Marktplaats

extra

Ja, waarom niet? Ik heb er een handje van om alles wat ik niet meer gebruik naar de kringloop of Terre des Hommes winkel te brengen, maar nu we het financieel niet zo heel denderend hebben, moet ik misschien toch eens overwegen om Marktplaats weer eens te gebruiken. Zo gezegd, zo gedaan.

Ik kwam eigenlijk op het idee doordat ik gisteren zelf op Marktplaats een heel mooi tweedehands deck zag. Het sprak me meteen aan. Heel anders dan de decks die ik tot nu aangeschaft heb. Ik heb alleen geen geld om dat deck te kopen en zo kwam ik op het idee om de decks die ik zelf niet gebruik op Marktplaats te zetten. Ik heb er twee die nog amper gebruikt zijn. Soms heb je dat met decks. Zien ze er prachtig uit, mooi materiaal, maar je hebt er geen enkele feeling mee. Dan blijft zo’n deck maar liggen en dat is eigenlijk zonde. De meeste decks hebben een nieuwprijs van € 22,25. Ik heb mijn decks nu voor € 12,50 op Marktplaats gezet. Ik vermoed dat dat wel wat aan de hoge kant is, maar ik probeer het maar gewoon. Ik kan altijd zakken in prijs. De meeste decks staan trouwens voor € 15,- op Marktplaats, dus zo duur is het niet.

Nou, en nu maar wachten dan….

Kopen of verkopen jullie wel eens iets via Marktplaats? ♥

30 reacties Voeg uw reactie toe

 1. kaardawn schreef:

  Vroeger deed ik het wel vaker, maar tegenwoordig denk ik niet vaak meer aan marktplaats. Dat komt vooral omdat bol.com zo actueel is denk ik.

  1. Marion schreef:

   Daar bestel ik ook de meeste kaarten en zeker omdat de Engelstalige daar volgens mij goedkoper zijn. Ik heb nu eentje op mijn verlanglijstje die is € 16,-, terwijl de Nederlandstalige veelal boven de € 20,- zijn. Oh, ik moet echt niet te vaak daar kijken, want het er zijn zoveel mooie decks!

   1. kaardawn schreef:

    Klopt. Ik heb het ook zo met boeken. De Engelstalige versie is goedkoper dan de Nederlandse vertaling 😉

 2. Lot schreef:

  MP kan soms heel goed lopen zowel voor in als verkoop. Ik heb de laatste 2 jaar veel schoenen van favoriet merk gekocht nieuw 180 ik koop ze voor max. 25. En allemaal heel mooi.
  Voor kleine dingen is de locale FB groep ideaal.

  1. Marion schreef:

   Facebook heb ik ook wel eens gekeken ja. Kan ik ook nog even doen. Goeie tip.

 3. Wat zijn decks? Nee…doe ik nooit.

  1. Marion schreef:

   Kaarten decks. Is niet echt een NL term voor. Of wel, maar ik gebruik altijd deze term.

 4. Rob Alberts schreef:

  Ik vertrouw het nog steeds niet ….

  Winterse groet,

  1. Marion schreef:

   Ja, er zit altijd een risico aan, dat is waar. Geniet van de sneeuw.

 5. Jantine schreef:

  Ik doe het de laatste tijd niet meer. Ik heb geen idee of het in de schuldsanering als inkomen wordt gezien (inclusief gedoe dat we dan het geld dus bij de bewindvoerder moeten zien te krijgen als iets contant betaald wordt, of de verzendkosten bij ons …). Voor die tijd was het al heel vaak af en aan, soms ging het leuk, maar vaak kost het erg veel tijd.

  1. Marion schreef:

   Kan ik me voorstellen. Dan beter even niet.

   1. Jantine schreef:

    Ik doe trouwens wel aan ruilen, zeker nu we erg aan het opruimen zijn voor de verhuizing. Zo heeft mijn man pas iets weg gegeven in ruil voor een pakketje koffie/thee/koekjes, die we dan wee fijn vast in het nieuwe huis kunnen leggen bij het verhuizen. Maar dat soort dingen doen we dan weer vaak niet via marktplaats 😛

 6. Myriam schreef:

  Lang geleden dat ik nog iets tweedehands heb verkocht eigenlijk.

 7. joorloveswriting schreef:

  Ik heb een keer wat verkocht op mp. Ik wil wat meer dingen op mp te koop zetten omdat we hier aan het opruimen zijn. Wat is eigenlijk een deck?

  1. Marion schreef:

   Dat is een kaartendeck. Orakelkaarten en engelenkaarten. Daar is niet echt een Nederlandse naam voor.

 8. Ik heb al heel vaak dingen verkocht via Kapaza of 2dehands.be (beetje tegenhanger van jullie Marktplaats). Maak je iemand tevreden voor een klein prijsje…

  1. Marion schreef:

   Ja, het mes snijdt aan twee kanten. Ik vind het ook wel een mooi systeem, maar ik denk er eigenlijk nooit aan. Nu gelukkig wel.

 9. els schreef:

  Succes met verkopen! Ik ben niet zo’n marktplaats fan, zo’n gedoe met versturen en/of ophalen.

  1. Marion schreef:

   Hihi, gekke tic van mij. Ik ben dol op pakjes verzenden. Wij hebben hier zo’n gezellig postkantoortje bij de drogisterij in zitten. Altijd leuk om even langs te gaan. Dank je!

 10. lifestylelaura1 schreef:

  ik dacht eventjes dat je het over paardendeks had haha whoops.. In ieder geval ben ik het ermee eens dat we in deze wereld meer kunnen recyclen & meer 2e hands dingetjes kunnen hebben! 🙂

 11. Yvonne schreef:

  Ik ben een grote koper en verkoper op marktplaats. Nooit geschoten is altijd mis. Ik gaf ook altijd veel weg maar kan het geld nu ook goed zelf gebruiken. Marktplaats heeft helaas ook nadelen, veelal het niet komen opdagen/ geld overmaken van mensen. Heb echt een hekel aan wachten op mensen/voor niks thuisblijven. Of dat je met mensen de koop overeen bent gekomen, het pakket al verzendklaar hebt staan en ze dan nooit meer wat laten horen. Dat is echt het nadeel van marktplaats…

 12. Anneke Bakker schreef:

  Het is een stok kaarten. Bij ons in ieder geval.
  En zelf verkoop ik weinig via marktplaats, maar een vriendin koopt en verkoopt bijna alles via marktplaats. Zelfs dingen die ze eerst zo gekocht heeft worden later weer verkocht, soms zelfs voor dezelfde prijs.

 13. Ik heb soms van die periodes dat ik vanalles op MP dump, maar echt verkopen doet t niet. Heb toevallig van de week een puzzel verkocht, maar dat is eerder uitzondering. Daarentegen koop ik mn puzzels veelal wel tweedehands en dan is MP echt wel een uitvinding. Net als die ‘mijn marktkraam/mijn tafel” winkels die overal uit de grond schieten.

  Maar met MP moet je geluk hebben en niet al te kritisch zijn vaak. Succes met het verkopen van je kaarten. Een extraatje is altijd mooi meegenomen.

 14. mariellemarielle schreef:

  Goed idee!!

  Zelf probeer ik het vaak maar ik ben er niet handig in denk ik. Mijn zusje en zwager verkopen van alles, haha zelfs dingen die ze niet wilden verkopen maar wel op de foto staan bijvoorbeeld 😉

  Succes en ik hoop dat je het verkocht krijgt!!

 15. Sabine schreef:

  Ik heb veel van mijn inboedel en spullen verkocht via Marktplaats. Zelfs dingen voor 2 euro. Prima. Maar vond het zeker niet de fijnste plek om dat te doen. Er zijn Facebookgroepen per regio waar je spullen kunt verkopen en dat werkte veel beter.

 16. iertjeblog schreef:

  geef je gelijk gewoon proberen hoop dat je het verkoopt

 17. Joyce J schreef:

  Heel soms zet ik wat op Mp. Meestal gebruik ik verkoop groepen op Fb. Doordat die lokaal zijn verkoopt het vaak sneller. En soms ook niet. Zo kreeg ik onze kinderstoel via fb niet verkocht en via Mp wel. Net gisteren de zolder opgeruimd, dus ik ga vd week even eea weer te koop zetten of weggeven.

  Succes met de verkoop!

 18. Joycerdt schreef:

  Zelf verkoop ik geregeld wat op Marktplaats, maar ik moet je eerlijk bekennen dat ik er bijna klaar mee ben haha. Liefs.x

 19. Sammie schreef:

  Kopen doe ik eigenlijk zelden maar verkopen regelmatig. Soms word het wel bloedirritant, mensen die 4 euro bieden op iets wat aangeboden staat voor 20 euro, of gewoon niet meer reageren op mail of niet komen opdagen of gewoon de advertentie niet goed lezen.. Zucht. 😉

 20. Jenn schreef:

  Ik gebruik marktplaats vaak om dingen te verkopen als ik weer eens een opruimbui heb.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.