Anorexia – De sluipmoordenaar

sand-1663173_1920

Voor de laatste keer zou ik meedoen aan de penvriendenactie op het eetstoornisforum. Er was echter één iemand die niet meer mee kon doen, omdat het zo slecht met haar ging. Ik besloot een mooi pakketje samen te stellen voor haar. Tot mijn grote spijt kwam het pakketje een dag te laat.

Anorexia is een wrede, wrede ziekte. Het is een sluipmoordenaar. Je hebt haar vaak pas in de gaten als ze al lang en breed gesetteld is. Voor sommigen komt de hulp op tijd. Voor anderen komt de hulp te laat. Vaak volgt een jarenlange strijd. Een oneerlijke strijd. Een strijd waarbij het hoofd vaak wel weer wil, maar het lichaam al dusdanig veel schade heeft geleden dat het niet meer kan.

33 jaar oud. Vreselijk dapper gestreden tot op het laatste moment.

Herinner mij niet in sombere dagen,
herinner mij in de stralende zon,
hoe ik was, toen ik alles nog kon.