Droeftoeterrrrrr

Zat ik vanochtend gewoon even een potje te janken achter mijn laptop. Met een bak koffie zat ik Pauw en Jinek terug te kijken, waar onze minister president aan tafel zat, en zijn uitspraken raakte me zo, dat de tranen ineens over mijn wangen stroomden. 

Wat raakte me zo? Het feit dat hij zei: “Ik heb nooit begrepen dat mensen in de bijstand vakantiegeld krijgen.” God allemachtig. Ja sorry hoor, mensen, maar als je minister president bent behoor je te weten hoe hoog een uitkering precies is en wat je daarvan wel en niet kunt doen. Dan moet je weten dat je van een bijstandsuitkering niet kunt sparen. Dan moet je dus ook weten dat mensen in de bijstand snakken naar dat eenmalige extraatje per jaar. Niet om op vakantie te gaan, maar om eindelijk een dagje met de kinderen naar de dierentuin te kunnen. Om eindelijk de wasmachine, die eigenlijk al jaren niet meer goed schoon wast, te vervangen. Om even vast wat geld apart te leggen voor Sinterklaas of kerst. Het maakt me echt, nu weer, aan het huilen dat ons land wordt geregeerd door iemand die zonder blikken of blozen op de nationale televisie zegt dat we allemaal gaan profiteren van de economisch groei, behalve de mensen die het financieel het zwaarst hebben, namelijk de mensen in de uitkering.

Niet alleen de mensen in de bijstand, maar ook de chronisch zieken werden genoemd. Nu is mijn uitkering hoog genoeg, daar mag hij best nog wat van inhouden. Daar hoor je mij niet over. Waar je mij wel over hoort is de reden waarom. “We versoberen de uitkering, zodat mensen sneller aan het werk komen.” Hallo, meneer de president!!! Ik zit in de WIA! Ik ben 100% afgekeurd om te werken. Mijn uitkering verlagen helpt mij niet aan het werk. Waar komt die knotskromme beredenering vandaan? Ik weet wel waar die beredenering vandaan komt. Iedereen kan werken. Iedereen moet werken. Je kan altijd wel iets. Meneer de minister president, hopelijk heel snel weer meneer Rutte, heeft kennelijk geen flauw idee. Wat moet hij gedacht hebben toen hij dat zei? Wat ging er in hem om? Mensen die het al moeilijk hebben, hun baan kwijt zijn geraakt, in de ziektewet zitten, chronisch ziek zijn, altijd pijn hebben of moe zijn, die gaan we het financieel zo moeilijk maken dat ze wel aan het werk moeten. Ziek of niet. Wat ben je dan voor leider?

Wat een droeftoeter, die man. Ik ben niet zo snel van het schelden of vloeken, maar hij heeft het voor elkaar. Gatverdamme, wat een nare man. Iedereen mag mee profiteren, behalve de mensen in de uitkering. Niet te geloven. Oh, ik ga zo hard stemmen volgende week dinsdag. Ik ga dat vakje roder dan rood kleuren. Ik kan niet wachten om dat hokje in te duiken. Ik mag zelfs twee keer stemmen. Eén keer op de Partij voor de Dieren en één keer op de SP. Wat een feestje.

Ik ga een poging doen om deze huilbui achter me te laten. Alphabeat is always the best way. Fijne dag! ♥

 

30 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Jenn schreef:

  Ik heb het niet gezien, maar jemig, waar haal je het vandaan om zoiets te zeggen?? Bah. Ik heb meneer Rutte al vanaf het begin een naar mannetje gevonden, en ik hoop echt dat Rutte III zal blijven bij een droom voor hem… maar ik vrees het ergste helaas.

 2. sonja.frl schreef:

  Hoi Marion,

  Ik lees je blog en je woorden en word er ook zo boos en verdrietig van. Heb Pauw en Jinek niet gezien, maar wat een belachelijke uitspraken over mensen in de bijstand en chronisch zieken. Als je niet werkt, tel je voor hem dus gewoon niet mee. Wat de reden ook is dat je niet werkt / kunt werken. Het toont maar weer eens aan hoever veel politici afstaan van de burger en de maatschappij. Denkt hij nu werkelijk dat iemand met een bijstandsuitkering van het vakantiegeld onnodig twee weken naar de Malediven gaat?? Of dat iemand, die (vaak) na een UWV traject van bijna twee jaar wordt afgekeurd prima instaat is gewoon te werken? In de WIA zit je niet voor de lol of voor maar even, totdat je weer beter bent ofzo. Wat een oetlul zeg…….Ik ben ook 100% afgekeurd, heb een IVA door een aangeboren botziekte en kans op herstel is 0%. Ik zou graag van dhr. Rutte weten wanneer dat wondermiddel voor mij (en voor alle anderen) op de markt komt waardoor ik geen pijn meer heb, al mijn vergroeiingen verdwijnen en ik de energie heb die bij een 41-jarige hoort. Want dan ga ik morgen weer aan het werk, nog beter, vanochtend nog. Denkt hij dat we, door ons het financiële water aan de lippen te zetten, we ineens miraculeus beter worden? Ik denk eerder dat we nog zieker worden, door alle stress die erbij komt kijken. Wat een nare man idd (en in gedachten noem ik hem nog veeeeeeeeeeel meer)

  Ik ben er nog niet over uit of ik SP of PvdD ga stemmen, maar VVD wordt het absoluut niet.

  Ik hoop dat je dag inmiddels droog is geworden, Marion. Fijne dag en dikke kus voor de caafjes.

 3. chucky1012 schreef:

  Oh jeetje dit had ik niet gezien…..
  Die mensen bezuinigen niet voor niets en draaien vaak iedere euro cent om….
  Zodat ze eens iets voor hunzelf kunnen kopen….
  Sommgen leven op brood, water, noodles….
  Anderen betalen rekeningen.
  Ik zie vaak genoeg mensen op straat die bedelen dus zo erg is het….
  Hoop dat je tranen verdwenen zijn en wens je een mooie dag…..

  Xoxo

 4. sjroughsedge schreef:

  Niet gezien, maar on-ge-loof-lijk. Hoe kun je zó buiten de maatschappij staan. Hoe kun je ‘het volk’ vertegenwoordigen, terwijl je niet weet wat er allemaal speelt. Eigenlijk zou iedere politicus eens een paar maanden als chronisch zieke, bejaarde, verstandelijk gehandicapte of bijstandsmoeder moeten leven.

 5. levelieze schreef:

  Ik weet niet precies hoe jullie systeem in elkaar zit, maar voor werkzoekenden (dus mensen die een uitkering krijgen in afwachting van een job en die dus perfect gewoon kunnen werken) zou ik nog begrijpen dat ze daar geen extraatjes geven om die mensen wat te motiveren op de arbeidsmarkt. Maar uiteraard kan je dat niet doortrekken naar iedereen die een uitkering krijgt.

  1. Marion schreef:

   Het is ook geen extraatje. Dat is het punt. Het is het minimum loskoppelen van het minimum. Onmenselijk.

 6. Daarom kijk ik niet eens naar die sukkel…..

  1. Marion schreef:

   Ik normaal ook niet, maar toen ik dit hoorde geloofde ik het eigenlijk niet. Maar hij zei het echt helaas….

 7. Zin om je blog heel Nederland door te sturen zodat iedereen deze wandaden kan lezen.

 8. Pff, inderdaad ja. Dat vakantiegeld, daar vul ik de tekorten mee op die ik opgelopen heb door extra zorgkosten. Ik ben vijf jaar geleden voor het laatst op vakantie geweest…

 9. mariellemarielle schreef:

  Zo makkelijk praten als je een mega inkomen hebt en gezond bent…(Rutte dus)

  Bedankt voor het delen!

 10. Lot schreef:

  Echt? Trouwens Eva Jinek dacht dat een modaal inkomen ongeveer 150.000 euro per jaar was. Hebben ze allemaal geen mensen in hun omgeving die ervaringsdeskundigen zijn of zitten ze allemaal alleen in hun eigen kringetje.

  1. Jacqueline schreef:

   O wauw… was het maar zo! Maar ik geloof inderdaad dat ze alleen maar in hun eigen kringetje rondhangen.

 11. Rob Alberts schreef:

  Teveel politici weten te weinig van het echte leven …

  Bezorgde groet,

 12. Spontanity schreef:

  Niets van aan proberen te trekken.
  Alleen mensen met geld genoeg verzinnen zoiets.

  1. Marion schreef:

   Hahahaha, wat een heerlijke reactie 😀

 13. Marleen schreef:

  De nieuwe minister moet goed weten wat er speelt. Ik vind dat GroenLinks, CDA en SPA dat het beste laten zien. Ik snap helemaal wat je bedoelt. Ze hebben de Sociale zekerheid ook helemaal verknalt vind. Hopelijk kijkt de overheid daar in de nieuwe regeringsperiode beter naar

 14. Estrella schreef:

  Bureaucratie heet zoiets helaas. Als het theoretisch mogelijk is, is het in de praktijk ook prima te doen. Zelf ben ik vanaf mijn 18e al volledig arbeidsongeschikt verklaard. Onlangs ben ik door het invullen van een formuliertje opnieuw ‘herkeurd’ zonder dat iemand mij ooit gezien of gesproken heeft. Men heeft me wonderbaarlijk genoeg wel gebeld om me de uitslag mede te delen. Namelijk dat ik over arbeidsvermogen beschik en dus prima moet kunnen werken. Het feit dat ik 42 ben met nul werkervaring, nog altijd arbeidsongeschikt en ‘oud’, maakt niet uit. Want ik zou kunnen afwassen (dat zei hij letterlijk), dus kan ik ook werken. En “nee mevrouw het gaat er niet om of u aan werk kunt komen, alleen of u kunt werken”. Tja, dat eerste is toch wel een voorwaarde. Het gevolg is dat ik weliswaar per gratie geen sollicitatieplicht krijg omdat ik van de oude WAJONG generatie ben, maar ik word wel met ruim 50 euro in de maand gekort vanaf januari 2018. Dat voelt als een soort chantage om ‘maar eens met mijn luie reet van de bank te komen’. Oneerlijk vind ik het. De woorden van Rutte verklaren nu één en ander, want blijkbaar denkt de politiek al veel langer zo over ‘uitkeringstrekkers’. Triest…

  1. Marion schreef:

   “Het gaat er niet om of u aan werk kunt komen, het gaat erom of u kunt werken.” En daar zit volgens mij één van de grote issues. Het gaat er wel degelijk om of je aan werk kunt komen. Ik kan alleen maar heel veel en heel lang mijn hoofd schudden als ik jouw verhaal lees. Het voelt zo rot. X

 15. Sabine schreef:

  Ik krijg het allemaal niet zo mee hier, maar dit is wel echt triest ja. Ook al is het in Nederland best goed geregeld met uitkeringen en dergelijke, ik vraag me soms weleens af of die mensen ooit zelf weleens te maken hebben gehad met een uitkering. Velen kunnen zich totaal niet verplaatsen in andere mensen en denken alleen maar aan geld. Net als zorg in verpleeghuizen en dergelijke, die wordt gereguleerd door iemand die waarschijnlijk nog nooit een verpleegtehuis van binnen heeft gezien. Iemand die zich niet kan verplaatsen in de situatie van een ander zou eigenlijk geen president moeten zijn.

 16. Iedereen zou dit moeten lezen!

 17. ‘Populisme’ heet dit. Het loopt zwart van mensen die met onbegrip kijken naar werklozen, uitkeringsgerechtigden,… Die ene uitzondering die profiteert van zulk statuut geldt dan als voorbeeld voor de massa mensen die maar al te graag zouden werken, maar er geen vinden of het niet meer aankunnen.

 18. Jacqueline schreef:

  Heb het niet gezien, maar geloof niet dat ik het wil zien. Tijd voor een nieuwe minister president!

 19. Saar schreef:

  Ik geloof dat we overal wel zo’n beetje die kant opgaan. Hier in België hebben we ook zo’n belachelijke regering. Ze zouden beter zelf eens op de uitkering gaan zitten. Serieus…

 20. Sara schreef:

  Zo’n jup als Rutte staat zo ver van de werkelijkheid af dat hij gewoon niet weet waar hij over praat. Rutte tovert gewoon lekker die bekende colgate smile op zijn gezicht waardoor de VVD zichzelf een optimistische partij noemt. Het streven om een “realistische” partij te worden lijkt me iets nobeler.. Dan denkt hij in het vervolg misschien drie keer na voordat hij mensen op hun ziel trapt.

 21. els schreef:

  Zoiets heet ver van je bed…. sommige mensen denken dat je alles kunt wat je wilt, maar helaas zijn er mensen die door een aandoening/ziekte niet mee kunnen doen. Dat is al vervelend genoeg :-(.

 22. Myriam schreef:

  Het is té erg, ik word er helemaal naar van, net België😱😥😥

 23. Wendy schreef:

  Dit is een van de redenen waarom ik nooit op VVD zal stemmen. De mensen met geld zat, weten niet hoe het in de praktijk eraan toe gaat. Ik ben chronisch ziek en gebruik dat wat hij “extraatje” durft te noemen voor het betalen van mijn eigen risico. Deze kosten gaan namelijk elk jaar omhoog, en ben ik als chronisch zieke altijd kwijt, dus tot zover het “extraatje”.

 24. Joyce J schreef:

  Hij heeft makkelijk praten vanuit z’n torentje. Gezond en wel (hoewel?) en zijn fijne riante salaris! Droeftoeter… die onthou ik. Alles omschrijvend en toch netjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.