Social Media: Eindelijk mijn manier gevonden

Home

Zoals velen van jullie wel weten, is het op een juiste manier omgaan met social media een enorm groot struikelblok voor mij. Het lijkt er nu op dat ik een juiste manier gevonden heb. Voor mijn Instagram account in ieder geval. Facebook was al op orde. Nu Twitter nog.

Al heel erg lang speelde ik met het idee om van mijn Instagram account een Engels account te maken wat meer gericht zou zijn op spiritualiteit. Meer quotes, meer orakelkaarten, meer rust, meer wijsheid. Twee dagen geleden voerde ik die wijziging door en man oh man, wat voelt het goed. Veel beter dan ik had durven dromen. Als ik nu naar Instagram ga, kom ik tot rust. Iets wat ik met mijn hooggevoeligheid en kwetsbaarheid heel hard nodig heb.

Het was niet makkelijk. Ik heb namelijk ook veel mensen ontvolgd. Niet alleen mensen waar ik niets mee heb, ook mensen die veel voor mij betekenen. Maar om dagelijks met hun gevecht geconfronteerd te worden, en daarmee ook met het mijne, lukt me gewoon op dit moment even niet. Egoïstisch? Misschien. Maar wat ik wel geleerd heb de afgelopen jaren, is dat je eerst goed voor jezelf moet zorgen wil je er ook voor een ander kunnen zijn. Het feit dat ik een break moest nemen van het vrijwilligerswerk op het eetstoornisforum, was voor mij ook een teken aan de wand. Ik zie de leden daar, maar sommigen ook op Facebook én op Instagram. Hetzelfde geldt voor bloggers. Ik zie ze op hun blog, op mijn blog, op Twitter, op Instagram en op Facebook. Het is teveel. Veel te veel. Het moest gewoon even anders.

We lijken soms te vergeten hoeveel invloed social media op onze dagelijkse gesteldheid heeft. Het is immens veel wat je iedere dag via je beeldscherm te verwerken krijgt. Voor mij was het teveel. Misschien is het voor jou ook wel teveel. Als dat zo is, ga dan eens bij jezelf te rade. Zijn er mensen die energie vreten, die je leegzuigen, je irriteren of die je simpelweg te vaak voorbij ziet komen? Zijn er mensen die dezelfde struggles hebben als jij en kan je daar nu even niet mee omgaan? Denk dan aan jezelf. Ontvolg eens een paar accounts. Kijk of het oplucht. Of het je meer rust geeft. Het is niet persoonlijk. Het gaat om wat er in jouw tijdlijn voorbij komt de hele dag en of dat jou goed doet of niet.

Social media is leuk. Fijn ook. Het is voor mij, met al mijn angsten, lichamelijke én geestelijke problemen, zelfs één van de weinige manieren om contact met anderen te onderhouden. Het moet echter wel leuk blijven. Stel je eens voor dat je 100 mensen op Facebook volgt, 100 mensen op Instagram, 100 mensen op Twitter en dan nog een flink aantal bloggers en YouTubers. Moet je je eens voorstellen dat al die berichten op een papiertje door je brievenbus zouden komen. Je zou binnen no time niet meer bij je eigen voordeur kunnen komen. Het was teveel voor mij en ik was al heel erg lang op zoek naar een juiste manier om hiermee om te gaan. Ik hoop dat ik die nu eindelijk gevonden heb. Dat zou een hoop onrust schelen.

Ik wens jullie allemaal een hele fijne dag vandaag. ♥

20 reacties Voeg uw reactie toe

 1. chucky1012 schreef:

  Goed artikel!
  Het is waar.
  Ik wens je er veel good luck mee……

  Een hele fijne dag Xoxo

 2. Myriam schreef:

  Goed dat je een manier hebt gevonden!!!

 3. Victoria Hanmer schreef:

  Ik begrijp je volledig, te veel is te veel!

  1. Marion schreef:

   Het gaat zo langzaam. Voor je het weet volg je 400 mensen. Waanzin!!!!

 4. IngridMoorenBlogs schreef:

  Op Facebook zie ik er ook wel één vaak langs komen….. 😉

 5. IngridMoorenBlogs schreef:

  Maar ik snap je hoor….ik ben van alles naar Facebook met 50 vrienden gegaan en dat geeft mij ook zoveel rust.Er waren tijden dat hier het journaal niet eens aan mocht omdat ik daar paniek aanvallen van kon krijgen,nu kijk ik gewoon totdat er iets komt waar ik helemaal naar van word.Op Facebook komen ook van die rot filmpjes voorbij…dan scroll ik gauw verder maar dan is het kwaad al geschiedt.Heet dat zo?Teveel is gewoon nooit goed….

  1. Marion schreef:

   Het is inderdaad niet op de ander gericht, maar puur mezelf. Iedereen mag plaatsen wat hij wil en zoveel als hij wil, maar uiteindelijk moet ik zelf de keuze maken wat ik op mijn tijdlijn wil. Scrollen ja. Ik heb wel ergens iets aan gevinkt dat ik geen dingen wil met gevoelige inhoud. Dan nog voorkom je daar niet alles mee.

 6. Joyce J schreef:

  Wat een briljante vergelijking met social media en briefjes! Zo idd het idd wel. Ik ruim ook regelmatig op, op social media. Heerlijk!

  1. Marion schreef:

   Het lucht echt op. Ik ging zelfs een soort van verplichting voelen tegenover mensen die heel veel bij mij reageerde, terwijl ik me helemaal niet kan vinden in wat zij plaatsen. Dat werd een hele ongemakkelijke situatie. Opruimen is goed!

 7. Saar schreef:

  Ik geloof ook dat veel aan de mate van je relativeringsvermogen ligt. Niet elke post op facebook of instagram komt binnen bij mij. Om de vergelijking met de post door te trekken: ik zou uit al die brieven selecteren wat ik lees en wat ik weggooi. Alles zal wel bekeken zijn, maar sommige dingen worden gewoon verticaal geklasseerd.
  Maar mijn sociaal leven hangt daar natuurlijk niet vanaf en ik heb ondertussen geleerd om te selecteren (ik herken mijn vroegere zelf wel in je post).
  Dus heel fijn dat je nu een manier gevonden hebt om ermee om te gaan! Ik hoop dat het echt goed werkt 🙂

  1. Marion schreef:

   Dat is met veel mensen wel een verschil ja; het komt bij allemaal binnen. Ik ben zo overgevoelig. Daarnaast probeer ik echt mijn eigen weg te vinden en daar heb ik mensen bij nodig die me steunen, zoals jij en veel van mijn vaste lezers, en niet mensen die me continue corrigeren of op de vingers tikken. Dat klinkt niet zo aardig, maar die kan ik nu simpelweg niet gebruiken. Ik hoop ook dat dit zo goed gaat werken. Wie weet dat ik in de toekomst weer wat dingen makkelijker kan relativeren. X

   1. Saar schreef:

    Corrigeren en op de vingers tikken is ook echt niet motiverend. Met overgevoeligheid moet je ook leren omgaan en ieder moet daar zijn eigen weg in vinden.

 8. Patrick's wereldje schreef:

  Hier kan ik mij helemaal in vinden. Mijn komende blog gaat ook over social media en hoe ik mijzelf daar probeer in te passen. Ik heb ook alles opgeschoond en sinds vorige week met een nieuwe, frisse look begonnen. Ja, ook veel mensen verwijderd. Ik kan sommigen nu even niet gebruiken. Hoe hard het ook klinkt…
  Opgeruimde lijst zorgt ook voor een opgeruimd hoofd. En dat is goed 😊

  Je bent een bikkel en alle lof hoe je je social media nu invult. Topper, ga zo door! 🍀

 9. Zo raak je meer en meer terug in de ‘echte’ wereld, en vul je de sociale media in op de manier die jou het best uitkomt. En zo hoort het ook!

 10. marielle schreef:

  Hey Marion
  WAt fijn te lezen dat je iets besloten hebt wat goed voelt voor je!

  het lijkt me inderdaad veel als je diverse social media accounts hebt! Zelf heb ik geen FB en twitter en hou dit ook zo. Ongemerkt zijn de beeldscherm uurtjes toch vaak al veel.

  Je zegt het al, dat kan teveel zijn en dan heb je daarnaast nog het effect van het beeldscherm/blauw licht op zich.

  Pas op jezelf!

  x

 11. Sabine schreef:

  Ik kan me hier helemaal in vinden, fijn ook dat je nu een manier voor jezelf gevonden hebt. Ik word soms helemaal kriegel van alles wat binnenkomt, terwijl ik het op een ander moment beter kan hebben. Om mezelf goed te kunnen concentreren op werk is social media niet zo goed. Twitter heb ik nog wel, maar van mijn telefoon gehaald. Dat scheelt al iets tenminste. Ik moet voor de momenten dat het me teveel word eigenlijk nog een goede oplossing vinden.

 12. Joycerdt schreef:

  Wat fijn dat je jouw manier hebt gevonden. Ik ontvolg of verwijder ook geregeld een keer mensen en dat creëert inderdaad ook meer rust. Daarnaast hoeft niet iedereen mijn geweldigleuke *kuch* leventje te volgen denk ik dan :p. Liefs.x

 13. Nathalie schreef:

  Ik ben benieuwd hoe het je gaat bevallen! Ik volg je op Twittter en Instagram!

 14. Herkenbaar en het is zo’n zoektocht om dan uiteindelijk uit te komen waar je wil, maar als dat lukt voelt het zo goed! Ik hoop dat het je lukt om de social media om een positieve manier in te blijven zetten en dat het je niet alleen maar energie kost.

  1. Marion schreef:

   Het is echt heel erg fijn zo. Zo volg ik jou geloof ik niet meer op Twitter, maar word ik altijd erg blij van jouw instagram foto’s. Zeker met je lieve kat. Maar er zijn ook voldoende mensen waar ik negatieve vibes van krijg. Om ze dan maar te blijven volgen omdat ze mij ook volgen… Dat doe ik dus niet meer. Dat volgen en niet volgen is veel te veel een ding geworden. Zorg dat je blij wordt van wat er op jouw tijdlijn verschijnt, dan kom je een heel eind. ♥

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.