Kladbloggen

Ik en mijn groene vingers


Getagd: , , .

20170207_113327

Groene vingers heb ik van mijn ouders niet echt meegekregen. Toch ga ik vandaag een poging doen om zelf wat groens te kweken. Ik won onlangs bij Nathalie van de blog Veusteveul een shoptegoed en daarvan bestelde ik een leuk kruidentuintje voor in huis.

20170207_111056

Er zaten een paar gekke schijfjes in. Die moest je in de plantenbakjes in een laagje water leggen. Nu hebben de bijgeleverde plantenbakjes gaatjes onderin, dus daar ging het al mis bij mij. Hele vensterbank onder water. Goed, dan maar in een … ja, wat is het? Ooit gekregen in een kerstpakket. Een slaschaal of zo was het. Ik gebruik het voor plantjes en als er geen plantjes in staan, dan is het zo’n alles of niets schaal. Je kent ze wel. Van die schalen waar je alles ingooit wat je even nergens anders kwijt kan. Binnen een dag ligt zo’n schaal vol. Sleutels. Elastiekjes. Lege aanstekers. Papiertjes met iets erop geschreven wat je moet onthouden. Boodschappenlijstjes die je niet meer nodig hebt, maar je staat nu eenmaal dichterbij de alles-of-niets-schaal dan bij de prullenbak. Pennen die het niet meer doen. Pakjes vloei. En ga zo maar door. Maar vandaag liggen er aardeschijfdingetjes in. Door het water wordt de aarde zacht en dan kan je ze in de bakjes doen.

screenshot_20170207-115749

Zo komen die aardeschijfjes uit het water. Zeer verontrustend en verwarrend voor mij. Er zit een soort vliesje omheen. Voor velen wellicht heel logisch dat als je de aarde in het bakje doet, je het vliesje eraf haalt. Voor mij niet. Het zal er niet voor niets omheen zitten en dus gaan de drie aarde… drolletjes met vliesje en al in de bakjes. Onwennig duw ik een paar zaadjes in de grond. Het zal wel. Ik vertrouw het toch niet helemaal, dus bij het tweede drolletje duw ik wat aarde opzij, gooi er wat zaadjes in en bedek de zaadjes met wat aarde. Dan heb ik nog zo’n 50 zaadjes over. Die verdwijnen in de derde drol.

20170207_112032

Ik vertrouw het toch niet helemaal, koop een extra zakje zaadjes en ga dan toch de vliesjes verwijderen. Dat ziet er meteen een stuk normaler uit. Een potje met grond. Zoals het hoort. Maar ja, die zaadjes zitten er al in. En wat zat waar in eigenlijk? Ik had basilicum, peterselie en nog iets. Nou ja, we zien het wel. Ik gooi twee drolletjes bij elkaar in. Die zijn dus bij voorbaat kansloos. Of juist niet. Bij de andere doe ik alleen wat extra aarde onderin. Het derde potje vul ik met nieuwe aarde en daar doe ik peterseliezaadjes in. De grond is vochtig, de zaadjes druk ik licht aan en dan een heel dun laagje met aarde om de zaadjes af te dekken. Dat lijkt me het meest logische. En dan nu maar afwachten.

20170207_112111

Ondertussen ben ik ook wortel aan het schieten. Of nou ja, de basilicum is wortel aan het schieten. Ik heb een paar stengels afgeknipt en in water gezet. Op de verwarming, dan wordt het water lekker warm (géén idee of dat goed of slecht is). Ik hoop dat er dan wat worteltjes aan de stengels komen en dan plant ik die weer in de bakjes met aarde. Ik heb namelijk zo’n vaag vermoeden dat het met die zaadjes niet helemaal goed gaat komen. Nou, klinkt goed of niet? Ik hou jullie op de hoogte. Fijne dinsdag! β™₯

31 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s