Niet alleen verkiezingen

Vandaag is het zover. Vandaag mogen we stemmen. Maar dat niet alleen. Vandaag is ook de dag dat mijn eerste proefdruk klaar is. Yes! Vanmiddag om 15:00 kan ik de kaarten ophalen. Zo verrekte spannend. Gisteren kwamen de edelstenen binnen. Het begint nu echt ergens op te lijken. 

44 kaarten. 44 proefdrukken. Geen flauw idee wat ik kan verwachten. Zijn ze allemaal meteen goed? Zijn ze scheef? Vallen er veel tegen? Moet er veel aangepast worden? Het kan allemaal. Hoe dan ook zal ik de komende dagen, misschien wel weken, nog druk zijn met de details en de afwerking. Het is puur genieten allemaal. Ik wou dat ik dit de rest van mijn leven kon doen. En wie weet….

Vandaag mogen we ook naar de stembus. Altijd een bijzondere dag. Vind ik zelf. Ik vind het nog steeds bijzonder dat we stemrecht hebben. Dat we invloed uit kunnen oefenen op de wetten en regels van dit land. Er zijn nog zo ontzettend veel plekken op de aarde waar dat helemaal niet zo vanzelfsprekend is. Waar nog met harde hand wordt geregeerd of waar bijvoorbeeld vrouwen geen stemrecht hebben. Ja, dat besef, de dankbaarheid daarvoor, dat voel ik op dit soort dagen altijd wel heel erg sterk.

Ik stem op de Partij voor de Dieren. Dat zullen de meesten van jullie wel weten. Ik heb tussen drie partijen getwijfeld; Artikel 1, Groen Links en dus de PvdD. Die laatste is het geworden. Omdat ik mijn hart wil volgen. Omdat ik wil doen wat goed voelt en niet wat ik denk dat het slimste is of omdat ik het iemand zo enorm gun. Mijn stem gaat naar Marianne Thieme zelf. Ik stem eigenlijk altijd op de lijsttrekker. Heb me nooit zo verdiept in het stemmen op iemand anders van de lijst. Misschien dat ik dat zo dadelijk toch nog even ga doen trouwens. Verder hoop ik op een grote overwinning voor Groen Links en hoop ik met heel, heel, heel mijn hart dat Sylvana Simons met haar partij minimaal één zetel zal krijgen.

Mensen, ga stemmen als het kan. Het is een geweldig recht wat we hier hebben. Stem vooral met je hart. Met jouw hart. Links. Rechts. Voor. Tegen. Doe wat goed voelt voor jou. Dat is wat telt vandaag. ♥

25 thoughts on “Niet alleen verkiezingen

  1. Door op een lager geplaatste vrouw te stemmen zou dan met voorkeurstemmen in de kamer kunnen komen. De eerste vrouw op de lijst komt toch wel in de kamer, dat helpt dus niet om meer vrouwen in de kamer te krijgen. Op lager geplaatste stemmen dus.

 1. Ik ben vanmorgen al geweest, ik dacht ook voor de lijsttrekker te gaan, maar ik zag ook iemand uit de buurt verder op de lijst. Ken haar niet persoonlijk hoor, maar op de één of andere manier voelde het toch goed om te proberen iemand uit mijn omgeving in de kamer te krijgen, dus dat is hem geworden.

 2. Stemmen, spannend daar hoor, wordt ook hier met argusogen gevolgd. Vele mensen willen blijkbaar niet stemmen terwijl onze voorouders gevochten hebben voor dat recht… benieuwd naar je deck

 3. Spannend hoor! Ik ben benieuwd naar je kaarten, maar ook naar de uitslag van jullie verkiezingen. Als er maar geen geschiedenis geschreven wordt. Dat kan Nederland en Europa missen als kiespijn…

  1. Het lijkt allemaal mee te vallen. Wat de PVV betreft dan. VVD gaat waarschijnlijk winnen. Voor mij nog dramatischer, want ik tel voor onze Mark Rutte niet mee als arbeidsongeschikte.

 4. Ooh spannend! Fijn dat je de proefdrukken redelijk snel al hebt.

  Ik heb iemand anders gemachtigd om voor mij te stemmen, want vind het wel belangrijk dat er gebruik gemaakt wordt van mijn stem. Tot nu toe elke keer gestemd en denk dat dat een belangrijk recht is. Alleen op die manier krijg je een bestuur dat het volk vertegenwoordigd.

  1. Vind ik ook. Goed dat je iemand gemachtigd hebt. De kaarten zijn binnen, maar moet nog flink wat werk verrichten! Is alleen maar leuk. Ik vermaak me er goed mee. X

 5. Spannend voor je!! Ik las op Insta al dat je nog heel wat werk hebt, succes daarmee!

  Zo fijn dat je hier zo van kan genieten!!

  Stemmen heb ik zeker gedaan, het is een voorrecht!

  Fijne avond

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s