Vertrouwen

feb19

Hoe kan het dat je 4 weken achter elkaar, ieder weekend, dezelfde kaart trekt uit een deck van 44 kaarten? Hoe kan het, dat je, als je twijfelt over je werk, je uit een deck van 44 kaarten, precies die 3 kaarten trekt die over baanverandering gaan? Dat kan toch niet? Dat is toch niet mogelijk? Dat moet toeval zijn.

Ja, dat moet toeval zijn, zegt mijn verstand. Dat kan toch helemaal geen toeval zijn, zegt mijn hart. Bovenstaande twee gebeurtenissen zijn mij overkomen. Peter was erbij. Peter, de ultieme realist. Stond erbij en keer ernaar en begon aan zijn eigen verstand te twijfelen. Dit moet toeval zijn! Nee, dit kan geen toeval zijn! We spitten samen het hele kaartendeck door. Zitten er echt niet meer kaarten tussen die over werk en baanverandering gaan? Nee, het zijn de enige drie. We hebben het hier nog wel eens over. Nog steeds roept ons verstand heel hard dat dit toeval geweest moet zijn. En vervolgens roept ons hart weer heel hard dat het geen toeval geweest kan zijn. Eén ding is zeker, we zullen het nooit zeker weten.

De afgelopen twee weken ben ik weer druk in de weer met mijn spirituele ontwikkeling. Dat heeft niet alleen met mijn kaarten te maken, het is veel meer dan dat. Lezen. Leren. Groeien. Durven. Doen. Laten zien. En vooral vertrouwen. Vertrouwen in mezelf, in mijn eigen kunnen, in mijn eigen ervaringen. Het lastige is, als het aankomt op spirituele ervaringen die je ziet, hoort of voelt, je kunt ze niet vastleggen of verklaren. Vertrouwen in je eigen waarneming is dus enorm belangrijk. Ik kan wel blijven roepen dat het leven van toevalligheden aan elkaar hangt, maar het leven zelf spreekt dat veel te vaak tegen.

Neem de volgende video. Deze kwam vorige week online toen ik net een reading voor mezelf had gedaan over het onderwerp vertrouwen.

Vooral het eerste gedeelte van de video is heel herkenbaar voor mij. Het is zo moeilijk om dat vertrouwen te hebben. Altijd maar weer je verstand dat overal vraagtekens bijzet en je ego die bevestiging wil.

Ongeveer een jaar geleden ben ik begonnen met naast de readings die ik voor mijzelf doe, ook readings aan anderen te geven. Ik heb een paar mooie ervaringen opgedaan. Sommige readings waren spot on, andere waren vaag en onduidelijk. Ondanks dat ik er veel van geleerd heb, ben ik er vrij snel weer mee gestopt. Ik kon nog helemaal geen onderscheid maken tussen de boodschappen die voor mezelf of voor een ander bedoeld waren. Ik ben me toen weer volledig op mezelf gaan richten en dat heeft ondertussen zijn vruchten afgeworpen. Ik heb regelmatig mijn kaarten niet meer nodig, maar omdat ik zo onzeker ben, gebruik ik ze nog heel veel. Puur voor de bevestiging en die krijg ik dan ook altijd. Soms staan er op een kaart zelfs de letterlijke woorden die ik in mijn hoofd heb.

Mijn vertrouwen is enorm gegroeid de laatste weken en het voelt alsof het tijd is om de volgende stap te nemen. Dat heb ik al een beetje in gang gezet met mijn Instagram account en ik ben van plan om het heel langzaam aan steeds verder uit te breiden. Hoe precies weet ik nog niet. Wellicht er vaker over bloggen, vaker foto’s delen op instagram en op den duur misschien weer af en toe een reading voor een ander doen. Alles op zijn tijd. Het loopt zoals het loopt. That’s the beauty of life. ♥

34 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Jomanda’s noem ik zulke types als jou.Een beetje gek….maar durf me er niet in te verdiepen want straks zit ik er ook opeens middenin.Vind het leven zo al spannend genoeg…

  1. Marion schreef:

   Jomanda…. die dacht dat ze mensen kon genezen van kanker enzo…

   1. O,ga ik even googelen want dan gooi ik jullie misschien allemaal door elkaar…sorry dan!

   1. Ik wou je niet beledigen hoor! Ik vind het allemaal een beetje eng…zeker als iets klopt dan moet ik er helemaal niks van hebben.

    1. Marion schreef:

     Types zoals jij komt even niet zo lekker binnen, zeg maar. En Jomanda ken ik alleen van dat ze een genezend medium is die soort van handopleggingen doet voor volle zalen. Door haar heeft Sylvia Millecam destijds afgezien van chemokuren en is toen overleden. Dus een echt lekkere vergelijking vind ik het niet.

     1. Nou…met handopleggingen en genezen was ik je niet aan het vergelijken want dat doe je niet eens.Sorry dat het er zo rottig uit gekomen is. Dacht dat je me wel kent inmiddels en volgens mij kan je ook heel goed voor jezelf spreken …heb je inmiddels al veel geleerd dus hoeft Tommie niet meer voor je op te komen.

      1. Marion schreef:

       Komt omdat ik haar alleen daarvan ken. En wat Thomas betreft; hoeft inderdaad ook niet, maar het is wel lief van ‘m. 😊

  2. tommie345 schreef:

   Ik houd niet van uitspraken als “types zoals jou” of vergelijkingen. Ik ben ook veel te nuchter voor, maar heb wel respect voor andere mensen die er kracht uit halen, er in geloven en er in balans naar kunnen kijken. Nee, Marion kan je echt geen Jomanda noemen. Marion is niet te vergelijken. Maar dat is mijn persoonlijke mening natuurlijk <3.

 2. Ze is helderziend,heldervoelend en helderwetend…..

 3. Myriam schreef:

  Héérlijk toch, ik vind het zó boeiend

 4. mariellemarielle schreef:

  Je vertrouwen is enorm gegroeid! Geweldig!!!!

  Wat mooi te lezen!

  Toeval dat je die kaarten trok, dat geloof ik niet, soms gebeuren er dingen waarvan je twijfelt of het toeval is, maar …er is zoveel meer tussen hemel en aarde!

  X

  1. Marion schreef:

   Ik geloof ondertussen ook niet meer dat dat toeval was. Ik denk op zich wel dat toeval bestaat, in de zin van dat je alles aan het toeval kunt overlaten, maar ik kies er nu wel bewust voor om dat niet meer te doen en dan merk en voel je gewoon dat er inderdaad veel meer is tussen hemel en aarde. X

   1. mariellemarielle schreef:

    Mooi!

 5. sjroughsedge schreef:

  Ik vind dit razend interessant. Heb dezelfde twijfel: het kán toch niet, maar toch, aan de andere kant…? Ik denk dat dat filmpje dat je zag een beetje hetzelfde werkt als ineens overal zwangere vrouwen zien als je net zelf zwanger bent. Of juist overal knuffelende stelletjes zien als jouw verkering net uit is. Je bent er alerter op. De dag ervoor waren er net zoveel zwangeren of knuffelaars, alleen had je er toen geen oog voor. De dag ervoor had je misschien ook wel een boeiend filmpje gezien, maar niet een waarbij je dacht: dat is toevallig!
  Blijft toch bijzonder dat je zo vaak dezelfde kaart trekt. Geen verklaring voor. Doet er ook niet toe: het is gewoon mooi.

  1. Marion schreef:

   Dat loslaten van die behoefte van een verklaring, dát vind ik denk ik het moeilijkste. Het is geweldig mooi, maar ons brein blijft zoeken naar die verklaring. Bijzonder fenomeen.

   1. sjroughsedge schreef:

    Dat klopt ja, dat zoeken naar een verklaring. Het is inderdaad wel een kunst om gewoon tevreden (of zelfs erg blij) te zijn met wat er gebeurt. Het gewoon mooi te vinden. Verklaringen geven meer houvast, en houvast is toch wat veel mensen nodig hebben. Maar ik denk dat als je op je intuïtie durft te vertrouwen, dat dat net zo goed houvast geeft. En dat ieder gewoon moet kunnen doen wat het best bij hem/haar past, zonder verantwoording te hoeven afleggen aan een ander over waarom voor die manier gekozen wordt.

 6. Saar schreef:

  Weet je, hoewel spiritualiteit al heel lang deel uitmaakt van mijn leven en mijn zijn, heb ik wel dezelfde terughoudendheid om erover te schrijven of te spreken of zelfs op mijn instagram er wat rond te zetten als jij. Mijn collega’s lezen en kijken mee. Veel vrienden lezen en kijken mee. En soms heb ik iets van: gaan ze me nu niet heel erg raar vinden?
  Misschien zijn het ook de woorden hekserij en wicca die bij mij horen die het wel wat vreemd maken. Mensen kennen het te weinig.
  Enfin, ik wilde eigenlijk zeggen dat ik jouw blogje wel inspirerend vind en het mij ook aan het denken zet over de dingen die ik doe en of ik er over schrijf of niet.

  1. Marion schreef:

   Ja, het is altijd een twijfelgeval. Lang heb ik ook getwijfeld omdat ik mijn familie, die deels behoorlijk christelijk is, niet voor het hoofd wil stoten. Ik weet hoe gevoelig het kan liggen en dat is dan even belangrijker als mijn blog. Nu heb ik ondertussen wel het vertrouwen erin dat als ze ergens tegenaan lopen waar ze het met me over willen hebben, dat ze dat dan ook wel durven en zullen zeggen. Maar ja, het is en blijft een lastig onderwerp waar mensen al snel vanalles van vinden. Ik zal mijn weg daar ook in moeten vinden. X

 7. Ik heb meer iets van het realisme van Peter, vrees ik, en heb het moeilijk om te geloven dat het trekken van die kaarten steek houdt. Toch brengt dit logje mijn gedachten wat aan het wankelen…

  1. Marion schreef:

   Het is voor mij ook heel ingewikkeld! Ik was zo blij toen ik niet meer naar de kerk hoefde en op school als examenvak biologie koos. Eindelijk! Darwin. That made sense to me! En dan nu dit. Shit man!

 8. Miriam schreef:

  Ohhhh ik hou ervan!! Heerlijk om ermee bezig te zijn en je te verwonderen toch.. Ik heb ooit regressie gedaan en had een heel verhaal over wat ik dacht te zien. ’t verklaarde ook allemaal angsten enzo. Ik meteen erna in de twijfel: ja maar dit kan niet, dit verzin ik vast etc. Toen zei die peut: nou en dan nog? Als jij het hierdoor beter kan plaatsen. En hij heeft gelijk ook!
  Oh maar ik dwaal onwijs af 😂 ik wilde alleen maar zeggen hoe fijn en hoe mooi ik ’t vind dat je er weer meer mee bezig bent. Ik heb de mafste readings gehad van allerlei mensen en ga er ook niet “mee aan de haal” in m’n hoofd, dus mocht je ooit weer een proefkonijn willen om mee te oefenen..je weet me te vinden! 😘

  1. Marion schreef:

   Oh heerlijk zo’n enthousiaste reactie! Je therapeut heeft gelijk. Als het je helpt, dat is uiteindelijk het enige waar het om gaat. Nou, dat onthou ik zeker want ik weet op zich vrij weinig van jou en dat vind ik prettig. Dat kan ik me niet laten beïnvloeden door kennis die in mijn hoofd zit. Je hoort van me!

   1. Miriam schreef:

    Helemaal goed meis! Ik vond de IG kaart al zo fijn 😊! Oh en ik heb zelf nieuwe engelenkaarten maar merk dat ik niet zo goed weet wat ik ermee aanmoet ofzo..klinkt dat bekend?

    1. Marion schreef:

     Ik heb wel eens een deck waar ik geen feeling mee heb. Eerst liet ik ze dan in de kast liggen, in de hoop dat, maar nu verkoop ik ze op marktplaats. Of bedoel je het niet op die manier? Ik heb trouwens net een periode achter de rug dat ik maanden geen kaart heb aangeraakt en nu ineens weer iedere dag. Heel apart.

    2. Marion schreef:

     Welke kaarten heb je trouwens?

     1. Miriam schreef:

      Ehhh boodschappen van de engelen van Doreen Virtue. Ik vind ze prachtig maar ik weet niet goed hoe ermee om te gaan en ook lukt ’t me niet ze te interpreteren. Ik trek vaak een kaart die ik echt niet snap bij een situatie.. En dat frustreert me en dan laat ik ze weer liggen.. Herkenbaar trouwens hoor, ik ben periodes veel bezig met tarot en edelstenen en dromen enzo en dan zo weer een periode helemaal niet. Ik ga er altijd maar vanuit dat dat zichzelf leidt.. Ofzoiets 😂

      1. Marion schreef:

       Oh dat was mijn tweede deck! Heel erg mooi. Dan misschien toch maar even links laten liggen 😅

 9. Mel (Hippo256) schreef:

  Gaaf! En bijzonder. Dat het dan precies is wat je zoekt en allemaal klopt. Het belangrijkste is dat het je helpt. En ik denk dat ik niet te veel bezig moet zijn met hoe het precies werkt, want dat wordt een ontzettende spiraal van verstrengelde gedachtes. Ik hou het denk ik op: bij sommigen werkt het. Misschien heeft het met energie te maken? Oh wacht ik zou hier niet over nadenken, want dan heb ik geen rust meer. In ieder geval vind ik het gaaf dat het werkt voor je en goed dat je erover durft te bloggen, want dit is toch jouw eigen blog, jouw plekje waar alles van jou mag zijn (tenminste dat lijkt mij de bedoeling, dat je je ook ergens volledig kan uiten, alle onderdelen en kanten van jezelf).

  1. Mel (Hippo256) schreef:

   *waar alles van jou er mag zijn

 10. Wendy schreef:

  Mooi om deze weg van je te volgen Marion. Stapje voor stapje, op jouw eigen tempo aan het doen wat bij jou past. Dat gun ik je.

 11. Roos schreef:

  Och ja, de inner-sceptic. Ik heb inderdaad ook wel eens, de keren dat ik een kaart trek, dat er dingen uitkomen waarbij ik echt aan mezelf ga twijfelen. Toeval, kan niet anders! 2 weken terug heeft iemand die ik enkel via de mail en blogs ken een tarot-legging voor me gedaan. Spot on, zo bizar! Toeval… Of misschien toch niet? Net als vorige week, toen ik van jou een engelenboodschap kreeg. Adem liefde in en uit… En mijn dag was zo kalm, zo bizar, en ondanks de afspraak met vriendlief dat we niet aan Valentijn zouden doen, had hij toch iets voor me gehaald. Toeval?
  Ik zou het erg interessant vinden als je soms iets meer over jouw spirituele pad gaat schrijven, maar dat is aan jou. Wat wil je wel en niet delen? Waar voel jij je goed bij? Gelukkig kom je daar steeds meer achter. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.