Gisteren en vandaag

Gisteren kocht ik een etui. Ik ben namelijk de hele tijd mijn pen kwijt en als ik mijn pen niet kwijt ben, dan ben ik wel mijn potlood kwijt en als ik eindelijk mijn potlood gevonden heb, dan blijkt dat de punt geslepen moet worden, maar dan is mijn puntenslijper in geen velden of wegen te bekennen. Daarom een etui.

En dat helpt. Ondanks dat ik een plek heb waar ik altijd mijn teken- en schrijfgerei neerleg, of tenminste, ik denk dat ik het daar altijd neerleg, wat kennelijk niet zo is, anders zou ik het niet altijd kwijt zijn, kan ik ze nooit direct vinden. Nu zit alles bij elkaar in de etui, die ik nu op diezelfde plek neerleg waar ik anders altijd mijn teken- en schrijfgerei deponeerde, en die kan ik wel in één keer vinden.

Gisteren maakte ik voor het eerst in mijn leven tortilla’s. Waarom ik dat nog nooit eerder heb gedaan weet ik niet, want het is én superlekker én supermakkelijk. Groenten wokken, tortilla opwarmen, salsasaus op tafel. Klaar. De hemel!

Vandaag is het weer eens pakjesdag. Het cadeautje van mijn moeder komt op tijd. Het wordt vandaag tussen 9:30 en 11:00 uur bezorgd. Vanmiddag om 15:00 uur kan ik mijn kaarten ophalen. Ik hoop zo ontzettend dat ze nu goed zijn. Ik kan me niet nog een proefdruk veroorloven.

Vandaag ga ik maar eens belastingaangifte doen. Voor het eerst heb ok drie jaaropgaven. UWV, ABP en de gemeente Ede. Van die laatste heb ik natuurlijk nog geen jaaropgave ontvangen. Die zal wel ergens in 2036 komen. Gelukkig kon ik nog in het salarisadministratie systeem. Fouter dan fout natuurlijk als je al bijna een jaar niet meer in dienst bent, maar ook dat had ik niet anders verwacht. Ik kan er nog gewoon in. Hilarisch. Ik heb dus snel een printscreen gemaakt van al mijn gegevens, want ik heb alles behalve behoefte om contact met hen op te nemen. Dan krijg je dat geneuzel weer dat ze geen kopie mogen opsturen en dan moet ik de discussie weer aangaan dat ik ook geen kopie wil, maar het origineel. Zullen zij weer zeggen dat ze die al verstuurd hebben. Moet ik zeggen dat ik die niet ontvangen heb. Ja, daar kunnen wij ook niks aan doen. Bla bla bla bla bla bla bla. Toedeledoki, stelletje luchtballonvaarders.

Oh, ik krijg net een melding dat mijn pakje morgen komt. Ook prima.

Hebben jullie al gedoneerd op giro 555? Hoeft niet hoor, zo bedoel ik het niet. Alleen als het kan en als je wilt. Soms komt het allemaal wel weer even snoeihard binnen. Dan kijk ik om me heen. Een laptop, een telefoon en een tablet. Een tv, twee banken en een stoel. Een koelkast, gasfornuis en een wasmachine. Boven een bed, nog een tv en twee kasten vol met kleding. Een extra kamer waar drie cavia’s alle ruimte hebben om te leven. En dan zie je dit en dan voel ik me toch wel even heel erg klein worden…

Steun. Als je kunt. Als je wilt. Dank je wel. ♥

7 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Koen | 10100.nl schreef:

  We hebben het hier in Nederland echt enorm goed. Jammer genoeg realiseren we ons dat te weinig. Mooie oplossing voor pen, potlood en slijper… tot de hele etui ineens kwijt is haha

 2. joorloveswriting schreef:

  Daar ben ik het helemaal met je eens…
  Fijn om een etui te hebben !! 🙂

 3. Lot schreef:

  Ik gebruik een etui die ik op school zelf heb gemaakt van een ruitjes stof en die is met verschillende borduursteken versierd. Daar zitten de reserves in. Op mijn tafeltje en andere plekken in huis zwerven de dagelijks gebruikte. In la van dressoir liggen andere kantoordingetjes zoals de puntenslijper, inkt voor vulpen, plakband en perforator etc.

 4. mariellemarielle schreef:

  Handig zo’n etui!

  Leuke blog weer, en goede tip van 555!

  Succes met de kaarten

 5. En nu alles wel weer terugleggen in de etui 😅

 6. Joyce J schreef:

  Wat een kneuzen zijn ze daar toch in Ede. Wel fijn voor jou nu…. 😉
  Goed idee om giro 555 te steunen met je mooie decks en ansichtkaarten! Doe rustig aan meis.

  1. Marion schreef:

   Ja, echt… maar daar hebben wij gelukkig niets meer mee te maken. Thanks! X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.