Doei baggerdagen

Morgen is het dan zover. Therapie. De angst van de afgelopen dagen neemt af. Goddank. Wat een hel was dat. Ik kan weer positief uitkijken naar morgen en heb weer geleerd dat ik in dagen van angst en depressie geen beslissingen moet nemen. Nergens over. Zelfs niet over wat we eten.

Nee, zelfs niet over wat we eten. Of over de tuin. Of over boodschappen. Niets. Helemaal niets. Ik laat alles aan Peter over. Ik doe de boodschappen, maar hij maakt het lijstje. Ik moet niet nadenken over dingen. Alle beslissingen uit handen geven. Zolang ik dat doe, gaat alles nog enigszins okรฉ. Bevestiging vragen aan Peter. Iets wat ik normaal liever niet doe, maar nu gewoon even moet. “Ik voel me schuldig.” “Is niet nodig.” Even een knuffel en ik kan er weer een half uur tegenaan. Na een half uur moet ik weer gerustgesteld worden. Om welke reden dan ook. Dat ik geen mislukkeling ben. Dat ik gewoon kan starten met therapie. Dat ik ook kan stoppen als het niet gaat. Dat ik nu gewoon op bed mag gaan liggen. Dat ik echt goed voor de cavia’s zorg. Dat het echt niet zo blijft. Dat het echt weer beter wordt over een paar dagen. Mensen, het is de hel. Echt de fucking fucking ย hel.

Sinds een paar dagen heb ik ineens helemaal geen …. oh wacht. Ik wou zeggen, geen behoefte meer op make up te dragen, maar dat komt natuurlijk ook door de angst en depressie. Dan heb je niet echt de behoefte om goed voor jezelf te zorgen. Er verzorgd uitzien staat volledig onderaan je prioriteitenlijstje. Vuilniszak wegbrengen? In pyjama. I don’t give a shit. Nu ik me iets beter voel begrijp ik echt niet dat ik in mijn Minion-pyjamabroek over straat heb gelopen, maar op zo’n moment boeit het echt helemaal niets. Dat klinkt tof, je nergens druk om maken, maar op deze manier is dat dus echt niet relaxt. Het voelt vreselijk. Maar vandaag gaat het alweer beter. Nog niet goed genoeg om naar de verjaardag van mijn moeder te gaan, maar gelukkig ben ik vorige week al even bij haar langs geweest.

Morgen dus de start van therapie. Ik ga daar niet over schrijven. Die afspraak is gemaakt met mijn therapeuten. Natuurlijk kan en mag ik schrijven over hoe het met mijzelf gaat en hoe ik me voel, maar inhoudelijk over de behandeling daar en over de groep zal ik niets schrijven. Daarnaast is het voor mezelf ook beter om er niet over te schrijven. Het is mens eigen om een advies of mening te geven, maar dat is wel het laatste waar ik op zit te wachten in dit geval. Daarom zal het vrij oppervlakkig blijven. Hooguit dat het zwaar is, dat het meevalt, dat ik er iets of niets aan heb. Dat soort dingen. Ik ben ook benieuwd hoe ik het lichamelijk ga trekken. Of ik naast de therapie nog energie overhoud om andere dingen te doen. Mentaal moet het te doen zijn, maar ook lichamelijk moet ik er niet op achteruit gaan.

Vandaag nog even aan mijn kaarten werken. De Nederlandse versie moet ik nog afmaken en er liggen nog wat ontwerpen voor ansichtkaarten op me te wachten. Kortom, ik vermaak me wel vandaag en zo hoef ik niet teveel over morgen na te denken. Voor iedereen die van de zon houdt, geniet ervan! Fijne dag! โ™ฅ

19 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Rob Alberts schreef:

  Vragen om een foto van jou in je pyjama is zeker niet gepast?

  Vrolijke voorjaarsgroet,

  1. Marion schreef:

   Hahahahaha, bij mij kan alles, maar heel toevallig zit de pyjama net in de was. Geen idee over hoeveel jaar hij er weer uitkomt. Zodra het zover is, ben jij de eerste die het hoort!

 2. Marion, heel veel succes met je therapie. Ik hoop van harte dat je er wel degelijk iets aan gaat hebben!

  1. Marion schreef:

   Dat hoop ik ook. Het is zo dubbel. Aan de ene kant de angst en het over de grens getrokken worden, aan de andere kant wellicht toch weer verlichting in de toekomst met minder angst. Ik ga gewoon beginnen en we bekijken het dag voor dag. Dank je wel. X

 3. Katrien schreef:

  Succes morgen en geniet vandaag nog van de mooie afleding. Ik hoop dat je je tijdens de therapie ook nog met je mooie creaties zal kunnen bezighouden zodat dit echt een stukje van en voor jezelf blijft waar je je op kan verheugen en even de rest vergeten.

  1. Marion schreef:

   Dat hoop ik ook heel erg. En ik moet ook onthouden dat het allemaal niet groot hoeft. Ik hoef niet iedere keer de 31 decks die ik nu verkocht heb te overtreffen, want zo steekt de oude ik nog in elkaar. Het is een geweldige manier om mezelf een heleboel te leren. Dank je wel, meis. X

 4. Jantine schreef:

  Heel veel succes morgen!

 5. joorloveswriting schreef:

  Sterkte meid morgen!!! Succes vandaag nog met je kaarten ๐Ÿ™‚

 6. Sabine schreef:

  Succes morgen met de therapie! Ook zo leuk dat het met de kaarten zo goed gaat! x

 7. Evelyne schreef:

  Allereerst een virtuele knuffel, want die heb jij wel verdient na al die afgelopen heldagen ๐Ÿ˜‰ Heel veel succes met de therapie, je zal dat wel goed doen ๐Ÿ˜‰

 8. mariellemarielle schreef:

  Hey Marion
  Hoe ging de rest van de dag?

  Goed te lezen dat het weer ietsje beter gaat met je, en ….fijn dat Peter je bijstaat, en dat je het ook uit handen durft te geven!!

  Van harte gefeliciteerd met je moeder!

  Daarnaast wil ik je heel veel sterkte en kracht wensen voor morgen, ik snap helemaal dat je er niet over schrijft!!!

  Denk aan je!

  XX

 9. Ondanks je bericht op IG wens ik je heel veel succes morgen. Hoop echt dat je kan gaan en kijken of het wat voor jou kan zijn. Denk ook dat het goed is dat je jezelf niet verplicht over therapie te schrijven, ik vind het ook lastig om te schrijven over mn opname omdat sommige dingen niet alleen over mij gaan.. en ja dan zit je met privacy. Dus ik snap je wel.

  Anyway. Good luck morgen!

  1. Marion schreef:

   Dank je wel ๐Ÿ˜™

 10. geenpanieksite schreef:

  Heel veel sterkte en succes met de therapie, je kan het! Xx

 11. Joyce J schreef:

  Hey meis! Mis ik mailtjes of is er radio stilte na maandag? Hoop dat therapie goed gedaan heeft. Denk aan je!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.