Mijn grote droom

feb21

Velen van jullie hebben het misschien gisteren al op Instagram voorbij zien komen, maar ik wil er toch ook nog een apart blogje aan wijden. Ik ga namelijk iets doen wat ik al heel lang in mijn hoofd heb, maar waarvan ik altijd dacht dat het te groot voor mij zou zijn. Ik wil graag mijn eigen kaartendeck gaan ontwerpen.

Al een poosje broeit er iets, maar ik kon er niet precies achter komen wat het nou was. Ik wist wel dat het iets creatiefs was, dat het iets met foto’s zou zijn, maar hoe en wat? Ik denk dat ik het ook bewust wegstopte. De stemmen in mijn hoofd waren nog veel te sterk. “Pfff, dat kan jij toch helemaal niet! Wie heeft er überhaupt interesse in iets wat jij doet?” Etc. Anne, mijn laatste therapeute, heeft die stem de mond gesnoerd. Ik ben weer gaan geloven in mezelf en daardoor kwam het idee steeds dichter aan de oppervlakte. Lange tijd heb ik gedacht dat het een boek was. Het schrijven op mijn blog gaat me goed af, maar ik wil iets achterlaten. Iets op papier. Niet alleen op het internet. Toch klopte het niet helemaal en dat is het heerlijke van dat kinderlijke vertrouwen wat ik heb; het komt wel. Daar geloof ik heilig in. Alles komt op het juiste moment op je pad. Ik hoefde er dus niet aan te sjorren of te trekken. Gisteravond was het dan ineens daar.

Ik ga mijn eigen kaartendeck ontwerpen.

Zomaar. Zonder keiharde stemmen in mijn hoofd die het idee meteen de grond in boorde. Er was enkel enthousiasme en vertrouwen. Ik moest meteen mijn map erbij pakken, want er kwamen direct wel tien tot twintig ideeën voor verschillende decks in me op. Nadat ik een heleboel ideeën op papier gezet had, ging ik online zoeken naar de kosten. Die waren nergens te vinden. Overal moest je een offerte aanvragen. Waar ik normaal op zo’n punt zou afhaken, pakte ik nu nogmaals mijn map erbij en vroeg mijn eerste offerte aan. Het moet natuurlijk wel haalbaar én betaalbaar zijn.

De komende maanden laat ik mijn creatieve brein de vrije loop. Ik ga schrijven, noteren, tekenen, foto’s maken en alle ideeën goed bewaren. Daarnaast zal ik diverse offertes aanvragen en gaan kijken of het haalbaar is. Daarnaast natuurlijk, als het haalbaar is, sparen. Het Share Some Happiness geld opzij zetten, zegels van de Appie sparen, enzovoorts. Ik zal moeten investeren, want het gaat een grote gok worden. In Australië en Amerika zijn orakelkaarten booming business. In Europa is dat nog een stuk minder het geval. De enige kaarten die hier heel gemakkelijk te krijgen zijn, zijn die van Doreen Virtue. Er is dus wel ruimte voor en het is ook wel een stroming die hier langzaam aan begint te groeien. Ik geloof wel dat er mogelijkheden zijn, maar er is nog zoveel uit te zoeken. Als eerste moet ik langzaam weer omschakelen van het Engels naar het Nederlands. Engels vind ik veel mooier, maar juist omdat er nog zo weinig verkrijgbaar is hier in Nederland, zal ik moeten overwegen om het in het Nederlands te maken. Keuzes, keuzes, keuzes.

Het idee groeit en bloeit en ik vind het fantastisch dat ik het heb durven uitspreken. Dat ik het gewoon ga proberen. Ik voel ook geen enkele druk. Ik weet dat ik het kan, maar ik ben van zoveel andere factoren afhankelijk. Ik moet het gewoon afwachten. De komende twee à drie jaar zal ik hieraan gaan werken, dus ik neem echt de tijd voor dit project. Moet ook wel, want er staat een zware periode op me te wachten. Therapie heeft echt alle prioriteit, maar ik denk dat ik wellicht ook wel iets van mijn persoonlijke groei kwijt zal kunnen in dit hele gebeuren. Misschien maak ik eerst wel een deck voor mijzelf alleen. Misschien met een paar extra setjes voor mensen die interesse hebben. Daarna hoop ik echter wel een deck te maken die de verkoop in kan. Dat is toch wel mijn droom en ik ga ervoor. Je leeft tenslotte maar één keer, dus wachten heeft geen zin. Better an oops, than a what if, right?

Ik wens jullie allemaal een hele fijne zondag! ♥

About the Author

Posted by

Categorieën:

Spritualiteit

50 Reacties

Een hele mooie droom, die je ook veel goed zal doe als je het gaat realiseren. Ik weet zeker dat je dit heel mooi zal weg zetten. Succes!!

Wat een mooi idee. Ik ben heel benieuwd wat je gaat doen en hoe je het gaat doen. Ik wens je heel veel succes. En geniet vooral van het ermee bezig zijn. Dit kan al zoveel plezier geven. Heel goed dat je er ruime tijd voor neemt. Mijn ervaring is dat je ook periodes zult hebben dat het minder gaat. Maar dat geeft niet. Want het komt ook weer terug. Neem je een te korte tijd dan doe je jezelf tekort. Heb je een offerte aangevraagd voor drukkosten?

Oh er zitten veel te een ideeën in mijn hoofd. Langzaam aan zullen die wel gaan samensmelten tot één geheel. Ja, ik heb nu een offerte aangevraagd voor de drukkosten. Even een eerste indruk krijgen.

Wat goed, ik denk dat je al een hele tijd hebt zitten broeden en het ei pas uit kan komen als het kuiken volgroeid is.
Komende tijd zal je therapie je nog heel wat inzichten brengen die je kunt gebruiken in je deck.
Helpend en helend, mooi dat je het met de wereld wil delen, vraag de wereld of ze willen delen als het financieel te hoog gegrepen is.
Zou zonde zijn als het daardoor niet haalbaar is.

Misschien iets om over na te denken: Als je er serieus aan toe bent om iets voor een groter publiek te maken zou je kunnen kijken of je een deel kunt financieren dmv crowdfunding. Zelf ben ik als ‘donateur’ erg gecharmeerd van patreon.com maar er zijn zo veel manieren mogelijk.

Patreon is mooi inderdaad. Ik steun daar Sophie van de blog Naoki. Had ik nog niet over nagedacht in mijn eigen geval. Ik denk dat het ook nog wel zeker een jaar zal duren voordat ik me echt bezig zal gaan houden met de financiële kant. Het is nu nog puur zoeken en kijken, maar alleen dat al is geweldig. Maar Patreon staat genoteerd. Goeie!

Heel veel succes met het vervullen van je droom! Hoe je het doet maakt niet uit, het is uiteindelijk het resultaat die zal tellen. Ik duim en supporter voor jou mee aan de zijlijn.

Prachtig idee! Ik zou ook overwegen om jouw kaarten aan te schaffen. Het past bij jou, bij je weg en volgens mij is het iets wat jou wel kan lukken!
Of zoals Pipi Langkous zei (en ik de laatste tijd ook veel tegen mezelf): ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het kan!

Ik ben heel benieuwd!
Voor de meeste kaarten moetje echt wel op zoek inderdaad, als je eenmaal de plekjes weet vindt je er genoeg. Maar meer toegankelijk en bijzondere zijn altijd leuk!

Gaat je lukken!

Wat een super gaaf idee! Heel veel plezier de komende tijd met het maken van ideeën, plannen, afbeeldingen. Als iemand het kan, ben jij het met al je enthousaisme!

Wat gaaf! En het klinkt als echt iets wat bij je past 🙂 ben heel benieuwd hoe het gaat worden. En heel goed van je dat je jezelf geen druk probeert te geven, gewoon lekker doen wanneer en datgene waar je je goed bij voelt/zin in hebt op dat moment. want met druk kan je niet genieten en ik klap dan ook altijd helemaal dicht op creatief gebied, misschien jij ook. dan is het geen “hobby” meer maar werk. In ieder geval veel plezier en succes met dit meerjaren project 🙂

Add a Response

Your name, email address, and comment are required. We will not publish your email.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

The following HTML tags can be used in the comment field: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggers liken dit: