Slecht nieuws blijkt goed nieuws

Vandaag heb ik definitief nee gezegd tegen het bedrijf wat mijn kaarten zou gaan drukken. Er was iedere keer iets niet in orde en omdat ik geen proefdruk kon maken bij hen, vond ik het te riskant. Even dacht ik dat mijn hele droom uit elkaar spatte. Dat duurde gelukkig maar een minuut of tien.

Het was een lange zoektocht naar een drukkerij die minder dan 250 decks wilde afdrukken. Uiteindelijk vond ik er één die tot 48 wilde gaan. Daar betaalde ik echter wel de hoofdprijs voor. Maar, mijn droom is groot. Heel groot. Ik had het er dus voor over. Ik moest zo’n € 700,- bij elkaar krijgen. Vrij snel had ik de helft binnen en durfde ik het wel aan. Ik stuurde een aantal ontwerpen die kant op en toen bleek de resolutie niet in orde. Toen ik die vervolgens op orde had, moest ik een bepaalde handeling verrichten om mijn kaarten in een specifieke kleurstelling te zetten. Zo gezegd, zo gedaan. Geluk bij een ongeluk dat ik vervolgens een collage ging maken om hier op mijn blog te plaatsen. Wat bleek? Alle kaarten hadden een groene gloed. Het zag er niet uit! Met behulp van medeblogster Tessa kwam ik een heel eind, maar het lukte uiteindelijk niet om het te verhelpen. Ik stuurde een mail naar de drukker en kreeg vanochtend een reactie. Dat had inderdaad met de kleurstelling te maken, maar hoe ik het op kon lossen wist hij ook niet. Ja, dan houdt het gewoon op. Dit bedrijf wilde geen proefdruk maken en dat zou betekenen dat ik zomaar op de gok € 700,- zou moeten betalen zonder te weten hoe mijn kaarten eruit komen te zien. Veel te riskant. Daarnaast zat het me niet lekker dat ze nergens antwoord op hadden of dat ik zelf maar moest googelen. Klaar dus. Geen kaarten.

Vijf minuten heb ik voor me uit zitten staren. Zal ik gaan janken? Of zal ik gewoon direct opnieuw verder gaan zoeken naar een andere manier? Dit is mijn droom. Dit is waar ik zoveel plezier uithaal. Dit is waar ik zo immens van geniet. Binnen 10 minuten waren de volgende offerte aanvragen de deur uit. Van één bedrijf kreeg ik binnen een uur bericht terug. Bij hen heb ik meteen een proefkaart besteld en daar krijg ik direct een waaier bij met alle soorten materiaal, kleuren en afwerkmogelijkheden. Daarna volgde nog een bedrijf met een reactie en ook daar heb ik een proefkaart besteld. Het ene bedrijf is ongeveer net zo duur als de eerste drukker waarmee ik in zee wilde gaan, maar het andere bedrijf is bijna € 300,- goedkoper. Bij die laatste krijg ik echter geen verpakkingsmateriaal erbij en worden alle kaarten afzonderlijk van elkaar gedrukt. Ik moet dus zelf de setjes samenstellen en de boel verpakken, maar dat vind ik niet erg. Ik heb al heel leuk verpakkingsmateriaal op het oog. Gaat helemaal goed komen!

Ja, zoals je hoort loop ik alweer op de zaken vooruit, maar ik loop deze keer niet in zeven sloten tegelijk deze keer. Ik heb denk ik mazzel gehad dat mijn kaarten groen werden, want dit had wel eens op een enorm drama uit kunnen lopen. Ik heb er in ieder geval weer van geleerd. Nu eerst alle proefkaarten bekijken. Dan een volledige set bestellen. Dan de buidel bestellen en kijken of die het juiste formaat is. Alles check, check, dubbel check. Ik leer het nog wel, jongen. Ik leer het nog wel.

Ik wens jullie allemaal een hele fijne avond. ♥

15 reacties Voeg uw reactie toe

 1. chucky1012 schreef:

  Het komt zeker helemaal goed…..
  Het is erg veel werk maar het zal een prachtig eindresultaat worden….

  Xoxo

 2. Bianca Ronday schreef:

  Dit wordt een mooie stap. Je geeft jezelf licht en deelt het met andere, het is prachtig.

 3. Geri schreef:

  Vallen en opstaan en er heel veel van leren! En doorgaan. Je bent een kei!

 4. mariellemarielle schreef:

  Wat fijn dat dit op je pad kwam!!!
  Doorzetter ben je!

  Succes ermee!!!

 5. Wendy schreef:

  Goed te lezen dat je de veerkracht had om verder te zoeken, dat is knap! Veel succes en plezier met het verdere proces.

 6. Zo,dat scheelt een heleboel zeg. Ik hoop dat ze worden zoals je het graag wil. Ik heb toen de rouwkaart voor mijn moeder “ontworpen” maar viel in het echt ook een beetje tegen…..

  1. Nog steeds spijt van dat ik daar niks van gezegd heb….

 7. Saar schreef:

  Dit gaat over zoveel meer dan je geliefde kaarten drukken… dit gaat ook over andere mooie lessen in het realiseren van je droom.

 8. Deborah Hamar schreef:

  Alles werkt mede ten goede!! Ben zo benieuwd naar je eigen kaarten dek!! En sluit mij verder helemaal bij Saar dr reactie aan. Mooi!!

 9. Jacqueline schreef:

  Wat een project zeg! Succes ermee, komt vast goed.

 10. Joyce J schreef:

  You can do it!!!

 11. Joycerdt schreef:

  Een geluk bij een ongeluk. Ben heel erg benieuwd en ga duimen dat alles goed gaat, maar dat moet wel! Liefs.x

 12. Roos schreef:

  Vallen en opstaan, right? 😉 Gelukkig ben je je enthousiasme nog niet kwijt! Keep up the good and joyfull work. 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.