Reiki en 160 liter zaagsel

collage

In het sapje wat ik nu drink zitten drie sinaasappels en een halve banaan, naast mij staat een koud geworden bak koffie, het zweet staat nog op mijn voorhoofd van het schoonmaken van de caviakamer en ondertussen wacht ik op een setje reikikaarten en 160 liter zaagsel.

Reiki
Ik moet bekennen dat ik daar helemaal niet in thuis ben, maar ik zag laatst een setje kaarten voorbij komen en die zagen er zo mooi uit, die moest ik gewoon hebben. Ik zag bij het bestellen pas dat het Reikikaarten waren. Geen idee wat dat inhoudt, maar ik ga er maar gewoon mijn ding mee doen.

Houtvezel
Daarnaast bestelde ik 160 liter zaagsel, ook wel houtvezel genoemd. Voor € 11,-. Normaal koop ik 20 kilo voor € 10,-. Zou 160 liter ongeveer evenveel zijn als 20 kilo? Geen idee. Ik denk eigenlijk dat het twee keer zoveel is. Dat zou betekenen dat ik een stuk goedkoper uit ben. Ik verschoon het zaagsel erg vaak. Zeker voor Alvin is het belangrijk, want die is hoogbejaard. Die moet het lekker warm en comfortabel hebben en dat betekent niet in zeiknat zaagsel liggen. Ik maak de plekken waar hij veel ligt dan ook dagelijks schoon. Verder heb ik vijf slaapzakjes. Ik had er al twee voor Alvin en besloot er nog drie bij te bestellen, zodat de heren Jip en Mattie ook lekker in zo’n warm zakje zouden kunnen liggen. Nou, Alvin heeft nu vijf slaapzakken. Jip en Mattie schoppen die slaapzak letterlijk aan de kant. Wat een gasten zijn het ook. Nou prima, hoef ik alleen maar minder vaak te wassen. Alvin is er bijna niet uit te krijgen. Mag ook wel op zijn oude dag. Eten, slapen en poepen. Meer hoeft hij niet meer te doen.

Cadeautjes Voor Mezelf
Vorige zomer kreeg ik voor mijn verjaardag een flinke berg cadeaubonnen voor De Tuinen. Eergisteren maakte ik de laatste op. Er was een actie waarbij je het tweede artikel voor € 1,- kreeg. Ideaal. Zo betaalde ik nu geen € 10,- voor mijn favoriete gezichtscrème, maar maar € 5,50. Dat is toch een stuk beter te doen. Daarnaast kocht ik nog twee artikelen uit de lijn van de Moroccan Argan Oil van dr. Organic. Ik had daar al bodylotion van en nu heb ikook de bodywash en de handcrème. Een heerlijk zachte, warme wellnessachtige geur. Zalig voor in de winter. Ik kan weer even vooruit. Ook kocht ik nog een heerlijke jasmijnthee met 50% korting. Al met al was ik normaal zo’n € 45,- kwijt geweest voor deze aankopen en nu was ik voor € 5,- klaar. Dat is nog eens lekker shoppen.

Het is ondertussen alweer 28 januari. De eerste maand van het jaar is voorbij gevlogen. Om er maar even een cliché tussendoor te gooien.

Jij Bepaalt
Dat veranderen van mijn instagramaccount heeft zijn vruchten afgeworpen. Zeg je dat zo? Ach, who cares. Ik ben er in ieder geval heel erg blij mee. Dat hele volgen en ontvolgen komt me de neus uit. Er waren mensen die me binnen twee minuten ontvolgde, omdat ik hen ontvolgde. Dan weet je meteen waarom iemand je volgt en dus ook dat die persoon je posts niet leest, anders hadden ze wel geweten waarom ik hen had ontvolgt. Volg je het nog? Maar zonder dollen, wat echt belangrijk is om te onthouden: Jij bepaalt wat je op je tijdlijn wil zien. Je kan iemand nog zo lief, leuk en aardig vinden, als jij niet de hele tijd geconfronteerd wilt worden met waar die persoon over post, dan moet je gewoon kunnen ontvolgen. Mensen die daar boos om worden en je dan direct ook ontvolgen, laat maar. Daar moet je gewoon helemaal geen energie in steken. Jij hebt geen controle over wat een ander plaatst. Je kan alleen maar bepalen of jij dat op jouw tijdlijn wilt hebben of niet. Je wordt er namelijk wel op de meest onverwachte momenten mee geconfronteerd en dat kan invloed hebben op jouw stemming, op jouw dag, op jouw leven. Het is je goed recht om mensen daarom niet meer te volgen, op welke vorm van social media dan ook.

My Ass
Oh, by the way, dat verrekte houtvezel is net bezorgd. Die 160 liter. 160 liter my ass! Dat pak draag ik gewoon onder één arm hoor. Niks 160 liter. Wat een aanfluiting zeg. Ik laat het nog even in de verpakking zitten. Misschien ga ik het retour sturen. 160 liter. Maar ja, wie bepaalt eigenlijk wat 160 liter zaagsel is? Oh ja, en die kaarten zaten er niet bij. Die komen met de post. Wat is dat nou weer voor onzin? Waarom dat pakje kaarten niet gewoon bij die 160 liter houtvezel stoppen? Er was nog ruimte genoeg in die doos…

Lieve mensen, ik wens jullie allemaal een heel erg fijn weekend. ♥

18 reacties Voeg uw reactie toe

 1. IngridMoorenBlogs schreef:

  Zo,dat is nog eens lekker shoppen. Kijk,zo’n sapje zou ik nou ook heerlijk vinden maar met diabetes is 1 stuk fruit beter….dan mag je later nog wel maar niet allemaal tegelijk. Niet dat ik me daar aan hou hoor. Ja,dat is een instinker met die 160 liter….ik snap daar ook niks van.Lekker terug sturen…..

 2. Saar schreef:

  Bij dingen zoals zaagsel is het in liter uitdrukken een verkoopstruc. Het getal is groter, maar je hebt gewoon minder, door de lage dichtheid. Dat zal je ze met lood nooit zien doen 😛
  Ik ben wel benieuwd naar die reikikaarten. Reiki ken ik, maar wat je dan met die kaarten zou moeten doen…

  1. Marion schreef:

   Lood 😅😅😅 Nou, ik ben erin gestonken, dat is duidelijk. Ik ga de kaarten gewoon als inspiratiekaarten gebruiken. Je ziet ze vast voorbijkomen op instagram. 😘

   1. Saar schreef:

    Nou, ik zou het ook niet geweten hebben hoeveel kg het was. Maar het is stom dat ze het gewoon zo oneerlijk verkopen.
    Nou, dan hou ik gewoon je instagram in de gaten!

 3. chucky1012 schreef:

  Jij had fijn geshopt voor zo weinig 😉

  Xoxo

 4. Kaatje schreef:

  Die 160 liter even op de weegschaal zetten? Dan weet je gelijk hoeveel het is. Al zag ik hierboven al ‘kilos’ voorbij komen.
  Met je Instagram, ik zou je graag willen volgen. In de zin dat ik je voorbeeld wil volge alleen hou ik dan vermoedelijk niemand meer over. Of in elk geval heel weinig.
  Us ik ben zelf een van de personen die veel persoonlijke rommel plaatst. 😉
  Kan ik mijzelf ontvolgen?

  Fijne dag jij!

  1. Marion schreef:

   Persoonlijke dingen is geen rommel, lieverd! Het is ook maar net waar je je instagram account voor gebruikt. Ik heb voor nu de behoefte aan rust. Een jaar geleden was dat heel anders. Doe wat goed voor jou voelt. Je kan ook een tweede account aanmaken. Zijn veel mensen die dat doen. 😘

 5. Myriam schreef:

  Hahahaha, ik dacht dat 160l 160kg was, wat ben ik dom😁😁😁😁

  1. Marion schreef:

   😂😂😂 Dat is water!!! 😂😂😂

   1. Myriam schreef:

    Yeah, right, stupid hé😂😂😂

 6. Nienke Dailyspoonie schreef:

  Dat is echt fijn shoppen!
  Goed dat je IG hebt veranderd. Dat volgen voor volgen en ontvolgen snap ik ook niks van. Ik ben overigens steeds selectiever op mensen die ik volg.

 7. Makkelijk zat om gratis aan zaagsel te raken. Zoek wat weblogs op van zageventen en zet er een mand onder!
  Lijkt me bedrog, het verkopen per liter. Wat een onzin!

 8. marielle schreef:

  Hey
  Wij kopen bij een handelaar megabalen, dat is meer vlas, weet niet wat ze kosten maar het is veel.
  Moest stiekem lachen om je.

  Welke creme is dat op de foto? Met honing? Ik zag hem laatst staan en voor meukvrije creme nog redelijk betaalbaar, maar ik twijfelde (zoals altijd ;-).

  fijne avond!

  x

  1. Marion schreef:

   Ja, dat is die met honing. Ik vind hem heel erg fijn!

 9. Rob Alberts schreef:

  160 liter samengeperst?
  Ik kan mij herinneren dat een grote samengeperste baal wel plezierig goedkoop was.

  Maar gewoon lekker jouw beklag doen lijkt mij de enige oplossing.

  Vriendelijke groet,

 10. els schreef:

  Mmm, ik had echt zo’n meter bij een meter zaagsel bedacht… Valt dat even tegen! Wat jammer van de slaapzakken gelukkig is Alvin er wel heel blij mee :-).

 11. kaardawn schreef:

  160liter is inderdaad 10 kg. Komt soms heel bedrieglijk uit ja, ooit eens 2.5kg stro besteld, bleek dat een gigapakket te zijn. Ik heb er 5 jaar mee gedaan 🙂 🙂
  Ja, dat ontvolgen-ontvolgen zie ik ook vaak. Soms gaan mensen hun account een richting uit die mij niet meer kunnen boeien. Of gaan ze plots enkel en alleen nog over een bepaald onderwerp posten terwijl het vroeger breder was. Grappig hoe ze dan zelf snel gaan ontvolgen 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.