It ain’t gonna happen

Lange tijd heb ik mijn mond dichtgehouden. Voor de lieve vrede. Of omdat ik dacht dat het gepast was. Of om te voorkomen dat ik belachelijk gemaakt zou worden. Nu besef ik dat dat allemaal om de verkeerde redenen is geweest. Ik hou vanaf nu alleen nog maar mijn mond dicht als ik dat zelf wil.

Ik besef dat ik niet meer belachelijk gemaakt kan worden. Iemand anders kan boos zijn op mij, kan mij irritant of vervelend vinden, maar die boosheid, die irritatie, die frustratie or whatever it may be, die moeten ze niet bij mij neerleggen. Dat willen ze wel, en begrijpelijk ook, want het is vet irritant om geïrriteerd, gefrustreerd of boos te zijn, dus die emoties wil je zo snel mogelijk kwijt, maar het kan niet. Als je dorst hebt en je schenkt een glaasje water in en je blijft dat glaasje water aan iemand anders geven, dan blijf je dorst houden. Zo simpel is het. Je kan je eigen negatieve emoties wel afgeven aan een ander, maar je raakt er je eigen shit niet mee kwijt. Je vermenigvuldigt enkel de negatieve energie.

De persoon die zijn negativiteit kwijt wil en dat op die manier probeert, je ziet het vooral op Twitter, veel geschreeuw en weinig wol, beseft niet dat het op die manier werkt. Ze blijven maar schreeuwen en afgeven op anderen. De persoon aan de andere kant, dat is degene die op dit moment de meeste invloed heeft. Die kan de negatieve energie weigeren, door bijvoorbeeld te negeren, of de persoon zijn negativiteit met vriendelijkheid teruggeven. Dat is niet makkelijk. Ik ben het aan het leren. Soms lukt het wel. Soms lukt het niet. Het is vooral heel lastig als mensen persoonlijk gaan worden.

Zo probeerde iemand mij vanochtend te pakken op het feit dat ik psychische problemen heb. “Jij moet echt nog hard aan jezelf werken, hè?” Als mensen zo reageren vind ik dat persoonlijk een teken van ernstige zwakheid. Niet meer inhoudelijk reageren, maar iemand proberen te pakken op zijn of haar kwetsbaarheid. Kwetsbaarheid is echter een kracht. Mijn kracht. Ik laat mijn zwakke kanten zien om anderen te helpen, minder eenzaam te laten voelen en wellicht te motiveren om toch weer door te gaan. Dat mensen mij juist om die reden naar beneden proberen te halen, motiveert mij alleen maar om nog beter mijn best te doen voor anderen.

De therapie gaat dan misschien niet door op de manier waarop ik had gehoopt, maar wtf mensen, wat heb ik veel bereikt de afgelopen jaren. Ik ben weg bij de hel die Gemeente Ede heet. Ik heb voor het eerst in mijn leven een kerstboom gekocht. Ik heb drie lieve cavia’s die een eigen kamer hebben. Ik heb een blog die dagelijks gelezen wordt door honderden mensen. Ik heb mijn eigen kaartendeck ontworpen en daar meer dan 40 stuks van verkocht. Ik heb ansichtkaarten gemaakt. Ik heb in een paar dagen tijd bijna € 200,- opgehaald voor Giro555. Ik heb zelfs een leven gered met één van mijn artikelen.

You think you can bring me down? De enige die dat nog kan, dat ben ik zelf and it ain’t gonna happen. ♥

34 thoughts on “It ain’t gonna happen

 1. Goed gedaan vrouwke, je maakt het niet alleen voor jezelf inzichtelijk , maar ook voor anderen, voor mij bijvoorbeeld
  Dankjewel daarvoor XX

 2. Lieve meid, ik Twitter niet eens, gewoon geen zin in on-zin…haal het beste uit je eigen leven, een ander doet het niet voor je. Ik geniet vooral van mijn honden en oude kater, daarbij een flinke portie muziek en ben hard bezig te leren omdenken, en dat gaat werken!

  1. Als het alleen maar zo zou zijn op Twitter dan was ik allang weggeweest. Ik heb gelukkig ook groep mensen daar die ik voor geen goud meer zou willen missen!

 3. Zo reageer ik al lang niet meer bij je omdat ik dan bang ben dat je je weer aangevallen voelt. Toch leer je van zulke mensen meer dan van mensen die je alleen maar de hemel inprijzen , denk ik. Mensen gaan vooral af op wat je schrijft en dan ben je best wel wisselvallig,dus een reactie kan de ene dag anders vallen dan de andere. Als je uitgaat van het goede van de mens zal je je misschien ook niet aangevallen voelen,maar ik weet hoe moeilijk dat is….

  1. En ik moest er even over nadenken en denk dat het vooral een kwestie is van willen bij mij. Ik kan misschien wel wat van die mensen leren, maar ik wil het niet. Gasten die op die manier anderen te kijk willen zetten, nee, daar hoef en wil ik niets van leren. Behalve dat ik nooit zo wil worden.

 4. Inderdaad. Als iemand zo laag onder de gordel grijpt, zegt dat meer over die persoon dan over jou. Als je het kan zo snel mogelijk klasseren, ook al is het wel logisch dat het je in eerste instantie aangrijpt.

 5. Reacties als: “Jij moet echt nog hard aan jezelf werken, hè?” zijn zo typisch voor Nederlanders. Ik zie een Vlaming dit niet zeggen. Grof vind ik dit, niet meer, niet minder. Of misschien toch een beetje meer: ‘zeer grof’.

 6. En zo is het powervrouw!! Je bent een topper en een pracht mens, van binnen en buiten! 💪🏻😘

  Nobody can make you inferior without your consent. ❤

  Dikke kus en knuffel Marjolein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s