Het regent geld

Ik hou van de regen. Het is een soort extra permissie om binnen te blijven. Om niet naar buiten te hoeven. Om niet toch maar iets te doen. Het regent. Niemand gaat naar buiten. Iedereen blijft nu liever binnen. Het is gek, maar dat maakt het voor mij makkelijker. 

Het interview met Rutte maakte veel los. “We gaan de uitkeringen van chronisch zieken nog soberder maken.” Met als gekke reden dat we dan eerder aan werk zouden komen. Het raakte me. Het raakt me nog steeds. En niet om het geld. Dat zei ik al eerder. Fuck geld. I don’t give a shit. Nee, echt niet. Er zijn mensen die zich daar druk om maken, maar hé man, geld komt uit de muur. Het is papier. Het wordt gemaakt. Is er iets stommer dan dat? Is het niet belachelijk dat we daar afhankelijk van zijn gemaakt? Ik heb lef. Ik steek mijn middelvinger op naar geld en heb vertrouwen in mijzelf en in mijn medemens. Ik red me wel. En als ik het niet red, dan is er altijd iemand die me bijstaat. Peter, mijn ouders, mijn zus, maar als het puntje bij het paaltje komt ook mijn buurvrouw, mijn buurman en zelfs een vreemde op straat. Ik geloof daarin. Als ik dat geloof niet zou hebben, dan zou het leven kut zijn.

Ik geloof in mensen. ♥

10 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Myriam schreef:

  Hier ook van dat. Snoeien maar, en wie weinig heeft, eerst en meest. Ondertussen maar eigen zakken vullen. Eigen portemonnee eerst om zo te zeggen. Maar ik probeer positief te blijven😁

 2. Heb er net een flinke wandeling opzitten regenbakken aan stippeltjeslaarzen en gaan .Het was heerlijk stil in de po,der en Max maakt het geen moer uit dat het hoost van de lucht in plaats van een Beagle met witte pootjes veranderde dat binnen mum van tijd vieze zwarte pootjes waar de modder aan bleef hangen.Thuis gekomen in de schuur alles uit hond in een badlaken en koffie …..rooie wangen van de regen en wind maar oei wel lekker!!
  En tja die Mark Rutte moet je d’r mee die man lijkt soms wel wereldvreemd lult dom en lacht teveel.Moet je met die gasten helemaal niks bij ons komt vandaag van Rijn op bezoek ook zo een figuur dat ik denk moet dat nou .Uitgerekend hij pffffffffhoop poeha naar buiten toe ,staan natuurlijk morgen weer stukken in de krant hoe goed het allemaal gaat bij ons …..nou nee gaatniet goed we lopen ons benen uit ons lijf wordt er iedere dag. Nog verdrietig van dat ik ze steeds alleen moet laten zitten.Ben zo blij dat ik avonddienst heb zie ik hem gelukkig niet hij komt ook nog mee-eten ga toch gauw.En dat allemaal omdat ze bij ons goed bezig zijn met groen grijs en gelukkig.Daktuin en meer groen op de groepen blahblahblah MEER PERSONEEL MENEER VAN RIJN. dat hebben we nodig niks meer en niks minder.
  Ohhhhh Marion snap je zo goed enigste wat wij kunnen doen is stemmen en hopen …… dat het ooit weer beter gaat worden.
  ☔️💦 Liefs

 3. chucky1012 schreef:

  Heerlijk al die regen….
  Ik liep al vroeg met Foxy buiten…….

  Xoxo

 4. iertjeblog schreef:

  Ik hou niet zo van regen als ik met Pippin naar buiten moet als ik binnen zit vind ik het niet erg.
  ja de politiek nog minder en nee geld is niet alles maar je moet wel wat hebben anders kom ik nergens zoals taxi en geloof in mensen ik ben daar heel moeilijk qua vertrouwen maar door de actie van pippin weet ik wel dat er geweldige mensen zijn soms meer mensen die je niet ken.
  weer een mooi lied

 5. Hillechien schreef:

  Ik ken de politiek van Nederland niet meer maar die Rutte lijkt me een echte kloot

 6. mariellemarielle schreef:

  Kletsnat geregend even bijkletsen.
  Ik kan me voorstellen hoe jij een natte dag ervaart…Sterkte.

  Mooi geschreven 😘

 7. Sabine schreef:

  Ik ben nét voor de regen binnen 🙂 Het regenseizoen is begonnen en het gaat er soms heftig aan toe. Gister dacht ik even dat we weg zouden drijven met ons huis haha 😛 Heel grappig trouwen dat als je gaat nadenken wat geld eigenlijk is, gewoon papier of een cijfertje op je bankrekening… echt zo vaag eigenlijk… Heel mooi liedje trouwens!

 8. Die premier Rotte van jullie lijkt geen idee te hebben van het echte leven…

 9. Spontanity schreef:

  Die bui met geld is hier voorbij gegaan!

 10. Roos schreef:

  Geld stelt idd niets voor, al denkt ‘de wereld’ daar helaas anders over. Rutte’s intentie, chronisch zieken aan een baan helpen, kan best goed zijn; in die zin dat bedrijven minder snel een ‘zieke’ aannemen. Echter, hij vergeet dat veel mensen het gewoon niet trekken om te werken, hoe graag ze misschien zouden willen… Zeer ongenuanceerd van Rutte.
  Wat een prachtig nummer trouwens! Denk dat je ‘Every storm’ van Gary Allen ook wel wat zult vinden – mits je die niet al kende. 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.