Blij

collage

Terwijl de merels in de tuin vechten om het beste plekje in de heg om hun nestje te bouwen, ligt mijn tafel vol met papier, pennen, potloden, puntenslijpers en liniaaltjes. Gisteren leek alles weer in de soep te vallen. Groene soep. Alle foto’s waren ineens groen! Het is een geweldig project dit.

Ik kan me wel een beetje voorstellen dat het voor jullie wat minder aangenaam is. Iedere keer dat geneuzel over die kaarten. Ik kan het ook zien in de bezoekersaantallen, die dalen met de dag, maar het geeft niet. Mensen, wat maakt het hiermee bezig zijn me gelukkig. Ik denk dat dit een hele goede combinatie gaat zijn met mijn therapie straks. De afgelopen jaren was het overleven. Op mijn werk. Tijdens therapie. Hier thuis. Vechten met de schuldgevoelens tegenover Peter die mij enkel moe en/of ziek zag. Het lijkt voorbij die tijd. Ik heb weer iets om voor te leven. Ik ben blij, gelukkig en tevreden en therapie zal straks, hoe belangrijk ook, maar een onderdeel zijn van dat fijne leven. Ondanks dat die bezoekersaantallen dalen, zijn er ook een heleboel mensen die juist blij worden van mijn enthousiasme. Misschien wel juist degene die niets met inspiratiekaarten hebben lijken te genieten van het geluk wat ik eruit haal. Dat doet me zo ontzettend veel.

Ja, daar zijn de waterlanders alweer. Van geluk hoor. Van geluk.

Er zal het één en ander gaan veranderen op mijn blog. Ik ga even kijken wat ik met de lay out kan doen. Ik wil een aantal pagina’s, zoals Share Some Happiness, verbergen. Daar ben ik nu toch niet zo actief mee. Mijn ziektes wil ik verplaatsen naar één pagina over gezondheid en de pagina over mijn eetstoornis en het eetstoornisforum gaat ook tijdelijk weg. Ik ben nu zelf niet actief daar, dus de informatie is niet up to date. Ik wil wel een link plaatsen in mijn sidebar, zodat het forum nog gemakkelijk te vinden is via mijn blog. Als laatste wil ik een pagina toevoegen met mijn huidige projecten. Omdat ik alles als hobby wil blijven doen, er geen winst op wil maken, maar ook niet teveel kosten wil maken, zal ik geen webshop beginnen. Dat is misschien iets wat ik in de toekomst wel wil gaan doen, maar nu nog niet. Wel wil ik iedereen op de hoogte houden van waar ik mee bezig ben, hoe je kunt bestellen, kleine sneak previews, enzovoorts. Daar ga ik de komende dagen mee aan de slag.

Het zal voorlopig dus wel een stuk rustiger blijven hier op mijn blog. 28 maart start therapie. Twee keer per week. Ik heb echt geen flauw idee hoe dat zal gaan in combinatie met het ontwerpen en het schrijven. Oeh, ontwerpen…. Ik werd voor mijn gevoel een beetje op mijn vingers getikt op social media. Het raakte me in ieder geval. Iemand gaf aan dat het niet echt ontwerpen was, omdat ik mijn eigen foto’s of tekeningen niet gebruikte. Dat raakte even een gevoelige snaar en ik weet wel waarom. Ik wilde namelijk heel erg graag mijn eigen foto’s maken en gebruiken, maar ik ben er gewoon te ziek voor. Ik heb niet de energie om 54 keer de natuur in te trekken om een foto maken. Ik mag blij zijn als ik één of twee keer per maand een wandeling kan maken. Als ik dan ook nog eens 54 foto’s moet maken, bekijken en bewerken, dan is dat deck over anderhalf jaar nog niet klaar. Maar het raakte me flink. Ook omdat ik er juist zoveel van mezelf in probeer te stoppen, al zijn veel van de gebruikte foto’s niet van mezelf. Kleine momenten die me erop wijzen dat er altijd een stukje pijn zal blijven zitten als het om het chronisch ziek zijn gaat. En dat mag.

Ik ga lekker aan de slag. Bedankt voor alle lieve support. Lieve mailtjes, appjes, reacties en zelfs donaties. Ik heb in totaal al meer dan € 100,- ontvangen. Zo maar! Omdat mensen mij graag gelukkig zien. Ik ben echt sprakeloos. Dank jullie wel. Ik wens jullie een hele, hele fijn zondag. ♥

34 reacties Voeg uw reactie toe

 1. chucky1012 schreef:

  Ik ben erg benieuwd hoe je blog er vernieuwend uit komt te zien!
  Oh echt…
  Jij doet wat je doen kan en wilt doen.
  Dat is niet boeiend dat de bezoekers weg blijven.
  Ik bedoel met niet boeiend lekker laten gaan…..
  Je hebt zoveel moois bedacht met de kaarten en de therapie zal ook ontzettend veel inspanningen van je lichaam vergen dus ik begrijp jou goed.
  Je hebt ook een leuk vooruitzicht wat betreft het stukje groen voor de huisdieren in de tuin…..
  Natuurlijk is het lastig voor de partner waar men mee samen is….
  Maar diegene heeft gekozen voor jou en diegene zou nl. hetzelfde kunnen krijgen…
  Het is echte liefde…..
  De relatie is sterkt en dat blijft zo…

  Een hele fijne dag Xoxo

  1. Marion schreef:

   Wat ontzettend mooi gezegd dat laatste! ♥♥♥

 2. Gewoon doen wat jou gelukkig maakt !!❤️

 3. Mary-Lou schreef:

  Het is zo ontzettend leuk om mensen echt enthousiast te zien. Dat ben jij en ik word daar blij van. Het motiveerde en inspireerde om er gewoon voor te gaan. Mijn eigen projectje. Dank je wel daarvoor! ❤

  1. Marion schreef:

   Ja, dat vond ik zo superfijn om te horen! Ik ben echt immens dankbaar dat ik jou daartoe heb kunnen inspireren. Succes en geniet ervan. ♥

 4. Ciska schreef:

  Fijn om te horen dat je zo enthousiast bent ik geniet ervan je zo blij te horen.X

 5. christine schreef:

  Ik geniet van jou!! liefs.

 6. levelieze schreef:

  Oh ik wil je ook nog wel steunen, nog geen tijd gemaakt om iets te laten weten.
  En tuurlijk ben je aan het ontwerpen. Een mode-ontwerpen maakt toch ook niet altijd z’n eigen stoffen bijvoorbeeld.
  Fijn om te zien dat het zoveel in gang zet bij jezelf.

 7. Myriam schreef:

  Het is mooi als mensen hun passie vinden, of een nieuwe passie ontdekken, en daar mee aan de slag gaan, op hun eigen tempo en hun eigen manier. En dat je daar niet je eigen foto’s voor gebruikt, da’s niet erg. Je gebruikt allicht foto’s die vrij te gebruiken zijn of waar je toestemming voor krijgt, dus wat is dan het probleem. Jaloezie is het die reacties van sommigen. Gewoon lekker gaan en je mooie ding doen. Ik kijk er naar uit, maar doe het rustig aan.

  1. Marion schreef:

   Dank je voor je lieve bemoedigende woorden. 🙂

 8. iertjeblog schreef:

  Hai
  Weer een tijd geleden maar ik volg je al een tijd en van deze blog een glimlach ook al bij meedere maar ik weet dat je best moet vechten en dat je nu echt iets heb gevonden voor jezelf en enthousiasme geweldig geniet ervan en kijk niet naar negatieve reacties als het voor jou goed is en voelt dat is belangrijkste
  Dikke knuffel xx

  1. Marion schreef:

   Je hebt helemaal gelijk. En je hebt een nieuwe foto! Leuk!

 9. Evelyne schreef:

  Heel veel plezier in je nieuwe passie! Ik ken er amper iets van, maar als het jou gelukkig maakt dan moet je er zeker voor de volle 100% voor gaan! Ik geef je alvast een virtuele schouderklop voor de plaats waar je nu staat in je leven. Je bent op de goeie weg meid! Houden zo!

  1. Marion schreef:

   Dank je wel, Evelyne!

 10. Trek je niets aan van de jaloerse zuurpruimen die kritiek geven op je nieuwe uitdaging. Het is echt jouw ding, en je bent er fantastisch goed in.
  Die ‘tranen van geluk’ staan je!

  1. Marion schreef:

   Wat fijn om te horen. Dank je wel!

 11. Saar schreef:

  Zolang je copyrightvrije afbeeldingen gebruikt of toestemming hebt om ze te gebruiken, is er geen probleem toch? Grafisch ontwerpers gebruiken ook heel vaak foto’s van anderen en daar zegt niemand dat het dan geen ontwerp is, integendeel!
  Het is fijn om te zien dat je zo gelukkig wordt van je kaarten 🙂

 12. Sabine schreef:

  Echt zo fijn dat je je zo gelukkig voelt met de kaarten, dáár gaat het om! Liefs x

 13. mariellemarielle schreef:

  Lieve Marion
  Heel bijzonder, ik las de zin waarin je schreef dat je aantallen daalde en dacht toen, ik vind het juist heel mooi dit te lezen! Nee, ik heb inderdaad ook niet heel zoveel met kaarten als jij maar wat vind ik het leuk om deze voortgang te volgen en je prachtige foto’s van de kaarten (ook op insta) te zien.

  Bovenal ben ik blij voor jou, blij dat je iets hebt gevonden waar je je ziel en zaligheid in kan leggen!! Ik hoop echt dat dit je heel veel goed zal doen en blijven doen ook in de zware therapietijd!

  Dikke kus!

  1. Marion schreef:

   Heel lief van je, Mariëlle. Dank je wel. X

 14. Roos schreef:

  Het is ontzettend fijn om je enthousiasme te lezen, omdat je het gewoon verdient om gelukkig te zijn. Als dit projectje jou zoveel positieve energie geeft, waarom zou je het dan niet doen? 😉 Wat dat ontwerpen betreft… Als je een foto van iets maakt, heb je ook niets ontworpen; je legt alleen datgene vast wat er al is (even zwart-wit gezegd). Dus, of je nou een foto van een ander of van jezelf gebruikt, je ontwerpt wel degelijk een eigen kaart omdat jij de afbeeldingen uitzoekt, combineert, bewerkt, de compositie verandert, enz. Idem als het je eigen foto’s zouden zijn. Ik snap dat je graag je eigen foto’s gebruikt, maar dat komt vanzelf. Zolang je er maar van blijft genieten. 🙂 X

 15. Mrs Curly schreef:

  Weet je wat? Als het jou gelukkig maakt, than go for it! Iedereen verdient dat! En jij zeker!
  Blij om te lezen dat je je geluk kan vinden in iets. Doe zo voort! :*

 16. Joycerdt schreef:

  Wat fijn dat je zo blij bent, je doet iets waar je gelukkig van wordt en dat is het aller aller aller belangrijkste! Liefs.x

 17. Katrien schreef:

  Zo leuk om je enthousiasme te lezen en te voelen. Het is een heel fijn gevoel om een hobby of passie te hebben / vinden. Ik heb onlangs tai chi ontdekt en voel me daar helemaal blij mee en daarnaast heb ik me ook aan handletteren gewaagd. Eindelijk twee hobby’s die rustig zijn en waar ik me goed bij voel en die fysiek niet belastend zijn.
  Oh en het lied van Ed Sheeran is zó verslavend :-)!!

  1. Marion schreef:

   Tai chi is geweldig! Heb ik ook een poosje gedaan. Leuk dat je dat doet. Ja, dat nummer is echt heel verslavend. Kan ‘m zo een uur op repeat zetten. X

 18. Zonder je aan te vallen op het gebruik van andermans afbeeldingen, maar zit daar dan niet een auteursrecht op?

  Ik vind t leuk te zien dat je zo geniet van dit project. Ik ben een van die mensen die niet zoveel met kaarten heeft, maar dit wel erg leuk vind om te zien. Ik hoop ook voor je dat t je energie blijft geven tijdens je therapie.. zou fijn zijn om een beetje afleiding te hebben dan ook.

  Succes met uitdenken en broeden van de kaarten!

  1. Marion schreef:

   Ik gebruik alleen afbeeldingen die ik mag gebruiken. Of van bekenden of die vrij te gebruiken zijn. Ja, ik hoop het ook, want ik kan altijd heel erg blijven hangen in therapie. Zou fijn zijn om wat afleiding te hebben!

 19. Joyce J schreef:

  Lekker dat doen wat je gelukkig maakt meis! Zet ‘m op!

 20. Nathalie schreef:

  Bezoekersaantallen… tja ach het zegt allemaal niet zoveel!
  Doe vooral waar jij je goed bij voelt, dat is het belangrijkste denk ik!
  Daarnaast… neem de tijd en doe wat jij wil en wat andere vinden, doen of willen… laat ze!

  Ik lees en kijk graag met je mee!
  X

 21. Jenn schreef:

  Jammer dat er bezoekers wegblijven, hun verlies hoor! Ik vind je enthousiasme super en ik ben erg benieuwd naar het deck en naar het nieuwe uiterlijk van je blog 🙂

  1. Marion schreef:

   Ahw lief, Jenn! Dank je wel! X

 22. Deborah Hamar schreef:

  Wanneer jij schrijft over zaken die jou vrolijk maken. Die je energie geven en die je de kracht geven om met een heel nieuwe flow verder te gaan, zijn de blogjes die mij het meeste raken. Het zijn deze verhalen die ook mij weer op een bepaalde manier energie geven. Heerlijk!!
  Doe vooral de(ze) dingen waar je kracht en energie uit haalt. Je bezoekersaantallen doen er in dit geval niet toe. Die komen vanzelf wel weer en ook deze bezoekers brengen een nieuwe flow met zich mee. Je trekt mensen aan, linksom of rechtsom 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.