Give Away: Amanda, de nieuwe roman van Jelmer Jepsen

Vandaag weer eens een Give Away op mijn blog. Voor mij een hele speciale. Jelmer Jepsen, een goede jeugdvriend van me, bracht vorige week zijn derde roman uit en damned, wat ben ik trots op hem! Ik kreeg twee gesigneerde exemplaren en één daarvan mag ik aan jullie geven.

Jelmer Jepsen (1976) bracht in 2013  zijn debuutroman ‘Vallen als het Heet is’ uit. Voor mij ontzettend leuk om te lezen, omdat het semi-autobiografisch is. Veel lachen, veel humor en heel veel herkenning. Echter ook best wat dramatische momenten en voor mij ineens het besef wat er destijds nog meer in zijn leven speelde. Dingen waar ik toen geen weet van had, maar die nu ineens op zijn plek vielen. In 2015 volgde De Circusvrouw en vorige week dus ‘Amanda’.

Amanda White is elf jaar oud, maar voelt zich amper kind. Haar moeder is jaren geleden vertrokken en haar vader is dood. Dat laatste probeert ze voor iedereen te verbergen. Een tamme boa constrictor is haar enige gezelschap. In een wanhopige poging haar moeder terug te vinden, begint Amanda aan een wonderlijke reis door Florida, maar als de media hier lucht van krijgt is ze binnen no-time wereldnieuws. Alle blikken zijn gericht op het meisje dat alleen door de straat trekt. Zullen Amanda en haar moeder ooit herenigd worden en zal Amanda de erkenning vinden die ze zoekt?

Natuurlijk ben ik bevooroordeeld. Ik ken Jelmer persoonlijk en vond zijn eerste twee boeken geweldig, maar ik overdrijf niet als ik zeg dat dit wel eens zijn doorbraak zou kunnen worden. Ik ben gisteren in het boek begonnen en het is zo ontzettend lekker geschreven. Zoals jullie weten heb ik de afgelopen twee jaar erg veel moeite gehad om de leesflow terug te vinden, maar dankzij dit boek heb ik ‘m weer te pakken. Na een paar hoofdstukken zit ik volledig in de huid van de 11-jarige Amanda en ik wil met haar mee. Mee op reis en op zoek naar haar moeder. Ik wil dat het goed met haar gaat en dat haar dromen uitkomen. Ik weet echter nog niet of dat gaat gebeuren. Ik ben tenslotte nog maar net in het boek begonnen. Er is echter wel iemand die het boek al uit heeft en dat is medeblogster Tessa Heitmeijer. Zij schreef de volgende recensie.

Enthousiast geworden? Dat komt goed uit, want, zoals ik al zei, mag ik een gesigneerd exemplaar aan één van jullie weggeven. Het enige wat je hoeft te doen is in een reactie laten weten dat je het boek graag zou willen lezen. That’s it. Je kan wel extra kans maken en dat doe je door mijn artikel te delen op Twitter of Facebook. Geef even in een reactie door wat je gedaan hebt. Meedoen kan tot en met aanstaande zondag. Maandag 20 maart a.s. maak ik de winnaar bekend. Veel succes allemaal! ♥

23 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Karin Teunissen schreef:

  Boekenwurm, burn-out, depressie,afleiding, getriggert door jou mooie woorden en nieuwsgierig geworden.
  Ik doe daarom graag mee……
  Zijn zijn vorige boeken in de bibliotheek te verkrijgen want die wil ik ook graag lezen?
  Nou maar duimen maar hahahaha

  1. Marion schreef:

   Zijn eerste boek is niet meer verkrijgbaar, de tweede wel, maar of ze in de bieb te krijgen zijn. Heb je nog veel contact met Heleen? Anders geef ik ze aan haar mee, dan kan je ze van me lenen. Of je moet geduld hebben tot ik een keer in de buurt ben en dan kan ik ze wel even langs brengen. Woon je Arnhem?

 2. Nadine schreef:

  Natuurlijk wil ik als echte boekenwurm dit boek lezen. En ik deel je bericht ook op Facebook. Xxx

 3. Ilse schreef:

  Wat leuk dat je zo’n schrijver persoonlijk kent. Ik doe ook graag mee.

 4. alifewithmarvel schreef:

  Klinkt erg leuk! Zelf vind ik het heel lastig om mij te concentreren op een boek, maar het klinkt interessant en ik doe graag mee.

 5. chucky1012 schreef:

  Wauw….
  Zo leuk en ik doe heel graag mee omdat ik ervan hou om romans te lezen…..
  Zeker nu de lente eraan komt…..
  Ben zeer benieuwd naar het verhaal….

  Mooie dag Xoxo

 6. Sofie schreef:

  Ja hoor, ik wil ‘m wel lezen 🙂

 7. Leuk..ik doe ook mee en gedeeld op Facebook.

 8. Myriam schreef:

  Ik ga nog eens mijn kans wagen. Vond zijn tweede boek super!!! Dankzij jou gelezen😊 Ik deel op Facebook

 9. Jolanda schreef:

  Doet me toch een beetje aan mezelf denken, altijd mishandeld, misbruikt…ging ik liftend op mijn dertiende, al compleet volwassen naar Amsterdam. Kijken of daar het leven beter was. De eindeloze zoektocht naar uiteindelijk liefde van wie dan ook…

  1. Marion schreef:

   Daar heb ik even geen woorden voor…. ❤❤❤

 10. Saar schreef:

  Klinkt inderdaad als een goed boek zeg 🙂 Zou leuk zijn om het in mijn bus te vinden. En wat leuk dat de schrijver een jeugdvriend van je is!

 11. mariellemarielle schreef:

  zijn derde boek alweer!!
  Ik kan me nog goed herinneren dat je schreef over de vorige!

  Het lijkt me een bijzonder verhaal!

  Onvoorstelbaar maar helaas zoals ik inde reacties lees dus wel iets dat realiteit is! @Jolanda, wat heftig!!

  Succes met je actie

 12. Alleen de roze letters al doen het hem. 😉
  Haha. Nee hoor, je hebt me oprecht nieuwsgierig gemaakt naar dit boek! Ik zou hem erg graag willen lezen. 🙂
  (En ik heb je artikel toevallig al gedeeld op twitter.)

 13. Ik zou meedoen, maar wil mijn adres niet lossen. Probleempje om te laten bezorgen, dus…
  Heel knap dat je zo’n boek weggeeft!

 14. Nathalie schreef:

  Je maakt me nieuwsgierig! Ik doe mee…. ik zal het ook even delen!

 15. MoJuffie schreef:

  Hoi Marion, je inspireert me al een hele lange tijd in hoe jij met het leven met alle ups and downs omgaat. En nu inspireer je me tot het lezen van een echt boek, na een hele tijd te hebben gelezen op een ereader. Ik ga dit boek van Jelmer gewoon kopen en gun het winexemplaar aan iemand die het zelf niet kan betalen of gewoon erg behoefte heeft aan een cadeautje 😉
  Ik ben zelf in de gelukkige omstandigheid dat ik lieve vrienden om mij heen heb, die mij helpen nu ik het zelf lastig heb. En die hulp geef ik graag via jou ook weer door.

  Hartelijke groet van een stille meelezer

  1. Marion schreef:

   Wat mooi om te lezen dat ik je kan inspireren op deze manier. En ik ben blij te lezen dat je lieve vrienden om je heen hebt die er voor je zijn. Ik wens je veel leesplezier!

 16. Jenn schreef:

  Klinkt als een goed boek, ik doe graag mee!

 17. Katrien schreef:

  “Enthousiast geworden?” Jazeker! Ik doe graag mee. Ben een fervent lezer en denk dat het verhaal me heel erg zou boeien.

 18. Roos schreef:

  Oh ik doe graag mee! Klinkt als een ontzettend interessant boek. Lees de laatste tijd meer studieboeken dan ‘gewone’ boeken, maar een beetje afwisseling kan geen kwaad, haha. Hartstikke leuk ook dat je de auteur persoonlijk kent. 🙂

 19. bentenge schreef:

  Maandag 20 maart is morgen ! IK denk dat ik het boek graag zal lezen, maar ik ben zeker dat ook mijn dochter het graag zal lezen. Dat is dus een tweevoudige give-away als het onze kant op komt 😉

  1. Marion schreef:

   Leuk! Ik zet je erbij!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.