Spritualiteit

Ik ga een boeddha worden


Getagd: .

Al lange tijd wringt het. Voelt het niet meer oké. Het schrijven op mijn blog. Het voelt gewoon niet meer zoals toen ik Tweede Kerstdag 2013 begon met Mijn Kladblog. Marion, je gaat toch niet ook stoppen met schrijven? Nee, mensen, helemaal niet. Ik ga het alleen anders doen. Ik ga een boeddha worden. 

Ja, lach maar. Jullie denken dat ik een grapje maak, maar ik ben bloedserieus. Ik ben er al een poosje mee bezig, maar ik durfde de stap niet te maken. De stap was te groot. De onzekerheid van therapie en hoe dat zou gaan, hield me tegen. Nu is die weg vrij. Geen intensieve therapie. De knoop was nog niet doorgehakt en de boeken kwamen op mijn pad. Toeval bestaat niet. Gisteravond het gedonder op Twitter waardoor ik me liet meeslepen in een energie die helemaal niet bij me hoort. En vanochtend dan de bel. Een doos van vijf kilo. Met boeken. Boeken over hoe ik een Boeddha kan worden.

Laat ik maar meteen beginnen. Want wat is een boeddha eigenlijk? Dat is toch zo’n soort leider van een geloof of een soort stroming? Nee, een boeddha is geen God, geen heilige, geen leider van één of ander verheven volk. Een boeddha is simpelweg iemand die geniet van de positieve gevoelens in het leven, zoals vreugde, liefde, harmonie, plezier, vrede en sereniteit. Een boeddha is in staat om zijn positieve gevoelens te koesteren en de negatieve gevoelens te neutraliseren. Dat eerste gedeelte gaat me al redelijk goed af, maar dat tweede deel is iets waar ik heel erg veel moeite mee heb. Dat zal ik moeten leren. Hoe ga ik dat doen? Lezen, leren en heel veel oefenen. Oefenen, oefenen, oefenen. Fietsen moet je ook leren, maar als je het eenmaal kan, dan verleer je het de rest van je leven niet meer. Dan wordt het een gewoonte. Iets waar je niet eens bij na hoeft te denken. Zo zal het leven straks zijn als ik een boeddha ben.

Marion, meen je dit nou serieus? Ja en nee. Ik weet helemaal niet hoe dat in zijn werk gaat, boeddha worden, maar de omschrijving, de manier van leven en de rust spreken me enorm aan. Dat spreekt iedereen aan, vermoed ik zo. Wie wil nu niet in pure sereniteit genieten van het leven? Dat willen we toch allemaal? Waarom doen we het dan niet? Nou, precies! Het zal allemaal wel niet zo eenvoudig zijn. Daar ga ik de komende weken, maanden, misschien wel jaren, achter komen.

Gisteravond was de spreekwoordelijke druppel. Ik wéét hoe het is om me goed, kalm en rustig te voelen. Ik weet hoe het is om de juiste energie in mijn lichaam te hebben. Op die momenten ben ik kalm, liefdevol en begripvol. Op die momenten voel ik geen woede, angst of haat. Zo moet het zijn en zo moet het blijven. Het roer gaat om. ♥

20 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s