Loving Lazy Sundays #123

Eigenlijk was ik niet van plan om iets te schrijven vandaag. Ik ben een beetje uitgeput van de laatste twee dagen spanning en paniek, maar na twee dubbele bakken koffie heb ik toch weer een beetje puf gekregen. Ik zit wel in mijn badjas en daar kom ik vandaag ook niet uit.

Sunday Sports
Vandaag was de eerste Formule 1 race van het seizoen. In Australië. Dat was dus vroeg opstaan, want de race begon om 7:00 uur Nederlandse tijd. Nu ging vannacht ook de klok een uur vooruit, dus het was oppassen geblazen. Ik regelde alle shit goed gisteravond. Zette de klok alvast een uur vooruit. Zette de wekker op 6:45 uur. Maaaaaaaaar…… je moet een wekker ook aanzetten! Alleen de tijd instellen is niet voldoende. En zo werd ik exact om 7:45 uur wakker. Dankzij die verrekte zomertijd heb ik dus, ondanks alle voorzorgsmaatregelen, toch de start van het Formule 1 seizoen gemist. Bah. Gelukkig hebben we Replay TV. Punt is alleen dat ik daar niet tegen kan. Als ik vooruit kan spoelen, MOET ik vooruit spoelen. Gelukkig was het een oersaaie race, dus ik was in 20 minuten klaar. Vanavond nog een poging doen om de start van het MotoGP seizoen te kijken. Dat moet lukken. De race begint om 20:00 uur Nederlandse tijd.

Happy Stuff
Het werken aan mijn kaartendeck ♥ De bestellingen die binnen blijven komen ♥ Jip, Mattie & Alvin ♥ Vervroegd verjaardagscadeau naar mijn moeder brengen ♥ Zien hoe blij ze ermee is ♥

Giro555
Eigenlijk was het de bedoeling dat al het geld wat ik over zou houden aan de verkoop van het kaartendeck teruggeven zou worden aan de kopers, geïnvesteerd zou worden in het volgende deck of gedoneerd zou worden aan Natuurmonumenten. Nu valt het uitbrengen van de kaarten toevallig samen met de vijfdaagse actie van Giro555 voor slachtoffers van hongersnood in verschillende delen van Afrika. Het leek me een uitgesproken kans om hier werk van te maken en te proberen extra kaarten te verkopen voor deze actie. En ik kan zeggen dat het fantastisch gaat. Ondertussen hebben 29 mensen het kaartendeck besteld en zijn er flink wat mensen die interesse hebben in de ansichtkaarten. Het is ontzettend leuk om te doen. Ik heb al iemand die 8 kaarten heeft gekocht en daar € 20,- voor wil betalen! Dat is echt geweldig. Sprakeloos was ik daarvan. Ik ben voor iemand een kaart aan het maken met haar eigen tekst erop voor moederdag. Echt, het is geweldig. Ik heb helemaal geen therapie nodig. Ik heb DIT nodig.

Geen therapie?
Gisteravond lag ik in bed en ik dacht: Wat als het leven morgen ophoudt? Is het dan oké? En niet omdat ik negatieve gedachten heb, juist niet. Als het leven morgen ophoudt, ben ik dan tevreden met wat ik vandaag heb gedaan? En het antwoord daarop was volmondig ja. Ja! Creatief geweest. Gelachen. Meegedacht en -geleefd met een ander. Nergens spijt van. Geen onuitgesproken woorden. Mooie dingen kunnen doen voor anderen én voor mezelf. Tegen Peter gezegd dat ik van hem hou. Ja, als het leven morgen zou stoppen zou het oké zijn en dat maakte me echt gelukkig. Ik ben gelukkig op deze manier en toen vanochtend iemand voor het eerst tegen mij zei “je hebt geen therapie nodig”, werd mijn gevoel bevestigd. Ik heb geen therapie nodig. Ik ben niet depressief geworden omdat ik issues heb uit het verleden. Ik ben depressief geworden, omdat de combinatie chronisch ziek zijn en werken niet haalbaar is voor mij. Dáár ben ik voor behandeld, voor die depressie, dáárom zit ik nu in de WIA, en nu moet ik zorgen dat ik niet weer in dezelfde situatie beland als waar ik drie jaar geleden in zat. Het is hetgeen ik al heel lang voel, maar omdat iedereen maar bleef roepen dat ik nog meer therapie nodig had, dacht ik dat dat wel zo zou zijn. Tot die opmerking van vanochtend. Ik heb geen therapie meer nodig. Punt is natuurlijk wel dat mijn therapie dinsdag begint. Morgen bellen en overleggen.

I wake up and first things first
I’m of service
I make sure your needs are met, as a selfless
I give hard and serve hard and now I, I need a break
I give big, I give all and now it’s time to regenerate

Fijne zondag allemaal! ♥

6 reacties Voeg uw reactie toe

 1. mariellemarielle schreef:

  Fijne zondag!!
  Ik hoop dat je ondanks alles nog wat kan genieten, ook van de zon.

  M.b.t. therapie, goed om te bellen en te overleggen!

  Sterkte met je besluit

 2. Evelyne schreef:

  Fijne zondag! Jammer dat je de start van het Formule1-seizoen hebt gemist en dat allemaal door die wekker 😉 Ik had gelukkig een vrij weekend en hoefde dus niet op om te gaan werken. Ik heb dat in oktober gehad en ik moet zeggen dat is toch wel even wennen 😀

 3. alifewithmarvel schreef:

  Goed om te overleggen over therapie en te bespreken wat jij wil. Spannend lijkt me, maar volgens mij maak je deze keus heel bewust en goed. Sterkte! 😘

 4. Sofie schreef:

  Ik ben blij dat je zo geniet, aanstekelijk 🙂

 5. Roos schreef:

  Wat goed om te lezen dat je zoveel voldoening haalt uit je creatieve werk! 😀 Geen therapie, ja dat zou inderdaad ook kunnen. Of minder intensief misschien? Doe wat voor jou goed voelt, dan komt het sowieso goed. 🙂

 6. chucky1012 schreef:

  Goed van jouw dat je er nu pas last van hebt en niet toen je met het kaartendeck bezig was.
  Je vindt er zoveel voldoening uit.

  Xoxo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.