Bedreigd op Twitter

Gisteren liet ik me weer eens meeslepen door de negatieve energie op Twitter. We hebben vast allemaal het nieuws meegekregen over de homoseksuelen die mishandeld werden eergisteren, omdat ze hand in hand liepen. Een aantal mensen greep deze vorm van discriminatie aan om hun eigen racisme te rechtvaardigen.

En ik liet me gaan. Ik ging er tegenin. Hoe kan je zo kwaad zijn over het onrecht wat twee mensen is aangedaan en vervolgens vrijwel hetzelfde doen door te roepen dat al dat kutvolk, al dat schijtvolk, al die kut Marokkanen eens even flink in elkaar geramd moeten worden en vervolgens teruggestuurd moeten worden naar hun eigen land? Het rijmt niet en niet in de laatste plaats omdat ze gewoon hier in Nederland geboren zijn.

De tweet ging over het feit dat homohaat geen Marokkaanse aangelegenheid is. Uit onderzoeken, die onlangs nog in het nieuws zijn geweest, blijkt dat een behoorlijk groot percentage van de Nederlandse bevolking liever niet ziet dat homo’s verwijfd gedrag vertonen, hand in hand lopen of zoenen in het openbaar. Deze mening wordt vooral geuit door de Nederlandse heteroseksuele man. Los van het feit of dit allemaal zo is, komt er vervolgens een tweet over de eerste tweet heen die naar mijn mening nergens over gaat. ”En onze kinderen kunnen niet meer in rokjes over straat.” Dit was niet bedoeld richting de heteroseksuele man, maar tegen de Marokkaanse man. Kennelijk de enige man die vrouwen lastigvalt op straat. Ik zeg er iets van en dat had ik niet moeten doen natuurlijk. Ene Pieter gaat zich ermee bemoeien en voor ik het weet heb ik de halve PVV gemeenschap over me heen. Ik krijg filmpjes toegestuurd van vrouwen die lastiggevallen worden op straat. Ik krijg rotzooi over me heen die ik niet eens wil herhalen. Dusdanige rotzooi dat Twitter zelfs vooraf de melding geeft dat ik moet oppassen omdat de tweet gevoelige inhoud bevat. Vervolgens komen er teksten van ”wacht maar, jij bent binnenkort zelf aan de beurt” en dan is het weer tijd om de hele rits te rapporteren en te blokkeren. Wat overigens wel helpt, want een aantal tweets zijn verwijderd en er is zelfs een account verwijderd van één van die idioten. Hulde aan Twitter.

Kijk, dat ik voor linkse gek word uitgemaakt vind ik helemaal niet erg. Ik ben links en daar ben ik trots op, maar ik ben geen wegkijker. Ik weet dondersgoed wat er gaande is in Nederland. Ik weiger echter mee te gaan in het rechtse tunnelvisiesyndroom waar alle buitenlanders neergezet worden als gevaarlijk. Ik weiger mee te gaan in het angst en haat zaaien van de doorgeslagen rechtse garde. Je mag voorzichtig zijn. Je mag je twijfels hebben. Je mag angsten hebben. Ik ben geen idioot die niet ziet wat er vanuit de geradicaliseerde tak van de Islam gebeurt, maar ik weiger, echt ik weiger actief om de hele Islam over één kam te scheren. Het is not done. Het kan niet. Het mag niet. Vervolgens word je dan neergezet als linkse enge activist. Als gutmensch. Als wegkijker. Met deze (ik benadruk het maar even) PVV-aanhangers is geen gesprek te voeren. Ze gaan enkel op zoek naar manieren om je aan te vallen en te beledigen. Zo heeft één van hen gisteren uitgebreid mijn profielfoto bestudeerd. Ik was niet blond, maar rossig. Ik had niet eens wimpers en wenkbrauwen. Deze gasten beantwoorden ook zelden een vraag. Er komt altijd een wedervraag of ze veranderen van onderwerp. Dat is zo zwak. Als je ergens voor staat is dat prima, maar ga gewoon het gesprek aan en ga niet alleen maar beledigen, intimideren of zelfs bedreigen.

Maar goed, er zit weer een slotje op mijn account. Het is uitermate zielig en triest dat het moet. Net als dat het uitermate zielig en triest is dat een groep mensen de mishandeling van een homoseksueel stel aangrijpt om hun eigen racisme te vergoelijken.

Laters. ♥

16 reacties Voeg uw reactie toe

 1. alifewithmarvel schreef:

  Mee eens. Ik kan het alleen beamen.

 2. chucky1012 schreef:

  Wat goed dat aan deze verschrikkelijke berichten iets gedaan wordt!
  Maar wat een haat en neid is er op soc.med..
  Het moet eens afgelopen zijn om mensen zomaar te vernederen grond in te trappen…..
  Ik zeg hand in hand……
  Het moet niets uitmaken wat voor huidskleur men ook heeft…
  Ik ben hier geboren en getogen en er zijn ouders van kinderen die in de jaren zestig hier gekomen zijn, dus hier gestudeerd hadden en gewerkt, die hier al jaren lang wonen.
  Zo dit moest ik kwijt.
  Heel goed van jouw dat hier aandacht aan besteedt.

  Xoxo

 3. Sofie schreef:

  Met het oog op zulke individuen is het heel jammer dat ze via sociale media een podium hebben voor hun gezeik.

 4. Jenn schreef:

  Jemig… Ben het helemaal met je eens, en verder heb ik er even geen woorden voor :X

 5. JasMien schreef:

  Helemaal mee eens. Ik vind Twitter trouwens niet meer wat het was. Er was een tijd dat ik niet van mijn telefoon te verwijderen was. Maar nu niet meer. Twitter is het niet meer.

 6. Ik denk er precies hetzelfde over als jij! Te triest dat het tegenwoordig allemaal zo grof en onmenselijk gaat…

 7. ❤ Goede blog. Kan het alleen maar met je eens zijn. Internet lijkt wel een medium waar alles maar gezegd kan worden en vooral moet worden. Zeg je dr wat van, ben je zelf de dupe..

 8. misssexandthecity schreef:

  Dat is de reden waarom ik nergens mijn mening nog schrijf noch uit :-)….respect is vaak ver te zoeken!

 9. mariellemarielle schreef:

  WAt vreselijk!
  Ik vind het zo erg om en hele groep over een kam te scheren! Dat is toch erg! Respect voor een ander, je naaste liefhebben…en ik vind het daarnaast ook heel heel kortzichtig.

  Ik zie het ook om me heen, bij de kassa in de supermarkt bijvoorbeeld dat mensen kijken naar iemand met een andere kleur/geloof, dat is toch erg. Of een vrouw met een hoofddoek die heel verbaasd keek toen ik haar aansprak…

  Mijn broer had jaren geleden (zo’n 20) een kamer in een grote stad in Nederland. Zijn onderbuurman was een marrokkaanse man. Deze man kwam regelmatig zelfgebakken lekkers brengen naar “de jongens boven”……iets dat ik altijd heb onthouden.

  Marion, jij hebt een groot hart en ik vind het echt heel naar dat je dan zoveel narigheid over je heen krijgt!

 10. joorloveswriting schreef:

  wow wat heb je allemaal over je heen gekregen… 😦 maar ik ben het zeker met je eens!

 11. anitawillems schreef:

  Jakkes. Al die onrust is niet goed voor de mens.

 12. villasappho schreef:

  Dat krijg je helaas met sociale media. Mensen doen en zeggen daar dingen waar ze in het dagelijks leven niet aan durven beginnen. Dat veroordelen van je foto, ooit iemand op straat gehad die zich afvroeg of je wel wenkbrauwen hebt?
  Twitter en Facebook zijn dan ook niet de plaatsen om een goede discussie te voeren. Daarbij niet alle pvv stemmers hebben een hekel aan moslims. Niet alle marokkanen haten homo’s.

 13. Sabine schreef:

  Echt vreselijk. Dat jij zo aangevallen wordt, dat mensen niet verder kijken dan hun neus lang is, al die beledigingen naar zogenaamd ‘andere’ groepen meensen toe… echt te triest voor woorden. Fijn dat Twitter er tenminste iets mee doet, maar de mensen die deze dingen zeggen zullen zich daar helaas weinig van aantrekken. Zelfreflectie is iets wat totaal ontbreekt in die groep.

 14. Saar schreef:

  Echt, social media geven dit soort mensen een platform om hun haat te verspreiden en dat wordt ook allemaal steeds erger… soms kan ik zo tegen die social media zijn om die reden. Maar goed, dat soort mensen zijn er ook steeds meer en dat is een groter probleem aan het worden…

 15. Sara schreef:

  Ik vind het oprecht zo knap van je dat je de discussie aangaat. Ik moet eerlijk zeggen dat mijn handen geregeld jeuken maar dat ik het maar niet doe. Gewoon omdat ik geen zin heb in de agressieve wijze waarop (met name via social media) de discussie gevoerd wordt. Ik kan het vaak niet eens een discussie noemen. Dat vind ik oprecht zo jammer.

 16. Roos schreef:

  Sommige mensen… Verwijt een ander een bord voor de kop te hebben, terwijl jij degene bent die dat bord draagt. Mensen roepen maar wat, verdiepen zich niet eens meer in wat er speelt of wat er achter bepaalde opmerkingen zit. Ze hebben ergens wat gehoord van een hoge pief, en voelen zich slim en superieur door datzelfde te blijven herhalen, zonder inhoudelijk iets te weten. Het is zo makkelijk om te haten, om te schelden, en om met het vingertje te wijzen. Waarom jezelf ergens in verdiepen, waarom achtergronden leren kennen… De gemiddelde Nederlander lijkt steeds bekrompener te worden. Sadly…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.