Spritualiteit

Het gaat nu even om mij


Getagd: , .

Vandaag is het weer eens tijd om op te ruimen. Wat kan weg? Wat moet weg? Vooral dat laatste is nu even aan de orde. Tenslotte kan alles weg, maar als je dat doet, heb je wel een probleem aan het einde van de dag. Dus vandaag is het vooral de vraag: Wat moet er weg?

Dat een volle vuilniszak weg moet, dat is logisch, maar in dit geval gaat het vooral om de dingen die me energie kosten. Het eerste waar ik, hoe kan het ook anders, bij uitkom is Twitter. Het blijft een doorn in mijn oog. Zeker na de afgelopen dagen. Al was dat een uitzonderlijke situatie. Toch blijft het knagen, dat Twitter. 570 mensen die mij volgen. Wat is dat voor onzin? En wie zijn die mensen? Waarom volgen ze mij? Wat willen ze weten? En waarom “spreek” ik ze nooit? Zijn ze gewoon nieuwsgierig? Is het het volgen om het volgen? Is het zakelijk? Wat the fuck is het?

Als eerste kon ik al zo’n 30 bedrijven blokkeren. Dan een hele horde psychologen, mindfulness trainers en levenscoaches. Die volgen mij vast niet omdat ik zo’n interessant studie-object ben. En dan? Gewoon een hele, hele, heleboel mensen die ik niet ken. Niet IRL, maar ook niet via mijn blog of via andere wegen. Mensen waar ik nog nooit een woord mee gewisseld heb. Ik denk dat het er wel 250 zijn! Daar heb ik dus nog even een flinke dobber aan, want ja, ik ga ze allemaal blokkeren. Dat klinkt niet zo aardig, maar het voelt niet tof. Als je mijn verhalen interessant vindt, dan ben je van harte welkom op mijn blog of op mijn Instagram account. Is er een klik, be my guest op Twitter. Met liefde!

De rest van de mensen moet ik bekijken. Wie zijn het? Wat voor contact hebben we? Voel ik me er goed bij? En eigenlijk, eigenlijk vind ik dat belachelijk. Dat ik een soort lijstje heb en ga zeggen: Jij wel. Jij niet. Jij wel. Jij niet. Het druist tegen al mijn gevoelens in om zo met mensen om te gaan. Het roept een heleboel shit op van vroeger, maar dan moet ik weer even heel goed onthouden: Dit is niet het echte leven. Dit is social media. Hier werkt dat nu eenmaal zo. Het is niets persoonlijks. Het gaat niet om hen. Het gaat nu om jou. Jij moet je leven weer opbouwen. Jij moet zorgen dat je je veilig voelt. In real life, maar ook op social media. Ik heb er even over nagedacht of ik Twitter niet voor de zoveelste keer zou verwijderen, maar dat wil ik niet. Ik heb nu een aantal hele fijne contacten daar. Mensen waarbij ik mijn ei kwijt kan, zowel over mijn HS als over mijn angsten en depressie. Mensen waarmee ik kan lachen Ć©n huilen. Mensen bij wie ik me veilig voel en dat wil ik niet kwijt.

Vandaag dus voor de zoveelste keer Twitter opruimen, maar nu ga ik het goed doen. Er zullen vast mensen op hun pik getrapt worden, het is niet anders. Voor deze ene keer gaat het niet om jou, maar om mij. ā™„

14 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s