Dysthymie, hoop en gevoel voor humor

img_9734

Zo, daar is mijn tweede artikel van vandaag al. Of eigenlijk het eerste artikel, want de vorige heb ik in de prullenbak gegooid. Doet er niet toe hoe of wat, maar kennelijk is mijn blog niet de juiste plaats voor het onderwerp spiritualiteit. Even goede vrienden. Door met de rest!

Vanochtend werd ik wakker met het idee dat het zondag was. Dat is dan wel even omschakelen. Er zat al een Loving Lazy Sunday in mijn hoofd en ik verheugde me op de voetbaltopper in huize Peter & Marion. Even weer 24 uur terug in de tijd, zeg maar. Niet veel bijzonders dit weekend, want mijn lichaam is weer in hopeloze staat. Mijn gewrichten zijn verrot en pijnlijk en ik heb de medicatie voor mijn darmen weer verdubbeld. Kortom, naar de winkel lopen heen en terug is alles wat ik zal, en kan, doen. Soms kan ik er makkelijk mee dealen. Vandaag even niet. Het kan ook zijn dat de dysthymie weer een beetje opzet. Dick Bruna is dood. Als je dan vervolgens denkt “Kutkonijn” en “Waarom is iedereen zo verdrietig? Wees blij dat de dood bestaat.” dan weet je wel ongeveer hoe laat het is.

Dysthymie, een kinderlijk vertrouwen in alles wat is en nog komen gaat en daar bovenop een dosis gevoel voor humor waar je u tegen zegt. Het is een wonderlijke combinatie. Voor mijzelf, maar misschien nog wel meer voor anderen. Het lijkt me heel verwarrend als je mij tegenover je hebt zitten als therapeut, met alle diagnoses die ik heb. Dan weer huilend, dan weer schouderophalend, dan weer lachend en vlijmscherp uit de hoek komend. Wat moet je ermee? Zo min mogelijk. Dat lijkt me het beste. Laat mij maar gaan. Nee, niet op die manier, maar laat mij maar mijn ding doen. Dat is het meest veilig voor iedereen.

Ik kan alleen maar hopen dat dit niet al te lang duurt en dat ik hier voor de start van mijn therapie weer rustig doorheen gerold ben. We gaan het zien. Eerst maar eens zorgen dat mijn lichaam weer een beetje fatsoenlijk gaat functioneren, dan volgt die hersenpan vanzelf weer een keer.

Goed weekend allemaal!

P.s. Dankzij Thomas het artikel van vanochtend toch weer online gezet. β™₯

13 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Wilma schreef:

  Hou die humor Marion!! Met humor overleef je veel.
  Fijn weekend en een dikke knuffel😘

  1. Marion schreef:

   Absoluut, die humor is een must. X

 2. Die humor van je verzet bergen.
  Hoop ook voor jou dat alles in balans komt…

  1. Marion schreef:

   Ja, mijn zus en ik hebben onze portie wel meegekregen van ons ouder. Daar ben ik wel blij mee!

 3. chucky1012 schreef:

  Je humor daar ga je zeker dit weekend mee door kunnen komen en blijf vasthouden….

  Fijn en goed weekend Xoxo

 4. mariellemarielle schreef:

  Bewonderenswaardig..echt!

  Veel sterkte Marion!!!

  Ik ga je andere artikel lezen, heb niet alles meegekregen maar als ik het goed begrijp heb je het na verwijderen weer teruggezet, mooi! Het is jouw blog en jij bepaald wat je schrijft!

  XXX take care

  1. mariellemarielle schreef:

   Ik had het in mijn eerste zin over je humor en hoe je dit Γ³ok inzet zeg maar

 5. Saar schreef:

  Humor kan je heel erg helpen πŸ™‚ fijn dat jij er een gezonde portie van hebt. Ik probeer de meeste dingen ook met humor tegemoet te zien. Wat moet je anders, zeg ik wel eens als mensen zich daarover verwonderen, nog een potje huilen en zielig wezen? Dat doe ik wel als het echt nodig is.

  Ik ging eerst zeggen, jammer dat je blog toch geen spiritueel kantje mag hebben. Maar nu zeg ik: fijn dat Thomas je kon overhalen het toch weer online te zetten. Ik ga lezen πŸ™‚

 6. Christine schreef:

  Liefs en hou je goed, je bent sterk!!

 7. Sofie schreef:

  Gewoon lekker posten over wat jij wil hoor! 😘 Ik duim voor wat verbetering.

 8. Hoezo voor de begin van je therapie hier doorheen gerold zijn? Hier is therapie toch voor? Samen kijken wat jou kan helpen en misschien juist wel dichter bij dat gevoel komen?

  Anyway. Over het posten vooral doen wat jij leuk vind. Spiritualiteit staat ver buiten mij, maar vind het wel heel gaaf om te lezen wat t jou brengt en hoenhet jou door moeilijke periodes heen helpt. En dat is toch het belangrijkste.. doen en leven wat jou helpt.

  Denk dat bij mij iedereen ondertussen wel gek wordt van al mn puzzelpost.. maar zal wel gek zijn om dat dan minder te doen of te posten. Het helpt en het mag er zijn.

  Wens je ondanks je neerslachtigheid een goede dag. ❀

  1. Marion schreef:

   Ik bedoel mijn zware dip die ik dan een paar dagen heb. Op die dagen kan ik een vaak nergens toe aanzetten, zijn mijn angsten groter en is de vermijding volop aanwezig. Dan zou ik zelfs therapie kunnen vermijden, terwijl dat op de normale of zelfs betere dagen heel goed te doen is.

 9. Roos schreef:

  Marion, het is jouw(!) blog, dus wat jij er op wilt zetten bepaal je helemaal zelf. Uiteindelijk schrijf je voor jezelf, niet voor degenen die zo nodig een hatelijke reactie achter willen laten of ineens moeilijk doen omdat ze over een onderwerp lezen waar zij moeite mee hebben. Maak van hun ‘probleem’ alsjeblieft niet jouw probleem, veel te vermoeiend. πŸ˜‰ And I know, dit is makkelijker gezegd dan gedaan… Maar soms is het goed om dat weer even te beseffen.
  Sterkte, hoop dat de pijn (ondertussen?) snel wegtrekt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.