Update orakelkaarten en gezondheid

on

Goedemorgen allemaal! Vandaag onder andere een update over hoe het met mijn kaartendeck gaat. Er zijn namelijk een aantal dingen veranderd. De eerste proefdruk is binnen, de prijs is gedaald en het deck zal zowel in het Engels als in het Nederlands verschijnen. In dit artikel vertel ik hoe en waarom.

Proefdruk
Afgelopen woensdag kwam de eerste echte proefdruk binnen. Ik had geen idee wat ik moest verwachten. Hoe zou het eruit zien? Zouden er veel kaarten opnieuw gemaakt moeten worden? Hoe zou de kleur uitvallen? Enzovoorts. Echt heel erg spannend. Van de 44 kaarten waren er 26 helemaal oké. Iets meer dan de helft. Het grootste probleem zat ‘m in de omlijning van de kaarten. Deze kwam niet goed tot zijn recht en daarom besloot ik alle kaarten opnieuw te maken. Het kader om de kaarten heen was te exact op maat en dit levert een te groot risico op. Als ik het kader vergroot gaat dit iets ten koste van de afbeelding, maar het over all resultaat gaat er zeer waarschijnlijk enorm op vooruit. Fingers crossed.

Goedkoper
Verder gaat het goed met de voorverkoop. Ik zit niet meer aan een minimaal aantal decks vast, maar hoe meer mensen tegelijkertijd bestellen, hoe goedkoper het wordt. Vandaar dat ik gisteren ook de prijzen omlaag heb kunnen gooien. Daar ben ik enorm blij om! Het deck kost nu € 15,- en dat vind ik echt een hele mooie prijs. Ik kan dit natuurlijk ook doen, omdat ik er geen winst op hoef te maken en dat maakt het voor mij allemaal nog veel mooier. Het voelt echt als een luxe positie. Ik mag vanuit mijn uitkering dit doen. Een mooie hobby, iets meegeven aan de wereld, mezelf weer een stukje perspectief in het leven geven. Ja, ik ben een gelukkig mens ondanks alles.

Engels én Nederlands
Dan heb ik de mogelijkheden bekeken om het deck zowel in het Engels als in het Nederlands uit te brengen en dat kan! Een maand geleden maakte ik een enquête over het kaartendeck en daaruit bleek dat 68% het deck graag in het Nederlands zou willen zien. Dat leek me dus wel de moeite waard. Ik heb ondertussen iedereen die al besteld heeft deze keuze voorgelegd. Tot mijn grote verbazing krijg ik alleen maar berichtjes terug met de voorkeur voor Engels. De mensen die destijds de voorkeur voor Nederlands uitgesproken hebben, hebben wellicht het deck uiteindelijk niet besteld. Maar nog niet iedereen heeft gereageerd, dus we wachten het nog even rustig af.

Gezondheid
Mijn gezondheid is echt ronduit ruk. Het gaat zo belabberd dat ik me soms weer afvraag wat ik in vredesnaam verkeerd doe. Gelukkig heb ik Peter die me dat direct weer uit mijn hoofd praat. Sinds lange tijd is de vreselijke pijn in mijn buik terug. Mijn MDL-arts had me daar al voor gewaarschuwd. Hij zag mijn enthousiasme toen ik de medicatie op orde had en alles stabiel leek. “Het gaat weer terugkomen, hoor”, zei hij. “Je zult er nooit helemaal vanaf komen. Hou daar rekening mee.” Dan heb ik ook nog de pech dat de pijn in mijn gewrichten niet helemaal over gaat. Sommige dagen is het goed te doen, maar vandaag is het weer janken met de pet op. Mijn schouder, elleboog, heupen, knie. En als slagroom op de taart een nieuwe pijnplek erbij; het gewricht van de grote teen van mijn linkervoet. Echt, je zou me moeten zien lopen. De buurvrouw van 96 bood me al haar rollator aan gisteren. Just kidding, just kidding! Ik leef op mijn humor op dit moment. En natuurlijk het ontwerpen van mijn deck. Ik kan heerlijk in bed liggen met mijn laptop erbij en voor ik het weet ben ik weer twee uur verder.

Vandaag wandel ik alleen even op en neer daar de groenteboer. Verder hebben we gelukkig alles in huis, maar ik moet en zal iedere dag eventjes naar buiten gaan. Dat is gewoon een must voor de mens. En als mijn buurvrouw van 96 het kan, dan ik het ook. Fijne dag vandaag! ♥

28 reacties Voeg uw reactie toe

 1. chucky1012 schreef:

  Wat fijn dat het zo goed gaat met de design van je decks!
  Ben benieuwd als je het kader verandert hebt.
  Leuk hoor dat men de keuze uit 2 talen heeft.
  Ik hoop dat het gauw weer beter met je gaat.
  Erg zeg dat zo een oude dame dat zegt…..
  Hopelijk had je gisteren genoten van het prachtige weer…..

  Liefs en een fijne dag Xoxo

  1. Marion schreef:

   Hahaha, het was een grapje dat van mijn buurvrouw. Maar ze zou er toe in staat zijn, ze heeft wel dezelfde humor als ik. X

 2. Ik stuur je vanuit Brugge drie kilo gezondheid op!

  1. Marion schreef:

   Dan ga ik wel de grens van overgewicht over, maar dat neem ik dan maar voor lief 😉

 3. anitawillems schreef:

  Dank je voor de update. Fijn dat het werken aan je deck voorspoedig je de nodige afleiding geeft. Het zijn de kleine lichtpuntjes waar een mens soms op moet teren.

  1. Marion schreef:

   Het is echt heel fijn om te doen. De hele dag Netflix kijken en wordfeud spelen is ook maar zo zo.

 4. Lot schreef:

  Je opmerking over de buurvrouw en rollator doet me glimlachen. Ik ging eens met mijn vader -toen 88- naar een voorlichtingsmiddag over knieprotheses, ik liep zo slecht en dat MIJ een rolstoel werd aangeboden.

  Heb je wel een wandelstok of krukken in huis? dat geeft zoveel meer stabiliteit.
  Ik loop er al weken mee ivm operatie aan voet, ook artrose net zoals in knieen waarin ik al aan beide kanten een prothese heb.

  Ik ga eens kijken waarom ik een deck wel of niet zou willen kopen, weet er te weinig van.

  1. Marion schreef:

   Ik heb krukken gehad, maar daar kon ik niet mee lopen vanwege de pijn in mijn ellebogen en schouder. Gelukkig is het bij mij altijd maar van korte duur. Tenminste, in deze hevigheid. Veel sterkte ook voor jou en je gezondheid.

 5. Koen | 10100.nl schreef:

  Mooi dat het goed gaat met de kaarten. Ik vind het leuk om te lezen dat je er zo veel voldoening uuit haalt. Veel sterkte qua gezondheid.

  1. Marion schreef:

   Dank je wel, Koen.

 6. iertjeblog schreef:

  Leuk om te lezen van je deck de vorderingen. Balen van je gezondheid. Ik ken het wel op dit moment wel goed dat je naar buiten gaat ik heb geluk dat ik pippin heb ik moet. Fijne dag

  1. Marion schreef:

   Dat is wel een fijne stok achter de deur, die Pippin 😉

 7. Alice schreef:

  Wat ben je toch krachtig, vind het echt heel bijzonder hoe jij ondanks al je klachten zo positief en actief blijft. Fijn dat het met je deck allemaal de goede kant op gaat. Het lijkt me heel bevredigend om straks echt iets in je handen te hebben dat je zelf gemaakt hebt. Ben jij gewoon zo handig met al die programma’s of heb je het allemaal uit moeten puzzelen? Ben zelf super onhandig op dat gebied, dus vind het altijd heel knap als iemand daar zo’n mooie dingen mee maakt.

  En…vijf zetels voor de PvdD, hebben onze stemmen toch bijgedragen aan een heel mooi resultaat!

  Marion, heel sterkte wat je gezondheid betreft, maar ook heel veel inspiratie en plezier met je deck.

  Liefs!
  Alice

  1. Marion schreef:

   Dank je wel voor je fijne reactie, Alice. Dat doet me goed om te horen. Soms heb je zo’n oppepper even nodig. Ik ben én redelijk handig én heb het allemaal zelf uit moeten puzzelen. Het voordeel van dat laatste is dat je het ook meteen goed onder de knie hebt, maar het kost je wel een paar dagen ja.

   Ik ben ook heel blij dat de PvdD vijf zetels heeft. Fijn dat jij ook op ze gestemd hebt. Het wordt nog wel wat met deze wereld van ons! ♥

   1. Alice schreef:

    Fijn dat je het als een oppepper ervaren hebt. Dat ben jij ook regelmatig voor mij 🐲

    Je hebt in ieder geval veel kwaliteiten, dat is is zeker. Bij mij is het ook een kwestie van er niet zo’n geduld voor hebben om dat soort dingen allemaal uit te zoeken.

    Balen dat je weer zo’n pijn hebt op het moment. Zoals je zelf ook schrijft op Instagram, dat deel is er ook en moet ook getoond kunnen worden. Het zou niet menselijk zijn als je je daar niet wat dan ook door zou voelen. Uit alles blijkt wel dat jij veel gewend bent te dragen, vol te houden en door te gaan ondanks alles, meer dan menig ander. Fijn dat er nu ook ruimte is voor de andere kant.

    Wens je nog een keer veel sterkte…en die laatste kaart op Instagram, echt heel mooi 💖

    1. Alice schreef:

     Ha, ha, waar dat groene draakje vandaan komt weet ik niet, ik had een andere geselecteerd. Nou ja, je de intentie was goed 😉

 8. Saar schreef:

  Echt niet leuk van je gezondheid meid, maar gelukkig ben je bezig met dingen die je gelukkig maken. Ik hoop dat dat het iets dragelijker maakt! Succes nog met je kaarten 🙂

  1. Marion schreef:

   Ja, een geluk bij een ongeluk. Ik kan hier heerlijk vanuit mijn bedje aan werken. Dank je ♥

 9. Katrien schreef:

  Gelukkig heb je een leuke bezigheid om je zinnen te verzetten en je wat af te leiden van je pijn en gezondheidsperikelen. Telkens leuk om je enthousiasme over je kaarten te lezen!!

  1. Marion schreef:

   Ja, gelukkig wel. Ik zou niet weten hoe ik anders de dagen door moet komen zo af en toe!

 10. mariellemarielle schreef:

  Hey Marion
  Wat ontzettend fijn dat je zo geniet van je nieuwe missie!!

  Heel naar te lezen van je gezondheid! Veel sterkte! Toevallig zei laatst een darmtherapeut nog tegen me dat gewrichtsklachten vaak ontstaan vanuit de darm, ….nare cirkel!

  Sterkte en een goed weekend!

  X

  1. Marion schreef:

   Het is echt heerlijk om aan zoiets te werken. Het is het eerste waar ik aan denk als ik wakker word.

   Gewrichtsklachten komen bij bijna iedereen voor die HS heeft. Gek genoeg is dat wel fijn om te weten, want dan kan je het gewoon laten voor wat het is. Maar die darmen, het is en blijft een ramp. Gelukkig is het al veel minder frequent als een jaar geleden.

   Jij ook een heel fijn weekend!

 11. Lot schreef:

  Op MP kijk ik regelmatig naar mijn favoriete stoel de Farstrup om een in kleur en model in voorraad te hebben.
  Vandaag kwam ik deze tegen in jullie buurt http://www.marktplaats.nl/a/huis-en-inrichting/fauteuils/m1145862383-weinig-gebruikte-farstrup-stoel-met-hocker.html?c=be2da871b0d84f75c3056cc6db858f31&previousPage=lr&pos=7
  Goede prijs ook.
  Misschien heb jij en Peter hier wat aan om te gaan testen

  1. Marion schreef:

   Bedankt voor de tip, maar we gaan eerst kijken of we een nieuwe kunnen vinden voor het bedrag wat we krijgen. Dan zitten we ook goed met de garantie. Nu nalezen een paar keer een miskoop gehad op deze manier.

   1. Lot schreef:

    Miskoop in de zin van slechte stoel die snel kapot ging? Ik heb in totaal al 6 Farstrups gehad, ook bij mijn ouders stonden er 2 en nog nooit enig probleem mee gehad. Deense degelijkheid vind ik het.

    1. Marion schreef:

     Ja en met minder genoegen nemen omdat het een koopje is. En we krijgen het cadeau. Het is ook fijn om een keer iets echt helemaal nieuw te kopen/krijgen.

 12. Joyce J schreef:

  Wat lekker dat je kaarten zo goed gaan meis! Het is dat ik er zelf niet zoveel mee heb en geen andere mensen kennen die ze wel gebruiken, anders had ik zeker een deck bij je besteld! Lekkere dooie mus, I know, maar toch het vertrouwen dat ik toch voor die van jou zou zijn gegaan!

  Balen je gezondheid. Hoop de pijn in je gewrichten en de buikpijn snel weer beter te doen zijn. Respect voor je hoor hoe je alles altijd draagt!

 13. Ah leuk weer een update over je decks te lezen! Ik geniet vanuit hier mee met al je perikelen die er bij komen kijken.

  Ik hoop dat je gezondheid weer iets beter is dan de dag dat je deze blog schreef.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.