dat zal het blijven. Ik ga echt proberen dat een plek te geven, want als ik dat niet doe, dan blijven de teleurstellingen zich opstapelen. Dat was de laatste week het geval. Eind december ging ik mijn medicijnen anders innemen en dat werkte verrassend goed. Ik had bijna twee weken veel en veel minder last van PDS. Tot vorige week. De pijn kwam terug en dat is dan toch weer een klap. De teleurstelling is dan groot. Teleurstelling die ik vooral op mijzelf richt en dat is niet oké. Ik kan er niets aan doen dat de pijn weer terug is. Ik kan er niets aan doen dat ik zo weinig kan. Ik doe niets verkeerd. Het is niet mijn schuld. Ik hoef het dus ook niet op mezelf af te reageren door me continue te verontschuldigen, minder te gaan eten, mezelf weg te cijferen, etc. Ik ben zo blij dat ik komende week weer een gesprek met mijn therapeute heb.

Komende Week
Dinsdag staat er een lunch gepland met mijn lieve oud-collega Janekijn. De laatste twee keer gingen niet door. Dinsdag poging nummer drie. Ik heb er zin in. Woensdag eindelijk weer therapie. Volgens mij is het al bijna anderhalve maand geleden. De laatste twee keer heb ik moeten afzeggen vanwege ziekte. Mijn god, als ik dit zo lees, hoe heb ik dat werken ooit volgehouden? Wat ben ik over mijn grenzen gegaan zeg…. Nooit meer. Echt, nooit meer! Maar dat terzijde. Verder hoop ik komende week de andere slaapzakjes te ontvangen voor de cavia’s. Alvin is er echt helemaal gek op, maar ze moeten natuurlijk wel vaak gewassen worden, daarom heb ik er nog een paar bijbesteld. Verder geen plannen. Lunch, therapie en de dagelijkse boodschappen zijn al meer dan genoeg. En dat dat de max is, daar heb ik moeite mee de laatste tijd…

My Spotify
Geen idee hoe ik ze gevonden heb, geen idee hoe nieuw of oud het is, maar ik luister op het moment heel erg veel naar The Chainsmokers. Hele relaxte muziek. Enjoy en een fijne zondag. ♥

 

15 reacties Voeg uw reactie toe

 1. ‘Janekijn’, wat een prachtige naam. Nog nooit gehoord, maar mochten we morgen een dochter maken, dan zou ik mijn lieverd voorstellen haar Janekijn te noemen. Dan zou ik haar tien jaar later vertellen dat ik de inspiratie voor haar naam had gevonden bij een weblog van die Hollandse blogger uit Wageningen die ondertussen in Hollywood woont in een ranch met haar Peter en zevenhonderd cavia’s.

  1. Marion schreef:

   Haaaaaahahahahahaha!

 2. christine schreef:

  Lekker muziekje Marion!! Een heel fijne dag !! liefs!!

 3. Lot schreef:

  Kijk je ook snooker? Zo’n heerlijke rexacte sport om naar te kijken.

  1. Marion schreef:

   Ja, dat staat hier vaak op. Peter kijkt er vooral naar en ik kijk meestal naar het… is dat het WK wat altijd in The Crucible gehouden wordt? Ga eens opzoeken wanneer dat weer is. ☺

   1. Lot schreef:

    WK is in April-Mei. Vanaf 2 uur is de finale van het Master toernooi met mijn favoriet Ronnie O’Sullivan.
    Ik kijk er al zeker 25 jaar naar en heb dus veel spelers zien komen en ouder worden.

 4. Jenn schreef:

  Fijne zondag! Lekker nummer 🙂

 5. Evelyne schreef:

  Fijne zondag! Hier is het wat druk geweest. Een collega is ziek gevallen, dus nemen we haar werkende weekenddagen over en dat voel je toch wel. Vandaag ben ik thuis, maar lig ik praktisch plat in de zetel omdat mijn rug even niet meer mee kan.. Hopelijk kan ik morgen werken en kan ik dinsdag en woensdag terug rusten..

 6. Sabine schreef:

  Heerlijk liedje! En -9… koud! Als het rustig weer is met een zonnetje kan dat wel heel mooi zijn buiten. Mooie quote trouwens. Fijne zondag!

 7. Saar schreef:

  Wij kregen het geweldige idee daarnet om met de fiets te proberen ergens heen te gaan. Wat was dat kou! Binnenblijven lijkt mij een heel goed idee. Hangen en niets doen, perfect voor een zondag 🙂

 8. marielle schreef:

  Leuk je blog weer te lezen!
  WAt fijn van de nachtrusten maar wat een domper van de nasleep van de wandeling! Lijkt me zo frustrerend en zwaar voor je!

  Goed te lezen dat je weer therapie hebt en ik hoop dat de lunch door kan gaan!

  Het was echt echt koud! Vanmorgen moest ik echt heel wat emmers warm water in de ton gooien om het te ontdooien en mijn handen waren pegeltjes na het verzorgen van de dieren!

  Fijne avond!

  X

 9. Vitesse in the good old days, waarin ze zelfs nog gewoon Europa Cup speelden in plaats van de voorronden van de Europa League. Dat waren ongetwijfeld betere tijden voor de Vitesse-supporter dan nu. Hoewel, *even checken* ze staan nu ook nog 7e. Toch ook weer niet heel slecht.
  Toevallig wilde ik eigenlijk vanmorgen gaan wandelen, tot ik jouw weerbericht van -9 las. Toen ik zag dat het hier -7 was, heb ik me nog maar eens omgedraaid in bed… 😉

  Hopelijk heb je een fijne zondag gehad!

 10. els schreef:

  Succes de komende week. Hopelijk heb je dinsdag een gezellig dag met je oud collega :-). En wat Alvin, Mattie en Jip komen ook echt niks te kort :-).

 11. chucky1012 schreef:

  Geniet van de lunch!

  Xoxo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.