Het gaat nu even om mij

Vandaag is het weer eens tijd om op te ruimen. Wat kan weg? Wat moet weg? Vooral dat laatste is nu even aan de orde. Tenslotte kan alles weg, maar als je dat doet, heb je wel een probleem aan het einde van de dag. Dus vandaag is het vooral de vraag: Wat moet er weg?

Dat een volle vuilniszak weg moet, dat is logisch, maar in dit geval gaat het vooral om de dingen die me energie kosten. Het eerste waar ik, hoe kan het ook anders, bij uitkom is Twitter. Het blijft een doorn in mijn oog. Zeker na de afgelopen dagen. Al was dat een uitzonderlijke situatie. Toch blijft het knagen, dat Twitter. 570 mensen die mij volgen. Wat is dat voor onzin? En wie zijn die mensen? Waarom volgen ze mij? Wat willen ze weten? En waarom “spreek” ik ze nooit? Zijn ze gewoon nieuwsgierig? Is het het volgen om het volgen? Is het zakelijk? Wat the fuck is het?

Als eerste kon ik al zo’n 30 bedrijven blokkeren. Dan een hele horde psychologen, mindfulness trainers en levenscoaches. Die volgen mij vast niet omdat ik zo’n interessant studie-object ben. En dan? Gewoon een hele, hele, heleboel mensen die ik niet ken. Niet IRL, maar ook niet via mijn blog of via andere wegen. Mensen waar ik nog nooit een woord mee gewisseld heb. Ik denk dat het er wel 250 zijn! Daar heb ik dus nog even een flinke dobber aan, want ja, ik ga ze allemaal blokkeren. Dat klinkt niet zo aardig, maar het voelt niet tof. Als je mijn verhalen interessant vindt, dan ben je van harte welkom op mijn blog of op mijn Instagram account. Is er een klik, be my guest op Twitter. Met liefde!

De rest van de mensen moet ik bekijken. Wie zijn het? Wat voor contact hebben we? Voel ik me er goed bij? En eigenlijk, eigenlijk vind ik dat belachelijk. Dat ik een soort lijstje heb en ga zeggen: Jij wel. Jij niet. Jij wel. Jij niet. Het druist tegen al mijn gevoelens in om zo met mensen om te gaan. Het roept een heleboel shit op van vroeger, maar dan moet ik weer even heel goed onthouden: Dit is niet het echte leven. Dit is social media. Hier werkt dat nu eenmaal zo. Het is niets persoonlijks. Het gaat niet om hen. Het gaat nu om jou. Jij moet je leven weer opbouwen. Jij moet zorgen dat je je veilig voelt. In real life, maar ook op social media. Ik heb er even over nagedacht of ik Twitter niet voor de zoveelste keer zou verwijderen, maar dat wil ik niet. Ik heb nu een aantal hele fijne contacten daar. Mensen waarbij ik mijn ei kwijt kan, zowel over mijn HS als over mijn angsten en depressie. Mensen waarmee ik kan lachen Γ©n huilen. Mensen bij wie ik me veilig voel en dat wil ik niet kwijt.

Vandaag dus voor de zoveelste keer Twitter opruimen, maar nu ga ik het goed doen. Er zullen vast mensen op hun pik getrapt worden, het is niet anders. Voor deze ene keer gaat het niet om jou, maar om mij. β™₯

14 reacties Voeg uw reactie toe

 1. chucky1012 schreef:

  Ik geef je geen ongelijk!
  Sommigen denken zomer reclame te kunnen maken en meer volgers te kunnen krijgen.
  Voornamelijk coaches en bedrijven etc..
  Zo ook op instagram.
  I( maar zelf uit wie ik volg en weie mij volgt.
  Ik ben geen reclamebureau……

  Succes en geniet o9k van de zon Xoxo

 2. Saar schreef:

  Groot gelijk! Kies maar voor jezelf! Dat is voor nu de belangrijkste persoon in je leven!!

  1. Marion schreef:

   Yes, dank je wel, Saar!

 3. leegschrift schreef:

  Je hebt alleen energie als je teruggaat naar jezelf. Al die mensen. Niemand die zich er druk om maakt. Gewoon opruimen. Boedha had ook geen twitter.

 4. joorloveswriting schreef:

  Goed idee van je!!! πŸ™‚ Slim om zo het op te ruimen bij twitter!

 5. JasMien schreef:

  een twitterschoonmaak is heel nuttig! zelf zou ik er ook eens werk van moeten maken. ik heb er ook wel leuke mensen leren kennen irl. maar er zit inderdaad veel meer rotzooi op …

 6. Rob Alberts schreef:

  Terecht!

  Kies voor jezelf.

  Instemmende groet,

 7. Heerlijk om gewoon weer even overal bij langs te lopen en te doen wat goed voor jou voelt. Ik doe het af en toe bij IG, met de zelfde twijfels als jij.. maar als ik het dan gedaan heb is IG opeens veel leuker weer.

  Dus doe vooral wat goed voor jou voelt. En hopelijk geeft t wat rust.

 8. mariellemarielle schreef:

  Laat het maar eens wat vaker om jou gaan!!
  Xx

 9. Sabine schreef:

  Lijkt me een heel goed idee!

 10. Ik verstop me vlug onder een emmer, zodat je mij niet kunt verwijderen πŸ™‚

 11. Goed bezig meid! Ik heb trouwens net JZHMH terug gekeken. Ik kan me nu ik er een beeld bij heb nog net even wat beter voorstellen hoe het voor jou is om HS te hebben. Ik moest ook meteen aan je denken. Wel fijn dat er om deze manier wat meer aandacht aan deze aandoening wordt besteedt. Maar de aandoening zelf is ronduit ***.

 12. Nathalie schreef:

  Gewoon doen wat goed voelt πŸ™‚
  Ach… en dan zijn mensen maar op hun pik getrapt… daar hebben zij zelf last van, niet jij!

 13. Zo herkenbaar, mijn account zweeft nog ergens maar
  ik kan me er niet toe zetten er iets mee te doen en dat
  doet er ook niet toe zo blijkt, ik kan het niet volgen ;-))
  Doen wat voor jou goed voelt, gelijk heb je!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.