Therapie, Giro555 en azijnzeikers

Tijd voor even een update. Dinsdagmiddag had ik therapie, gisteren was de laatste actiedag voor Giro555 en vandaag had ik wéér therapie. Daar werd, na een jaar wachten op deze intensieve behandeling, meteen de knoop doorgehakt dat ik weer zou stoppen. Het kan verkeren.

Groepstherapie
Eerst maar even over therapie. De dagen voor therapie liep de spanning al hoog op. Het ging niet goed met me. In eerste instantie was dat alleen mentaal, vervolgens kwam er de avond voor therapie in een razend tempo een ontsteking opzetten in mijn oksel. Ik had veel pijn die nacht en werd alles behalve uitgerust wakker. Dinsdagmiddag dan daadwerkelijk de eerste keer groepstherapie. Het viel me enorm mee. De spanning was aanwezig, maar was controleerbaar. Ik kon er de volle 90 minuten bij blijven en ook meedoen met de gesprekken en de oefeningen. Mijn lichaam daarentegen trok het van geen kant. Gedurende het tweede uur begon de pijn al toe te nemen. Eenmaal thuis dook ik meteen mijn bed in, maar toen ik een uurtje later wakker werd van nog meer pijn wist ik al hoe laat het was. Dit gaat dus niet lukken. De hele avond en ook de dag daarna heb ik eigenlijk alleen maar lopen huilen. Teleurstelling. Schuldgevoel. Angst. Flashbacks. Pijn. Wanhoop. Noem maar op. Ik kon niet meer en huilde mezelf gisteravond in slaap. Dat was lang, heel erg lang geleden.

Stoppen
Toen ik vanochtend compleet uitgeput wakker werd, wist ik het eigenlijk al zeker: Ik moest aan mijn therapeute gaan vertellen dat ik niet verder zou gaan met deze vorm van therapie. Zo gezegd, zo gedaan. Er was gelukkig heel veel begrip. We hadden hier natuurlijk ook wel een beetje rekening mee gehouden. Dan nog is het zwaar klote. Een jaar lang wachten op een specifieke behandeling die twee jaar zou gaan duren en dan nu, na 90 minuten, al moeten afhaken. Het is niet anders. Het is gewoon te zwaar. De ziekte is te slopend om het maar een beetje aan te zien. Het werd dus vanochtend direct een dikke, vette nee. Aan de andere kant is het ook wel erg fijn dat ik er nu meteen achterkom en niet pas halverwege de behandeling wanneer de groep al volledig gewend en gehecht is aan elkaar. 

Pijnlijk
Toch is het erg pijnlijk. Dit was niet wat ik in de planning had. Dit was niet waar we het afgelopen jaar naartoe hebben gewerkt. Dit is echt een hele zware dobber en ik heb wel even een paar dagen nodig om dit te verwerken. Aanstaande maandag neemt mijn therapeute contact met me op. Zij heeft dan binnen het team overleg gehad over mij en dan zullen we weer verdere afspraken maken. Ik weet op dit moment even helemaal niet wat ik wil of wat goed voor me is. De laatste twee maanden zonder therapie waren zo’n beetje de gelukkigste van mijn hele leven. Dat zegt natuurlijk ook wel wat. Maandag. Maandag zien we verder.

Giro555
Yes, gisteren was de laatste actiedag van Giro555. Ook dat viel me zwaar. De beelden van mensen die in hongersnood leven. Kinderen die doodgaan van de honger. Het besef hoe godvergeten goed wij het hier hebben. Het breekt me op zo af en toe. En niet alleen dat. Het gezeik van mensen op een overkoepelende organisatie die geld inzamelt voor de aller aller aller armsten. Hé paardenlul, je hoeft niets te geven, hoor! Maar alsjeblieft, wat heeft het voor zin om mensen die hun hart en ziel in hun werk stoppen voor van alles en nog wat uit te maken? De wereld is zo katsverrot op sommige punten. Er is noodhulp en er is ontwikkelingshulp en als je het verschil tussen die twee niet kan zien, dan ga je je eerst maar eens verdiepen in die materie. Echt, stelletje kansloze oorwurmen.

De cijfers
In totaal heb ik 38 van mijn kaartendecks verkocht. 29 Engelse en 9 Nederlandse versies. Wat ik helemaal niet verwacht had, was dat de ansichtkaarten zo goed zouden gaan lopen. Daar heb ik ondertussen bijna 150 stuks van verkocht! Say what? Ja, dat zei ik ook. Gigantisch veel! Waanzin!!! In totaal hebben we € 190,- euro opgehaald voor Giro555. Dat lijkt een druppel op de gloeiende plaat, en dat zal het vast ook zijn, maar als je ziet dat van dit bedrag een heel gezin bijna vier maanden kan eten, dan maakt die ene druppel toch wel een wereld van verschil.

Oh, en voor alle azijnzeikers die nog steeds vinden dat iedere euro die naar Giro555 gegaan is weggegooid geld is, kijk vooral even onderstaand filmpje. Alle redenen, speciaal voor jou op een rij gezet, waarom je inderdaad vooral NIET moet doneren. En één reden waarom je dat wél zou moeten doen.

De rest van jullie wil ik nogmaals bedanken voor jullie steun, op welke manier dan ook. Fijne avond! ♥

17 gedachten over “Therapie, Giro555 en azijnzeikers

 1. You give me chillings.. ♡ je doet het zo goed Marion. Ik denk dat een van jouw krachten is, dat je je (online) zo snel terug optrekt. Natuurlijk zien we hier niet alles wat achter het scherm gebeurt. Maar jij.. je zet je in voor andere én daarmee ook voor jezelf. Ik ben trots, jij ook?

 2. Elke druppel is er 1 en al die losse druppels samen maken het meer!!!

  Wat heftig en naar van therapie! Ik hoop dat je jezelf mild blijft benaderen, je hoeft je niet schuldig te voelen!!
  Veel sterkte ermee en ook met het gesprek met je therapeut!

  Lieve groetjes

 3. Wat een ontzettend hoog bedrag heb je nog binnen gehaald zeg! Gaaf! En ook leuk dat iedereen zo enthousiast is over je decks. Dat mag je zeker zien als compliment. Vind het ook leuk te zien hoe jij er van opleeft.

  Verder heel veel sterkte met het verwerken van je tegenslag met therapie. Ik kan me niet voorstellen hoe rot het moet zijn, we zaten natuurlijk samen te wachten en moet me niet voorstellen nu te moeten stoppen (al zou ik soms wel willen, maar dat is wat anders). Vind het echt rot voor je. Maar jij eerst.. daar gaat t uiteindelijk om en ik hoop dat je met je therapeut goed kan bespreken hoe nu verder en dat ze ook luisterd naar je twijfels nu het beter gaat zonder therapie.

  Anyway. Sterkte en dikkr knuffel van hieruit. ♡

 4. In België hebben we het 12-12-nummer, waar we met plezier hebben aan gedoneerd.
  Ook daar gaat wel één en ander verloren aan administratie- en werkingskosten, maar het leeuwendeel komt goed terecht.
  Fantastisch, die actie van jou. Jammer, die blijvende lichamelijke pijnen.

  1. Waanzin die stomme pijn! Maar dan nog, ik prijs mezelf gelukkig met de zorg die we hier hebben en de omstandigheden waarin we leven. Mooi dat België ook een actienummer heeft. Ja, ik geloof ook dat het grootste deel echt wel terecht komt waar het zijn moet. Als je daar al niet meer op kan vertrouwen, wat dan nog wel?

   1. Het is natuurlijk makkelijk wegsteken achter het excuus dat dit geld wordt misbruikt. Ik vind in al mijn naïviteit dat het onze plicht is onze ‘rijk’dom te delen met mensen die het goed kunnen gebruiken.

 5. Geweldige speech van Pieter Derks.
  Wat goed dat je de groepstherapie wel hebt uitgeprobeerd, ondanks alles. En super dat je vervolgens naar je lijf en hart luistert.

  Ik heb bewondering voor je, Marion. Ga de weg die goed voor jou is. En maak bijvoorbeeld mooie kaarten en aansprekende blogposts ondertussen. Iedereen is op de wereld voor een reden. En dit zou zomaar die van jou kunnen zijn. Inspirerend voor anderen.
  Dank je<3

 6. Groepstherapie gaat niet. En dat je nu stopt voelt naast opluchting ook als een mislukking en wat je er verder allemaal bij voelt. Maar dat betekent niet dat jij een mislukking bent. Het tegenovergestelde. Het is eerlijk zijn naar jezelf en het is goed zijn voor jezelf. En je kunt een heleboel dingen wel. Ik ben het helemaal met Mo eens. Je bent creatief en hoog gevoelig en je kunt mensen inspireren en samenbrengen on-line. Ik vind het knap.

  Heerlijk dat je je zo goed voelde. Ga hier fijn mee verder. Je zult zien, je ontdekt steeds nieuwe wegen om je uit te drukken.

  1. Het moest eerst even zakken, maar ik voel nu wel dat dit de juiste keus is. Het is ondertussen vrijdag en ik ben nog niet hersteld van die 90 minuten. Mooi, dat laatste. Ik hoop het ook.

 7. Jammer dat de therapie niet gaat, terwijl je zo lang hebt moeten wachten. Dat je zonder therapie je heel erg goed voelt zegt natuurlijk ook iets. Goed van je dat je zo veel geld hebt opgehaald voor giro555!

 8. Knap dat je die groepstherapie zo goed hebt doorstaan, mag je trots op zijn! Vooral omdat je er zo tegenop zag. Dat je stopt met therapie is begrijpelijk. Ik denk dat het voor jou nu meer zin heeft om je hart te volgen, dan om weer met je mind in conclaaf te gaan. Therapie oppakken kan altijd nog, gelukkig zijn is een gift. Klinkt wat melodramatisch, maar ik weet dat je snapt wat ik bedoel.
  190 euro vind ik nog best een hoop, tof! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.