Ik had een Patreon-account

infopagina

De oplettende kijker zal gezien hebben dat mijn vorige artikel “Ik heb een Patreon-account” (het lijkt wel de nieuwste carnavalskraker van Karel en de Lokale Knakworstenband) als sneeuw voor de zon verdwenen is. Juist. Ondertussen is het “Ik had een Patreon-account” geworden.

Ik zal nog even kort uitleggen wat Patreon is. Dat is een online platform waar je bloggers, YouTubers, muzikanten of beginnende creatievelingen zoals ik, financieel kunt ondersteunen. Ik ga het er verder niet over hebben. Het is tenslotte van de baan. Waarom? Ook dat leg ik uit.

Mijn nichtje wilde mij dolgraag steunen toen ze het vorige artikel las en klikte meteen op de link naar mijn P-account. Ik kan het woord Patreon ondertussen niet meer horen, dat begrijpt u. In plaats van even soepeltjes een paar van haar zuur gespaarde centjes op mijn P-account te storten, moest ze allerlei andere dingen invullen. Ze betaalde bovenop de $ 10,- die ze mij wilde geven een bedrag van $ 2,50 aan VET. Of VAT. Geen idee wat het is en ik wil het ook niet weten. Daarnaast was het verplicht om dat bedrag iedere maand te betalen. Het was nu juist mijn bedoeling om eenmalige bijdragen te vragen! Maar goed, dat feestje ging dus niet door. Gelukkig had ik vanmiddag net een hele handige PayPal-link aangemaakt. Nou, pleur op met je handig. Niks handig. Dus ook, huppakee, weg ermee. Heel even had ik nog het idee om met Kickstarter in zee te gaan, maar toen kwam er een mailtje binnen van mijn lieve trouwe lezeres, Christine. Dat het haar zo blij maakte om mij zo positief te zien en dat ze me graag financieel zou willen steunen, maar dat ze het liefst gewoon wat geld overmaakt. Zonder al die poespas. En ze heeft gelijk. Dat geneuzel en gedoe met al die sites. Overal moet je extra betalen en als ik straks jullie geld wil laten uitbetalen, lever ik ook daar weer een fiks bedrag van in. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?

Het klinkt misschien een beetje raar, maar mocht je de behoefte hebben om mij financieel te steunen in dit project, mail me dan vooral. Dan krijg je gewoon mijn rekeningnummer en mag je zoveel en zo vaak geld storten als je maar wilt. Deal? Dat dacht ik ook. Fijne avond, mensen. ♥

14 reacties Voeg uw reactie toe

 1. mariellemarielle schreef:

  Karel en de lokale knakworstenband…hahah

  Had nog nooit van Patreon gehoord, alleen van Etsy en crowdfunding, dat is toch ook zoiets?

  Nou, heel veel succes ermee!

 2. bentenge schreef:

  VAT staat normaal voor BTW. Value Added Tax. Oftewel belasting op de toegevoegde waarde.

  1. Marion schreef:

   Weer wat geleerd vandaag. Dank je wel!

 3. chucky1012 schreef:

  Jeetje wat lastig dat het zo ingewikkeld wordt gemaakt!
  Maar goed je hebt gelukkig een oplossing…..

  Xoxo

 4. Wat een gedoe. Bij mij zou die account ook héél vlug verdwenen zijn!

 5. Geri schreef:

  Ik vraag me af of je niet voor het aantal mensen dat nu aangegeven heeft een deck te willen kopen decks kunt laten drukken. ik begrijp dat het er nu 20 zijn. Dus 20 decks laten drukken. Dan heb je geen investering van 800 euro nodig. ik weet niet of de kosten dan hoger zijn wanneer je een minder aantal besteld. Maar dat kun je aan de geïnteresseerden voorleggen. Je zou dan misschien een paar decks extra kunnen laten drukken. Zeg 5. Je kunt er op je blog informatie over geven. En je zult zien dat er in de loop der tijd ook weer kopers komen. En je zou dan ondertussen weer een tweede deck kunnen ontwikkelen.

  1. Marion schreef:

   Je moet minimaal 48 decks bestellen en dan zijn de kaarten op z’n duurst. Je betaald dan al meer dan 10 euro per deck en dat is excl. BTW en verpakkingsmateriaal. Ik heb me rot gezocht maar er is geen enkel bedrijf dat onder deze 48 gaat. Helaas.

 6. Joyce J schreef:

  Oh ik zweer bij Paypal… kan niet meer zonder :’-)
  Succes met het maken van de deck meid. Heb nog weinig zo vaak zoveel positiviteit gelezen als vanmorgen toen ik je blogs teruglas na een weekendje wintersporten. Go for it! (Bekt idd lekkerder dan: Ga ervoor!)

 7. Jacqueline schreef:

  He, wat jammer dat het toch zo omslachtig is. Ik had er juist bij een andere blogger zo’n positief stuk over gelezen.

 8. Jenn schreef:

  Ik had wel van Patreon gehoord, maar jammer dat het zo ingewikkeld wordt gemaakt zeg! Na alle positieve dingen die ik er over had gelezen had ik dat niet verwacht.

 9. Jeroen Peters schreef:

  ik steun een vriendin van vroeger via patreon en zat te overwegen zelf ook een account aan te maken
  .Idd irriteerde die vat/btw mij ook .
  Maar krijg je geen last als de donaties echt gaat lopen van de belastingdienst bijv.?
  misschien slim om donaties via extra rekening te laten lopen?

  1. Marion schreef:

   Ik heb dat toen nagekeken. Het wordt pas problematisch als iemand meer dan € 2.000,- gaat doneren. Dat zie ik helaas niet zo snel gebeuren 😊

 10. Ruud schreef:

  Hallo het is niet verplicht om elke maand te betalen. Je kunt op elk moment stoppen.

  Je klachten zijn niet gegrond. Dat je er geen bal van begrijpt ligt niet aan Patreon

  1. Marion schreef:

   Ah joh, Ruud, maak je niet dik. Dit is al een jaar geleden. Het is allang geregeld allemaal. Project is meer dan geslaagd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.