Niet alleen verkiezingen

Vandaag is het zover. Vandaag mogen we stemmen. Maar dat niet alleen. Vandaag is ook de dag dat mijn eerste proefdruk klaar is. Yes! Vanmiddag om 15:00 kan ik de kaarten ophalen. Zo verrekte spannend. Gisteren kwamen de edelstenen binnen. Het begint nu echt ergens op te lijken. 

44 kaarten. 44 proefdrukken. Geen flauw idee wat ik kan verwachten. Zijn ze allemaal meteen goed? Zijn ze scheef? Vallen er veel tegen? Moet er veel aangepast worden? Het kan allemaal. Hoe dan ook zal ik de komende dagen, misschien wel weken, nog druk zijn met de details en de afwerking. Het is puur genieten allemaal. Ik wou dat ik dit de rest van mijn leven kon doen. En wie weet….

Vandaag mogen we ook naar de stembus. Altijd een bijzondere dag. Vind ik zelf. Ik vind het nog steeds bijzonder dat we stemrecht hebben. Dat we invloed uit kunnen oefenen op de wetten en regels van dit land. Er zijn nog zo ontzettend veel plekken op de aarde waar dat helemaal niet zo vanzelfsprekend is. Waar nog met harde hand wordt geregeerd of waar bijvoorbeeld vrouwen geen stemrecht hebben. Ja, dat besef, de dankbaarheid daarvoor, dat voel ik op dit soort dagen altijd wel heel erg sterk.

Ik stem op de Partij voor de Dieren. Dat zullen de meesten van jullie wel weten. Ik heb tussen drie partijen getwijfeld; Artikel 1, Groen Links en dus de PvdD. Die laatste is het geworden. Omdat ik mijn hart wil volgen. Omdat ik wil doen wat goed voelt en niet wat ik denk dat het slimste is of omdat ik het iemand zo enorm gun. Mijn stem gaat naar Marianne Thieme zelf. Ik stem eigenlijk altijd op de lijsttrekker. Heb me nooit zo verdiept in het stemmen op iemand anders van de lijst. Misschien dat ik dat zo dadelijk toch nog even ga doen trouwens. Verder hoop ik op een grote overwinning voor Groen Links en hoop ik met heel, heel, heel mijn hart dat Sylvana Simons met haar partij minimaal één zetel zal krijgen.

Mensen, ga stemmen als het kan. Het is een geweldig recht wat we hier hebben. Stem vooral met je hart. Met jouw hart. Links. Rechts. Voor. Tegen. Doe wat goed voelt voor jou. Dat is wat telt vandaag. ♥

25 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Jacqueline schreef:

  Er zwerft ergens een artikel rond over hoe je mee kunt helpen om meer vrouwen in de kamer te krijgen. Weet niet of dat jouw ding is, maar ik vond het wel een eye-opener.

  1. Marion schreef:

   Ik ga op zoek. Dank je wel!

  2. Lot schreef:

   Door op een lager geplaatste vrouw te stemmen zou dan met voorkeurstemmen in de kamer kunnen komen. De eerste vrouw op de lijst komt toch wel in de kamer, dat helpt dus niet om meer vrouwen in de kamer te krijgen. Op lager geplaatste stemmen dus.

 2. Jenn schreef:

  Ik ben vanmorgen al geweest, ik dacht ook voor de lijsttrekker te gaan, maar ik zag ook iemand uit de buurt verder op de lijst. Ken haar niet persoonlijk hoor, maar op de één of andere manier voelde het toch goed om te proberen iemand uit mijn omgeving in de kamer te krijgen, dus dat is hem geworden.

  1. Marion schreef:

   Wat grappig. Dat zou ik ook gedaan hebben. Benieuwd naar de uitslag, de opkomst is in ieder geval goed.

 3. chucky1012 schreef:

  Spannend en ben zo benieuwd naar de proefdrukken…..
  Ik hoop dat alles goed is….

  Fijne dag veel succes Xoxo

  1. Marion schreef:

   Is nog wel flink wat werk aan de winkel, maar dat geeft niet. Ik geniet ervan om dit te doen. XXX

 4. Sofie schreef:

  Spannende dag, zowel voor de proefdrukken als voor de verkiezingen bij jullie! Wij hebben stemplicht maar als dat niet zo was zou ik nog gaan.

  1. Marion schreef:

   Ik ben ook gaan stemmen vanaf het moment dat ik mocht. Ik ben zo blij dat we die mogelijkheid hebben!

 5. Myriam schreef:

  Stemmen, spannend daar hoor, wordt ook hier met argusogen gevolgd. Vele mensen willen blijkbaar niet stemmen terwijl onze voorouders gevochten hebben voor dat recht… benieuwd naar je deck

  1. Marion schreef:

   De opkomst is gelukkig goed. Landelijk al boven de 60% en hier in Wageningen nog hoger. Top!

 6. Ik ga denk ik voor de SP. Twijfelde tussen de SP en GroenLinks maar die Jesse Klaver voelt niet goed.Hoop dat je kaarten mooi geworden zijn….

  1. Marion schreef:

   Emile Roemer vind ik zo’n fijne man. SP is een goede keus. Peter stemt ook altijd SP.

 7. Saar schreef:

  Spannend hoor! Ik ben benieuwd naar je kaarten, maar ook naar de uitslag van jullie verkiezingen. Als er maar geen geschiedenis geschreven wordt. Dat kan Nederland en Europa missen als kiespijn…

  1. Marion schreef:

   Het lijkt allemaal mee te vallen. Wat de PVV betreft dan. VVD gaat waarschijnlijk winnen. Voor mij nog dramatischer, want ik tel voor onze Mark Rutte niet mee als arbeidsongeschikte.

   1. Saar schreef:

    Hopelijk moet hij dan coalitie vormen met een partij die dat plannetje dwarsboomt. Het moet bij jullie niet nog gekker worden hè…

 8. Spannende dag voor jou! Ik ga vanavond pas stemmen. Ik stem altijd, is toch een bijzonder recht. Daarnaast ben ik stemmen heel feministisch ingesteld, ik ben maar wat blij dat wij, vrouwen mogen stemmen!

  1. Marion schreef:

   Absoluut. Ben me daar ook altijd erg bewust van op dagen als vandaag.

 9. Ooh spannend! Fijn dat je de proefdrukken redelijk snel al hebt.

  Ik heb iemand anders gemachtigd om voor mij te stemmen, want vind het wel belangrijk dat er gebruik gemaakt wordt van mijn stem. Tot nu toe elke keer gestemd en denk dat dat een belangrijk recht is. Alleen op die manier krijg je een bestuur dat het volk vertegenwoordigd.

  1. Marion schreef:

   Vind ik ook. Goed dat je iemand gemachtigd hebt. De kaarten zijn binnen, maar moet nog flink wat werk verrichten! Is alleen maar leuk. Ik vermaak me er goed mee. X

 10. Ik probeerde te stemmen in Amsterdam, maar mocht niet binnen 🙂

 11. mariellemarielle schreef:

  Spannend voor je!! Ik las op Insta al dat je nog heel wat werk hebt, succes daarmee!

  Zo fijn dat je hier zo van kan genieten!!

  Stemmen heb ik zeker gedaan, het is een voorrecht!

  Fijne avond

  1. Marion schreef:

   Absoluut! Jij ook!

 12. Sabine schreef:

  Jeej leuk je eerste proefdruk van de kaarten klaar! Veel plezier! Ben benieuwd welke partij de grootste gaat worden…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.