Productief dagje

Rond een uur of tien begon ik aan een artikel. Daar ben ik uiteindelijk maar mee gestopt, want ik was veel te druk met andere dingen. Ik heb werkelijk in tijden niet zo’n productieve ochtend gehad als vandaag. Wat een genot. Echt, heerlijk!

Het begon met een oproep op Instagram, wie er behoefte had aan een mooie, spirituele boodschap voor vandaag of de komende week. Daar kwamen een paar leuke reacties op en ik stuurde de boodschappen door. Enorm fijn om te doen. Er hangt zoveel mooie en positieve energie omheen. Geweldig. Dat ga ik vaker doen. Op welke manier weet ik nog niet precies, maar daar kom ik vanzelf achter. Ik belde met de Gemeente Arnhem voor wat informatie over een bijstandsuitkering. Ik maakte een afspraak met de garage om mijn auto APK te laten keuren. De cavia’s kregen eten en vers hooi. Ik wandelde naar de winkel voor wat boodschappen. Mijn zus belde. We gaan morgen lunchen. Het was gewoon een heerlijke ochtend.

Op het eetstoornisforum werd het bericht van het overlijden van één van de leden gedeeld. Dat is altijd heel erg emotioneel. Het komt dan even zo dichtbij. Velen die even met de neus op de feiten gedrukt worden, velen die beseffen dat ze door het oog van de naald gekropen zijn en daarnaast natuurlijk het feitelijke verdriet om het gemis van iemand. Ik kocht een kaartje voor de ouders, schreef daar met pijn en moeite iets op, want wat moet je in vredesnaam zeggen tegen twee mensen die net hun dochter kwijtgeraakt zijn, en stuurde deze op. Nog even flink wat tranen gelaten en nu toch weer verder gaan.

Het voelt een beetje alsof ik gewerkt heb. Lekker druk bezig geweest, maar wel in mijn pyjamabroek. Ik wou dat ik hier mijn werk van kon maken. Mensen positiviteit brengen, op weg helpen met bepaalde dingen. Dat zou geweldig zijn. Voor nu heb ik het ”geluk” dat ik een uitkering heb en dit naast mijn therapie en het vele ziek zijn kan doen. Hoe lang ik dit kan blijven doen en hoe het er in de toekomst uit gaat zien, dat zien we dan wel weer. Voor nu ben ik in ieder geval een zeer gelukkig mens.

Fijne maandag allemaal. ♥

26 gedachten over “Productief dagje

 1. Hè verdikkie je oproepje gemist nou ja ander keertje je mag mij altijd een boodschap toe sturen.Ben reuze benieuwd !! Heerlijk als je anderen mensen op deze manier kunt helpen Marion fijn om gelezen dat je zo een fijne ochtend heb gehad.Leef en geniet !!💋❤️😍

  1. Heb alleen meteen moeite om te stoppen. Er is nog een bericht voor mij binnengekomen op het forum net en dan moet ik moeite doen om dat niet nu direct ook te doen, want ik ben gewoon kapot. Morgen weer een dag. Mooie oefening voor me.

 2. Heerlijk zo van die productieve dagen. Bij mij vandaag ook zo! Ik herken trouwens ook het dan niet kunnen stoppen. Dan zit ik in zo’n vibe ;-). Fijne lunch morgen!

 3. Op maandagochtend goed kunnen starten, dat is een voorsprong voor de hele week. Ik gaf mezelf vanochtend toestemming om eerst naar de kapper te gaan voor ik aan een drukke werkweek moest beginnen. Ik geniet al heel de dag van mijn haar (ik krijg het zelf nooit zo goed als de kapper) en heb de rest van de dag super veel gedaan gekregen.
  Je oproepje had ik ook gemist (dat heb je als je druk bezig bent), volgende keer doe ik mee!

 4. Dat klinkt als een productieve dag inderdaad en wat een fijne dingen ook! echt heerlijk voor je!
  Ik zou het zo gaaf vinden als je dit inderdaad kon doen als werk!

  Nu doe je het ook, maar dan vrijwillig, je hebt een groot hart!!

  Heel heftig dat overlijden….vreselijk…geen woorden voor, wel heel veel gedachten.

  Fijne avond

 5. Oh dat instagram oproepje heb ik gemist 😦
  Wel een heel mooi idee 🙂
  Ik kan me voorstellen dat het heftig is om zo’n bericht mee te maken, het lijkt alsof je er enorm goed mee om gaat.
  Fijn om te lezen dat je een goede dag hebt gehad 🙂

 6. Positiviteit geven doet ook positiviteit ontvangen natuurlijk! Vond het erg lief dat je die engelenspreuken deelde. Overigens, ik heb dus gisteren bewust op mijn ademhaling gelet; liefde en dankbaarheid in en uit. Nou, kreeg ik ’s avonds ineens van vriendlief uit het niets een cadeautje. We zouden niet aan Valentijn doen… Dus gaf hij het maar de avond ervoor. Zo lief, en onverwacht. Liefde en dankbaarheid. 🙂

 7. Wat attent dat je een kaartje hebt gestuurd. Dat is iets kleins, maar heeft zo veel betekenis! Woorden schieten altijd te kort, maar dat je die moeite al neemt, zegt ook meer dan 1000 woorden. Ik kan me zeker voorstellen dat dat een zwaar emotioneel moment is. Fijn dat je tegelijkertijd ook schrijf over positiviteit en dat je die ook hebt gebracht. Zeker een mooi, productief dagje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.