Ik ga een boeddha worden

Al lange tijd wringt het. Voelt het niet meer oké. Het schrijven op mijn blog. Het voelt gewoon niet meer zoals toen ik Tweede Kerstdag 2013 begon met Mijn Kladblog. Marion, je gaat toch niet ook stoppen met schrijven? Nee, mensen, helemaal niet. Ik ga het alleen anders doen. Ik ga een boeddha worden. 

Ja, lach maar. Jullie denken dat ik een grapje maak, maar ik ben bloedserieus. Ik ben er al een poosje mee bezig, maar ik durfde de stap niet te maken. De stap was te groot. De onzekerheid van therapie en hoe dat zou gaan, hield me tegen. Nu is die weg vrij. Geen intensieve therapie. De knoop was nog niet doorgehakt en de boeken kwamen op mijn pad. Toeval bestaat niet. Gisteravond het gedonder op Twitter waardoor ik me liet meeslepen in een energie die helemaal niet bij me hoort. En vanochtend dan de bel. Een doos van vijf kilo. Met boeken. Boeken over hoe ik een Boeddha kan worden.

Laat ik maar meteen beginnen. Want wat is een boeddha eigenlijk? Dat is toch zo’n soort leider van een geloof of een soort stroming? Nee, een boeddha is geen God, geen heilige, geen leider van één of ander verheven volk. Een boeddha is simpelweg iemand die geniet van de positieve gevoelens in het leven, zoals vreugde, liefde, harmonie, plezier, vrede en sereniteit. Een boeddha is in staat om zijn positieve gevoelens te koesteren en de negatieve gevoelens te neutraliseren. Dat eerste gedeelte gaat me al redelijk goed af, maar dat tweede deel is iets waar ik heel erg veel moeite mee heb. Dat zal ik moeten leren. Hoe ga ik dat doen? Lezen, leren en heel veel oefenen. Oefenen, oefenen, oefenen. Fietsen moet je ook leren, maar als je het eenmaal kan, dan verleer je het de rest van je leven niet meer. Dan wordt het een gewoonte. Iets waar je niet eens bij na hoeft te denken. Zo zal het leven straks zijn als ik een boeddha ben.

Marion, meen je dit nou serieus? Ja en nee. Ik weet helemaal niet hoe dat in zijn werk gaat, boeddha worden, maar de omschrijving, de manier van leven en de rust spreken me enorm aan. Dat spreekt iedereen aan, vermoed ik zo. Wie wil nu niet in pure sereniteit genieten van het leven? Dat willen we toch allemaal? Waarom doen we het dan niet? Nou, precies! Het zal allemaal wel niet zo eenvoudig zijn. Daar ga ik de komende weken, maanden, misschien wel jaren, achter komen.

Gisteravond was de spreekwoordelijke druppel. Ik wéét hoe het is om me goed, kalm en rustig te voelen. Ik weet hoe het is om de juiste energie in mijn lichaam te hebben. Op die momenten ben ik kalm, liefdevol en begripvol. Op die momenten voel ik geen woede, angst of haat. Zo moet het zijn en zo moet het blijven. Het roer gaat om. ♥

20 reacties Voeg uw reactie toe

 1. leegschrift schreef:

  I wish you a lot of happy Boedha-days!

  1. Marion schreef:

   Dank je wel! ♥

 2. Mooi! Ik wil mezelf geen boeddha noemen, maar ik probeer zoveel mogelijk zen en in de flow te blijven. Mensen zien mij als een nuchtere zweefteef, een hippie, ik vind alles best. Ik probeer het mooie in alles te zien en te benadrukken. Het negatieve probeer ik zoveel mogelijk langs me heen te gaan. Komt het toch dichtbij? Dan sta ik er niet te lang bij stil. Mijn gidsen helpen daarbij. Die halen alle negativiteit weg. Vraag, en ze zijn er.

  Succes! Ik ben heel benieuwd hoe jij het pad gaat bewandelen en ervaren. Ik blijf je in de gaten houden 😉

  1. Marion schreef:

   Klinkt behoorlijk boeddha to me. Maar het is maar een naam. Mij mag je ook zweefteef of hippie noemen. Voel me geen moment beledigd daardoor! Mooi dat jij er ook zo mee bezig bent. We keep in touch ♥

 3. Onbewust ben je al een boedhha.
  Jammer dat je energie om te bloggen niet meer die is van vier jaar trrug. Anderzijds ben je vandaag ook een ander mens – de Marion 2.0 die toch wat steviger in de schoenen staat.

 4. na mijn reis door tibet voelde ik me ook erg aangetrokken tot het boeddhisme. veel meer dan tot ‘mijn eigen’ geloof. maar ondertussen ben ik weer zover dat ik het allemaal verder wel geloof… 🙂
  ben benieuwd hoe je dit op gaat pakken en wat het je gaat brengen. veel geluk! ❤️

 5. JasMien schreef:

  Veel succes! Dat zen gevoel moet zalig zijn!

 6. Saar schreef:

  Ik wens je hier alvast heel veel succes mee. Jij kan de rust vast goed gebruiken en ik denk ook dat dit principe wel zo’n beetje past bij wie jij bent.
  You go girl!!

 7. Rob Alberts schreef:

  Ik lees hier graag hoe jij Boeddha wordt.

  Nieuwsgierige groet,

 8. Sabine schreef:

  Oh ja dat spreekt me zeker aan! Super leuk Marion dat je dat gaat doen. Het gaat je zeker veel rust en geluk brengen. x

 9. Mel (Hippo256) schreef:

  Interessant, ik had geen idee wat het woord eigenlijk betekende/waar het voor stond. Veel succes, ik hoop dat het je veel goeds brengt. Mag im trouwens iets vragen? Waar kan je dat soort boeken eigenlijk vinden?

  1. Marion schreef:

   Ik kwam ze toevallig tegen op Marktplaats bij iemand waar ik iets anders bij had gekocht. Als je zoekt onder boeken bij Esoterie dan kom je bij dat soort onderwerpen. Tegenwoordig hebben we meeste boekwinkels ook al een afdeling, dus daar kan je ook eens rondkijken.

 10. chucky1012 schreef:

  Erg interessant!
  Ik wens je heel veel succes…..

  Xoxo

 11. Joyce J schreef:

  Ook dit gaat je lukken meid! Go for it!

 12. Katrien schreef:

  Naast vreugde, liefde, harmonie, plezier en vrede vind ik vooral sereniteit een heel mooie eigenschap / ingesteldheid. Die streef ik ook heel erg na. En negatieve gevoelens neutraliseren, wauw, dat vind ik mooi omschreven en klinkt heel erg krachtig en sereen :-). Ik volg je helemaal en wens je een mooi pad toe.

 13. Roos schreef:

  Als je wilt, kan ik je wel het een en ander mailen wat ik aan boeddhistische literatuur en teksten heb gekregen tijdens mijn opleiding. Heb bijvoorbeeld ook twee sutra’s en een behoorlijk goed e-book (Buddhism, a concise introduction). Denk dat de leer van de leegte jou ook wel zal aanspreken (summum van eenheid). Laat maar weten of je wat documenten wilt hebben. 🙂

  1. Marion schreef:

   Wat lief van je! Dank je wel! Ik heb nu nog vier boeken hier liggen, dus daar ga ik eerst rustig mee werken, maar ik onthou dit zeker. Thanks!

   1. Roos schreef:

    No problem, laat maar horen als je ze wilt hebben. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.