Mijn grote droom

feb21

Velen van jullie hebben het misschien gisteren al op Instagram voorbij zien komen, maar ik wil er toch ook nog een apart blogje aan wijden. Ik ga namelijk iets doen wat ik al heel lang in mijn hoofd heb, maar waarvan ik altijd dacht dat het te groot voor mij zou zijn. Ik wil graag mijn eigen kaartendeck gaan ontwerpen.

Al een poosje broeit er iets, maar ik kon er niet precies achter komen wat het nou was. Ik wist wel dat het iets creatiefs was, dat het iets met foto’s zou zijn, maar hoe en wat? Ik denk dat ik het ook bewust wegstopte. De stemmen in mijn hoofd waren nog veel te sterk. “Pfff, dat kan jij toch helemaal niet! Wie heeft er überhaupt interesse in iets wat jij doet?” Etc. Anne, mijn laatste therapeute, heeft die stem de mond gesnoerd. Ik ben weer gaan geloven in mezelf en daardoor kwam het idee steeds dichter aan de oppervlakte. Lange tijd heb ik gedacht dat het een boek was. Het schrijven op mijn blog gaat me goed af, maar ik wil iets achterlaten. Iets op papier. Niet alleen op het internet. Toch klopte het niet helemaal en dat is het heerlijke van dat kinderlijke vertrouwen wat ik heb; het komt wel. Daar geloof ik heilig in. Alles komt op het juiste moment op je pad. Ik hoefde er dus niet aan te sjorren of te trekken. Gisteravond was het dan ineens daar.

Ik ga mijn eigen kaartendeck ontwerpen.

Zomaar. Zonder keiharde stemmen in mijn hoofd die het idee meteen de grond in boorde. Er was enkel enthousiasme en vertrouwen. Ik moest meteen mijn map erbij pakken, want er kwamen direct wel tien tot twintig ideeën voor verschillende decks in me op. Nadat ik een heleboel ideeën op papier gezet had, ging ik online zoeken naar de kosten. Die waren nergens te vinden. Overal moest je een offerte aanvragen. Waar ik normaal op zo’n punt zou afhaken, pakte ik nu nogmaals mijn map erbij en vroeg mijn eerste offerte aan. Het moet natuurlijk wel haalbaar én betaalbaar zijn.

De komende maanden laat ik mijn creatieve brein de vrije loop. Ik ga schrijven, noteren, tekenen, foto’s maken en alle ideeën goed bewaren. Daarnaast zal ik diverse offertes aanvragen en gaan kijken of het haalbaar is. Daarnaast natuurlijk, als het haalbaar is, sparen. Het Share Some Happiness geld opzij zetten, zegels van de Appie sparen, enzovoorts. Ik zal moeten investeren, want het gaat een grote gok worden. In Australië en Amerika zijn orakelkaarten booming business. In Europa is dat nog een stuk minder het geval. De enige kaarten die hier heel gemakkelijk te krijgen zijn, zijn die van Doreen Virtue. Er is dus wel ruimte voor en het is ook wel een stroming die hier langzaam aan begint te groeien. Ik geloof wel dat er mogelijkheden zijn, maar er is nog zoveel uit te zoeken. Als eerste moet ik langzaam weer omschakelen van het Engels naar het Nederlands. Engels vind ik veel mooier, maar juist omdat er nog zo weinig verkrijgbaar is hier in Nederland, zal ik moeten overwegen om het in het Nederlands te maken. Keuzes, keuzes, keuzes.

Het idee groeit en bloeit en ik vind het fantastisch dat ik het heb durven uitspreken. Dat ik het gewoon ga proberen. Ik voel ook geen enkele druk. Ik weet dat ik het kan, maar ik ben van zoveel andere factoren afhankelijk. Ik moet het gewoon afwachten. De komende twee à drie jaar zal ik hieraan gaan werken, dus ik neem echt de tijd voor dit project. Moet ook wel, want er staat een zware periode op me te wachten. Therapie heeft echt alle prioriteit, maar ik denk dat ik wellicht ook wel iets van mijn persoonlijke groei kwijt zal kunnen in dit hele gebeuren. Misschien maak ik eerst wel een deck voor mijzelf alleen. Misschien met een paar extra setjes voor mensen die interesse hebben. Daarna hoop ik echter wel een deck te maken die de verkoop in kan. Dat is toch wel mijn droom en ik ga ervoor. Je leeft tenslotte maar één keer, dus wachten heeft geen zin. Better an oops, than a what if, right?

Ik wens jullie allemaal een hele fijne zondag! ♥

50 reacties Voeg uw reactie toe

 1. chucky1012 schreef:

  Wauw…
  Dat is leuk!
  Briljant idee 😉
  Het past bij jou.

  Veel succes en mooie dag Xoxo

 2. sjroughsedge schreef:

  Fantastisch! Ik ben heel benieuwd.

  1. Marion schreef:

   Ik ook! Het zou supertof zijn!

 3. Bianca Ronday schreef:

  Een hele mooie droom, die je ook veel goed zal doe als je het gaat realiseren. Ik weet zeker dat je dit heel mooi zal weg zetten. Succes!!

  1. Marion schreef:

   Dank je wel, Bianca!

 4. Sofie schreef:

  Supergoed idee, je passie omzetten in iets concreets, dat wordt heerlijk om mee bezig te zijn!!

  1. Marion schreef:

   Ik geniet er nu al enorm van en het fijne is, het kan bijna allemaal vanuit mijn bed. ❤

 5. Het idee op zich vind ik fantastisch. Iets doen op jouw tempo, volgens jouw smaak,…
  Toch best eens vooraf een kosten-batenanalyse maken om te zien wat haalbaar is.

  1. Marion schreef:

   Veel winst zal er in het begin niet te halen zijn, maar het geluk wil ook wat. We gaan het zien!

   1. ‘Geen verlies maken’ is ook een mooie gedachte.

 6. Geri schreef:

  Wat een mooi idee. Ik ben heel benieuwd wat je gaat doen en hoe je het gaat doen. Ik wens je heel veel succes. En geniet vooral van het ermee bezig zijn. Dit kan al zoveel plezier geven. Heel goed dat je er ruime tijd voor neemt. Mijn ervaring is dat je ook periodes zult hebben dat het minder gaat. Maar dat geeft niet. Want het komt ook weer terug. Neem je een te korte tijd dan doe je jezelf tekort. Heb je een offerte aangevraagd voor drukkosten?

  1. Marion schreef:

   Oh er zitten veel te een ideeën in mijn hoofd. Langzaam aan zullen die wel gaan samensmelten tot één geheel. Ja, ik heb nu een offerte aangevraagd voor de drukkosten. Even een eerste indruk krijgen.

 7. Heel gaaf Marion, ik kijk er naar uit en ga hem zeker kopen als hij op de markt komt. Succes! ❤

  1. Marion schreef:

   Oooooh wat leuk dat je zo enthousiast bent. Lief van je! Dan heb ik al drie kopers 😀

 8. Misschien kan Dolly Heuveling je helpen bij eventuele vragen? Ze heeft ook zelf een deck laten maken/gemaakt!

  1. Marion schreef:

   Bedankt voor de tip! Ik noteer haar naam!

 9. levelieze schreef:

  Geweldig! Veel succes er mee.

 10. Ooh dat je wel echt iets voor jou, waar je creativiteit, je foto’s en Iiefde voor kaarten samen komen. Gaaf idee!

 11. mariellemarielle schreef:

  wat gaaf.
  Ik vind het zo gaaf dat jij een droom hebt en…er dan ook echt mee aan de slag gaat! Dat vraagt om moed!

  Succes en plezier hiermee!!

  1. Marion schreef:

   Moed wordt in dit geval ook beloont, want ik beleef er nu al zoveel plezier aan! X

   1. mariellemarielle schreef:

    Super!!!

 12. Rob Alberts schreef:

  Veel plezier!
  Krijgen wij het resultaat hier te zien?

  Vrolijke groet,

  1. Marion schreef:

   Een deel vast wel 😉

 13. Wat goed, ik denk dat je al een hele tijd hebt zitten broeden en het ei pas uit kan komen als het kuiken volgroeid is.
  Komende tijd zal je therapie je nog heel wat inzichten brengen die je kunt gebruiken in je deck.
  Helpend en helend, mooi dat je het met de wereld wil delen, vraag de wereld of ze willen delen als het financieel te hoog gegrepen is.
  Zou zonde zijn als het daardoor niet haalbaar is.

  1. Marion schreef:

   Ja, dat zal ook iets zijn wat ik moet leren; het aannemen van hulp. Dit zijn dingen die je (meestal) echt niet alleen kunt.

 14. Yvonne schreef:

  Dit is misschien wel die nieuwe baan! Die kaarten trok je niet voor niks. Goed dat je naar jezelf luistert!!

  1. Marion schreef:

   Wie weet! Wie weet! 🙂

 15. Lot schreef:

  Klinkt goed en lijkt me ook fijn om mee bezig te zijn.
  Je hebt voor de teksten hier ook een testpubliek.

  1. Marion schreef:

   Absoluut! Mijn blog is wat dat betreft een mooie oefenomgeving.

 16. Sam schreef:

  Misschien iets om over na te denken: Als je er serieus aan toe bent om iets voor een groter publiek te maken zou je kunnen kijken of je een deel kunt financieren dmv crowdfunding. Zelf ben ik als ‘donateur’ erg gecharmeerd van patreon.com maar er zijn zo veel manieren mogelijk.

  1. Marion schreef:

   Patreon is mooi inderdaad. Ik steun daar Sophie van de blog Naoki. Had ik nog niet over nagedacht in mijn eigen geval. Ik denk dat het ook nog wel zeker een jaar zal duren voordat ik me echt bezig zal gaan houden met de financiële kant. Het is nu nog puur zoeken en kijken, maar alleen dat al is geweldig. Maar Patreon staat genoteerd. Goeie!

   1. Je hoeft niks te vragen het word je aangeboden, goed idee!

 17. Sabine schreef:

  Heel gaaf dat je je dromen achterna gaat! Dit past ook perfect bij jou!

 18. Evelyne schreef:

  Heel veel succes met het vervullen van je droom! Hoe je het doet maakt niet uit, het is uiteindelijk het resultaat die zal tellen. Ik duim en supporter voor jou mee aan de zijlijn.

  1. Marion schreef:

   Dank je wel voor je support!

 19. Christine schreef:

  Dit gaat vast lukken Marion. Top idee!! Gewoon proberen meis !!!

 20. joorloveswriting schreef:

  Wauw wat super gaaf marion! ! Past echt bij jou!!! Succes!

 21. Saar schreef:

  Prachtig idee! Ik zou ook overwegen om jouw kaarten aan te schaffen. Het past bij jou, bij je weg en volgens mij is het iets wat jou wel kan lukken!
  Of zoals Pipi Langkous zei (en ik de laatste tijd ook veel tegen mezelf): ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het kan!

  1. Marion schreef:

   Het zou echt geweldig zijn. Ik heb alweer een paar offertes aangevraagd, nog meer ideeën op papier gezet. Het is nu al genieten. ❤

 22. Nathalie schreef:

  Ik ben heel benieuwd!
  Voor de meeste kaarten moetje echt wel op zoek inderdaad, als je eenmaal de plekjes weet vindt je er genoeg. Maar meer toegankelijk en bijzondere zijn altijd leuk!

  Gaat je lukken!

 23. Joyce J schreef:

  Wat een super gaaf idee! Heel veel plezier de komende tijd met het maken van ideeën, plannen, afbeeldingen. Als iemand het kan, ben jij het met al je enthousaisme!

 24. Joycerdt schreef:

  Wat een onwijs leuk idee zeg, ik ben heel benieuwd! Liefs.x

 25. Mel (Hippo256) schreef:

  Wat gaaf! En het klinkt als echt iets wat bij je past 🙂 ben heel benieuwd hoe het gaat worden. En heel goed van je dat je jezelf geen druk probeert te geven, gewoon lekker doen wanneer en datgene waar je je goed bij voelt/zin in hebt op dat moment. want met druk kan je niet genieten en ik klap dan ook altijd helemaal dicht op creatief gebied, misschien jij ook. dan is het geen “hobby” meer maar werk. In ieder geval veel plezier en succes met dit meerjaren project 🙂

 26. Roos schreef:

  Wat een gaaf plan Marion! Ideaal ook om je ei kwijt te kunnen in het creatieve. Heel veel succes en plezier met ontwerpen. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.