Business As Usual

on

collage

Hé goedemorgen allemaal! Het is gevoelsmatig alweer een eeuwigheid geleden dat ik een artikeltje heb geschreven. In werkelijk is het nog maar drie dagen geleden. Stelt niets voor dus. Maar hoe gaat het? Met jullie? Met mij? Met Jip, Alvin en Mattie? Met mijn kaarten? 

Mijn gezondheid
Laten we het daar vooral niet te lang over hebben. Het gaat gewoon helemaal niet. Ik heb nu ook weer een aantal ontstekingen op mijn romp. Dat betekent dat kleding dragen weer de shit is. In negatieve zin ditmaal. Alles moet los zitten en dat klinkt heel aangenaam, maar dat valt best tegen. Zo heb ik maar één hand vrij als ik iets moet doen, want met de andere hou ik mijn broek vast. Iets met zwaartekracht. En geen ondergoed dragen klinkt hilarisch, leuk en lollig, maar doe het maar eens een week. Dan zul je merken dat een beetje ondersteuning en bescherming hier en daar toch best wel aangenaam is. Het is gewoon fucking irritant en ik baal ervan. Ik wil weer lekker naar buiten. Lekker even wandelen in de natuur. Even ergens een bak koffie pakken. Maar whatever, die tijd komt wel weer.

Jip, Mattie en Alvin
What can I say? Het gaat gewoon goed. Oké, Jip is erg bazig en dat is op zich niet zo heel tof voor Mattie, maar het is te overzien. Ik kan ze nu eenmaal niet uit elkaar halen. Alvin voelt zich duidelijk op zijn gemak zo in zijn eentje en je ziet ook dat er wel degelijk contact is tussen de drie. Ze eten allemaal tegelijkertijd, slapen tegelijkertijd en rommelen tegelijkertijd. Ze babbelen over en weer met elkaar en dat lijkt me een goed teken. Kortom, het gaat echt goed met ze! Voor komende zomer gaan we een stukje gras aanleggen achterin de tuin (oh ja, dat meerjarenplan), zodat ze allemaal gezellig kunnen grazen.

Mijn kaarten
Kreeg ik eerst een go (oké, het was een hele voorzichtige en op voorwaarden dat…), gisteren werd het een no go. Doordat ik de kaarten bewerkt heb gaat de resolutie van de foto’s omlaag. De stijl en de sfeer die ik hoopte te creëren is niet van voldoende kwaliteit om goed op de kaarten te krijgen. Dat betekent dat ik dit deck met heel veel pijn aan de kant schuif, want oh my wat vond ik de kaarten mooi, en doorga naar deck nummer twee. Die zat tenslotte al in mijn hoofd. Voor dat deck wil ik echter alle foto’s zelf maken. Wel zo tof, maar het gaat dus wat langer duren allemaal. Gelukkig had ik al een slag om de arm gehouden bij het eerste deck en had ik een datum van 1 mei aangehouden. Wellicht dat het nu 1 juni gaat worden, maar dat moeten we gewoon afwachten. Alle 52 foto’s zelf maken, aanpassen en bewerken, de teksten erbij en dan nog het daadwerkelijke drukken. Ondertussen zal ook mijn therapie gestart zijn, dus het duurt allemaal gewoon ietsje langer. Geen man overboord. Tenminste, niet voor mij. Voor jullie ook niet hopelijk.

De stoel
Shit man, die gezondheid is echt waardeloos op het moment. Peter en ik moeten nog voor een stoel gaan kijken, maar het lukt gewoon niet. Natuurlijk moet hij een goeie dag hebben met zijn rug, want hij zal voornamelijk moeten voelen en testen of de stoel goed zit, maar die goeie dag van hem moet dan net samenvallen met één van die spaarzame goede dagen van mij. Dat is tot op heden nog niet gebeurd. Gelukkig hebben we nog een stoel en hebben we geen haast. Het is niet dat we nu op de grond moeten zitten of zo, maar een stoel die minder dan 150 decibel produceert als je een beweging maakt en waarvan je zeker weet dat hij niet in elkaar stort als je erin gaat zitten, is op zich wel zo prettig. We wachten rustig af tot het zover is en we ons allebei oké genoeg voelen om te gaan. We gaan het zien.

Buiten wakker worden
Gisteravond heb ik voor het eerst gekookt zonder dat ik de lamp in de keuken aan hoefde te doen. Te gek. Ik ben dol op de herfst en de winter, maar ik kijk nu toch ook wel heel erg uit naar het buiten wakker worden. Ik bedoel niet letterlijk buiten wakker worden, maar wakker worden (in bed) en dan naar beneden gaan, koffie zetten en in de tuin chillen met de vogeltjes, eendjes en buurtkatten. Heerlijk. Daar kijk ik echt naar uit. Het is nu 7:28 uur en het is bijna helemaal licht buiten. We gaan de goede kant op.

Ik zit al bijna aan de 800 woorden, dus ik ga er een eind aan breien. Vandaag weer weinig doen, maar wel verder nadenken over hoe nu verder met mijn kaarten. Ik denk dat er nog wel een update volgt in de loop van de dag en anders morgen. Ik wens jullie in ieder geval een hele fijne vrijdag.

Oh wacht, nog even een mooi muziekje met jullie delen. Alison Krauss heeft een nieuw album uit en ik ben helemaal compleet verliefd op het nummer Losing You. De pracht zit hem in de eenvoud. Enjoy ♥

37 reacties Voeg uw reactie toe

 1. chucky1012 schreef:

  Wat vervelend voor jou….
  Zo schattig om te lezen dat het goed gaat met de huisdieren.
  Oeps een stukje gras in de tuin…. dat betekend flink goed onderhouden.
  Meid geen haast met de kaarten die jij gaat ontwerpen etc…..
  Ik weet zeker dat het goed zal komen….
  Prachtige song….

  Ik wens je sterkte en good luck….

  Mooie dag Xoxo

  1. Marion schreef:

   Ja, dat gras wordt een werkje, maar dat geeft niet. Maaien hoeft in ieder geval niet. De cavia’s eten het wel kaal 😀

   1. chucky1012 schreef:

    Dat klopt 😉 Helemaal toppie…
    Ze zullen er zo blij mee zijn en ga je het gras zelf zaaien?

    1. Marion schreef:

     Ik denk dat het eerder een grasrol gaat worden. Het is een stukje aan de rand van het water en achterin de tuin. Daar komt weinig tot geen zon, dus ik weet niet of het gras daar zou groeien. Verder is de ondergrond daar niet echt geschikt om zelf te zaaien, dus hopelijk werkt dit.

 2. Steek gevoel en liefde voor jezelf in je kaarten maken,
  een mooi proces waar je vooral geen haast mee moet maken maar vooral veel aandacht naar je zelf in moet steken.
  Ik weet zeker dat dit dan ook uitstraalt bij het eindresultaat van je deck en naar je gezondheid.
  Doe het stapje voor stapje en maak geen sprongen in tijd, zou zonde zijn.
  Geniet er van en wens je een fijne dragelijke dag toe.

  1. Marion schreef:

   Dat ga ik zeker doen. Vandaag de hele dag in de weer geweest met een programma onder de knie krijgen. Morgen weer mijn camera kennis omhoog halen, maar alles op een relaxte manier. Echt zalig. Jij sterkte, ik lees met je mee, maar heb nog steeds niet de moed gehad te reageren. X

 3. DjeauOui schreef:

  Blij te lezen dat je zoals altijd vol vechtlust zit!
  Op naar de mooiere dag van morgen. Kus!

  1. Marion schreef:

   Vandaag werd zelfs een prachtige dag. Veel bijgeleerd over het bewerken van foto’s. Zo’n geluk dat dat allemaal binnenshuis kan en zelfs vanuit bed. X

 4. sonja.frl schreef:

  Dat deck dat komt er wel, linksom of rechtsom, daar ben ik van overtuigd. Je bent er zo enthousiast over. Wel heel jammer van deck nr 1. En mocht je 52 foto’s zelf maken teveel vinden, je mag gerust een foto van mij gebruiken hoor.
  Ik hoop dat die ontstekingen gauw weggaan, lijkt me zo vervelend en pijnlijk voor je.
  Dikke kus aan JMA!

  xxxx

  1. Marion schreef:

   Wat een ontzettend lief aanbod! Geweldig fijn! Dank je wel! Ja, ik hoop het ook. Het is erg vervelend zo. Overal doet wel iets zeer. Waardeloos. X

 5. Koen | 10100.nl schreef:

  Jammer dat het niet zo goed met je gaat. Echt balen. Ik hoop dat het snel beter gaat. Leuk om over de cavia’s te lezen. Ik wil onze cavia’s van de zomer ook naar buiten doen zodat ze bij ons op het gras kunnen. Een hekje hadden we van de herfst al gekocht. Succes met de kaarten!

  1. Marion schreef:

   Ik ben zo benieuwd hoe ze dat vinden buiten. Als ik nu het raam openzet dan zitten ze alle drie al helemaal met de neusjes in de lucht. Leuk dat ze bij jullie ook naar buiten gaan straks. Hopen op een goede zomer!

 6. tommie345 schreef:

  Heel erg fijn om weer een blogje van je te lezen, even als afleiding in 2 minuutjes op mijn werk met een bak koffie. Ik begrijp je helemaal, heel erg veel sterkte met je gezondheid, blergh wat zit het tegen! Ik denk aan je, en zo knap dat je ook in deze blog nog lichtpuntjes weet te zien en te benoemen. Sterkte en succes met alles lieve marion <3.

  1. Marion schreef:

   Dank je wel! Ja, lichtpuntjes vinden is mijn specialiteit. Als ik daar toch eens de kost mee kon verdienen! Jij hebt ondertussen weer lekker weekend. Hoop dat je een goede werkdag hebt gehad. ❤

 7. Dikke kak, die gezondheid. En het feit dat je eerste kaartendeck in het water is gevallen. Je weet dat ik geen grote fan ben van zo’n kaarten, maar velen wel. Ik gun je voor 200% het slagen van je project.
  Dat wakker komen als het licht wordt – man, wat heb ik daarnaar verlangd. Dat gewoon naar het werk kunnen rijden ronder de kruislichten aan, de botjes weer aan de bomen zien komen, de krokussen die hun kop opsteken, vogeltjes die ik al maanden niet meer heb gehoord, de eerste lentezon, wat heb ik daarnaar verlangd.

  1. Marion schreef:

   En het gaat alleen maar beter worden met die zon de komende tijd. Alhoewel, maart roert zijn staart, dus laten we niet te vroeg juichen 😉 Dat project komt goed. Wellicht doe ik er nu wat langer over, maar het gaat goed komen 👍

 8. mariellemarielle schreef:

  hey Marion
  Wat naar te lezen dat je gezondheid nog steeds niet gaat en dat er steeds weer iets bijkomt…sterkte klinkt zo leeg maar ik meen het wel.

  Balen zeg van die kaarten, het zag er mooi uit! Ik weet zeker dat dit ook mooi gaat worden hoor!! Wel fijn zo’n bezigheid te hebben!

  Superleuk een stukje gras voor “JAM”!! Dat zullen ze vast leuk vinden!

  Fijne dag voor jou en ….ik kan me het verlangen naar voorjaar helemaal voorstellen!

  X

  1. Marion schreef:

   Ja, ik vond ze zelf ook erg mooi geworden, maar ja. Aan de andere kant vind ik het ook wel leuk om nu alle foto’s zelf te maken. En nu kan ik tenminste ook die bananen doen! Ja, het voorjaar! Kom maar!

 9. Balen dat alles zo tegen zit 😦 Vallen ze dan niet in het water…moet ik dan weer aan denken? Ik had me voorgenomen om nooit meer te reageren op…nou ,je weet wel,maar ik ben dan toch weer te nieuwsgierig.Kan iedereen een kaartendeck maken? Ik zag dat als kaarten die er zijn en waar nooit iets aan verandert…zoals de bijbel zeg maar.

  1. Marion schreef:

   Hahahaha, nee we hebben een ren! Mijn god zeg, ik zou het mezelf nooit vergeven. Tarotkaarten zijn vast inderdaad. Tenminste, die hebben vaste tekens en waarden, maar heb je in een heleboel verschillende uitvoeringen. Zoals de bijbel er in steeds nieuwere vertalingen komt zeg maar. Tarot wordt volgens mij ook echt als waarzegging gebruikt. Ik heb wel een tarot deck, maar die snap ik niet. Ik werk echt alleen met mijn intuïtie. Ik denk dat je zelfs naar een baksteen kunt kijken en antwoord op je vragen kunt krijgen.

   1. Oké,snap het.Maar bakstenen verkopen niet zo goed denk ik 😉

    1. Marion schreef:

     Nee precies, en die verzendkosten lopen zo op.

 10. Alice schreef:

  Wat jammer van je kaarten. Ik hoop dat je ze op een andere manier toch nog ergens voor kunt gebruiken. Ze zijn zo mooi, ze roepen echt een bepaald gevoel op. Je spiritualiteit, gevoeligheid en creativiteit komen er helemaal in samen. Wie weet, zijn ze een opstapje naar iets wat uiteindelijk nog ‘mooier’ gaat worden. Sluit me helemaal aan bij de reactie van Marga trouwens, prachtig gezegd.

  Hoop dat je je snel weer wat beter voelt…

  Liefs!
  Alice

  1. Marion schreef:

   Het was een fijne dag vandaag en ik was laatst ook erg blij om weer even een reactie van je te lezen. Ik voelde me echter zo slecht die dag dat ik op niemand gereageerd heb. Maar het was fijn! Deed me goed. Ja, ik vind het jammer van de kaarten, maar het is niet anders. Ik gebruik ze nu voor mezelf. Als achtergrond op tablet en zo. Zie ik ze de hele dag.

   Ja, Marga weet het altijd heel erg fijn en mooi te zeggen.

   Ik wens je een goed weekend, Alice. X

 11. Katrien schreef:

  Oooh het buiten wakker worden, daar kijk ik ook heel erg naar uit. Opstaan, beneden onmiddellijk raam open of toch op een kiertje en de frisse buitenlucht voelen en de vogeltjes horen. Kom maar snel, lente!

  1. Marion schreef:

   Ja, puur genieten, hè?!? 🙂

 12. alifewithmarvel schreef:

  Wat jammer van de kaarten, want ik weet hoeveel plezier je daarin kunt vinden. En van je gezondheid… Sterkte en beterschap gewenst!

  In het ‘buiten wakker worden’ herken ik mijzelf helemaal. Héérlijk! We staan aan het begin van de maand maart en soms zitten daar ineens een paar mooie en zelfs warme dagen tussen. ☺️

  Liefs,
  Marvel

  1. Marion schreef:

   Ik hoop het zo! Het is nu lang genoeg koud geweest. Eigenlijk hebben we zo’n geluk met het klimaat hier. Tegen de tijd dat je het ene seizoen zat bent, breekt het andere aan. Iedere keer bij het wisselen van de seizoenen is het weer genieten. ❤

 13. joorloveswriting schreef:

  jeetje wat vervelend van die ontstekingen zeg 😦 Wel tof dat jullie een grasveldje gaan liggen en dat de beesten lekker kunnen grazen 🙂 Succes nog met de kaarten en een fijn weekend alvast Marion 🙂 x

 14. Myriam schreef:

  Hey Marion, ik heb een hele tijd, meer dan een week zeker, niet geblogd en ook niets gelezen, dus ik ben niet meer mee. Ik wou je wel nog even zeggen dat ik ook je deck wil kopen als het klaar is. Ik vind het jammer van je gezondheid, doe maar rustig aan hé. Tot gauw xxx

  1. Marion schreef:

   Dat deck kan nog wel een paar weken, maanden, duren. Ach, ons kent ons. Jij begrijpt dat 😀

 15. Roos schreef:

  Oh wat balen van je kaarten! Kun je niet in de bewerking een andere vorm van opslaan kiezen die de resolutie juist behoud?
  Dat lekker ‘buiten wakker worden’ doe ik ook graag in ’t voorjaar bij vriendlief thuis. Koffie erbij, en op de luxe ‘buiten-bank’ zitten en kijken naar de vogeltjes die zichzelf in de vijver komen wassen. Heerlijk. 🙂

  1. Marion schreef:

   Ik heb een manier nu om het origineel te herstellen, dus dat werkt bij de meeste foto’s goed gelukkig! 🙂

 16. Nathalie schreef:

  Niet leuk dat je gezondheid je zo laat zitten!

  Het deck… jammer, maar zelfgemaakte foto’s zijn misschien nog wel meer bijzonder, ik ben heel benieuwd en heb genoeg geduld!

  Denk eerst aan je zelf… daarna de rest!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.