Ik vergeet iedere keer de titel

Goedemorgen allemaal. Het is nog vroeg. De zon schijnt hier echter al. Het lijkt erop dat het een mooie dag gaat worden. Naar het weer kijken doe ik tegenwoordig niet meer. De zon schijnt nu en that’s it. Wat het vanmiddag of morgen wordt, dat zien we vanmiddag of morgen wel.

Huisman
Peter is bezig met een uit de hand gelopen Breaking Bad marathon. Vandaag was het zo erg dat hij nog aan het kijken was toen ik mijn bed uitging. Maar het leidt hem af van de pijn in zijn rug, dus het is prima. Hij ligt al dagen plat. Vreselijk naar voor ‘m. Ik merk nu wel hoeveel hij in het huishouden doet. Mijn hemel. Overal ligt nu zaagsel, de afwas stapelt zich op en er ligt echt overal rommel. Hij doet dat ongemerkt. Tenminste, ik merk niet dat hij het doet. Ik merk het echter wel als hij het niet doet. Wat een verschil zeg.

Dierenleed
Dinsdag is het zover. Dan gaan we stemmen. Zijn jullie er al uit? Ik ben bij mijn keuze voor de PvdD gebleven. Het voelde meteen zo goed, dan moet je ook niet meer gaan switchen. Vanochtend las ik op instagram een berichtje over dat het in Australië is toegestaan om een hond 24 uur per dag in de tuin te houden, zelfs vastgebonden aan een boom of hek. Enige voorwaarde is dat hij voldoende eten en drinken heeft. Ik kon het gewoon niet geloven! Degene die het berichtje schreef plaatste dit bij een post van haar Jack Russell. Zij is zo goed voor dat beestje. Iedere dag meerdere keren wandelen en naar het hondenpark, zodat ze met vriendjes en vriendinnetjes kan spelen. Zij kon (gelukkig) ook niet begrijpen dat er mensen zijn die zo met hun dieren omgaan. Het is ook echt waanzin. Laatst had iemand een cavia in een glasbak gegooid. Doe verdomme even heel snel normaal! Als je van je dieren af wilt, dan kan doet. Genoeg manieren. Je hoeft een dier nooit, maar dan ook nooit slecht te behandelen. Ze zijn zo afhankelijk van ons en dan zo je machtspositie zo gebruiken. Dat soort gasten… Echt, ik zou ze wel wat aan kunnen doen.

Een bestelling uit de VS
Vandaag natuurlijk weer verder werken aan mijn deck. Ik heb 11 van de 44 kaarten af. Het is heel veel werk, maar ik geniet ervan en iedere keer als er één kaart af is, dan is dat even een vreugdemomentje. Ik hoop ongeveer twee kaarten per dag te kunnen maken. Dat zou betekenen dat ik eind maart, begin april klaar ben. Dan ga ik het officiële proefdeck bestellen en als die dan helemaal goedgekeurd is, dan ga ik mijn deck nog even flink promoten. Ik kan vanaf 25 decks bestellen. Er zijn nu 23 bestellingen binnen, maar ik denk dat ik er 10 extra ga bestellen. Ik heb gisteren zelfs mijn eerste bestelling vanuit de Verenigde Staten binnen gekregen. Hoe cool is dat? Mijn deck ligt over twee maanden gewoon ergens op een ranch in Wyoming.

Henk & Ria
Het is weer nestjesbouwtijd. We weten allemaal wat dat betekent: Henk & Ria. Het zal toch niet weer gebeuren dit jaar, hè? Wat een drama was dat zeg. Ik kan alleen maar hopen dat het ze uiteindelijk ergens anders nog gelukt is. Ik zag gisteren wel een jonge duif in onze tuin die verdacht veel op Ria leek, maar goed, dat zegt niet alles natuurlijk. We zullen het zien.

Ik wens jullie allemaal een heel erg fijn weekend. Geniet ervan. ♥

20 reacties Voeg uw reactie toe

 1. ellymay47 schreef:

  Jij ook een fijn weekend en heel veel beterschap met je mannetje

 2. Patrick's wereldje schreef:

  Heel mooi, fijn weekend 🌞

 3. Lot schreef:

  Stemmen is woensdag pas, zorg dat je er niet een dag te vroeg staat!

  In de achtertuin zijn de mussen al vreselijk druk aan het sjouwen met nestmateriaal. Vorig jaar hadden we een winterkoninkje in de klimop en waren net bij het moment dat je jongen uitvlogen. Plotseling 5 kleintjes onbeholpen in de tuin.

  1. Marion schreef:

   Oh echt? Ik had helemaal in mijn hoofd zitten dat de 15e dinsdag was hahaha.

 4. Anita Willems schreef:

  Ik ga ook woensdag pas stemmen 😀
  Beterschap voor Peter en je deck klinkt heel interessant!

 5. Ik ben er nog niet uit op wie ik ga stemmen….wel op een partij die kan winnen in ieder geval anders blijven we met Rutte opgescheept ben ik bang.Maar ik heb er helemaal geen verstand van hè…..

  1. Marion schreef:

   Dan zou ik PVV stemmen 😅😅😅

   1. Lijkt me geen goed idee….

 6. De PVDD was mij onbekend – ben even gaan snorren in hun programma.
  Heel mooie principes, dat wel, maar of ze met dit programma effectief kans krijgen om voldoende kiezers te halen en op die manier ook iets kunnen betekenen in een regering lijkt me andere koek.
  Die taakverdeling in een huishouden. Hier doen we elk ‘ons part’, maar als één van de twee uitvalt zien we ook wel dat de ander niet in zijn neus zit te peuteren terwijl de ene aan het werk is…

 7. Saar schreef:

  Ik zag deze morgen onze duiven alweer een poging ondernemen om een nest te bouwen op de regenpijp. Tja, ze snappen het echt niet hè!
  Wat betreft dierenleed, tja, sommige mensen zijn echt gek. Op mijn vorige werk was een van de bevoegdheden recyclageparken en daar hebben collega’s twee katjes uit de papierpers gered. Ik bedoel, ok, het is een container voor papier maar er zit wel een pers achteraan om al dat papier te pletten… nog te lui om de katjes af te zetten bij een asiel ofzo (en vooral te gierig om de bijdrage te betalen). Neen, zo’n dingen snap je gewoon niet.

  Fijne dag. Hopelijk kan je een beetje van de zon genieten!

 8. Joycerdt schreef:

  Het is een heerlijke dag, echt zo fijn die zon! Ga zo ook maar eens mijn auto wassen, schaam me gewoon om nu in een vieze auto te rijden met zo’n weer :p. Wat fijn dat Peter wat afleiding heeft en daarnaast wat lief dat hij zoveel in huis doet! Liefs.x

 9. mariellemarielle schreef:

  Haha Henk en Ria…lol

  Wat gaaf zeg zoveel bestellingen!! Echt leuk voor je!

  Zeker ga ik stemmen, dat is echt een voorrecht dat wij dat mogen doen!

  Balen zeg van Peters rug, hoe gaat het nu met jou fysiek?

  Fijne avond
  x

 10. Koen | 10100.nl schreef:

  Haha, Henk en Ria had ik vorig jaar helemaal gemist. Erg grappig! Wij hadden vorig jaar twee eenden op onze steiger, die het niet helemaal hadden begrepen. Één ei lag op de steiger, één ei in een bloempot en één ei in een plantenbak. Ik hoop dat de duiven en eenden het dit jaar beter doen. Beterschap voor Peter en succes met alle taken die hij normaal gesproken doet.

  1. Marion schreef:

   Hahahaha haha! En dank je wel!

 11. Sabine schreef:

  Oww wat erg van die honden! ik ken dat wel van hier hoor. Hier staan veel koeien aan een touwtje langs de weg, terwijl er achter het hen een heel weiland ligt. Ik ben er al helemaal aan gewend, het is gewoon zo bij de boeren, maar als ik er bij nadenk is het echt zielig.

  1. Marion schreef:

   Oh jeetje, dat vind ik ook echt erg om te lezen. Ik ben zo blij met de natuurgebieden hier in de omgeving. Waar je gewoon tussen de wilde koeien en paarden door kunt lopen.

 12. Ooh ja! Henk en Ria.. ik herinner het me weer. Hopelijk hebben ze er wat van geleerd.

  Balen dat Peter plat moet liggen zeg. Wens m beterschap ♡

 13. Roos schreef:

  Een cavia in een glasbak? Gadverdamme! Kwam vandaag trouwens een artikel tegen dat een rivier in Nieuw-Zeeland dezelfde rechten krijgt als een mens. Bijzonder om te lezen, was blij verrast. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.