Ik en mijn groene vingers

20170207_113327

Groene vingers heb ik van mijn ouders niet echt meegekregen. Toch ga ik vandaag een poging doen om zelf wat groens te kweken. Ik won onlangs bij Nathalie van de blog Veusteveul een shoptegoed en daarvan bestelde ik een leuk kruidentuintje voor in huis.

20170207_111056

Er zaten een paar gekke schijfjes in. Die moest je in de plantenbakjes in een laagje water leggen. Nu hebben de bijgeleverde plantenbakjes gaatjes onderin, dus daar ging het al mis bij mij. Hele vensterbank onder water. Goed, dan maar in een … ja, wat is het? Ooit gekregen in een kerstpakket. Een slaschaal of zo was het. Ik gebruik het voor plantjes en als er geen plantjes in staan, dan is het zo’n alles of niets schaal. Je kent ze wel. Van die schalen waar je alles ingooit wat je even nergens anders kwijt kan. Binnen een dag ligt zo’n schaal vol. Sleutels. Elastiekjes. Lege aanstekers. Papiertjes met iets erop geschreven wat je moet onthouden. Boodschappenlijstjes die je niet meer nodig hebt, maar je staat nu eenmaal dichterbij de alles-of-niets-schaal dan bij de prullenbak. Pennen die het niet meer doen. Pakjes vloei. En ga zo maar door. Maar vandaag liggen er aardeschijfdingetjes in. Door het water wordt de aarde zacht en dan kan je ze in de bakjes doen.

screenshot_20170207-115749

Zo komen die aardeschijfjes uit het water. Zeer verontrustend en verwarrend voor mij. Er zit een soort vliesje omheen. Voor velen wellicht heel logisch dat als je de aarde in het bakje doet, je het vliesje eraf haalt. Voor mij niet. Het zal er niet voor niets omheen zitten en dus gaan de drie aarde… drolletjes met vliesje en al in de bakjes. Onwennig duw ik een paar zaadjes in de grond. Het zal wel. Ik vertrouw het toch niet helemaal, dus bij het tweede drolletje duw ik wat aarde opzij, gooi er wat zaadjes in en bedek de zaadjes met wat aarde. Dan heb ik nog zo’n 50 zaadjes over. Die verdwijnen in de derde drol.

20170207_112032

Ik vertrouw het toch niet helemaal, koop een extra zakje zaadjes en ga dan toch de vliesjes verwijderen. Dat ziet er meteen een stuk normaler uit. Een potje met grond. Zoals het hoort. Maar ja, die zaadjes zitten er al in. En wat zat waar in eigenlijk? Ik had basilicum, peterselie en nog iets. Nou ja, we zien het wel. Ik gooi twee drolletjes bij elkaar in. Die zijn dus bij voorbaat kansloos. Of juist niet. Bij de andere doe ik alleen wat extra aarde onderin. Het derde potje vul ik met nieuwe aarde en daar doe ik peterseliezaadjes in. De grond is vochtig, de zaadjes druk ik licht aan en dan een heel dun laagje met aarde om de zaadjes af te dekken. Dat lijkt me het meest logische. En dan nu maar afwachten.

20170207_112111

Ondertussen ben ik ook wortel aan het schieten. Of nou ja, de basilicum is wortel aan het schieten. Ik heb een paar stengels afgeknipt en in water gezet. Op de verwarming, dan wordt het water lekker warm (géén idee of dat goed of slecht is). Ik hoop dat er dan wat worteltjes aan de stengels komen en dan plant ik die weer in de bakjes met aarde. Ik heb namelijk zo’n vaag vermoeden dat het met die zaadjes niet helemaal goed gaat komen. Nou, klinkt goed of niet? Ik hou jullie op de hoogte. Fijne dinsdag! β™₯

31 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Komt goed! Denk ik….ik heb ook geen groene vingers.

  1. Marion schreef:

   Denk het niet hoor. πŸ˜†

   1. Ik heb vaak gelijk hΓ¨ πŸ™‚

    1. Marion schreef:

     Oh ja, das waar πŸ˜†

 2. Oh wat een mooie plantjes zeg! Leuk werk he? Vind het zo dankbaar om die plantjes dan op te zien komen.. enjoy

 3. Rob Alberts schreef:

  Veel succes en plezier met je tuinieren.

  Vrolijke groet,

 4. Saar schreef:

  Dat met die basilicum gaat niet lukken… die groeien bij mijn weten geen wortels aan hun stengels. Laten we maar hopen dat het goed gaat met die zaadjes πŸ™‚

  1. Marion schreef:

   Ik zag het op een blog bij iemand. Bij haar lukte het, dus wie weet.

   1. Saar schreef:

    Dat is de eerste keer dat ik dat hoor! Succes ermee dan!

    1. kaardawn schreef:

     Basilicum groeit vanuit de wortel, dus zou me sterk verbazen. Laat wel eens weten of het lukt πŸ˜‰πŸ˜‰πŸŒ±

 5. Verwittig je ons als we mogen komen eten?

 6. Yvonne schreef:

  Het ziet er wel heel gezellig uit!

  1. Marion schreef:

   Ja, hè? 😊

 7. Lot schreef:

  Niet op de verwarming dat is echt te warm, in de natuur krijgen ze ook geen warm water. Sommige afgeknipte stengeltjes kunnen wel worteltjes vormen, maar echt niet alle planten.

  Wat leuk is zijn lenteuitjes, onderkant in water en dan groeit er weer bovenkant aan, ok niet op verwarming hoor.

  En er mogen ook niet te veel zaadjes samen in de grond dat komen ze in de verdrukking, elke plant heeft zijn eigen ruimte nodig! net zoals wij. Als je tijd en zin hebt is er zoveel over te lezen.

  1. Marion schreef:

   Ah dank je voor de tip. Gaan ze van de verwarming af 😊

 8. Joycerdt schreef:

  Goed bezig hoor. Ik heb ook geen groene vingers, ik krijg het nog voor elkaar om een cactus dood te laten gaan haha. Liefs.x

 9. Ciska schreef:

  Ik heb er een zeer zwaar hoofd in x

  1. Marion schreef:

   πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†

 10. marielle schreef:

  Leuk leuk leuk
  Ik hou van kweken!! Mijn eerste keer had ik veel te veel zaadjes erin gemikt, het was sla en uit elk zaadje kwam een plantje wat vervolgens niet meer te scheiden was van de rest haha kansloos.

  Maar goed..al doende leert men!

  Superleuk dat je dit gewonnen hebt en veel succes ermee!!!

  Ik ben erg benieuwd!

 11. Mrs Curly schreef:

  Ik heb nog nooit zo’n grappig verslag van een kruidentuintje gelezen! ‘Drolletjes’ πŸ˜€
  Hier ook al eens geprobeerd. Didn’t work out. Ik koop nu altijd gewoon basilicumplantjes en van zodra ik thuiskom verpot ik ze in een veel grotere pot. Zo krijg ik halve ‘basilicumstruiken’ πŸ˜€

  1. Marion schreef:

   Hahahaha, is misschien een beter plan!

 12. Sammie schreef:

  Goed bezig jij met je drolletjes πŸ˜€
  Zo’n schaal waar je het over hebt, die hebben wij ook! Haha zo herkenbaar, hier ligt tie ook altijd vol met zooi maar Ikea verkocht ‘m als fruitschaal πŸ˜€

 13. chucky1012 schreef:

  Toppie….
  Het zal goedkomen πŸ˜‰

  Xoxo

 14. Geri schreef:

  Ik heb er heel erg om gelachen. ik zie het helemaal voor me. Ik denk dat ik het vliesje ook had laten zitten.

 15. iertjeblog schreef:

  Ik ben benieuwd je doet een poging en misschien lukt het gewoon

 16. heleen schreef:

  Als dit lukt, lukt er meer! πŸ˜‰

 17. joorloveswriting schreef:

  Wat super leuk dat je gaat kweken! πŸ™‚ ben benieuwd of het wat gaat worden! Leuk dat je zoiets hebt gewonnen! Ik moest wel lachen om je ‘drolletjes ‘. πŸ˜›

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.