Persoonlijke Update

feb22

De afgelopen weken blog ik een stuk minder. Regelmatig komt er een dag niets online. Soms zelfs twee dagen achtereen. Dat komt vooral door lichamelijke klachten. Verder heb ik gisteren therapie gehad en ben ik druk in de weer met allerlei creatieve ideeën. Tijd voor een persoonlijke update.

Minder bloggen
Het bloggen schiet er de laatste tijd regelmatig bij in. Een goed teken? Een slecht teken? Bij mij is het geen van beide. Of juist allebei. Lichamelijk is het echt huilen met de pet op. Ik sta rond acht uur op, maar moet vaak rond een uur of twee alweer mijn bed opzoeken. De pijn overheerst en hoe langer het duurt, hoe zwaarder het wordt. Het is vooral de PDS en de pijnlijke gewrichten die me op dit moment dwars zitten. Vandaag heb ik de medicatie nogmaals verdubbeld. Het is even niet anders. Aan de andere kant is er ook een positieve reden waarom ik minder blog. De uren die ik heb en me redelijk goed voel, besteed ik liever aan andere dingen dan aan bloggen. Fotografie bijvoorbeeld of bij mijn ouders koffie drinken. Met mijn zus lunche of even wandelen. Dat zijn dingen die allemaal voorrang hebben op het bloggen als er zo weinig productieve uren in een dag zitten. Daarnaast gaat de zorg voor de cavia’s natuurlijk voor op alles en soms is dat al het maximale wat ik kan doen  op een dag.

Therapie
Gisteren heb ik mijn tweede oriënterende gesprek gehad voor schematherapie. Ook daar was het huilen met de pet op. We kwamen erachter dat een bepaald punt, waarvan ik altijd heb gezegd dat dat bij mij niet aan de orde is, wel degelijk een issue is. Het is goed om daar nu in de oriëntatieperiode al achter te komen. Op die manier kunnen we dat als uitgangspunt nemen voor het volledige behandelplan. Het feit dat ik zelf niet eens wist dat dit speelde zegt al wel iets over de ernst hiervan. Het was niet eens ontkennen. Ik wist het gewoon echt niet. Klinkt een beetje vaag, maar ik ga inhoudelijk niets meer over therapie schrijven. Ik wil jullie echter wel op de hoogte houden van hoe het gaat. Komende maandag het laatste gesprek. Dan gaan we het behandelplan vastleggen. Daarna is het dan zover. Na bijna een jaar wachten, gaan we dan, zoals het er nu uitziet, eind maart starten met de schematherapie. Minimaal één jaar, maximaal twee jaar. Eén keer in week groepstherapie. Eén keer in de week individuele therapie.

Creatief
Dan is er nog een reden waarom ik wat minder blog en dat is omdat ik mijn eigen kaartendeck aan het ontwerpen ben. Alles is nog in de beginfase. Het is alleen nog maar nadenken en alvast een beetje kijken of het haalbaar is. Er komt natuurlijk meer bij kijken dan alleen een deck ontwerpen, laten maken en verkopen. Ik heb tenslotte een uitkering. Ik kan niet zomaar ineens wat ernaast gaan doen. Gelukkig heb ik bij het UWV gewerkt en weet ik wel zo ongeveer hoe het in elkaar zit. Ik weet wat ik wel en niet mag doen en wanneer ik als ondernemer gezien kan worden. Dat is echter nog lang niet aan de orde. Kan ook helemaal niet, want ik ga volgende maand starten met een zeer intensieve behandeling. Dit is niet de tijd om een eigen bedrijfje te starten. Het plan is er echter wel en ik ga rustig kijken of en hoe ik dat vorm kan geven. Het geeft me niet alleen de ruimte om creatief te zijn, het geeft me ook hoop voor de toekomst en hoop kan ik op dit moment best goed gebruiken als ik eerlijk ben.

In de uitkering
Gisteren kwam ik bij therapie iemand tegen die mij herkende van mijn werk bij de gemeente. We raakten aan de praat. Ze volgt dezelfde therapie als die ik ga volgen en toch wordt er nog van alle kanten aan haar getrokken door de gemeente. Dat maakt het er niet makkelijker op. Iemand die zo’n zware vorm van therapie volgt, op dinsdag en donderdag, daarvan kun je niet verwachten dat ze voor de overige dagen op zoek gaat naar werk. Voor een medewerker van de gemeente is het echter anderhalf uur hier en een uurtje daar en blijft er nog genoeg ruimte over om te werken. Als je er zo oppervlakkig naar kijkt is dat natuurlijk ook zo. Daarom is het zo van belang dat medewerkers van het UWV en de gemeente meer tijd krijgen om zich echt te verdiepen in hun klanten. Maatwerk leveren. Die tijd krijgen ze nu echter niet. Ook daar hoop ik ooit nog iets in te kunnen betekenen. Geen idee hoe, maar ik ken de kant van het UWV, ik ken de kant van de gemeente en ik ken nu ook de kant van de klant. Daar moet ik iets moois mee kunnen doen. Maar ook dat, net als eventueel een eigen bedrijfje starten, is allemaal van latere zorg. Eerst therapie.

Ik wens jullie allemaal een hele fijne dag. ♥

26 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Rob Alberts schreef:

  Succes met je therapie!

  Bemoedigende groet,

 2. tommie345 schreef:

  Interessante ontwikkelingen en ik vind echt knap hoe je voor jezelf kiest in de spaarzame uurtjes en toch nog energie en drive vindt om met mooie dingen aan de slag te gaan. Ik blijf je volgen en rondom dat laatste probeer ik binnen het UWV en gemeente ook zo mijn steentje bij te dragen. 🙂

  1. Marion schreef:

   Mooi dat jij dat al kan doen. Ik denk echt dat deze ervaringsdeskundigheid heel veel zou kunnen betekenen.

 3. Saar schreef:

  In eerste instantie dus heel veel succes met de therapie! En verder, zie je idd wel weer. Al zijn het ook mooie plannen.

  1. Marion schreef:

   Het zijn heerlijke plannen en het mooie is dat ik nu als hobby aan de slag kan. Ik hoef er nog niets officieels mee. Kan een beetje droog oefenen en als het me wat lijkt, dan kan ik straks altijd in het diepe springen. Dank je wel, Saar.

 4. chucky1012 schreef:

  Mooi geschreven!
  Ik geef jou geen ongelijk dat al het andere nu erg veel van je lichaam vergt.
  Eerst eens aan jezelf denken…..

  Veel liefs en sterkte Xoxo

  1. Marion schreef:

   Absoluut. Dank je wel, meis! X

 5. Mooie plannen Marion! Sterkte met de therapie…

 6. christine schreef:

  Mooi allemaal Marion, ook ik wens je succes met je therapie en verder met alles wat je bezig houdt momenteel.
  liefs

  1. Marion schreef:

   Dank je wel, Christine.

 7. Jantine schreef:

  Heel veel succes met je therapie 🙂
  En wat goed dat je prioriteiten durft te stellen, én durft te verleggen. Wat fijn dat je plannen durft te maken, al is het vooral verre toekomst en kleine stapjes. Dat weer ideeën hebben en plannen durven maken is best wel gaaf 😀

  1. Marion schreef:

   Dank je wel. Ja, wat je zegt. Eigenlijk is het durven plannen alweer echt een fikse stap vooruit, want dat durfde ik de afgelopen twee jaar helemaal niet. 🙂

 8. Koen | 10100.nl schreef:

  Wat goed dat je met therapie kunt starten. Ben een tijdje afwezig geweest. Heel veel succes met therapie. Goede plannen maak je qua gemeente en uwv, wat meer bewustwording kan geen kwaad. Ik zou niet te ver vooruit kijken. Dat geeft misschien wat meer rust, maar je zegt natuurlijk zelf al dat het van latere zorg is.

 9. els schreef:

  Wat leuk van je eigen deck kaarten, ik ben benieuwd hoe deze eruit gaan zien :-).

  Succes met je therapie, dikke knuffel X

 10. Myriam schreef:

  Jammer dat het lichamelijk niet zo goed gaat Marion. Die pijn altijd moet vreselijk zijn. Maar het is fijn om te lezen dat je creatief bezig bent met die decks en zo. Dat is echt heel leuk!! Bloggen doe ik ook weer minder vaak. Soms heb ik het gevoel dat ik er beter mee zou stoppen. Maar die stap heb ik nog niet gezet. Even afwachten maar

 11. Hoewel ik heel benieuwd ben naar je therapie, snap ik ook wel dat je het voor jezelf houdt. Ik ben er zelf ook niet zo heel open in. Ik wens je veel succes in de stappen die je daar gaat zetten, fijn dat je de tijd krijgt en ook gewoom weet dat je een jaar onderweg bent en een jaar onderweg mag zijn.

  Verder fijn te lezen dat je leuke dingen in je programma hebt staan en dat je daar tijd en energie in kunt steken. Nu het zonnetje er nog bij.. 😉

  Bedankt voor de update. ♡

  1. Marion schreef:

   Ik wil wel gaan proberen iets over de methode te delen straks, maar inhoudelijk, qua persoonlijke dingen, waar ik voorheen regelmatig over schreef, dat doe ik inderdaad niet meer. Dat is zo vaak verkeerd geïnterpreteerd. Daar zit niemand op te wachten. Vandaag vroeg ik me wel even af of ik misschien aan het vluchten ben ik al die creatieve projecten, maar ach, dat kan niet echt kwaad. Weet jij de exacte datum al? Als je het al gezegd hebt, sorry, dan ben ik het ondertussen weer vergeten.

   1. Straks kun je niet echt meer vluchten dus geniet er nog maar even van. Je kunt nu toch nog niks anders.

    Ik had de datum nog niet specifiek genoemd, maar ik ga aankomende maandag beginnen. Dus dat is nu wel heel dichtbij.

    Ik blijf je volgen in je proces en vooral delen wat goed voelt. ❤

 12. mariellemarielle schreef:

  Fijn zo’n update.

  Wat enorm naar dat je zoveel klachten en pijn hebt!! Ik hoop zo dat het beter zal gaan met je fysiek!

  Wat heftig zeg van therapie, dat je niet wist dat dit speelde zeg maar, het lijkt mee een zwaar traject!

  Veel succes met je kaartendeck!

  Sterkte met alles Marion!

  x

  1. Marion schreef:

   Volgens mij vlucht ik een beetje in mijn creativiteit, maar dat kan op zich geen kwaad. Stomme lichaam ook af en toe. Nou ja, het zal jou allemaal niet vreemd zijn. Hoop dat het goed met je gaat. X

   1. mariellemarielle schreef:

    Lief je berichtje. Ik hoop dat je je kunt uiten in de creativiteit maar zonder aan jezelf voorbij te gaan!
    x

 13. Anuscka schreef:

  Niks mis met lekker creatief bezig zijn! Ga vooral zo door, zou ik zeggen… fijne plannen! Omdat ik nu weer werk heb ik minder tijd voor schrijven en creativiteit. Niet fijn, maar ’t is tijdelijk, en ik moet gewoon wat strenger op mijn prioriteiten worden… 😀

 14. Jenn schreef:

  Heel veel succes en sterkte met je therapie! Goed dat je aan jezelf denkt, dat bloggen komt wel weer (of niet, en dat is ook goed). Ik blijf je in ieder geval volgen, als je iets geschreven hebt verschijnt dat vanzelf op bloglovin’ 😀

 15. Nathalie schreef:

  Heerlijk dat je offline zo lekker bezig kunt zijn, niets mis mee!
  zo af en toe kom ik eens kijken en lezen… ben benieuwd naar je creatieve proces!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.