Een feestje naar binnen

honouryourself

En toen verscheen daar zomaar ineens twee dagen lang geen artikel op mijn blog. Waarom? Was ik ziek? Nee, niet eens. Ik ging wandelen, naar therapie, ging lunchen, mijn ouders kwamen op bezoek, ik zocht mijn rust, vond mijn rust, bracht een meerkoet naar huis en lag op de bank. Ik was moe, maar gelukkig.

Ik ging op tijd naar bed. Keek weer eens De Wereld Draait Door. Vond het leuk en interessant. Was moe van het zeiken van mensen op alles. Vooral weer op dat verrekte Twitter. Ik besloot een dag niet over politiek te twitteren. Dat was gisteren. Vandaag is zeikvrije zaterdag. “If you can’t convince them, confuse them.” Mijn nieuwe motto. Lachen als iemand iets onbehoorlijks zegt of schrijft. Niet uitlachen. Gewoon erom lachen en het laten gaan. Ik zag alle drie de afleveringen van The Homeless Experience. Zoek eens op op Uitzending Gemist als je de tijd hebt. Het is de moeite waard.

Het leven online wordt steeds minder leuk. Als een politici online iets vertelt, dan is er zelden iemand die hemΒ of haar steunt, maar alle tegenstanders van het verhaal weten hen moeiteloos te vinden. In plaats van onze medestanders op te zoeken, lijken we enkel nog op zoek naar onze tegenstanders. We willen zeiken. Kennelijk. En het erge is, ik word erin mee getrokken. Die negatieve energie. Maar dan hoor je ditΒ en ik denk alleen maar: Ja, dit is het.

Glenn de Randamie, beter bekend als Typhoon:

In plaats van een extern feestje wordt het even een feestje naar binnen toe.

Het is veel eerlijker naar mezelf kijken en ook toegeven dat ik het af en toe niet weet. In deze tijd lijk je bijna niet meer te kunnen zeggen: Ik weet het niet. Het zijn of tegenstellingen of patstellingen of direct je mening geven. Maar eventjes rust, even naar jezelf kijken, hoe verhoud ik mezelf tot een situatie, dat is er bijna niet meer bij. Maar op het moment dat je die rust wel hebt, dan moet je jezelf meenemen in dat onderzoek; wat zegt het over mij en misschien zijn al die bedenkingen, al die gedachten, die ik in mijn hoofd heb, over de wereld, misschien zijn die allemaal wel helemaal niet zo vast als ik had gedacht.

Het ontmantelen van mijn gedachten en patronen en daarna weer een nieuw alternatief bieden voor mezelf.

Ja, wat moet ik hier nu nog op zeggen? Alsof mijn eigen gedachten uit iemand anders zijn mond kwamen rollen. Het raakte, het pakte, en ik neem het mee. Fijn weekend. β™₯

17 reacties Voeg uw reactie toe

 1. chucky1012 schreef:

  Goed van jou dat je rust neemt….
  Je had ook zoveel gedaan de afgelopen week…
  Social media is niet alles er is zoveel moois daarbuiten πŸ˜‰

  Fijn weekend en lieve groeten Xoxo

 2. christine schreef:

  fijn weekend Marion!

 3. Rob Alberts schreef:

  Ook ik wens jou een fijn en rustig weekend.

  Vrolijke groet,

 4. Lauriette schreef:

  Haha, zeikvrije zaterdag. Dat vind ik nou een mooi streven! Kan geen kwaad om een beetje afstand te nemen. In deze tijden met politieke onrust is het misschien nog wel het beste. Fijn weekend!

 5. Koen | 10100.nl schreef:

  Even rust en afstand nemen en bezinnen is wel eens goed om te doen. Die negativiteit valt mij de laatste tijd ook op. Ik ben zo goed als gestopt met social media en zit alleen nog op instagram. Heb er geen behoefte meer aan. Ik vorm mijn eigen mening en heb negatieve meningen van anderen absoluut niet nodig. Fijn weekend.

 6. Myriam schreef:

  Iets om over na te denken idd..Rustig aan en met de focus op positiviteit

 7. Ik dacht er net aan een politiepatrouille te sturen naar jullie villa, want twee dagen van jou niet gehoord?
  Ik heb hard gedacht aan een onbehoorlijke opmerking om toch een reactie los te weken, maar zal braaf zijn. Héél braaf, zoals het een pannenkoek betaamt.

 8. marielle schreef:

  jij ook een fijn weekend!

 9. Je hebt je tijd goed besteed…fijn weekend Marion

 10. marielle schreef:

  bedankt voor de tip van dat programma. ik zit nu onder het eten deel 1 te kijken…..

 11. Saar schreef:

  Mooi die rust en dat genieten van offline tijd. Ik vind het een prachtig stuk tekst wat je deelt. Iets om allemaal eens meer bij stil te staan!

 12. Jenn schreef:

  He leuk, mijn oud-klasgenoot πŸ™‚ Af en toe is het heerlijk om even afstand te nemen hoor. Zeikvrije zaterdag klinkt als een topidee!

  1. Marion schreef:

   Oeh, lucky you 😊

 13. Paul schreef:

  Dat verwoord Typhoon prachtig inderdaad. Ik word ook moe van het gedoe op Twitter…. Al maak ik me er zelf ook schuldig aan op Facebook, met posts vol frustratie over Donald of Geert. Een social media pauze zou misschien niet verkeerd zijn!

  1. Marion schreef:

   Ik ook. Laat me soms echt even gaan, maar het voelt nooit okΓ©. Een pauze schijnt heel relaxt te zijn, maar omdat ik zelf al vrij weinig kan is het toch ook wel een soort van vermaak. Ik ga daarom maar geen pauze nemen, maar proberen er anders mee om te gaan en het belangrijkste is uit die negatieve shit blijven. Dat lukt me nu vooral door niet alles en iedereen meer serieus te nemen πŸ˜‰

 14. Roos schreef:

  Wat een ontzettend intelligente, prachtige uitspraak. Misschien staat het allemaal inderdaad niet zo vast als dat wij in ons hoofd hebben…
  Fijn om te lezen dat je, ondanks de vermoeidheid, toch gelukkig bent. πŸ™‚

  1. Marion schreef:

   Ik vond het ook zo mooi gezegd. Prachtig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.