Kladbloggen

Marktplaats


Getagd: , .

extra

Ja, waarom niet? Ik heb er een handje van om alles wat ik niet meer gebruik naar de kringloop of Terre des Hommes winkel te brengen, maar nu we het financieel niet zo heel denderend hebben, moet ik misschien toch eens overwegen om Marktplaats weer eens te gebruiken. Zo gezegd, zo gedaan.

Ik kwam eigenlijk op het idee doordat ik gisteren zelf op Marktplaats een heel mooi tweedehands deck zag. Het sprak me meteen aan. Heel anders dan de decks die ik tot nu aangeschaft heb. Ik heb alleen geen geld om dat deck te kopen en zo kwam ik op het idee om de decks die ik zelf niet gebruik op Marktplaats te zetten. Ik heb er twee die nog amper gebruikt zijn. Soms heb je dat met decks. Zien ze er prachtig uit, mooi materiaal, maar je hebt er geen enkele feeling mee. Dan blijft zo’n deck maar liggen en dat is eigenlijk zonde. De meeste decks hebben een nieuwprijs van € 22,25. Ik heb mijn decks nu voor € 12,50 op Marktplaats gezet. Ik vermoed dat dat wel wat aan de hoge kant is, maar ik probeer het maar gewoon. Ik kan altijd zakken in prijs. De meeste decks staan trouwens voor € 15,- op Marktplaats, dus zo duur is het niet.

Nou, en nu maar wachten dan….

Kopen of verkopen jullie wel eens iets via Marktplaats? ♥

30 Comments

  • Daar bestel ik ook de meeste kaarten en zeker omdat de Engelstalige daar volgens mij goedkoper zijn. Ik heb nu eentje op mijn verlanglijstje die is € 16,-, terwijl de Nederlandstalige veelal boven de € 20,- zijn. Oh, ik moet echt niet te vaak daar kijken, want het er zijn zoveel mooie decks!

 • MP kan soms heel goed lopen zowel voor in als verkoop. Ik heb de laatste 2 jaar veel schoenen van favoriet merk gekocht nieuw 180 ik koop ze voor max. 25. En allemaal heel mooi.
  Voor kleine dingen is de locale FB groep ideaal.

 • Ik doe het de laatste tijd niet meer. Ik heb geen idee of het in de schuldsanering als inkomen wordt gezien (inclusief gedoe dat we dan het geld dus bij de bewindvoerder moeten zien te krijgen als iets contant betaald wordt, of de verzendkosten bij ons …). Voor die tijd was het al heel vaak af en aan, soms ging het leuk, maar vaak kost het erg veel tijd.

   • Ik doe trouwens wel aan ruilen, zeker nu we erg aan het opruimen zijn voor de verhuizing. Zo heeft mijn man pas iets weg gegeven in ruil voor een pakketje koffie/thee/koekjes, die we dan wee fijn vast in het nieuwe huis kunnen leggen bij het verhuizen. Maar dat soort dingen doen we dan weer vaak niet via marktplaats 😛

  • Hihi, gekke tic van mij. Ik ben dol op pakjes verzenden. Wij hebben hier zo’n gezellig postkantoortje bij de drogisterij in zitten. Altijd leuk om even langs te gaan. Dank je!

 • Ik ben een grote koper en verkoper op marktplaats. Nooit geschoten is altijd mis. Ik gaf ook altijd veel weg maar kan het geld nu ook goed zelf gebruiken. Marktplaats heeft helaas ook nadelen, veelal het niet komen opdagen/ geld overmaken van mensen. Heb echt een hekel aan wachten op mensen/voor niks thuisblijven. Of dat je met mensen de koop overeen bent gekomen, het pakket al verzendklaar hebt staan en ze dan nooit meer wat laten horen. Dat is echt het nadeel van marktplaats…

 • Het is een stok kaarten. Bij ons in ieder geval.
  En zelf verkoop ik weinig via marktplaats, maar een vriendin koopt en verkoopt bijna alles via marktplaats. Zelfs dingen die ze eerst zo gekocht heeft worden later weer verkocht, soms zelfs voor dezelfde prijs.

 • Ik heb soms van die periodes dat ik vanalles op MP dump, maar echt verkopen doet t niet. Heb toevallig van de week een puzzel verkocht, maar dat is eerder uitzondering. Daarentegen koop ik mn puzzels veelal wel tweedehands en dan is MP echt wel een uitvinding. Net als die ‘mijn marktkraam/mijn tafel” winkels die overal uit de grond schieten.

  Maar met MP moet je geluk hebben en niet al te kritisch zijn vaak. Succes met het verkopen van je kaarten. Een extraatje is altijd mooi meegenomen.

 • Goed idee!!

  Zelf probeer ik het vaak maar ik ben er niet handig in denk ik. Mijn zusje en zwager verkopen van alles, haha zelfs dingen die ze niet wilden verkopen maar wel op de foto staan bijvoorbeeld 😉

  Succes en ik hoop dat je het verkocht krijgt!!

 • Ik heb veel van mijn inboedel en spullen verkocht via Marktplaats. Zelfs dingen voor 2 euro. Prima. Maar vond het zeker niet de fijnste plek om dat te doen. Er zijn Facebookgroepen per regio waar je spullen kunt verkopen en dat werkte veel beter.

 • Heel soms zet ik wat op Mp. Meestal gebruik ik verkoop groepen op Fb. Doordat die lokaal zijn verkoopt het vaak sneller. En soms ook niet. Zo kreeg ik onze kinderstoel via fb niet verkocht en via Mp wel. Net gisteren de zolder opgeruimd, dus ik ga vd week even eea weer te koop zetten of weggeven.

  Succes met de verkoop!

 • Kopen doe ik eigenlijk zelden maar verkopen regelmatig. Soms word het wel bloedirritant, mensen die 4 euro bieden op iets wat aangeboden staat voor 20 euro, of gewoon niet meer reageren op mail of niet komen opdagen of gewoon de advertentie niet goed lezen.. Zucht. 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s