Getverdemme, ik ga op dieet

on

ziek

Haaahahaha. Ja. Uh. Oké. Getverdemme. Ja. Nou, vooruit dan maar. Getverdegetverdemme. Ik moet op dieet. Nou ja, moet moet moet. Niks moet, maar het zou goed voor me zijn. Die bloeddruk is nog steeds niet in orde en nu slik ik daar wel een pilletje voor, maar ik moet er zelf ook wat aan doen. Dus….

Mijn bloeddruk was een jaar geleden veel en veel te hoog. Zo hoog dat ik direct aan de medicijnen moest. Dat ging goed. Mijn bloeddruk daalde en ik mocht na een paar maanden weer stoppen. Mijn bloeddruk schoot weer omhoog en dus ging ik vrij snel weer terug aan de medicijnen. Omdat ik verder gewoon gezond ben, gaan we er vanuit dat de hoge bloeddruk veroorzaakt wordt door langdurige blootstelling aan veel te veel stress. Angsten. Paniek. Depressie. Medicatie die ik daarvoor gebruik. Toch gaf mijn huisarts aan dat ik wel op mijn gewicht moest letten. Ik woog toen zo’n 84 kilo en ik moest zorgen dat ik niet boven de 86 kilo uit zou komen. Dat is de grens voor mij naar overgewicht. Ondertussen is dat helaas toch gebeurd. Ik weeg nu 89 kilo en dat is too much. Tijd voor actie.

Nu ben ik niet zo’n fan van op dieet gaan en jullie zullen allemaal begrijpen waarom. Ik heb 25 jaar gevochten tegen een eetstoornis. 25 jaar een zieke relatie gehad met eten. Ik zit absoluut niet te wachten op triggers. Echter, een hoge bloeddruk, daar zit ook niemand op te wachten en ik wil niet de rest van mijn leven aan de medicijnen blijven als dat niet nodig is. Ik slik anti-depressiva. Daar heb ik geen enkele moeite mee, want die heb ik nodig. Ik ben in therapie, doe er alles aan om te zorgen dat ik overeind blijf en dan vind ik medicijnen slikken geen probleem. Daarom vind ik het ook meer dan logisch dat ik alles ga proberen om die bloeddruk op een natuurlijke manier omlaag te krijgen en als dat op dieet gaan is, so be it.

Oké, op dieet gaan is overdreven. Het enige wat ik hoef te doen is gezondere keuzes maken. De chocolade-kokosblokjes laten staan. Een speltcroissantje nemen in plaats van een kaascroissant en dat één keer in de week doen in plaats van twee keer in de week. Popcorn in plaats van chips. Ongezoete sojayoghurt in plaats van sojavla. Het is zo makkelijk. Net zo makkelijk als denken: “Ach, die ene keer maakt toch niet uit?” Maar die ene keer is vaak al de zeshonderdachtendertigste ene keer. Dat is de shit.

Zes kilo is het doel. 83 kilo is het gewicht waar ik altijd op uitkom als ik gewoon normaal, gezond en afwisselend eet. 11 februari heb ik weer een check up. Ik hoop dan de helft kwijt te zijn.

Oké, getverdemme man. Ik ga op dieet. Ik was eigenlijk van plan dat nooit meer te doen. Maar weet je wat tof is? Dat ik gewoon helemaal, maar dan ook helemaal geen gekke dingen voel of rare gedachten hoor. Ik hoor geen gekke stemmetjes in mijn hoofd die meteen allerlei restricties oproepen of die meteen extreme doelen stellen. De enige stem die ik hoor is: “Gelukkig hoef je nooit meer onder die 80 kilo te komen.” Waarom weet ik niet, maar dat geeft zo’n bevrijdend gevoel. Ik ga op dieet omdat het goed voor me is en niet omdat ik ziek ben. Yes, recovery is worth it. ♥

52 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Yvonne schreef:

  Goed van je! Zie je wat voor stappen je al hebt gezet? Je kan er al overna denken zonder al die negatieve gedachten!

  1. Marion schreef:

   Ja, dat is echt een verademing. Het feit dat je zonder gekke gedachten op dieet kan is een teken van echt herstel. Puur werken aan mijn gezondheid. Niks geen andere dingen. Heerlijk!

 2. Rob Alberts schreef:

  Heel veel succes!

  Vriendelijke groet,

 3. Myriam schreef:

  Hé hé, goed dat je er kan aan denken zonder negatieve connotaties. Xxx

  1. Marion schreef:

   Ja, dat is echt te gek. En ook dat je gewoon baalt dat je die reep chocola niet meer mag in plaats dat je je dan vet sterk gaat voelen. Veel beter dit.

 4. IngridMoorenBlogs schreef:

  Van paroxetine kom je gigantisch aan hè….ik kan erover meepraten en ik eet toch altijd gezond.Nee…ik moet yoghurt nemen in plaats van vla,een mariakaakje in plaats van chocolade koekjes,maar het is zoooo moeilijk!!

  1. Marion schreef:

   Ja, ik ben sinds de start ruim 12 kilo aangekomen. Het is ook vet moeilijk, maar ik wil het toch proberen. Mariakaakjes…. de naam alleen al 😂😂😂

   1. IngridMoorenBlogs schreef:

    Knap van je hoor.Als jij het kan moet ik het toch ook kunnen @#%$#@@#

     1. IngridMoorenBlogs schreef:

      Maar vandaag niet hoor…ben zo chagrijnig

      1. Marion schreef:

       Haaahaha, nee vandaag niet! Maandag of zo. 😀

 5. Jenn schreef:

  Wat fijn dat je er zo in kan staan! Heel veel succes!

  1. Marion schreef:

   Ja, echt super! Dank je wel!

 6. marielle schreef:

  Hele pure chocola schijnt wel gezond te zijn 🙂 …heb je een escape ;-).

  Balen voor je, maar wat ontzettend mooi te lezen hoe je er in staat!

  Ik heb er alle vertrouwen in dat het helemaal goed komt (niet alleen het getal maar met name de gedachten etc).

  Succes ermee!!

  1. Marion schreef:

   Ja, maar pure chocola is toch helemaal niet zo lekker als die zalige zachte met vanalles gevulde bonbons!!! Hahaha, nee ik begrijp wat je bedoelt hoor. Het is waar. Pure chocolade is heel gezond!

 7. Joycerdt schreef:

  Wat goed! Ik wist trouwens niet dat je beter popcorn kan eten, die ga ik onthouden. Heel heel heel veel succes, you can do it! Liefs.x

 8. Met een beetje gezonder eten kom je al een heel eind succes Marion ik houd je in de gaten !!😜💋

  1. Marion schreef:

   Hahaha, doe dat maar, Lin! ♥

 9. Je ziet wel hoe ver je raakt. Ik ben ook niet bepaald ‘een dikzak’, maar ging toch aan de slag met mijn voeding. Reden: ‘het pilletje’ en zijn bijverschijnselen.
  Ik volg mijn bloeddruk dagelijks op, na het stoppen met medicatie nog geen verhoging vastgesteld.

  1. Marion schreef:

   Precies, dat is ook mijn doel. Kijken of ik het zonder medicatie. Mocht dat niet kunnen, geen probleem, maar het zou fijn zijn. Fijn dat het bij jou nog steeds op orde is. Dat moet een fijn gevoel geven!

 10. katrienw schreef:

  Heel veel succes. Ik zou beter meedoen! Een kilo of 5 minder en ik zou ook al tevreden zijn. 🙂

  1. Marion schreef:

   Vijf kilo is wel goed te overzien vaak. Die krijg je er misschien al wel af door een paar dingen te vervangen. Als je een kilo per maand doet ben je in de zomer klaar. 🙂

 11. Hillechien schreef:

  succes met afvallen

 12. Kimberly schreef:

  Heel veel succes! 🙂

 13. levelieze schreef:

  Super goed bezig!
  En dat van jezelf niet 1 keer, maar 186 keer iets gunnen als traktatie, heel herkenbaar!

  1. Marion schreef:

   Ben zo blij dat ik niet de enige ben 😀

 14. Kim schreef:

  Wat onwijs mooi dat je nu dit “gewoon” kunt doen, zonder alle negatieve gedachten erbij. Super om dat te lezen. Hoopgevend ook, voor mij. 🙂
  Heel veel succes!

  1. Marion schreef:

   Ik ben echt heel blij dat het nu zo normaal voelt. Ik ben nog wel benieuwd wat er in mijn hoofd gaat gebeuren straks als die kilo’s eraf gaan. Ik ga er vanuit dat dat ook goed blijft gaan. Blij dat dit voor jou ook weer hoop geeft. Dat is echt heel fijn. Hou vol, meis. X

 15. Sommige gewoontes die slijten er in.. maar die zijn er ook wel weer uit te slijten zonder dat je jezelf helemaal op rantsoen hoeft te zetten en van alles te verbieden.

  De scheidslijn kan heel dun zijn, maar je weet zelf wanneer het niet meer gezond is. En waar je niet naar terug wilt.

  Succes met deze stap en hoop dat t helpt voor je bloeddruk!

  1. Marion schreef:

   Ik hoef inderdaad niet eens op dieet. Het is een kwestie van gewoontes veranderen. Ik voel ook echt weerstand tegen het op dieet gaan, dus dat lijkt me echt (wat es betreft) een heel goed teken. Het zou echt superfijn zijn ja.

 16. Sabine schreef:

  Super! Wat een sterk gevoel moet dat geven! Veel succes meid x

  1. Marion schreef:

   Zeker! Dank je wel!

 17. Ilse Verhoeven schreef:

  Succes, Marion!
  Gelukkig is dat ene stemmetje er niet!

  En die zeshonderachtendertigste keer… Daarmee kwam ik 24 kilo boven een gezond BMI (En ook al neem dat BMI niet zo strikt, je goed voelen is belangrijker dan een BMI, denk ik, het geeft wel aan dat ik niet zo goed bezig was…)

  1. Marion schreef:

   Absoluut. Ik ben ook niet zo’n BMI fan, maar als het om bepaalde doelen of medische toestanden gaat is het een heel handig systeem om te hanteren. Verder zegt het inderdaad niet zoveel. Dank je wel!

 18. Anita Willems schreef:

  ach, en wie heeft die choco-kokosballen nou ècht nodig?!

  1. Marion schreef:

   Ik! Ik! Ik! Ach nee, je hebt gelijk 😀 Voordeel is dat als ik ze dan straks weer eens haal het een enorm verwennerij is!

 19. Sara schreef:

  Wauw Marion. Wat knap hoe je hier nu in staat en over praat. Ik kan me voorstellen dat, gezien je geschiedenis met eten, het woord “dieet” al heel wat op kan roepen. Zó goed dat je de “ik hoef gelukkig nooit meer onder de 80 te wegen” hebt. Daar mag je echt trots op zijn!

  1. Marion schreef:

   Ben ik ook. Dank je wel, Sara 😚

 20. chucky1012 schreef:

  Echt goed van jou en fijn dat je hierover dit artikel had geschreven….

  Xoxo

 21. Saar schreef:

  Prachtig dat je er al zo over denkt. Geen vervelende stemmetjes is al een mooie stap vooruit! Gezond leven hoeft ook niet perse een dieet te zijn. Je ontzegd jezelf niets. Je kiest gewoon het beste voor je lijf, jouw kleine tempeltje waar je goed voor moet zorgen. Ik hoop dat je vooral van alle lekkere gezonde dingen kan blijven genieten. Veel succes!

 22. Lot schreef:

  Je leefwijze/eetpatroon veranderen klinkt zoveel prettiger dan dieet en het betekent hetzelfde!

  1. Marion schreef:

   Ja, precies. Het is ook geen dieet, want daar stop je na een poos weer mee. Dan zou ik iedere keer opnieuw moeten beginnen. Leefwijze aanpassen. Klinkt een stuk beter.

 23. Mrs Curly schreef:

  Man, wat is het fijn dit te lezen, te lezen dat je er zo mee kan omgaan 😉 Goed zo!
  Alvast veel succes! Lukt je zeker!

 24. Joyce J schreef:

  Succes meid! Goed dat je dit zo kan doen. En met een beetje gezondere keuzes en je boswandelingen lukt het je vast!

 25. Paul schreef:

  Ik snap de weerstand tegen het diëten in jouw situatie. Aan de andere kant: je hebt zolang gevochten voor je gezondheid, waarom zou je dat dan nu niet opnieuw doen? Succes (of sterkte, dat weet ik niet zo goed).

  1. Marion schreef:

   Allebei. Dank je wel Paul!

 26. esteejanssens schreef:

  Kom op meid, je kan het!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.